Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mulberry canım dikiş alınms çok şükür ağrısız olmuş darısı başımıza
gece boyu kasildm nidilt ise yaramiyo yatmadn once icmstm halbuki hic uyumadm korktm annesyle dogm gunu ayni olack diye cok sukur sabah olmadi bidaha ama simdide karnimn ustu sertlesiyo oda kaslmayms ama acilmaya sebep olmz dedi doktr sizdede pyle oluyumu kizlr
sağol canım..
inşallah sizinde haberlerinizi okuruz buradan vakti gelince...

o kasılmalar bende de oluyor..karnımın üst tarafı top gibi sertleşiyo..o kasılmalara rahmen bende açılma falan olmamış baksana 38 haftada 1 parmak açıklık dedi doktorum...

Kızlar bu gün çok hafif kahve lekem oldu...sabahtan..Sonrada peçeteye sildikçe geldi çok az..en sonda lavaboya girdiğimde tuvalet kağıdı ile sileyim dedim..Az bastırdım..Biliyosunuz progestan kullanıyorum günde 3 kez vajinal..Böyle nasıl anlatayım cevizden az küçük birikinti lor gibi(progestan) peçeteye geldi..kahvemsi,beyaz bişey..Şaştım kaldım..Acaba dedim progestan içerde biriktide ondanmı böyle kahverengi oldu rengi...Anladımki o birikintiden geliyor..Fazla ileri itemedimde biriktimi girişte ne yaptı..Hiç size böyle bişey oldumu?vajinal kullanan arkadaşlara sorum..

gece boyu kasildm nidilt ise yaramiyo yatmadn once icmstm halbuki hic uyumadm korktm annesyle dogm gunu ayni olack diye cok sukur sabah olmadi bidaha ama simdide karnimn ustu sertlesiyo oda kaslmayms ama acilmaya sebep olmz dedi doktr sizdede pyle oluyumu kizlr

evet canım bende de çok oluyor o sertleşmeler.nidilatı hangi sıklıkla içiyorsun.benim kasılmam yoğun olunca 3 saatte bir içiyorum,dr 2 saatte bir de içebilirsin durumuna göre demişti.
allah bebişlerimizi korusun 38-40 ları göstersin

Kızlar bu gün çok hafif kahve lekem oldu...sabahtan..Sonrada peçeteye sildikçe geldi çok az..en sonda lavaboya girdiğimde tuvalet kağıdı ile sileyim dedim..Az bastırdım..Biliyosunuz progestan kullanıyorum günde 3 kez vajinal..Böyle nasıl anlatayım cevizden az küçük birikinti lor gibi(progestan) peçeteye geldi..kahvemsi,beyaz bişey..Şaştım kaldım..Acaba dedim progestan içerde biriktide ondanmı böyle kahverengi oldu rengi...Anladımki o birikintiden geliyor..Fazla ileri itemedimde biriktimi girişte ne yaptı..Hiç size böyle bişey oldumu?vajinal kullanan arkadaşlara sorum..
Progestan değilde jel kullandığımda oluyordu

Bade cnm telde de konustuk o gelen lor gibi dedigin:))
Progestan cnm bendede margarin gibi geliyor ama o kahverengiyi kesinlikle dr soyle sana demeyide unuttum istersen ara soyle...
Mumu cnm insallah oncelik 28 sonra 32 34 36 38 diye gidicez insallah ..
Merra xnm benim karnimda sivri erkek
Diyorlar disardan bakanlar bende pek guzellestim guzelligime guzellik katti bu kiz:p
:))
Aman hurafe onlar ben hep tatli yedim bu kesin erkek dediler kiz alakasi yok ..
Merra cnm senin kiz hickiriyormu cnm benim bi haftadir bi sabah bi aksam hickirik zamanimiz cnm yarim saat suruyor sol kasigimin orda ritmik atiyor..
Nst de de oldu hemsire senin kiz ne cok suyunu icmis diyor

Merra cnm bide senin kontrol ne zaman ben pazartesi acil gittim kizim 1600 gr olmus senin kac kilo oldu cnm
Bide 42 cm olmus boyu
Seninki kac cnm..

