Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar bende birazdan yine betahcg baktirmaya gidecegim dua edin artmis olsun doktor dedi cok ufak daha bebek 2gunde bir hcg yaptir bakalim saglikli gidiyormu gebelik dedi insallah saglikli gidiyordur yarin adet tarihim artik carsambaya kadar kalp atisi olurmu acaba doktora gitcem carsamba

canım inş. sonuçlar güzel çıkar ve herşey yolunda gider.yeni bebişler ve taze hamişler umudumuzu,sevincimizi arttırıyor.
sizinde burda 28-38 haftalarını görücez inş.biz de tecrübelerimizden bahsedeceğiz,endişelerinizi sevinçlerinizi paylaşacağız.
ayy şimdiden çok heyecanlandım.biz bebişlerin uyku yeme vs şeylerini anlatırken sizde tepikleri anlatacaksınız inş.
bebeğini ilk hissettiğin andan itibaren hayata bakış açın değişecek ve umutla kaygıyı içiçe hissedeceksin
ama dualarla ve tecrübeli doktorunla tabi en önemlisi annesinin gayretleriyle kocamaaaaan olacak veee 38 de gelecek bebişimiz
tüm kalbimle inanıyor ve dua ediyorum yeni kuzumuza ve annesine

bugün doktor civanımı veeeeeee minik prensesimi göreceğim inş. çok heyecanlıyım
ve kendimi çok yorgun hissediyorum.dün okula gittik eşimle dilekçe verdim birkaç gün idari işlerde görevli gözükeceğim cumada doğum iznine ayrılacağım inş.
tenefüste koridorda çocuklarım gördü ve okadar tatlılarki görür görmez hücuuum şeklinde üstüme koşmaya başladılar eşim yanımda durun durun diyordu çocuklara çarpmasınlar diye ...çok komik bir andı.özlemişim yawru kurtlarımı.nolur derse girin dediler dayanamayıp girecektim aslında oturup sohbet ederdim eşim bakışlarıyla gebertirim seni dedi:)
tabi eve gelince bidolu kasılmam oldu 3 saatte bir nidilat aldım.
allahım hayırlısıyla tüm arkadaşlarla beraber banada 38.haftayı göstersin diye dua ettim

Mrym
Cnm basin saolsun rabbim sabir versin..
Bende ankarada ozgur derene.gidiyorum bana dikis uyguladi demekki iyi dikti ki suan 32. Haftadayim Allahima hamd olsun..
Tavsiye ederim sunu unutmaki dort dortluk dr yoktur ..
Dort dortluge en yakin arda lembet var ben bi yil ara verdim buraya o arada arkadaslar gitmis kendisine eger hamile kalmadan once bilseydim kendisini kesinlikle giderdim..
Ama kizimi kucagima aliyim sirf tanismak icin gidicem:)
işşallah canım alıcaksın bebegini kcagına dikişimi iyi dikti şans işimi bilemedim ben:44:
doğurmadan geldim yine :KK1: açılma falan yok belimin ağrısını bu nst denen alet ciddiye almadı sancı falan yok 22 nisana gün verdiler şu dört gün içinde herhangibişey olmazsa pazartesi sabahtan sezeryanla alıcaklar kızımı. bu arada benim dana 3700 olmuş bizden bu kadar şimdilik sıramı savdım mulbery ve melek sizden bekliyoruz :KK9:
:KK53::KK53:akşama daha çok var bebem :KK53::KK53::KK53:şimdi terapi yapıyorm sıpan dogdsn diye hım hım sıpa bgün dog yalancı çıkarma paşa teyzeni:KK1:
Mrb kizlr umarm herkez iyidr bendede kasilma yok ama adet sancisi gibi arada sanci giriyo kisa sureli belim agriyo tabi bunlr siddetli degl ama bana hep dogym sancisini hatrlatiyo ben dogmdn cok korkuyorm nasil doguracm bilmiyorm bende biraz fazlami kendimu dinliyorm acaba sabah 9dan beri bebegm az harekt ediyo hafta hafta gebeligi takip ediyorm orada bebeginizn hatektleri azaliyosa nstye girin norml olmayabilir diyodu tabi bu 33cu haftada yaziyodu benim haftadaki kizlr bevegnzn hatektleri nasil normalde cok harektlidr bazen vurunca cikack kaernimdn saniyorm
canım yalancı dogums ancıları o bebem canını sıkma bizim gelindede olmuştu :KK20::KK20:rabbime şükür riskli haftaları geçirdin bunada şükür:KK16::KK16:darısı bizim gibi gariplere:KK37:
Umudum cnm bende dr basarisina guveniyorum :)
Turkiyede ilk defa anne karnindaki bebegi ameliyat etmis dusun artik elinin ayarinin inceligini:)
Hatta bu durumu cerceveletip duvara asmis :)
.....
dun aksam banyo yapitim ya iki hafta sonra artik dayanamiyordum kafam kasiniyordu ve artik o kadar cok terliyorum ki hic sorma..
Cocuklar gibi seviniyorum esim su doktukce her su dokusunde ohh banyo yapmak ne guzel diyorum :))
Hic cikasim gelmedi banyodan :)
Cocugum dogsun hamama gidecem kirim anca orda cikar :)

