Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
demek 28e giriyorsun..insallah 38haftayıda görürüs hep beraber.
ay sizleri görünce cok seviniyorum umutlanıyorum...

canım inş. sende önce bizimle hamilelik müjdeni sonrada doğum hikayeni paylaşacaksın herşey çok güzel olacak inş. tüm kalbimle inanıyorum ve dua ediyorum

[

Afiyet bal sifa oosun insallah , amin merracim ,

QUOTE=merra1;29477073]Sağol canım haklısın.hurmayı bende duydum umreye giden tanıdıklara sipariz ettim yeni geldi şifa niyetine diyip bikaç tane yiyiyorum.inş hep birlikte sorunsuz olarak atlatırız şu süreci ve zamanında kavuşuruz bebişlere[/QUOTE]

[

Afiyet bal sifa oosun insallah , amin merracim ,

QUOTE=merra1;29477073]Sağol canım haklısın.hurmayı bende duydum umreye giden tanıdıklara sipariz ettim yeni geldi şifa niyetine diyip bikaç tane yiyiyorum.inş hep birlikte sorunsuz olarak atlatırız şu süreci ve zamanında kavuşuruz bebişlere
[/QUOTE]

sağol canım sana da:)

Aekadaslar saat 20:30 gibi MUMUDIBAHA aradi.
serklaji olmus 3-4 saatlik bir dinlenme sonrasi evine donmus.:nazar:

Insallah rabbim saglikla ilk once 28 daha sonrada 38 li haftalaea saglikla gelmesini ve evladina kavusmasini nasip eder.

Eminim kendiside musait olunca yazacaktir ama haber vermek iatedim.

Aekadaslar saat 20:30 gibi MUMUDIBAHA aradi.
serklaji olmus 3-4 saatlik bir dinlenme sonrasi evine donmus.:nazar:

Insallah rabbim saglikla ilk once 28 daha sonrada 38 li haftalaea saglikla gelmesini ve evladina kavusmasini nasip eder.

Eminim kendiside musait olunca yazacaktir ama haber vermek iatedim.

Hay Allah razı olsun senden. Rabbim tez zamanda seninde güzel haberlerini buradan verdiğin günü nasip etsin. Merak ediyordum. Bu gün oğlanın kontrolü vardı tüm gün İstanbul da idik. Çok yorulmuşuz. Kuzum 3 adet aşıda oldu. Huzursuz Anca uyudu.

Munudihaba
Canım büyük geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla günlerin su gibi akıp geçtiği bi hamilelik getirirsin. Zamanında sağlıklı yavrunu kucağına alıp yetiştirdiğin günleri göstersin.

Hay Allah razı olsun senden. Rabbim tez zamanda seninde güzel haberlerini buradan verdiğin günü nasip etsin. Merak ediyordum. Bu gün oğlanın kontrolü vardı tüm gün İstanbul da idik. Çok yorulmuşuz. Kuzum 3 adet aşıda oldu. Huzursuz Anca uyudu.

Munudihaba
Canım büyük geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla günlerin su gibi akıp geçtiği bi hamilelik getirirsin. Zamanında sağlıklı yavrunu kucağına alıp yetiştirdiğin günleri göstersin.

Amin canim insallah.rabbimm hepimize iyi gunler goatersin insallah.

Aksam misafirlerim vardi ancak yazabildim.
Bende tum gun merak ettim ve sagolsun haber verdi bende sizlerle paylastim.

Yanlis hatirlamiyorum insallah hasan basri yede gecmis olsun

Bu arada daha resimleri goremedik.merakla bekliyorum.:KK16:

sabah namazndn beri yine kasilmam var uyuyamiyorm bir haftadr rahattm kasilmam yoktu baslayncada tam basliyo araliksz oluyo esim geldi gece iki gun durup gideck mutlulugmda icimde kaldi hastaneye gitmk istemiyorm esimi zaten iki gun gorecm hastanede yatarrm yanimada koymzlr allahm su riskli haftalari atlatmayi nasip et

