Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben bu topiği yaklaşık 1 sene önce rahim ağzından bir operasyon geçirdiğimde doktorlarım hamilelik olunca serklaja ihtiyacın alacak dediklerinde sanki hemen hamile kalacakmışım gibi bulmuş ve sizlere yazmaya başlamıştım.Gelin görünki ben hamile olamadım üst üste bir sürü sıkıntıyla karşılaştım yok rahimde yapışıklık yok yumurta rezerv azlığı yok sperm azlığı derken en sonunda tüp bebekte yaptık olmadı ne yapalım dedik boynumuzu büktük üzüldük çok üzüldük ama nasip dedik.Bu arada ben tüp bebeğin üstüne 3.adetimi bile gördüm ilki tüp bebeğin sonucunu öğreneceğim gün 10 şubat ikincisi 6 mart 3.süde bugün yani 27 mart ben her ay 25 günde bir adet olurken bu ayda 21 günde oldum anladım biliyorum bende bir sıkıntı var erken veya geç adet döngüleri menepoz göstergeside rezerv azlığım beni korkutmuyor değil ama tüp bebekten sonra artık bıraktım ben bu işi demişken her ay her ay yine aynı umutla ya himileysem düşüncesiyle uyanıyorum.Ama olmuyor.Arkadaşlarım belki diyeceksiniz başka topiklere git ama ben başka topiğe gitmek istemiyorum sizlerin derdinede çare olamıyorum bilgi paylaşamıyorum ama başka topiğede gitmek istemiyorum.Bana bir akıl verin ben ne yapayım yine doktoramı gitsem ne bileyim yumurta takibimi yaptırsam ne yapayım tüp bebek düşünmüyorum nedenlerini sonra anlatırım ama düşünmüyorum.Aşılama belki yaza doğru yaptırırım ama bu arada ne yapsam dersiniz.Bu arade eşim vitaminlere devam ediyor(proxeed plus evicap zinco)

Pişt paşamın dediği gibi yersin şaplağı ona göre :))))))1 hiç bir yere gitmek yok 2 inancını kaybetmek umutsuzluğa kapılmak tok 3 tüm imkanları olanakları değerlendir kür ilaç vs yumurta takibi olabilir ovulasyon testini kullanabilirsin eşin için sperm artırıcı senin için yumurtlamaya yardımcı kaliteli yumoş sağlayacak şeyler kullanırsın birkaç ay dene böyle ama aşılama tüp vs ilk fırsatta tekrar dene bence biryerlere kaybolma arada yaz moral bozmak yok pozitif düşünceye devam :)) Eyüp Sultana gideceğim ben önümüzdeki haftalarda bir cuma günü gel beraber gidip adak adayalım :)))))

Canım, moralini bozma lütfen hamilelik seni zorluyor sanırım inşallah kısa zamanda bu zor zamanlar geçecek sende bu süreçte ilaç serum vs almalısın bence kan kusacak kadar kendini zorlama lütfen cnm gerekirse serum bağlat biraz rahatlatsınlar seni ..Hamilelik de hormonlar insanı başka bir insan yapıyor lütfen talep etmekten YARDIM istemekten çekinme Şuan senden ve bebeğinden daha önemli birşey yok cnm

canm çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inşallah hepimiz vaktinde sağlıkla bebeklerimizi kucağımza alırız. ben yumurtayı once köylülerden aldım ama çokta guvenemiyorum artık oğluma da kullanıyoruz çünkü.. o yuzden artık herşeyi sertifikalı organik marketlerden alıyoruz. Ekoorganik Organik Ürünler Mağazası sitesinden alıyorum tum ihtiyaçlarımızı. deterjanda klar, sodasan markaları guzel. duş jeli kullanmıyorum şampuanda urtekram marka lavantalı şampuanı kullanıyorum. oğluma da logona marka bebek bakım urunleri. yoğurtuda organik gunluk sutten mayalıyorum uzun suredir. bizim burda köylüler çakal oldu verimi arttırmak için hormon iğneleri yaptırıyorlarmş hemde bilinçsizce

