Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bugün 35+5 oldum.. Şafak 30 yani.. Doktorum 21-22-23 Nisan da yok.. dedim ki ayın 24 ünde alın dikiş garantide tutuyordu beni..Hem 24 Nisan da 37+0 oluyorum dedim. Hem sizdeb başkası ile doğum yapmak istemiyorum..Bir kontrol edeyim alttan da duruma göre bakacam dedi. Muayne canımı daha çok acıttı.. Yok dedi çok baskı yapıyor dikişlerini hemen alıyoruz.. yoksa rahim ağzını parçalayacak bir daha çocuk sahibi olamayacaksın dedi. Doğumhanede dikişimi aldı.. Dikişimi hatıra olarak aldım :))

Ve 1.5 cm açılman var zaten ilk ağrıda geliyorsun..biraz kanaman olabilir normal dedi. En fazla 3 gün veriyorum sana doğurmuş olursun dedi..

:KK9::KK9::KK9:işşallah senin haftalarına hepimiz geliriz:KK16:
ntma korkmak yok 1 ıkın 2 ıkın 3 kın pırt diye çıkıcek biz sana brdan tezarart edicz nutma meleke melek haydı ıkın melek melek haydi bastır sonra mutl son artık şarkıyıda ben sana yazayım:KK24::KK24: şimdi uykusuz hergece teomandan sana gelsin bebem :KK9::KK9::KK9:

Paşam 100 tane okudum.Kendininkinden düş o zaman.1000 tane okuyacakmışsın ya.İstesen 100 taneyi daha okurum:)

mlkyy canım Allah tamamına erdirsin.Çok çok şanslısın.Riskli haftalarını da atlatmak üzeresin.Bizler sorunumuzu acı tecrübeler geçirerek öğrendik.Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın.

Melek81 cnm gecmis olsun insallah 3 gunden fazla bekler cnm yat dinlen acikmanda var ama yanin da kimse yokmus dinlenerek yap az kaldi cnm

Paşam 100 tane okudum.Kendininkinden düş o zaman.1000 tane okuyacakmışsın ya.İstesen 100 taneyi daha okurum:)

:KK48::KK48::KK48:sagol kardeşim benim düşerim ne demek allah razı olsun kaldı 900:99::99::99::99:
neyse sizlere doyum olmaz bebekler ben kaçtım evi temizlemem lazım eşim evde bugün namazı kılıyım yemkelri yapıcem sonra görüşrüz tabi tefficiyeyi bitibilirsem :KK9::KK9::KK9:olurda gelemazsem polisi arayın :KK53::KK53:

kızlar yardımınıza ihtiyacım var allah rızası için yardım edin ne olr çok kötüyüm ben ya:KK43::KK43::KK43:bir arkadaşım vardı hamile kaldıgında aynı ayda bebegi sakat oluyor hep sonlandırılıyor gebeligi gene aynı haftasında doktora gidicem gene aynı olayı demiş doktor ben kendimden vazgeçtim selatı tefficiyeyi ona okuyalımmı :KK43::KK43:perşembeye kadar süresi var garibim kimseyi bulamamış :KK14::KK14:yardım etmek isteyenler allah rızası için söylesin dünden beri canım çok sıkkın gene bebegim giidcek diyip üzülüyor ne kötüdürki bir anne için bebeginin koparılması ay içim acıdı :KK43::KK43:arkadaşım bir seferinde yazmıştı bu degilde 3 bebegi ölmüştü doktorlar hiç birşey bulamamışlar ama arkadaş yazmıştı bebegim maşşallah çok hareketli diye oda yazmış benim bebegigimi kadir gecesi gene cennete yolladım diye duaya nail olmak isteyn varsa söylesin aslında ben bir arkadaşa okutucak ama buna okuyalım bana okunmasada olr :KK43::KK43::KK43:
evlat diyince paşada akan sular duruyor :KK43::KK43::KK43:
adı derya

Paşam
Canım arkadaşın Derya için 100 okudum
Perşembe ye kadar 100 daha okurum.