kızlar 2 gündür gelemedim malum dügün telaşemiz var inanın dün 1 geldim eve taksiyle kaynanam yarın gene gelirsin dedi boşboşna para verme dedi vallahi kilo bildirimi yapıcem diye geldim eve okadar yorldmki dün yemekleri dagıt sofra kaldır sofra kr bulaşık yıka diger eve git malzeme götür kadınlara kaynanamların evinde erkeklere kaynanamın komşsnda verdik anahtar bendeydi yemege gelenlere çeyiz göster eltim bir halta yaramadı anca konu mankeni gibi oturd dedim okadar kişi var az kişi yardım ediyor bulaşık makinası var ama şimdi kaç saat yıkıyor elde yıkadım dedimki sen çaylara bak döktüm 40 kadar çay dagıttım gidenlerde cabası tabi dedim sen çaylatra bak ben blaşık yıkıcam tamam dedi anacım baktım başkaları geliyor çayı dökmeyededim elti çaya bakmıyormsn bakıyorm deyince ne gzüel bakıyorsn bölemi bakılıyor dedim sen sinirlerim tepeme çıksın kaynanam kızım bulaşıgı sonra yıkarsın çaya bak dedi dedim eltim bakıcek biz mtfaktayken başkaları getirince ben coştum ona dök demiştim yza bakala he sen dedim kaynanam boşver dedi inanın yataktan zor kalktım kahvaltımı yapıcam kaynanama gidcem temizlige halamlar orda gitmediler kaldılar kaynanam erken gel kahvaltıyı hazırla dedi pazara kadar canım çıkmazsada yeter herkez gıpta etti anacım ne güzel kilo vermişsin dedi drdlar çokta hayır duası aldım allah sana hayırlı evlatlar versin rabbim ne muradın varsa ne istiyorsan versin dediler bende allahım deidm her diyene hayırlı bebeler ver eşime hayırlı kapılar verde çalışsın evime ekmek getridin bebeglerimin rıskını kazanalım babamın ruhuna gitsin dedim durdum anlıcagınız bu şimdi kahvaltımı yapıcam çıkıcam eşimle evden sonra ver elini kaynanamın evi oranın yemek odasının vitrimini temizledim yatak odasınınıda temizledim yemek takımlarından ttn tencerelere kadar yapılıcak teopsileri borcamları saymıyorum mutfak ayaktaydı ben eve gelriken orayıda temizlicez benim anam aglıcek gene eve gelmem lazım kaynanam gelirse dügün varya kına biizm evin burdan gidilicek kızlar bende yatılıya kalınıcakevi gece gelrisem dip köşe gene bir süpürüyüm diyorm ev temiz ama olsun ban dua edin pazara kadar öteki tarafa gitmiyim bu tempoyla:KK5::KK5::KK5:

Hayirli cumalar kizlar :)
Pasam kardesim kendini harab etmisin yine :KK43:(
Sana dua etmeleri iyi olmus:)
Mulbery,merry cnm ben bu gun itibariyle 27+3 oldum tam 10/5 kilo almisim benim sonum hic iyi degil valla.doguma 20 ile giderim fiyorum:KK43:(
ama olsun yavrumla buyuyoruz:))
Merra cnm yemeye calis bende yamliz yiyorum hatta misafir geldiginde onlar masada sohbet ede ede yiyiyorlar bense yattigim yerden onlara baka baka sonra kizim tekmeliyo yemege devam der gibi:))
Metal ablacim sizede gecmis olsun..
Chnb ablacim sen nasilsin ardo nasil:))

Hayirli cumalar kizlar :)
Pasam kardesim kendini harab etmisin yine :KK43:(
Sana dua etmeleri iyi olmus:)
Mulbery,merry cnm ben bu gun itibariyle 27+3 oldum tam 10/5 kilo almisim benim sonum hic iyi degil valla.doguma 20 ile giderim fiyorum:KK43:(
ama olsun yavrumla buyuyoruz:))
Merra cnm yemeye calis bende yamliz yiyorum hatta misafir geldiginde onlar masada sohbet ede ede yiyiyorlar bense yattigim yerden onlara baka baka sonra kizim tekmeliyo yemege devam der gibi:))
Metal ablacim sizede gecmis olsun..
Chnb ablacim sen nasilsin ardo nasil:))