hiddenisko canm çok saol inşallah dediğin gibidir arda bey çok rahatlatıyor beni ama en fazla 1 hafta sürüyor relax halim. bide ben gunduz çok daralıyorum akşam eşim gelince oğlumuz uyuyunca dışarı çıkıyoruz hava almaya bi yerde oturup sohbet ediyoruz falan acaba kötü mü yapıyorum diye evham yapıp ertesi gun full yatmaya calışıyorum akşama kadr

landarch, arkadaşım maşallah bu nasıl bir özen ya valla imrendim bende uzun zamandır duş jeli kullanmıyorum zeytinyağlı yada defne sabunu kullanıyorum yediğime içtiğimde az çok dikkat ediyorum ama seninkinin yanından bile geçemem :))bu tavsiye ettiğin siteye bakacağım tşkler..Ben ipek hanımın çiftliğinden bazen bişeyler sipariş ediyorum markette falan organik yumurta alıyorum işte ne kadar organikse :))Maşallah hamilelik de herşey yolunda sanırım Arda Bey'in şuana kadar söylediği şeyler çok doğru çıktı ona güven ve rahat olmaya çalış cnm

canım, moralini bozma lütfen hamilelik seni zorluyor sanırım inşallah kısa zamanda bu zor zamanlar geçecek sende bu süreçte ilaç serum vs almalısın bence kan kusacak kadar kendini zorlama lütfen cnm gerekirse serum bağlat biraz rahatlatsınlar seni ..hamilelik de hormonlar insanı başka bir insan yapıyor lütfen talep etmekten yardım istemekten çekinme şuan senden ve bebeğinden daha önemli birşey yok cnm

evet suan benden ve bebeğimden önemli hiç birse yok

defalarca söyledım sız bana su ilaçı verırım dedınız ama vermıyorsunuz dıye gerek yok dıyor ama benımde hıkayem belli offffff

duyaydın demıştı kıme desemkı suram ağırıyor herkez benden hasta

en buyuk ablam rahatsızmış neden aramıyormusum dıye 10 gunden berı hıç gelmedı o yüzden ağlarsa anam ağlar gerısı yalan

cevremde bır tane akıllı yok kı akıl dengesı bozuk insanlarla uğraşıyorum sankı benım psıkolojım çok sağlılklı şu durumda

mumucum hic meşgul etmiyorsun sen sıkma canını,asıl ben affını diliyorum tez canlıyım biraz hemen hersey yapılsın sakın bir sorun olmasın derdindeyim.Guzel olacak herşey sıkma canını,bulnatılarının biraz da iyi bir yonu var,gebeligin bebegin saglıkla buyudugunun kanıtı,bulantı saglıklı gebeliklerde olmalıdır zaten,ama aşırı olunca mutlaka serum gerekli ,eger kusmaların cok olursa kanda aseton olşuyor bu da bebegi zehirliyor Allah muhafaza,bu yuzden kusamalrın artarsa mutlaka serum iste!:KK16:

Sofika canım benim hamileliğimde hiç bulantım olmadı..Ama hiç..En ufak bişey hissetmedim..Şimdi okudukça diyorum sağlıklı hamileliklerde bulantı olurmuş..Acaba diyorum ozamandanmı belliydi bebeğin gideceği:KK43: Gerçi gelişiminde en ufak bir problem yoktu..Anlamadım ben bu bulantı işini..

Mumu cnm tek bi dr gorunuyorsun cnm ..
Sanirim inegoldeydin inegolun devlet hastanesinde bi iyi dr bulsan hic degilse boyle durumlarda gidip yatip gelsen bursadaki arkadaslardan yardim alsan cnm inegolde bi calisan hemsire guvenlik falan cunku bi tanidigin olmasinin cok faydasi var cnm...
Bu soyledigim gercekten ileriki haftalarda isine cok yariyacak cnm benim uc dr var biri olmazsa birini ariyorum hepsininde biribirinden haberi var bence acil yakinlarinda bi dr daha bul cnm..

evet suan benden ve bebeğimden önemli hiç birse yok

defalarca söyledım sız bana su ilaçı verırım dedınız ama vermıyorsunuz dıye gerek yok dıyor ama benımde hıkayem belli offffff

duyaydın demıştı kıme desemkı suram ağırıyor herkez benden hasta

en buyuk ablam rahatsızmış neden aramıyormusum dıye 10 gunden berı hıç gelmedı o yüzden ağlarsa anam ağlar gerısı yalan

cevremde bır tane akıllı yok kı akıl dengesı bozuk insanlarla uğraşıyorum sankı benım psıkolojım çok sağlılklı şu durumda

