Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Svly ca bendede o batmalr cok oldu bebegn basi asagidaydi ondn olabilir dedi doktr mulberry ninde oluyoms onunda bebegi ayagyla vuruyoms herhalukrda bebektn yani arada geciyo merak etme
fuzuli canm benm adetm kesilp de etmsti sonra 40.gun tekrar olmstm

Mlkyyy canm gecms olsn ne guzel ya yasatack oldktn sonra rabbm yasatiyo iste ins.38i gorursn gunde nasil 12tane nidilt aliyosn ya ben ikitane alsm canm skiliyo doktorn tavsiye etti dimi

Mlkyyy canm gecms olsn ne guzel ya yasatack oldktn sonra rabbm yasatiyo iste ins.38i gorursn gunde nasil 12tane nidilt aliyosn ya ben ikitane alsm canm skiliyo doktorn tavsiye etti dimi

Korkunç çarpıntı yapıyor bu nidilat.4 saatte bir 2 kez alıyorum drum kontrolünde.daha sonra pre para geçebileceğini söyledi.inş burdaki herkes görür 38leri

Korkunç çarpıntı yapıyor bu nidilat.4 saatte bir 2 kez alıyorum drum kontrolünde.daha sonra pre para geçebileceğini söyledi.inş burdaki herkes görür 38leri

mlkyy geçmiş olsun maşallah küçük kızınada allah korusun sana bağışlasın inş. 30. haftamda bende pre-par'ı 2 saatte bir içiyodum 3 gün devam ettik sonra kasılmalar azalınca 4 saatte bire indik nidilat hiç kullanmadım ama preparında aşağı kalır yanı yok bebeklerimiz için mecburen katlanıyoruz

5haftadır binlerce sayfayı okudum..o günden beri hastanede yatıyorum.şeker yüklememi yaptırmaya gittiğimde tesadüfen servilste açılma olduğu farkedildi.24+2de acil serklaj atıldı.buna rağmen açılmam artmaya devam etti 25+2de ikinci defa serklaj yapıldı.ve ben o günden bu yana yatıyorum.çok şükür 28+5olduk çük savaşçı kızımla..yasadıgım üzüntü güvensizlik umutsuzluk anlatılmaz.günde 12 nidilat haftada 1 pruluton depot hergün cleksan0,4 kullanıyorum.burdaki başarıları okudukça ümidim artıyo ve ne kadar doğru dr sectıgımıde görüyorum.Allah yavrularımızı bize bağışlasın..32 34leri görmek tek dileğim...

Herşey nasip kısmet..ne güzel farkedilmiş önlem alınmış..
inşallah ilaçlar ve yatak istirahati sayesinde 32-34 leri hatta 38leride görürsün ...

benim kaybım 22+3 te farkedilseydi yaşarmıydı kızım acaba diyorum..ama olmadı ömrü yokmuş yavrumun..
bu hamileliğimde 19 haftada farkedildi.Allah şükür bu günlere geldimmm..

Mlkyy nidilttn dahami etkiliki diger ilac acaba burada cogumz nidilt kullaniyorz nidilt bende carpinti cok yapmiyoda canm diger ilac daha fazla yapiyoms

ben doğum sonrası kürtajda olmuştum ...
25 günden sonra lekelenme seklinde devam etti kanamam..t
am 40.gün tekar adet oldum.
herkeste farklı oluyor tabi..

valal bi değişiklik yok sibel..yürüyuüşe çıkıyorum,evde iş yapıyorum.doğru dürüst oturmuyorum ama bişi yokkk..
kızım aşağı ineceğine yukarı tırmanıyo resmen yaa..ciğerlerimde yani nefes alamıyorum bazen...

zaten ağırlaştım iyice ama kızın gelmeye niyeti yokkk...baskı falan hissetmiyorum..yürürken çok sertleşme oluyor sadece bazen o rahatsız ediyor....

gelmesin gelmesin dedik ama artık zamanı gelsin kuzucuk

doktorum yarın benim de dikişlerimi alacak.. Daha erken gerçi ben son kez 10 gün daha beklemesini 37+0 ı görmek istediğimi söyleyeceğim.. sanırım o da bana kızacak.. daha çok işim gücüm var.. dikiş alınırsa kalkamam yerimden..

yani kısacası darısı başıma :)

Benim erken doğumda 53 gün kesilmedi doğum kontrol hapı kullanmıştım.

bende de oluyordu kalkmıyorsun di mi çok wc ye giderken olurdu...

