Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:-) masallah valla acar baskin tiplerden demekki ,

QUOTE=burcim;29473134][/QUOTE]

hımmm doğruymuş demekki, benim bu kayınvalidemde herşeyi biliyo kız zehir gibi vallahi :)
okeydede aile boyu hepimizi yere serdi...
yenilmek üzere olanbirinin yerine oyuna yarıdan girdi tek o kazandı. o gün anlamıştım zaten :)[/QUOTE]

cok sukur oglum gayet saglikli dr un yaninda 1 kasilmamiz oldu nst ye bagladilar ama sanci falan cikmadi hersey yolunda dedi ben sekerden dolayi pek yemiyorum ve 1 haftada 1 kilo verdim dr kizdi alma ama vermede dedi ama baktiki oglum 800 gr olmud haftanin basinda cok sukur gayet iyi neyseki dedi veee nidilata falan baslatmadi 6-7 kez ustuste olursa hemen basliyoruz dedi.. hepinizin iyi dilekleri icin allah rrazi olsun kizlar cok sagolun

Gözün aydın arkadaşım..ne güzel haberlerle gelmişsin..Rabbim zamanında kucağına almayı nasip etsin..

cok sukur oglum gayet saglikli dr un yaninda 1 kasilmamiz oldu nst ye bagladilar ama sanci falan cikmadi hersey yolunda dedi ben sekerden dolayi pek yemiyorum ve 1 haftada 1 kilo verdim dr kizdi alma ama vermede dedi ama baktiki oglum 800 gr olmud haftanin basinda cok sukur gayet iyi neyseki dedi veee nidilata falan baslatmadi 6-7 kez ustuste olursa hemen basliyoruz dedi.. hepinizin iyi dilekleri icin allah rrazi olsun kizlar cok sagolun
gözün aydın maşallah herşey yolunda..güzel haberlerle gelmişşin...
inşallah hep böyle devam eder ..

kızlar seval hanıma gittim.

öncelikle takibi bundan sonra o yapçak...

cemil beyden farklı yaklaştı bazı durumlara...

mesela hemen bebe asprinine başlattı hamileliktede iğne vurulcakmışım... çok önemli olmasada sonuçta bir pıhtılaşma durumun var dedi...
şimdi bade de benim durumumda bakalım ona doktoru iğne verecek mi?
bide beni bir heyecan bastı acaba hamile miyim diye gerçi bir kere ilişki oldu ya eşimin yüzünden hep o geç geldi bende kızdığım için olmadı... bide böyle görev gibi :) ne gıcık ya...

hani bende 2. bebek kaybındaki üzüntümden dolayı romatizma başlamıştıya o bile azaldı... bebek planları yaparken... korunma süreci çok yıpratıcı gerçekten...

seval hanımın dediklerinden bahsedeyim...
öncelikle ilk gittik eşimle dedimki onca doktor gezdim prof. doç. falan Arda beyin ekibi kadar sevecen değil hiçbir o da hak verdi kalk ardaya gidelim diyo beni deniyo hemen kalktım otur otur nereye bu doktoru bir görelim dedi... çok soğuk bir ortam gibi geldi...
sonra seval hanıma durumumu anlattım dikkatlice dinledi. dosyalarıma tek tek yazılarını okuyarak baktı. patolojiyi kelime kelime okudu.. (hoşuma giden tarafıydı) kan pıhtılaşmasını ciddiye aldı. şuana kadar hiçbir doktor ciddiye almamıştı. mthfr677 heterezigot bunun için asprine başlattı ve gebelikte iğne olcak dedi. ayrıca progesterona başlattı. 10 gün içicem 2 gün sonra gebelik var mı diye bakçam... enfeksiyona aşırı önem veriyor bu arada... hatta ilişki olacağı ay eşli olarak antibiyotik başlatıyormuş her ay enfeksiyon testleri yapıyormuş... telefona gece falan ne zaman arasan çıkarım ve seni bir hastaneye yönlendiririm orda ne yapılması gerektiğini söylerim sabahı bana gelirsin dedi... (buda iyi) bana eğer gebelik oluşmassa histeroskopiyle rahim içine bakılmalı dedi. rahimde şekil bozuksa düzeltilmeli dedi. hafif derecede arkuat rahim var bende. ama korkuyorum nedense ben bu işlemden o yüzden istemiycem... lenfosit aşısından banada bahsetti ama bunuda istemiycem... bu gebeliğimde sadece dikiş ve iğne kullanırken hala işe yaramıyorsa o zaman düşünürüm bu alternatifleri. çok yıpranıyorum bunlarla uğraşırken....
bebeğin cinsiyetide önemliymiş ona şaşırdım taşıyıcılık mı ne varmış... adet olursam adetin 2.günü olmazsam gebelik varsa hemen muayeneye gitçem kısmet artık...