Bugün 35+5 oldum.. Şafak 30 yani.. Doktorum 21-22-23 Nisan da yok.. dedim ki ayın 24 ünde alın dikiş garantide tutuyordu beni..Hem 24 Nisan da 37+0 oluyorum dedim. Hem sizdeb başkası ile doğum yapmak istemiyorum..Bir kontrol edeyim alttan da duruma göre bakacam dedi. Muayne canımı daha çok acıttı.. Yok dedi çok baskı yapıyor dikişlerini hemen alıyoruz.. yoksa rahim ağzını parçalayacak bir daha çocuk sahibi olamayacaksın dedi. Doğumhanede dikişimi aldı.. Dikişimi hatıra olarak aldım :))

Ve 1.5 cm açılman var zaten ilk ağrıda geliyorsun..biraz kanaman olabilir normal dedi. En fazla 3 gün veriyorum sana doğurmuş olursun dedi..

gözün aydın melekcim benimde sezeryan olacağım halde dikişi baskı yapıyo rahime zarar gelmesin diye aldı ama 6. gün bugün daha hiç bişey yok sen bizi geçiceksin valla :KK1: allah ağrısız bi doğum nasip etsin inş. kolay olur

Son düzenleme:
Paşam
Canım arkadaşın Derya için 100 okudum
Perşembe ye kadar 100 daha okurum.

canım teşekkür ederimARKADAŞIMIN TEFFİCİYESİ TAMAMLANDI ALLAH RAZI OLSN OKYANLARDAN İSTERSEN SEN BANA OKCAKSINYA ONA DEVRET YADA BENİM OKUCAKLARIMA KATIYIM NE DERSİN :KK34::KK34:
BEN ÇIKTIM BEBELER SONRA GÖRÜŞRÜZ
KARAR SİZİN BENİM NAMAZI KILIP İŞLERİME BAKMAM LAZIM GİREMEM BUGÜN GALİBA SAYFALARI FAZLA YAZMAYIN OKUMASI ZOR OLMASIN :KK1::KK1:

Pasam yok cnm.asla yapmam oyle bisey metal ablada aramis.uyuyordum bi uyandimki suyum cikmis boynum tutulmus gece uyuyamamda artik cnm
Biliyorsun ben asla kirmak istemem seni inan kasilmam oluyor buraya yazmiyorum kizlarin aklina getiririm diye sitresten bu hale geldim insallah gecer ..
Midem agiriyor diyordum ya bi arkadasta stresten yazmisti adini hatirliyamadim gercekten bu iki gundur kafaya takmiyorum midemin agrisi gecti..
canim benim esinede buyuk gecmis olsun dikkat etsin rabbim korumus..
Sende kalk biseyler ye valla saplagi yersin haaaa:))
Kizlar bide derler buyuklerimiz hayvanlara bakmayin diye bende esimde belgesel izlemeyi cok severim heptw izledim yanlismi yapiyorum acaba

demiştim gurbetçi strestendir diye çünkü benimde hep öyledir biraz bişiye üzülüyüm midem ağrır başım ağrır herşey stresten kaynaklanıyooo

Svly bende de aynisi ..
Rahim agzi uzunlugun kac cikti bebegin boyu kilo kac cikti...

rahim ağzı uzunluğum iyi çok şükür 2.9 karından ölçüm bebişimde cmtsiydi kontrolüm 1.750 gr ama cmtsi çok hareket ettim beşik falan aldık ondan o batma tarzı ağrılar oluyo heralde hayırlısı şu haftalarıdı atlatsaydık senin kaç kilo bebiş alttan batmalar sıkmı oluyo senin rahim ağzı kaç

üzülme canım ya aglama bak bende üzülüyorm burda:KK48::KK48::KK48::KK48:silz bakıyım gözünün yaşını gül bakıyım görücem hadi bekliyorum :KK20::KK20:bizim meleklerimniz cennete gitti canım işşallah orda şefeatçi olucaklar :KK14::KK14::KK14:

haklısın canım ama buralar bebekli-köpekli gezme mevsimini açtı :KK1:bebesini alan sokakta maşallah. baktıkça hamişlere içim gidiyor. Bugün bir hamile gördüm, çay içiyordu bir kafede. O göbeğini sevdikçe benim içim eridi. İnşallah hayırlısıyla hepimiz sırayla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bu arada ne güzel düzenli namazlarını kılıyorsun. Ben hamileliğimde aksattım hep; inşallah loğusalığım bitince gene düzenli kılabilirim. Çok özeniyorum sen yazdıkça. :KK16:
canım ben dogumdan sonra 10gün kanamam oldu bitti.sonra 3 ay gelmedi.doktor söktürücü verdi en son.
bende adet agrısı degilde kasık agrısı kasık batması cok oldu yürürken hatta korktum dedim bölemi kalcam ben:KK43:
sonra adetle gecti hersey...doktorsuz olmuyor be canım napalım derdimiz var dermanı da önce Allah sonra onlarda...