canım benim oğlumda 13 artı 4 te laparoskopik serklaj yapıldı karından 4 kesi açılarak rahim ağzım kamera görüntüsü eşliğinde dikildi. bu ameliyatta benim 8 sene önceki sezaryen dikişim mesaneme yapışıkmış onu ayırmışlar ve 3 saat sürdü 1 hafta sonda takıldı. Ara ara 3 gün sonra yatak ıslanıyordu portakal kadar. ben acile gittim testte amniyo sıvısı değil dendi yine geliyordu ben dedim herhalde sondadan idrar kaçağı var. 3 gün sonra gittim kontrole meğer amniyo sıvısıymış:KK43:( kızlar bilir nelerr çektim onlar da çok üzüldüler. yattım dr m ümitli değildi antibiyotik ve serum tedavisi oldum bir hafta kadar yattım o sürede hiç kalkmadım hastanede. sonra kontrol günü dr m doç. dr. Arda lembet(ki git en azından bir kere ) ultrasonu eline aldı besmeleyle ve eğer su kesesi tamir etmediyse keseye yama yapıp su ekleyeceğim son manevra olarak dedi. şükür kese tamir etmiş oğlum bugün 5 aylık oldu şükür...Allah size de nasip etsin. benim de 25 haftalık kaybım var, 2 tane 8 haftalık kaybım... bir de 9 yaşında oğlum daha var...

kaç haftalıktı bu gebelik kaybın? çok üzüldüm Allah bir daha yaşatmasın...

Amin...

18 haftalıkken kaybettim....

Melek canm kacinci haftadasn bebek baskimi yapiyo ondn mi alinack erkendn kasilmalarn falan oluyomuydu bak kizlarnki alindi bisey olmadi belki hemen sanada bisey olmz 40i gorursn ins

Gurbetci canm senin kasilmalarn nasil oluyo sık oluyo derkn gunde kackz oldugunu biliyomusn benim genelde ust kismi kasiliyo tamami aslinda az kasiliyo doktormda sadece ustunun kasilmasi acilmaya sebep olmz diyo ama bilmiyorm tamami 5kez kasiliyosa ust kismi10kez kasiliyodr

5haftadır binlerce sayfayı okudum..o günden beri hastanede yatıyorum.şeker yüklememi yaptırmaya gittiğimde tesadüfen servilste açılma olduğu farkedildi.24+2de acil serklaj atıldı.buna rağmen açılmam artmaya devam etti 25+2de ikinci defa serklaj yapıldı.ve ben o günden bu yana yatıyorum.çok şükür 28+5olduk çük savaşçı kızımla..yasadıgım üzüntü güvensizlik umutsuzluk anlatılmaz.günde 12 nidilat haftada 1 pruluton depot hergün cleksan0,4 kullanıyorum.burdaki başarıları okudukça ümidim artıyo ve ne kadar doğru dr sectıgımıde görüyorum.Allah yavrularımızı bize bağışlasın..32 34leri görmek tek dileğim...

Çok geçmiş olsun Allah 38-40 haftaları göstersin inş. Sizin servikste açıklık fark edildiğinde kaç cm'di? Bu arada anladığım kadarı ile Aydın Köşüş'ten çok memnunsunuz, serklajınızı da o yaptı değil mi? birde Turgut özal'da yüksek riskli(perinatoloji) diye bölüm ayrımı var mı?

Mlkyyy cnm hos geldin inan cok sanslisin iki defa serlaj ..
Bende ozgur derene gidiyorum hakkimizda hayirlisi...
Efilum cnm benim de ist noktasi kasiliyor benim bazende tamami bazende ozellikle ayagi kalkinca kasiklarimin orasi kasiliyor..
Yani anlayacagin hep kasiliyorum bi hafta sonra 32 olucam insallah 34 u gorurum nidilat icmezsem hic duramam boyle ama ozgur derenin haberi yok burdaki dr kullanmazsan seni cikarmam dedi..

canım maşallah size:nazar:
ilk defa aynı hamilelikte 2.kez serklaj yapıldığını duydum.24 den 28 e gelebildiysen 38 e de gelebilirsin inş.allah yardımcınız olsun
inş. hep birlikte 34-36-38-40 ları görürüz

chnb sen kan sulandırıcı kullanmıştın sonra kanaman olunca bıraktın
kanama bitince başlamadın mı tekrardan neden başlamadın...

mthfr677 heterezigot nedeniyle sadece clexan iğne kullanıp bebegine kavuşan var

senin gibi 2 tanesinde sorun olup kullanmadan doğuran var...

clexan ın faydası tuhaf ya muamma biraz doktorlarda bence önlem amaçlı veriyor daha net veriler yok ellerinde...

chnb sen kan sulandırıcı kullanmıştın sonra kanaman olunca bıraktın
kanama bitince başlamadın mı tekrardan neden başlamadın...

mthfr677 heterezigot nedeniyle sadece clexan iğne kullanıp bebegine kavuşan var

senin gibi 2 tanesinde sorun olup kullanmadan doğuran var...

clexan ın faydası tuhaf ya muamma biraz doktorlarda bence önlem amaçlı veriyor daha net veriler yok ellerinde...
Bende cvp vermek istedim cnm...
Cleksan benim uc mutasyonum olmasina ragmen benim dr bana sadece coraspin yeter dedi baska dr durumu anlattim ozgur bey risk almis ama vardir mutlaka bi bildigi dediler..
Bemde ozgur beye kullanmak istedigimi
soyledim oda icin rahat etsinde kullan dedi:))
Bende serklajdan bi hafta once kansulandiriciyi biraktim kanama riskine karsin ve hic kanamam olmadi yani kirmizi hic gelmedi silinirken pembe geldi oda ayni gun gecti diger gun kahverengi oldu..
Umarim yardimci olmusumdur..