Sanada hayırlı cumalar canım.
Maşallah BarekAllah 28 olmana az kaldı. Rabbimîn izniyle bundan sonrası daha kolay geçecektir.
Ye güzelim ye. Zaman güzel besleyip kuzuları kilo aldırma devri. İnan ikisinizde yaşamış biri olarak söylüyorum. İki oğlum arasında doğduklarında 600 gr fark vardı. Kilosu daha yüksek olan Rabbim de izniylr çok daha kısa sürede kendini toparladı.

hayirli cumalr kizlr gurbetci me guzel 28e yaklssn ben 26yya girecm hayirlisyla28 olsm rahtlicm bizim yaramz babasina simardi herhalde kasilp duruyorm bide karnim .uyumeye basladi ya mide dogru yulsk duruyo artk onu bile kasilma saniyorm sizinde midenize dogru siskinmi hic bu haftaya kadar gelemwdigm icin karnimn normal buymesi bile korkutuyo
beende hamileligmde 8kilo verdim verdklerimide bu hafta itibaryle amlamism norml kilomdn bir kilo fazlayim 8kilo alms oluyorm az mi cokmu bende bilmiyorm

bu arada şuan 5 hap kullanıyorum ya...
folibol,apikobal,asprin, elevit,progesteron

artık miğdem bulanıyo hepsini birlikte içiyorum zararı olurmu bilmiyorum...
şu folidoce varmış ya folikasit+b12 onu içeyimmi diye sorcam doktora apikobal çok pis kokuyo
elevittede b12 var zaten...

Burçim :) bukadar mı ilac . Sen bide benim içtiklerini görsen yaşlı insanlar gibi bir çanta yaptım . Kendime .sayiyim mı ?
Eutrox
Glukofen 2 kez
Progestan 2 kez
Magnezyum 3 kez
Coraspin
Clexan
Progestan igne hafta 1
Benoxol
Calsiyum
Demir
Folbiol
Advil hft 2.3
Duphalac iki gunde bir
Vallahi dahada vardır da unutmuş olabilirliğim aa bide 3 hft bir zitromaks

Ama sana biliyormusun bilmem coraspini yemekten hemen sonra alırsan miden ağrımaz yada bulanmaz
Şifa olsun allahımın izniyle arkadasım hepimize :)

Sanada hayırlı cumalar canım.
Maşallah BarekAllah 28 olmana az kaldı. Rabbimîn izniyle bundan sonrası daha kolay geçecektir.
Ye güzelim ye. Zaman güzel besleyip kuzuları kilo aldırma devri. İnan ikisinizde yaşamış biri olarak söylüyorum. İki oğlum arasında doğduklarında 600 gr fark vardı. Kilosu daha yüksek olan Rabbim de izniylr çok daha kısa sürede kendini toparladı.
Masallah hasan basrimize burdaki dr artik korkma diyorlar ama ben bebegim kuveze girsin istemiyorum bebegimi kucagima alip cikmak istiyor hastaneden ama rabbim buyuk onunda eksikligini vermesin :))

efilum cnm ben vermedim ne geldiyse yedim sekerim yuksek cikmis 100 lugun sonucunu bu gun alicak esim..
Insallah sorun cikmazda bundan sonrada yerim artik..
Allah kocalarimizi basimizdan eksik etmesin esim bana hep yediriyor el onune getiriyor doyunca kaldiriyor benim esim bana ha bire yediriyor ben bazen ara ogunu unutuyorum esim yediriyor bol bol yemekli bi hamilelik geciriyorum:))

Son düzenleme:
Hayırlı cumalar.Yemek konusunda kendimi zorluyorum.Üç öğün düzenli yiyorum.Ara öğünlerde meyve yiyorum.İki kase yoğurt tüketiyorum.Magnezyumu doğal yollardan almaya çalışıyorum rahmi rahatlatıyor diye.Bunun için muz,badem ve maden suyu tüketiyorum.siyah üzüm ve ceviz hergün yemeye çalışıorum.unutmazsam.Süt içmiyorum.Sabahları bir bardak tüketiyordum.Ama müthiş sancım oluyordu.Sanırım gaz sancısı.Yatamadığım oluyordu.Neden olduğunu bir türlü çözemiyordum.Süt bitti evde.O gün içmedim ve sancım olmadı.Süttenmiş meğerse.O günden beri içmiyorum.Arada eşim neden içmiyorsun diye çatıyor ama o sancı beni öldürüyordu.Bu konuda içim rahat değil ama yoğurt ve peynirle takviye etmeye çalışıyorum.