çok güleryüzlü sıcak değildi evet ama bayan olması bana yakın mesafede olması bide aradığımda direk ona ulaşabilecek olmam artı bilgili olması beni cezbetti. üstelik hiç ukala ben bilirim havasında değil...
bide bana sürekli yatmana gerek yok dedi kanama varsa yatmalıymışım... ama yatarım ben sadece yemek yapabilsem yetçek bana...
bu arada ücret ödemedim...
bu arada erken doğum ne sebeple olursa olsun sonraki gebelikte dikiş şart dedi. çünkü 9 aylıkken rahim açılıp doğum olunca buna hazır olduğu için kendini eskisi gibi topluyormuş. ama erken doğumda rahim ağzı gevşiyormuş. sebep rahim ağzı yetmezliği olmasa bile bir sonraki rahimağzı yetmezliği olabilirmiş...

hadi hayırlısı inşallah..doktorunu kendine yakın hissetmen önemli gerçekten...

ben dikiş için prof gittiğimde bana "öncelikle bana güvenecek inanacaksın" demişti...insanı daha bi rahatlatıyor bu durum..

hurmanın rahimi açtığını söylüyo kayınvalidem kesinlikle yeme diyordu bana ama bebek içinde iyiymiş... sen duydunmu böyle bir şey?

bende öyle biliyorum..rahimi açıp doğumu kolaylaştırıyormuş..gerçi miktar önemlidir bu durumda..

mesela hemen bebe asprinine başlattı hamileliktede iğne vurulcakmışım... çok önemli olmasada sonuçta bir pıhtılaşma durumun var dedi...
bide beni bir heyecan bastı acaba hamile miyim diye gerçi bir kere ilişki oldu ya eşimin yüzünden hep o geç geldi bende kızdığım için olmadı... bide böyle görev gibi :) ne gıcık ya...

hani bende 2. bebek kaybındaki üzüntümden dolayı romatizma başlamıştıya o bile azaldı... bebek planları yaparken... korunma süreci çok yıpratıcı gerçekten...

öncelikle ilk gittik eşimle dedimki onca doktor gezdim prof. doç. falan Arda beyin ekibi kadar sevecen değil hiçbir o da hak verdi kalk ardaya gidelim diyo beni deniyo hemen kalktım otur otur nereye bu doktoru bir görelim dedi... çok soğuk bir ortam gibi geldi...
sonra seval hanıma durumumu anlattım dikkatlice dinledi. dosyalarıma tek tek yazılarını okuyarak baktı. patolojiyi kelime kelime okudu.. (hoşuma giden tarafıydı) kan pıhtılaşmasını ciddiye aldı. şuana kadar hiçbir doktor ciddiye almamıştı. mthfr677 heterezigot bunun için asprine başlattı ve gebelikte iğne olcak dedi. ayrıca progesterona başlattı. 10 gün içicem 2 gün sonra gebelik var mı diye bakçam... enfeksiyona aşırı önem veriyor bu arada... hatta ilişki olacağı ay eşli olarak antibiyotik başlatıyormuş her ay enfeksiyon testleri yapıyormuş... telefona gece falan ne zaman arasan çıkarım ve seni bir hastaneye yönlendiririm orda ne yapılması gerektiğini söylerim sabahı bana gelirsin dedi... (buda iyi) bana eğer gebelik oluşmassa histeroskopiyle rahim içine bakılmalı dedi. rahimde şekil bozuksa düzeltilmeli dedi. hafif derecede arkuat rahim var bende. ama korkuyorum nedense ben bu işlemden o yüzden istemiycem... lenfosit aşısından banada bahsetti ama bunuda istemiycem... bu gebeliğimde sadece dikiş ve iğne kullanırken hala işe yaramıyorsa o zaman düşünürüm bu alternatifleri. çok yıpranıyorum bunlarla uğraşırken....
bebeğin cinsiyetide önemliymiş ona şaşırdım taşıyıcılık mı ne varmış... adet olursam adetin 2.günü olmazsam gebelik varsa hemen muayeneye gitçem kısmet artık...

