Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Allah hepımıze sabır versın.Allah düşmanımın basına vermesın evlat acısını.tesekkur ederım ınsallah bıryerden baslıyacam.

Allah kımseye yasatmasın ınsallah bu tur acıları.ılgın ıcın tesekkur ederım.Allah ınsallah herkese hayırlı saglıklı gebelık ve evlat nasıp etsın.bence daha tam tanı bellı degıl 3 hafta sonra kontrolde ne gıbı bısey duyacam bılmıyorum.dogum oncesınde ben sancı ıcınde kıvranırken sonrakı gebelıkte rahım agızı dıkılır falan dıye konusuyordu doktorum tabı o durumda ben cok bısey soramadım.ınsallah bır sonrakı gebelıkte baska doktora gıdecem

amın inşallah kımse yasamaz bırdaha.sen kacıncı haftada dogum yaptım.okudugum yazılarda rahım agızı yetmezlıgınde sancı olmaz dıye yazıyor yada cok az oluyormuz sancı.ama ben 48 saat boyunca cok sıddetlı dogum sancısı cektım.oncesındede ara ara kasık agrılarım oluyordu.senın dogumunda sancın oldumu?rahım agızı yetmezlık tanısı nasıl kondu sana?

Merym cnm perinatoloji bolumundw benimde kaydim var sira bekliyorsun saatlerce ayakta ozgur ozyuncu var orda burnu havada bisey hele yanindaki asistani hic sevmedim ..
Adi aklima gelmedi okanmiydi neydi o lan basliyordu sanki ismi hacettepw kadin dogum bolumu tadilatta gecen hafta cok kasilmam vardi gittim yatacak yatak ypk dedi sedyede de yatarim dedi sedyede yok dedi ben gezdim buldum yattim oraya boyle zorla olmaz dedi burasi bakkal degil dedi istedigin zaman gelip yatamazsin dedi bende benim karnimdaki bakkalda satilan bisey degil dedim pislik ne sinirlenmistim o dr ama bi gun hacettepe gittigimde sikayet edicem o dr saglik bakanligina da sikayet edicem isguzar...
Senin yazdigin dr hakan yaraliyi ozgur dereni nuri danismani taniyorum digerlerini hic duymadim acar koc ta var onuda tavsiye ediyorum fakat cok para gozmus ben hic gitmedim...

Resmen karnm agriyo benm ya sanci agri karisimi kasilma yok ama ne bu agri anlamadm dogum sancisida ilk boyle basliyoms korktm sizdefe boyle agri oluyomu bebek buyudukcede agri verirms karna hangi hap gecirir acaba

Efilum cnm senin haftada benimde ayniydi adet sancisi gibi merrada da vardi kasilma yoksa korkma ..
Ama yinede icim rahat degil diyorsan bi parol yut adet sancisi gibiyse gecer kotu bi seyse gecmez ama benimde ayni seninki gibiydi hala daha var bende kasiklarimda oluyor(

Gurbetci canm sagol galiba az onceki gaz sancisydi gecti sayilr cok sukur o adet sancisi gibi sancilr cok oluyoda siz norml dedinz ya biraz rahatm bu haftalrdn sonra bu acilari doguma kadar yasayacz az once az sanciya dayanamadm nasil norml dogm yapacm bilmiyorm sen hic bahsetmiyosn canm norml mi sezeryn mi dusunuyosn canm

Efilum cnm ben sezeryan istiyorum normal dogumda dahi risk var bixim bebeklerde kiymetli bebekler dogum aninda oksijensiz kalabilirler Allahim korusun televizyonda neler goruyoruz sapasaglam bebekler dogum aninda oksijensiz kalip ozurlu oluyorlar Allahim esgesin...
Zaten bizim rahim agzimiz kaslari zayif
Daha cok kotu olmasini istemiyorum ben kizimi saglicakla kucagima alinca ikince gebeligi dusunuyorum en az bi 5
Sene sonra
Sezeryan istiyorum epidural bi sorun olmazsa eger:)

Bende zekai tahirde perinatolojide takipteydim, nuri danışman beni muayne etti orada tatlı dilli bir adam ama bana yapılacak bir şey yok demişti (farkedildiğinde 28mm açıklık vardı ama hunileşme var diye dikmediler, hep içimden kurguluyorum dikmeye cesaret edecek doktor olsaydı nasıl olurdu çünkü daha fazla açıklıklarda bile dikiyorlar hatta bugün öğrendim nuri danışman 6. ayda 3. açıklık olan bir hastasına dikiş yapmış ) . ben 2 ay önce okan yenicesu'ya da gittim ama kendisi riskli gebelik doktoru değil tüp bebek doktoru biliyor musun bilmiyorum. iskender başer de gata'dan ayrılmaymış galiba ama muayne ücreti bir hayli yüksek diye duymuştum. hakan yaralıyı ilk kez duydum o nerde? Bu arada 48 saat sancı çektim kasık ağrılarımda vardı demişsin, ben 12 saat kadar sancı çektim, benimde normalde kasık ağrılarım vardı ama normal sanıyordum değilmiş, benim ztb 'deki doktorum bir daha kine 12. haftada dikiş dedi yani ray dedi ama işte daha bende bilmiyorum. senin hacettepedeki doktorun kimdi?