:KK53::KK53::KK53:kız ben gelir sevabıma yıkarım seni sen tasalanma

kızlar canım sıkıldı ya bgün ben bu hafta taze nane yedim yarım bag kadar dok tuturyor diye taze nane rahim inceltmesi ve düşüge neden olyormş bebegin tutnmasını engelliyormş ya diyorm hamil ekaldıysam bu ay bebegim giderse:KK43:kafayı yicem yeminle biri ses versin :KK43::KK43:

canım inş. sonuçlar güzel çıkar ve herşey yolunda gider.yeni bebişler ve taze hamişler umudumuzu,sevincimizi arttırıyor.
sizinde burda 28-38 haftalarını görücez inş.biz de tecrübelerimizden bahsedeceğiz,endişelerinizi sevinçlerinizi paylaşacağız.
ayy şimdiden çok heyecanlandım.biz bebişlerin uyku yeme vs şeylerini anlatırken sizde tepikleri anlatacaksınız inş.
bebeğini ilk hissettiğin andan itibaren hayata bakış açın değişecek ve umutla kaygıyı içiçe hissedeceksin
ama dualarla ve tecrübeli doktorunla tabi en önemlisi annesinin gayretleriyle kocamaaaaan olacak veee 38 de gelecek bebişimiz
tüm kalbimle inanıyor ve dua ediyorum yeni kuzumuza ve annesine

Cok sagol canim benim guzel dileklerin icin bakalim verdim kani sonuc 1saat sonra hakkimizda hayirlisi olsun sende sagliklica bebegine kavus insallah canim en acisi zaten o hareketlerini hissedip cennete gondermek dilerim bundan sonra topigimizde hic kayip yasanmasin

Umudum cnm korkma yukselir :)
Benim dr yaptir iki katina cikarsa saglikli gebelik vardir dedi ben bi yaptirdim 2000 di bi dahada yaptirmadimyani iki gune bir yaptirmadim ama senin 5 haftalik dusugun var sen yaptir cnm

Canim iste erken ogrenmekte pek iyi olmuyor aslinda boyle sik sik hcg yaptiriyorsun belli bir seviyeye gelene kadar benim ikinciyide erken ogrenmistim 4kere hcg baktirdi doktor beklemeside zor oluyor