çok güleryüzlü sıcak değildi evet ama bayan olması bana yakın mesafede olması bide aradığımda direk ona ulaşabilecek olmam artı bilgili olması beni cezbetti. üstelik hiç ukala ben bilirim havasında değil...
bide bana sürekli yatmana gerek yok dedi kanama varsa yatmalıymışım... ama yatarım ben sadece yemek yapabilsem yetçek bana...
bu arada erken doğum ne sebeple olursa olsun sonraki gebelikte dikiş şart dedi. çünkü 9 aylıkken rahim açılıp doğum olunca buna hazır olduğu için kendini eskisi gibi topluyormuş. ama erken doğumda rahim ağzı gevşiyormuş. sebep rahim ağzı yetmezliği olmasa bile bir sonraki rahimağzı yetmezliği olabilirmiş...

Canım hayırlı olsun..Bence içine sinmiş..Allahın izniyle güzel olacak herşey.. benim doktorum bu testleri yaptırdığımı bile bilmiyor..İlk gittiğimde pıhtılaşma testlerinide yaparmısınız dedi.Kati bir dille senin pıhtılaşmayla ilgin yok dedi..Bende ondan habersiz yaptırdım..Olurda bir hamilelik olursa ozaman gidicem yanına.Söyliycem böyle böyle diye..Ama kullandıracağını sanmıyorum.Bende endişeliyim pıhtılaşma konusunda:KK43:

Bebeğin cinsiyeti niye önemliymişki?İlk defa duydum böyle bişey.

Lenfosit aşısı ne oluyor canım?
Antibiyotik başlatacak öylemi..Bunuda bir araştırmalı.Belki bizimde başlamamız lazımdır.
Birde canım klomen kullanmana ne dedi?Sıcak baktımı?Senin adetlerin nasıldı ?Polikistik durum falan varmı?

Canım hayırlı olsun..Bence içine sinmiş..Allahın izniyle güzel olacak herşey.. benim doktorum bu testleri yaptırdığımı bile bilmiyor..İlk gittiğimde pıhtılaşma testlerinide yaparmısınız dedi.Kati bir dille senin pıhtılaşmayla ilgin yok dedi..Bende ondan habersiz yaptırdım..Olurda bir hamilelik olursa ozaman gidicem yanına.Söyliycem böyle böyle diye..Ama kullandıracağını sanmıyorum.Bende endişeliyim pıhtılaşma konusunda:KK43:

Antibiyotik başlatacak öylemi..Bunuda bir araştırmalı.Belki bizimde başlamamız lazımdır.
Birde canım klomen kullanmana ne dedi?Sıcak baktımı?Senin adetlerin nasıldı ?Polikistik durum falan varmı?

neden senin doktor istemediki arda bey dahil hepsi istedi benden daha ilk adımda...
ben pıhtılaşma topiğindeki tabloyu inceledim mthfr677 olan herkes kullanmış iğne bunu cemil beye söylediimde orda tanımadığın insanlaramı inanacaksın banamı dedi? yalandan yazabilire getirdi... ama budaki samimiyete güveniyorum ben hiçbir doktora güvenmediğim kadar :)))
cinsiyeti bende anlamadım cnm ama dedimya şuana kadar gittiğim doktrlardan farklı bakış açısı var tabi ben ilk bakışta her doktora hayranlık duyuyorum sonra bir şeyler oluyo soğuyorum...
lenfosit aşısı sebepsiz infertilitede ve bizim gibi kayıplarda anne baba uyumunu sağlamak için bağışıklık sistemiyle ilgili yapılan bir uygulamaymış anladığım bu, eşimden kan alcaklar 3 ay sonra bana vurcaklar gebelik oluşması istenen ay... ama ne gereği var istemiyorum şuanda dikiş ve iğne ile çok kişi hamileliğini tam olarak yaşadı belki bir ümit o kadar derin uygulamalardan çeiniyorum şuan...

antibiyotik başlatırmış normalde ama ben klomen kullandım zaten geçti artık progesteron verdi bana adetine 10 gün kala başlıyosun 28.günü bitiyor.

klomene sorun yaratmaz, yan etkisi yok dedi... gerçi tüp bebek merkezleri zararı var demez yani heralde...
klomene birtek arda bey sağlıksız gebeliğim olunca o yapmış olabilimi dedim düşündü biraz düşünceli evet dedi... bence zararı yok yao kadar kişi bu ilaçla bebeklerine kavuşuyo... varsada düşük ihtimaldirheralde..