mmery bende uzun süre adet görememekten korkuyorum. Bazen yumurtalıklarım sancılanıyor; senin gibi batmalar oluyor. Allah kimseye çaresiz dert vermesin. En azından çaresi var diye avunuyorum.

Son düzenleme:

hakkında hayırlı olan olsun inşallah arkadaşım...

benimde 1cm açıklık varmış..ama rahim ağzında yumuşama falan yok daha var..sancın olunca gelirsin dedi..
dedimya 4 gün oldu tık yok..hem sürekli ayaktayım,yürüyüş falan yapıyorum...aslında artık zamanı gelse iyi olur..

yani hiç belli olmaz sibelinde kaç gün oldu ondada bişi yok...
daha bekler kuzucuk belki

selam arkadaşlar nasılsınız geçmişi okuyamadım gene ben kızımla ve oglumla kendimi kaybetmiş bi haldeyim o yüzden pek giremiyorum tabi bunlar güzel telaşlar çok şükür sağlıklılar biraz alışma dönemi uzun sürcek gibi kızmla bebek için köşe kapmaca oynuyoruz sevmek istiyor ama beceremiyor bebeğin canını acıtıyor gözetimimde veriyorum kucagına ama kafamı cevirmem bile yetiyor ona.melek81 dikişleirn alınmış gözün aydın inş. sağlıcakla alırsın kucagına bebeşini artık riskli haftaları atlatmış baya arkadaşımız var galiba ne güzel yakında baya kalabalık olcaz inş.yeni hamile olan varmı saftunç ne yaptı aşılaması yapılcaktı.paşam güzel haberler varmı senden.chnb ablam nasıl oldunuz.gurbetçi canım seninde az kaldı galiba Allahım hayırlısıyla kurtarsın. sibel mulbery hadi güzel haberleriniz bekliyoruz yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz inş başarı öykülerinizi duymak nasip olur

Kizlar adetime 3 gun var ama hamilelik belirtileri var diye gittim beta hcg yaptirdim 175,5 cikti hamileyim cok korkuyorum lutfen dualarinizi eksik etmeyin

Çok geçmiş olsun hayırlısı ne zamansa ozaman gelsin bebişin inşallah :)

Kizlar adetime 3 gun var ama hamilelik belirtileri var diye gittim beta hcg yaptirdim 175,5 cikti hamileyim cok korkuyorum lutfen dualarinizi eksik etmeyin

Canım çokkkk sevindim :))) Allah tamamına erdirsin inşallah ...Sen artık hamilesin lütfen stres yapmamaya çalış rahat ol Harika bir şey hep hayırlısı dedik maşallah sende hemen hamile kaldın demek hayırlısı buymuş :))))) Tadını çıkar cnm

çok güzel bir haber bu.Çok sevindim.Allah tamamına erdirsin.Gözün aydın.Böyle güzel haberlerin artması dileğiyle...

Çok geçmiş olsun hayırlısı ne zamansa ozaman gelsin bebişin inşallah :)

Canım çokkkk sevindim :))) Allah tamamına erdirsin inşallah ...Sen artık hamilesin lütfen stres yapmamaya çalış rahat ol Harika bir şey hep hayırlısı dedik maşallah sende hemen hamile kaldın demek hayırlısı buymuş :))))) Tadını çıkar cnm

Evet canim herseyin hayirlisi insallah bu sefer hersey yolunda gider benim hamileliklerin hep boyle oluyor hemen tutuyor ama sonu gelmiyor bunun sonu gelir insallah arkamdan seni pasami mmeryi saftuncu ve hamile kalmak isteyen tum arkadaslari bekliyorum

X