Sagolun kizlr icim rahatladi nettende baktm buyudugu icin harektleri azalr diyo bide geceleri uyumz gundzleri uyurlrms bende rahatsz ediyorm bos yere oglusumu merra sende ogretmnsn ne guzel onlrda bir nevi cocuklarn senin esimde ogretmn ya duygunu daha iyi anliyorm iyiki derse girmssin zaten kasilmn olms o yuzdn oldu sanp daha coj uzulrdn bari nidilt fayda ettimi ilerleyn haftalrda kasilmalr artiyo bu evhamli halimle napcm bilmiyorm rabbim hepimize zamaninda dogm yapmayi nasip etsn
Pasam canm hemen kotuye yorma hicbir bitki yuzde yuz etki yapmz insaallah hamile kalrsnda bebegn ski ski tutunr bizim haftalarida 38ide gorursn ins

bugün doktor civanımı veeeeeee minik prensesimi göreceğim inş. çok heyecanlıyım
ve kendimi çok yorgun hissediyorum.dün okula gittik eşimle dilekçe verdim birkaç gün idari işlerde görevli gözükeceğim cumada doğum iznine ayrılacağım inş.
tenefüste koridorda çocuklarım gördü ve okadar tatlılarki görür görmez hücuuum şeklinde üstüme koşmaya başladılar eşim yanımda durun durun diyordu çocuklara çarpmasınlar diye ...çok komik bir andı.özlemişim yawru kurtlarımı.nolur derse girin dediler dayanamayıp girecektim aslında oturup sohbet ederdim eşim bakışlarıyla gebertirim seni dedi:)
tabi eve gelince bidolu kasılmam oldu 3 saatte bir nidilat aldım.
allahım hayırlısıyla tüm arkadaşlarla beraber banada 38.haftayı göstersin diye dua ettim

Canim insallah 38 40lari gorursun senin artik guzel sona az kaldi allah hayirli dogumlar nasip etsin

Kizlar betahcg sonucum cikti adet tarihim normalde yarin betahcg 488 cikmis sizce normalmi biraz yuksekmi oncesi 175,5 cikmisti nasil yukselmis sizce iki gunde bir ikiye katlamasi gerek benimki baya katlamis lutfen yardimci olun

Kizlar betahcg sonucum cikti adet tarihim normalde yarin betahcg 488 cikmis sizce normalmi biraz yuksekmi oncesi 175,5 cikmisti nasil yukselmis sizce iki gunde bir ikiye katlamasi gerek benimki baya katlamis lutfen yardimci olun

Hadi gözün aydın.Ben ilk baktırdığımda adet tarihimi 2 gün geçmişti.276 civarında çıkmıştı ilkinde.ikinci baktırdığımda 740 civarı çıkmıştı.İki gün arayla bakılmıştı.İkiz olabilir demişti doktorum.Sonra Doktor Sitesi'nden seval hanıma da sordum.O da ikiz olma ihtimali yüksek demişti.Çok korkmuştum.Tek bebeği taşıyamıyorum ikiyi nasıl taşıyacağım diye.Ama bir hafta sonra keseyi ve minik kuşu gördüm.Tek olduğunu da söylediler.Bugünlere geldik.Kısmet.Hayır dileyerek çıkmıştık yola.Hayır dileyerek devam ediyoruz.Allah'ın izniyle inşallah sağlıklı sıhhatli tamamına erdiririz.Aynı dileklerim hepiniz için güzel arkadaşlarım.Umudum inşallah her şey yolunda devam edecek.

Hadi gözün aydın.Ben ilk baktırdığımda adet tarihimi 2 gün geçmişti.276 civarında çıkmıştı ilkinde.ikinci baktırdığımda 740 civarı çıkmıştı.İki gün arayla bakılmıştı.İkiz olabilir demişti doktorum.Sonra Doktor Sitesi'nden seval hanıma da sordum.O da ikiz olma ihtimali yüksek demişti.Çok korkmuştum.Tek bebeği taşıyamıyorum ikiyi nasıl taşıyacağım diye.Ama bir hafta sonra keseyi ve minik kuşu gördüm.Tek olduğunu da söylediler.Bugünlere geldik.Kısmet.Hayır dileyerek çıkmıştık yola.Hayır dileyerek devam ediyoruz.Allah'ın izniyle inşallah sağlıklı sıhhatli tamamına erdiririz.Aynı dileklerim hepiniz için güzel arkadaşlarım.Umudum inşallah her şey yolunda devam edecek.