Merra,Gurbetçi canlar zorlayın kendinizi bebişler için katlanacağız.Başka çare yok.Öpüldünüz.

kizlar sekerim yine yuksek cikmis
1. Saatt 192 2. saat 142 3.saat 92 olmus diyet demis c.evindeki dr ozgur beye fakslamis esim bakalim o ne diyecek...

bugün aşağıya doğru çok fazla basınç hissediyorum,kasılmam az şükür.allahım evlatlarımızı koru bize onların güzelliklerini göster
efulim canım nidilat içiyormusun,kasılmam çok olunca 3 saatte bir alıyorum rahatlatıyor
gurbetçi çok almamışsın canım amaaaaan tek derdimiz kilolar olsun,yeterki evlatlarımız sağlıklı olsun
paşam topiğimizin hamarat kızı seni okuyunca için gidiyor kalkıp temizlik yapasım geliyor:) Allah sanada senin gibi hamarat hayırlı kız veya gelin versin yadaaaa her ikisini versin inş.
feryalcim mumudan haber getirmişsin sağol.inş 38-40 ları görür güzel bir hamilelik geçirir.darısı isteyen tüm arkadaşların başına
metal hasan basriye geçmiş olsun kıyamam aşı olmuş nasıl ağlamıştır.sağlıklı hayırlı uzun ömürlü olsunlar inş.
umarım herkes iyidir.Allahım günlerimiz su gibi akıp gitsin vee 38-40 ları görelim hayırlısıyla

kizlar sekerim yine yuksek cikmis
1. Saatt 192 2. saat 142 3.saat 92 olmus diyet demis c.evindeki dr ozgur beye fakslamis esim bakalim o ne diyecek...

üzüldüm canım inş. çok sıkı bir diyet olmaz ve sevdiğin şeylerden mahrum kalmazsın.başka kötü şeyleri sakın aklına getirme stres yapma duyaydın şeker hastası olmasına rağmen 38 de doğum yaptı ve bisürü örnek var onun gibi

Melek 18 canım yoğurt sütten daha iyi..Kendini kötü hissetmene hiç gerek yok..Maaşallah bütün hamile arkadaşlarım hepiniz çok güzel besleniyorsunuz..Daha ne olsun..

Gurbetçi canım sen bu şeker meselesininde üstesinden gelirsin Allahın izniyle.Ne badireler atlattın arkadaşım.

Merracım,Efulim ve diğer hamile arkadaşlarım Allah size güç kuvvet versin,dayanma gücü versin..Rabbimin izniyle haftalaınız ilerliyor..28 lere geldiniz..38 lerede geleceksiniz inanıyorum..

Bu mubarek cuma günü Allahım hepimizin dualarını kabul etsin geri çevirmesin inşallah.Çocukları olan arkadaşlarıma sağlık sıhhat mutluluk versin..Hamile arkadaşlarıma zamanında doğum yapmayı nasip etsin..Hamilelik isteyen bütün arkadaşlarımada tez zamanda bebek sahibi olmayı nasip etsin.AMİN..

bade cam duan icin sagol gurbetci canm insaallh sekern normale doner sikma canini diytle halloluyo ne guzel esinle birliktesn keske esim yanmda olsa ns verse yerdm bide onun hasretini cekiyorm annemlrde kaliyorm 15tatilde gorussmstk simdi yine gelebildi 2gun kalack nappim bebegm icin katlaniyorz su kasilmalr bitsn raziyim napim
merra canm nidiltm sabah etki etmiyomu ne anlamadm paranoyk olacm karnima bakiyorm sert degil ama top gibi anlamadm bebegmde cok harektli bugun kasilmayi bi turlu tam anlamiiyrm vami yokmu anlamadm hayrlisyla 28i gecp rahtlask

X