Paşam arkadasn icin 200 tefriciye okudm soylrmisn
allah razı olsn canım rabbim ne muradın varsa versin işşallah :KK43::KK43:1500 ben topladım malesef 1000 aradıms agı sol topladım 444 tanede ben verdim eylül gülüne okudgm selatı tefficiye deryaya gitti helal olsn namazdan sonra eylül gülüne niyet edicem ona okucam işallah
bu arada efülüm regrete ve chnpkızlar allah razı olsun kırmayıpta arkadaşıma yardım ettigini için allah hepinizden razı olsun bebegi oalana ömür karnındaki olanada 40 hafta olmayanada tez zamanda versin işşallah:KK16::KK16:
Mlkyyy cnm hos geldin inan cok sanslisin iki defa serlaj ..
Bende ozgur derene gidiyorum hakkimizda hayirlisi...
Efilum cnm benim de ist noktasi kasiliyor benim bazende tamami bazende ozellikle ayagi kalkinca kasiklarimin orasi kasiliyor..
Yani anlayacagin hep kasiliyorum bi hafta sonra 32 olucam insallah 34 u gorurum nidilat icmezsem hic duramam boyle ama ozgur derenin haberi yok burdaki dr kullanmazsan seni cikarmam dedi..

gelelim sana gurbet hanım :KK20::KK20:sen dediginde haklısın canım birşey dedigim yok amma velakin telefonumu aradıgım halde neden açmadın :KK57::KK57:beni aramışsın sen görmemişim geçe telefonn sesini kısıyorum eşim kızıyor diye sonradan farkettim :KK57:sonrada seni ararım dedim eşim kaza geçirdi evde az kalsın gözünden oluyordu:KK43::KK43::KK43:aklım çıktı birşey olcak diye gözüne çelik kapının kilidi çarptı gözünün altı kanadı yarılmış nasıl hızlı açtıysa kapıyı onada canım sıkkın sonradan seni aradım açmadın sen açmadın 3sebep olabilir
1- sebep
ben açmadım diye tiribe girip açmamış olabilrisin
2-sebep
görmemişindir yada işin olmuş olabilir
3sebep
uyuyor olabilirsin

yazdıgına neden kızdıgıma gelince canım çok sııkın bugün herşey üst üste geldi birde en sevdigim arkadaşlarımın bebekelri riske girdi burda siz nasılsanız onlarda öle :KK43::KK43:bende hata düşünemedim dogruya dogru sizleri düşünemedim hakkınızı helal edin sizleri strese soktorysam üzdüysem affola hata yaptım birdaha ne olumsz birşey yazıcam buruya nede üzücü birşey bu böyle biline :KK14::KK14:annem hep derdiki bir dogum bir ölüm beklemez kızım kadın haklıydı korkunun ecele faydası yok malesef strese giripte sıpaları üzmeyin beni örnek alın o kahrolası yataktan kalkmadım etlerim acıya acıya korktgum başıma geldi sizlerde kötüyü çagırmayım siz şimdi diceksinizki sen nerden biliceksin sen bizim haftalarımıza gel görürüsün diceksiniz ama ben 3 kayıp yaşamış biri olaraktan artık herşeyin kötüsünü düşünmekten yoruldum hep bana dediler hep kötüyü düşünüyorsun hiçmi iyi düşünmüceksin dedim hiç başıma iyi birşey gelemdiki iyiyi düşünüyüm kızlar relaks olun tek istedigim bu biliyorum çok zor şey istiyorm ama mecbursunz allahıma şükürler olsn aylarınız geçti heleki riskli haftalarınız arkadaşlar bugün 2 arkadaşımda agladıya o bana yetti inanın bana bir arkadaşımın dedigi şeyi sizlere aynen aktarıyorm aynen şnu dediaglayaraktan
paşam kurban oluyum sen 3 kayıp yaşadın masıl dayandın paşam çok zormuş paşam canım acıyor ne olr dua et dedi drdu agladı
bende dedimki ben bilmemmi 3 kayıp yaşadım sabır edicez kardeşim sabır dedim inanın bu saat oldu ne yedim ne içtim birşey erken kahvaltı yapmam ragmen canım hiç birşey istemedi öyleni kıldım oturdum selatı tefficiyenin başına çek allah çek :KK43::KK43:yetekki şifa bulsunlar birinizin bebegine birşey olsa inanmazsınzı ama hepinizden çok aglayan benim :KK43::KK43::KK43::KK43:

pasam Yarinda200 daha okurm canm
Gurbetci canm ayni kasilmalr bendede oluyo hic ayaga kalkmamam lazim hemen karnm sertlesiyo rabbm yardmcimz olsn 38i gorurz insaallah cunku daha once olursa benm icin kuveze girmese bile baskas ehir ve hastane olack cok skinti insaallah rabbm yuzumuze baksn

X