slm kızlar herkezler iyi görünüyor

bizde bugün 16 haftalık olduk çok çok korkuyorum benım için en büyük rısk şimdi baçladı
:nazar::nazar:maşşallah canım bebegimize sende benim gibi yap şimdi ben sanki hiç bebek dogurmamış gibi kornuyormuşmda bırakıcamda ilaçları igneleri dikişi yicemde bebegim drcak diye avutuyorum kendimi işşallah bu sefer umudluyum bu sene bende anne olucam işşallah işdiden aşermeye başladım :KK9::KK9::KK9:canım birşey istedi ama dimem canınız çekmesin eşim daha dr dedi vallahi canım çekti banane al bir yerlerim şişer dedim şu faceye neden kyarlar resmini be:KK9::KK9::KK9::KK9:eger öyleyse kızım olucek korunmayı 1 hafta oldu bıraklalı paşanın psikilojisi şimdiden gitti:KK9::KK9::KK9::KK9:
ben geldimmm..
geldiğime göre doğuramadım :KK34:

dikişim alındı hayırlısıyla..az canım acıdı ama çok değil...
doktorum alttan muayene etti 1 cm açılma varmış..rahim ağzında yumuşama falan yokmuş..kızımda hala yukarda...

nst ye girdim sancı kasılma yok..var ama azmış...

eve gönderdi..sancın gelirse gelirsin arık dedii..gelmezse haftaya cuma kontrole gitçem....

kızım 3600 olmuş..
maşşallah annesi sıpama hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyorm hepinizin birde dogmyolarmış bekleyin durum anasını satem:KK9::KK9:önceden dogmasın diye bakıyorz şimdide dogsun diye hayat ne garip:KK9::KK9::KK9::KK9:
bende acaba gün gelir buruya yazramıyım kızlar dikişimi aldırıyorm diye bebegimi bekliyorm diye:KK43::KK43::KK43:
paşam doğum günün kutlu olsun mutlu ol bir ömür
33.yılın zirve yaptığın yıl olsun inş.
hayatta neyi nasıl istiyorsan öyle olsun canım
:KK3::KK3:sagol bebem işşallah bu 33 yaşının zirvesinden anneligimi kutlucem herkez hatırladı eşim hatırlamadı dedim dediki bana hatırladımda elimden birşey gelmez:KK14::KK14::KK14:eger işleri yolunda gitseymiş bana pasta alıp üfletirdi bir iyiki dogdun karıcım deseydi ne olurd:KK14::KK14::KK14:
canım sen kaç haftalık oldum çizelgen niden yok süle çabuk :KK20::KK20:

canım ben jelini kullandım evet tort gibi oluyor kahverengi geliyor akıntı ama ilacını hiç kllanmadım eltim kllandı öle istersen arar sorarım :KK53::KK53:

Mulberry canm iyiki onumde bir ornk olark varsn senin yasadign seyleri sirayla yasayp geliyorm bakalm insallah senin gibi 38i gorurm
merra canm ya ben nidilttn korkuyrm kullanmk istemiyorm pekte kullanmiyorm gunde 1tane kullandm simdiye kadar ama ise yariyomu yariyosa kullanacm
metal canm senmiydn endol kullanan bide fitilmiydi kullandign endol etkili aslinda pek sevmede bide senin bebeklr erkn dogdu dimi kuvezde kaldilrmi bebek kac haftalik olunca kuveze gerek kalmiyo bilen varmi

Pasam dogum gunun kutlu olsn dunms ben nete giremedm aramzda birgun varms canm 28+5oldm cizelge en basta bebegmi kaybtme korkusndn yapmadm simdide tlfndn giriyorm yapamiyormda kimsenin kac haftalik oldugunuda goremiyorm senide bekliyor elini cabuk tut

Pasam dogum gunun kutlu olsn dunms ben nete giremedm aramzda birgun varms canm 28+5oldm cizelge en basta bebegmi kaybtme korkusndn yapmadm simdide tlfndn giriyorm yapamiyormda kimsenin kac haftalik oldugunuda goremiyorm senide bekliyor elini cabuk tut

canım bugün dogum günüm :KK9::KK9:33 oldum yaşlandım kız:KK9::KK9:
merak etme elimi çabuk tuttum aşrmeye başladım bile:KK9::KK9::KK9:
rabbim 40 haftaları göstersin kardeşim :KK48::KK48::KK48:

Ben lavabodn cikincada lasiliyorm bebek arada asagi vuruyo resmen irkiliyorm sanki asagidn ya ayagi ya basi cikack gibi bukadar asagida olmasi beni korkutuyo

Kizlar akdeniz universitesinde rahim nakli yapilan kadin tup bebekle.hamile kalmis :))
Allahim nelere kadir Allah hepimizi boyle doktorlarla karsilastirsin:)

X