Mumu,İnan bende hamileyken benzer şeyler yaşadım herkes üstüme geliyordu sanki gerçi bende aşırı duygusal Ve sinirliydim birisinin kaşı kalksa saldıracak yer arıyordum sonra çok pişman oldum keşke çok bencil olsaydım önce ben ve bebeğim deseydim ama hamilelik beni benden almıştı resmen karakterim değişmişti çok karamsardım ağlamaya yer arıyordum kaybettikten sonra öyle kızdım ki kendime lütfen kimseyi önemseme küsüyorsa küssün ne düşünüyorsa düşünsün rahatsız ediyorsa uzak dur sonra başımıza bişey gelince bir gün ah vah diyorlar biz acımızı üzüntümüzü aylarca atlatamıyoruz...Canım bence bir doktora daha Danış fikir almaya çalış inşallah bu zor günler geçecek Allah yardımcın olsun canım..

Sofika canım benim hamileliğimde hiç bulantım olmadı..Ama hiç..En ufak bişey hissetmedim..Şimdi okudukça diyorum sağlıklı hamileliklerde bulantı olurmuş..Acaba diyorum ozamandanmı belliydi bebeğin gideceği:KK43: Gerçi gelişiminde en ufak bir problem yoktu..Anlamadım ben bu bulantı işini..

Bade cnm o bulantı işi kişiye göre değişiyor bence benim çoğu arkadaşımın hiç bulantısı vs olmadı sağlıkla da doğurdular ..Bende çok hafif sabah bulantısı oluyordu sadece 1 yada 2 kez çıkardım cnm ama 4 ay mide ağrısından çektim koku hassasiyetim çok fazlaydı özellikle sigara içmiş insan kokusu beni deli ediyordu...Bence bulantı kıstas değil cnm benim Dr kimi çok kusar kimi sinirli olur kimi duygusal homonların kişi üzerindeki etkisi farklı olabilir demişti

Canım benim mantığıma göre şöyle. Beta hcg artınca vücut bilmediği bir hormon olduğu için bulantıyla tepki veriyor. Tabi her şeyden herkes farklı etkilenir. Kiminde bulantı olur kiminde olmaz. Bulantı oluyorsa betahcg yükseliyor demekki özellikle ilk 8. haftalara 12. haftalara kadar çok düşük oluyor ya. Onun için iyi diyorlar bulantıyı...

benim 8 haftalık düşüklerimde hiç olmadı bence betahcgm yükselmedi fazla diye olmadı. Ama diğer 3 hamileliğimde hastanelik oldum. 25 haftalıkta da fewciydi annem ben okuldayken yapardı yemekleri ya da ben evin yakınında parka giderdim ve hiç yemek yemezdim. yemek yenen yerde duramazdım... deterjan parfüm vs ye karşı da öyleydim...

Ben bu topiği yaklaşık 1 sene önce rahim ağzından bir operasyon geçirdiğimde doktorlarım hamilelik olunca serklaja ihtiyacın alacak dediklerinde sanki hemen hamile kalacakmışım gibi bulmuş ve sizlere yazmaya başlamıştım.Gelin görünki ben hamile olamadım üst üste bir sürü sıkıntıyla karşılaştım yok rahimde yapışıklık yok yumurta rezerv azlığı yok sperm azlığı derken en sonunda tüp bebekte yaptık olmadı ne yapalım dedik boynumuzu büktük üzüldük çok üzüldük ama nasip dedik.Bu arada ben tüp bebeğin üstüne 3.adetimi bile gördüm ilki tüp bebeğin sonucunu öğreneceğim gün 10 şubat ikincisi 6 mart 3.süde bugün yani 27 mart ben her ay 25 günde bir adet olurken bu ayda 21 günde oldum anladım biliyorum bende bir sıkıntı var erken veya geç adet döngüleri menepoz göstergeside rezerv azlığım beni korkutmuyor değil ama tüp bebekten sonra artık bıraktım ben bu işi demişken her ay her ay yine aynı umutla ya himileysem düşüncesiyle uyanıyorum.Ama olmuyor.Arkadaşlarım belki diyeceksiniz başka topiklere git ama ben başka topiğe gitmek istemiyorum sizlerin derdinede çare olamıyorum bilgi paylaşamıyorum ama başka topiğede gitmek istemiyorum.Bana bir akıl verin ben ne yapayım yine doktoramı gitsem ne bileyim yumurta takibimi yaptırsam ne yapayım tüp bebek düşünmüyorum nedenlerini sonra anlatırım ama düşünmüyorum.Aşılama belki yaza doğru yaptırırım ama bu arada ne yapsam dersiniz.Bu arade eşim vitaminlere devam ediyor(proxeed plus evicap zinco)