İnsallah canim ya hepimiz hakkinda hayirlisi olsun benim ikinci bebegimdede tam adet gunu 500 cikmisti onada ikiz olabilir demisti simdi bu bebekte dahada yuksek gidiyor adet tarihim yarin bugunden 488 cikti bende ikiz pek istemiyorum ayni seyi dusunuyorum teki tasimiyor ikiyi nasil tasisin diyorum seninde iki gun arayla iki katindan fazla yukselmis demekki normal benim diger bebektede iki katindan fazla yukseliyordu insallah yukselsinde minnosumu goreyim bende

Umudum cnm hadi gozun aydin olsun insallah 28_38 haftalari gorursun:)
Benimde ilk idrarda cikti daha adetime vardi o zaman test cubugu iki kip kirmizi cizgiydi cok sasirmistim diger hamileliklerimde silikti..
Sonra iki uc gun sonraydi tam hatirlamiyorum betahcg 2000 kusurdu dr 6 haftalik hamilesin demisti ne 6 sidedim tas catlasin 4_4.5 dedim benimde cok yuksekti dr deyisine gore
......
Merra gittimi acaba

Umudum cnm hadi gozun aydin olsun insallah 28_38 haftalari gorursun:)
Benimde ilk idrarda cikti daha adetime vardi o zaman test cubugu iki kip kirmizi cizgiydi cok sasirmistim diger hamileliklerimde silikti..
Sonra iki uc gun sonraydi tam hatirlamiyorum betahcg 2000 kusurdu dr 6 haftalik hamilesin demisti ne 6 sidedim tas catlasin 4_4.5 dedim benimde cok yuksekti dr deyisine gore
......
Merra gittimi acaba

Anladim canim hersey normal gidiyordur ozaman

Mrym
Cnm basin saolsun rabbim sabir versin..
Bende ankarada ozgur derene.gidiyorum bana dikis uyguladi demekki iyi dikti ki suan 32. Haftadayim Allahima hamd olsun..
Tavsiye ederim sunu unutmaki dort dortluk dr yoktur ..
Dort dortluge en yakin arda lembet var ben bi yil ara verdim buraya o arada arkadaslar gitmis kendisine eger hamile kalmadan once bilseydim kendisini kesinlikle giderdim..
Ama kizimi kucagima aliyim sirf tanismak icin gidicem:)

slm canım.öncellikle Allah yardımcın olsun.inşallah bebeğini sorunsuz alırsın kucagına.özgür hoca yı ismen biliyorum.bende hocanın ayrıldıgı hastanede calısıyorum.ama okadar kafam karısık kı.kımseye guvenemıyorum ama bıryerden baslamam gerekıyor onuda bılıyorum.kafamda olusan bırkac ısım var ınsallah mayısın ılk haftasından sonra kendıme bır rota belırlıyecem.

burcim, sen düzenli adet olamıyor musun? yoksa bebek olayı sıkıntı olduğu için mi pko olduğunu söyledi seval hanım?

Allah sabır versin arkadaşım. Doktorun kimdi arkadaşım? bende ankaradayım ama bende hala bir doktor bulamadım 4 ay oldu bebeğimi kaybedeli. Ankaralılardan Özgür Deren'e, Sincan Koruya, en sonda eski Fatih yeni Turgut Özaldan Aydın Köşüşe gidenler var. doktor listesinide yayınlar arkadaşlarımız.

canım sağol, diğerlerinide yaptırınca sana zahmet buraya yazarsan sevinirim.

Allah razı olsun canım.bebegimi canımın parcasını kaybedelı bugun tam 3 hafta oldu.ben hacettepe perınatolojı bolumunde takıp edılıyordum.doktor lıstesıne goz attım hepsını tek tek arastıracam ınsallah.bu hocaların dısında duydugum baska ısımlerde dr.nuri danışman,hakan yaralı,okan yenicesu,özgür deren ve iskender baser.

X