Kasilmalarm basladi su nidilt neden bende etki etmiyo anlamadim yuttuktn bir saat sonra kasilmalarm basliyo keske endolu daha fazla kullanma sansm olsydi o daha etkili gercektn

Kızlar okulda da bakıyorum okuyorum ama Enyden sonra kolum kanadım kırıldı(

Her şey iyi gördüğüm kadarıyla. Ben de yoruluyorum...
Grip de atlattım. Görümceme sıkkınım. Enerjim düştü(

Chnb
Enny bizimde kanadimizi kirdi topik uzun suredir kayip yasamamisti
Seninde bebeklerin var rabbim guc kuvvet versin sana :)
Gorumcenede rabbim tez zamanda sifa sabir guc kuvvet vetsin
....
Efilum cnm gittigin d.hast. Kadin dogum bolumundeki ozeli olan bi dr git o yapar cnm :)
Bende sezeryandan korkuyorum ama
Bebegim icin katlanicam

Chnb canm gecms olsn gorumcenede bende pek iyi degilm halam hasta benmde siroz olms yogn bakimda yatiyo babam hep agliyo o agladkcA Ben kasiliyorm bisey olack diye odum kopuyo daha cok gec 35 mi 37mi tam bilmiyorm 4tane cocugu var en kucugu 4yasinda alkahm kimseye dermnsz dert vermesn 20gundr hastanede yatiyo ne olacagi belli degl

Gurbetci canm sen buyuk sehirdesn galiba burasi ilce canm kucuk yer bir tane kadin dogm var onunda ozeli yok kadin aslinda sezeryende yapabiliyo operatr doktr ama keyfi yaparmi bilmem yasaklandi galiba normlde bizim dogum daha koly olrms ama agriya dayanamamktn korkuyorm kac saat surecegi belli degl ikinabileckmiyim onu bile bilmiyorm en buyuk skintida surekli yatiyzya dogm zor olur diyolr yuruys yapamiyorz az dolansm evde kasiliyorm doktora soylesm ben sana yatma demstm der bilmiyorm erken olup apar topar baska yere gitmzsenburada yapacm

Cnm hakkinda hayirlisi normal dogum olsa dahi bizler cok kolay dogururuz..
37 dikisler alinir genelde bizde ondan sonra gezeriz yapacak bisey yok rabbim kolaylik versin sezeryan normal bebegimizi saglikli bi sekilde kucagimiza alalim gerisi bos Allah buyuk hakkimizda hangisi hayirlisiysa o olsun:)

Kızlar ,özellikle çalışan arkadaşlarım;gittiğiniz doktorlar sgk ile anlaşmalımı..Chnb cim arda bey değil diye biliyorum..özellikle serklaj dönemindeki raporu ve doğum sonrası iznini nasıl hallettiniz..Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..Osman hocanında özel..O sebepten birde sgk ile anlaşmalı bir doktor bulmam gerekiyor..Aile hekimleri falan rapor veremiyor değilmi?

Allah sabır versin arkadaşım...Hiç birimiz bir daha yaşamayız inşallah..Burada çok örnek var canım başarı hikayeleri..Allahın izniyle bizlerde bebeklerimizi kucağımıza alacağız..

Canım evet sgk yok alırsan da sgk müdürlüğünden onay lazımmış. Benim sağ olsun Antakyadaki dr vermişti raporlarımı...

mrh.benim hacettepe deki doktorum özgür özyüncü ydü perınatolojıden.senin ztb dakı doktorun nurı hocamı baskasımı?okan yenıcesu yun tup bebek doktoru oldugunu bılmıyorum.bır arkadasım tavsıye etmıstı ama tam arastırmadım.bende kasık agrılarımı normal sanıyordum cunku ınternette gebelıkte kasık agrısı olabılır yazıyordu o yuzden cok dıkkate almadım.ama o agrılar norma degılmıs.hakan yaralıda hacettepe kokenlı bır hoca,ıskender hocanında muayene ucretının bıraz fazla oldugunuda bende duymustum.tam karar veremedım ama nurı hoca ya gıtecegım galıba.sana gebe kalman ıcın ne kadar beklemenı soyledıler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…