Yılmak yok saftunç ne demek yazmamak ben hala yazıyorum bak:))

Gunaydin canlar:))
Merry kiz yazmamisin sofikanin dedigi gibi kizimi kucagima aliyim bende gidicem arda beye cok merak ediyorum kendisini..
Umudum cnm inan cogunluk 20 haftada kaybettik yavrularimizi ben duyaydini umut aldim kendime oda 20 haftada kaybetmisti..
Sende goruceksin bu gunleri bence isini sansa birakma dugun zaten temmuzda o belli ben yerinde olsam bi ay daha beklerim hic degilse hamile kalsan dahi o ay da mayis olur temmuza kadar uc aylik olursun dikis olmamissan gidebilirsin cnm fazla oynamamak sarti ile..
Asos cnm tedavinin ayni banada uygulandi ama nidilattan korkma cnm
Kar zarar iliskisi cnm bide benim dr bir iki gun kullanilan nidilattan korkma dedi aylarca kullanilinca suphe olur dedi..
Chnb ablacim masallah ardosa kocaman olmus dogdugu gun dun gibi aklimda:))
Dogum yapan arkadaslar 28 den sonra dr kac haftada bir cagirdi sizi..

Büyüdü teyzesi:))
canım ben hep 2 haftada 32 -33 den sonra her hafta gittim.

kızlar ben geçen sene 28 martta hamile olduğumu öğrendim... yarın 28 mart ve ben okula dönüyorum yarın... bugün annemler geliyor...

Yarin oglusunla guzel bi gece gecir chnb ablacim kutlayin o gunu ben ogrendigim gunu unuttum bile ekimin ya 12ya da 13 yudu..
Okula baslamanda kotu senin icin zor olucak Allah kolaylik versin ..

İnşallak herkes iyidir.Ben kızıma müzik dinletiyorum.Bir gün thm(çok severim),diğer gün tsh,diğer gün tasavvuf müziği özellikle ney solu.Siz de bu tip şeyler yapıyor musunuz?Önerileriniz var mı?Zeka gelişimine katkısı varmış.Hem ben de keyif alıyorum.Neğatif düşüncelerden uzaklaşıyorum:)

İnşallak herkes iyidir.Ben kızıma müzik dinletiyorum.Bir gün thm(çok severim),diğer gün tsh,diğer gün tasavvuf müziği özellikle ney solu.Siz de bu tip şeyler yapıyor musunuz?Önerileriniz var mı?Zeka gelişimine katkısı varmış.Hem ben de keyif alıyorum.Neğatif düşüncelerden uzaklaşıyorum:)

Hahaha tsh yazmışım.Nereden çağrışım yaptı acaba?:)))

Bade cnm o bulantı işi kişiye göre değişiyor bence benim çoğu arkadaşımın hiç bulantısı vs olmadı sağlıkla da doğurdular ..Bende çok hafif sabah bulantısı oluyordu sadece 1 yada 2 kez çıkardım cnm ama 4 ay mide ağrısından çektim koku hassasiyetim çok fazlaydı özellikle sigara içmiş insan kokusu beni deli ediyordu...Bence bulantı kıstas değil cnm benim Dr kimi çok kusar kimi sinirli olur kimi duygusal homonların kişi üzerindeki etkisi farklı olabilir demişti

Regrete canım bende hiç olmadı bulantı...Hatta şöyle söyliym hamile olduğumu bilmesem anlamazdım..Herkes imreniyordu bu nasıl hamile diye..Sadece yataktan kalkarken çok az ekşirdi midem..Oda zamanla geçti..

Chnb cim benimde beta Hcg normal yükseldi..Yani herhangi bir sorun olmadı..Olması gerektiği gibiydi herşey..Annemde diyordu benimde hiç bulantım olmadı..Acaba genetikmiki?

Mumu cnm tek bi dr gorunuyorsun cnm ..
Sanirim inegoldeydin inegolun devlet hastanesinde bi iyi dr bulsan hic degilse boyle durumlarda gidip yatip gelsen bursadaki arkadaslardan yardim alsan cnm inegolde bi calisan hemsire guvenlik falan cunku bi tanidigin olmasinin cok faydasi var cnm...
Bu soyledigim gercekten ileriki haftalarda isine cok yariyacak cnm benim uc dr var biri olmazsa birini ariyorum hepsininde biribirinden haberi var bence acil yakinlarinda bi dr daha bul cnm..

inegöl küçük bır yer esım esnaf bende ögretmen olunca illaki bır yerde işimizi halledecek bırılerı var

zaten hıkayemı anlatınca herrkez yardımcı olmak istıyor sorum olmuyor sanıyoyorum problem bende

Canım çok sevindim senin adına..İyi geliyorsa her zaman dinle..Bütün negatif düşüncelerini kov hayatından..Kitapta oku canım..Kendini meşgul etmen lazımki negatif şeyler düşünmeyesin..

Canım çok sevindim senin adına..İyi geliyorsa her zaman dinle..Bütün negatif düşüncelerini kov hayatından..Kitapta oku canım..Kendini meşgul etmen lazımki negatif şeyler düşünmeyesin..

Teşekkür ederim canım.Ben Türkçe öğretmeniyim.Kitap okumayı çok severim.Şiir okumayı da.Sevdiğim şiirleri kızıma da okuyorum.Müzik özellikle thm olmazsa olmazım.Sesim güzel olsaydı beni kimse susturamazdı herhalde.

aryamia, canım senin bebeğin 20 haftalıktı,açılman vardı ama sezeryan yaptılar yanlış hatırlamıyorsam.açılmaya rağmen neden sezeryan yaptılar.bendede aynı açılma vardı 20haftalıktı suni sancı verdiler

merracım benim bebeğim 25 haftalık doğdu,%50 yaşama şansı var dediler.bebeğin ayaktan geliyor,yani ters doğacağı için normal doğum yaparsan büyük ihtimal doğum sırasında kafa travması nedeniyle ölür dedi.1 dk içinde karar ver, sezeryanle %50 yaşama şansı var dediler.ben o an kendimi düşünmedim ve hep normal doğum taraftarıydım güya ama kısmet olmadı.bebeğimin yüzde1 de şansı olsa o şansı denerdim.o yüzden açılmaya rağmen sezeryana tamam dedim.
bazen düşünüyorum bebeğim sağlıklı ve güçlüydü,hissediyorum.onun o son ana kadar hissettiğim tekmelerini hiç unutamıyorum,yalvardım ona beni bırakıp gitme diye ağladım,tüm vücudum titrerken.o da gitmek istemedi ama benim rahim ağzı açılmıştı bi kere,napsın yavrucağım doğuverdi.tek suçu rahim yapısı gevşek olan bi anneden dünyaya gelmesiydi,kendimi suçluyordum önceleri ama şimdi bunları değil sonra neler yapabileceğimi düşünmeye odaklanıyorum.şu an 6 ay olmasına rağmen bebiş düşünemiyorum çünkü enfeksiyonum onca ilaca rağmen geçmiyor,artık başka bişi düşünemiyorum,sağlıklı olmak istiyorum,şu yaradan kurtulmak istiyorum.sonra gelsin yeni bebeğim,gelsin bebeklerimizzzz!!!!

kızlar ben geçen sene 28 martta hamile olduğumu öğrendim... yarın 28 mart ve ben okula dönüyorum yarın... bugün annemler geliyor...

Zaman ne çabuk geçiyor
İyi mi kötü mü bilemedim :KK43:( kuzum büyüsün istiyorum,sonra diyorum bu günler geri gelmeyecek :KK43:(
Şimdiden hayırlı olsun işin gücün yolunda gitsin

Chnb cim hayırlı olsun canım..Zaman gerçekten çabuk geçiyor..Onca badire zorluk atlattın.Allah iş rastlığı versin arkadaşım.

X