bu arada şuan 5 hap kullanıyorum ya...
folibol,apikobal,asprin, elevit,progesteron

artık miğdem bulanıyo hepsini birlikte içiyorum zararı olurmu bilmiyorum...
şu folidoce varmış ya folikasit+b12 onu içeyimmi diye sorcam doktora apikobal çok pis kokuyo
elevittede b12 var zaten...

bende doktora aynı şeyi söyledim ilk ay spontan takip istedim ne gereği var madem çocuk istiyorsun klomenle başlayalım demişti... bu ay kullandım ama çatlatma iğnesinden sonra bir kere ilişki oldu eşim sonraki günler geç geldi benimde uykum geldi :KK43:
değerlendiremedik bir kereyle olur mu görcez... ümidim yok bu seferden...

evet burçimcim benm doktorumda artık beklemeyelim dedi.
adamı görüp odasına girince gözlerim doluyor...
hele usg odasında cok üzülüyorum bunları biliyor cok hassas bana karsı...
elimizden ne geliyorsa yapalım artık başlayalım dedi...peki dedim.

bende pkos durumu varya bide:KK43:((

cinsiyetin etkılemesi ne garip sey benm kaybettigim bebegim kızdı,peki senin?

ümitsiz olma zaten bir kereyle oluyor hersey:) ama yine de hayırlısı herşeyin.

bu arada şuan 5 hap kullanıyorum ya...
folibol,apikobal,asprin, elevit,progesteron

artık miğdem bulanıyo hepsini birlikte içiyorum zararı olurmu bilmiyorum...
şu folidoce varmış ya folikasit+b12 onu içeyimmi diye sorcam doktora apikobal çok pis kokuyo
elevittede b12 var zaten...

canım aynı düşünceler bende var..benimde cok hapım var:KK43:

troid ilacım sabahları,glukofen pkos için ögle aksam,folbiol,corasprin birde doktorum benexol yazdı b12 için.
yani sabit 6tane...

birde adeti düzenlemek için duphaston içiyorum adetin18-28günleri arası... ozaman 7 oluyor.

bugece de klomene baslıyorum ne olacak sonum bilmiyorum:KK31::KK31::KK31:

AMİİİİİNNNNNNN...

ne güzel dualar etmişsiniz kızlar...Allah kabul etsin (Amin):KK1:

bence eşin sana bir msj veriyor bacımm:KK53::KK53::KK53:

o açık söylüyor 3. kız yapalım diye:))))

gerçekten farklı yaklaşmış. özellikle son yazdıkların çok değişik. yeni şeyler öğrendik...
için de ısınmış. bir de canım ilk görüşmede belli mesafe olması normal...
bizim de ilk görüşmede arda beyle mesafe vardı. sonra aile gibi olduk:))

[Evet duydum doguma yardimciymis cok yersen dogumu baslatiyormus Allah korusun , birisi 1 tabak yemis ertesi gun dogum yapmis ole duymustum , o nedenle 2 adet tuketiyorum ben ,hatta kuran da mucize meyve diye yaziyor , dogum sonrasi da sut yapiciymis diye biliyorum , baya arastirmistim ben de , hatta bi rivayete gore yeni dogan bebege ilk hurma yalatirsan akilli ve uslu olurmus dediler orasi bilimsel degil tabi :-)

canım bebeğe ilk hurma yalatmak sünnetmiş. hem bebek iştahlı olurmuş. maşallah Ardaya da yalattık iştahlı... uslu da sayılır...

canım cinsiyeti ben de anlamadım. mesela bizde kız olması avantajdı çünkü eşimde 47 xyy sorunu var. yani 1 tane kız olan x, 1 tane olması gereken erkek y malesef yy olarak var hücrelerin yarısında. bazı döllenmelerde erkek olacaksa yy gelebilir o zaman 47 xyy olur erkek bebek. büyük oğlumda Allahtan tek y gitmiş oğlum 46 xy.
kız olsa benden x gidiyor ondan da zaten tek x i var o gelse o zaman sorun olmayacak. benim pgt li tüpte embriyoların cinsiyetine de bakılmıştı... normal tüpte bilinmez embriyo cinsiyeti...

lenfositi cemil bey yaren58 e de yaptırmıştı büyük kızında... genelde tüp bebekçiler uyguluyor galiba. seval hanım da tüp bebekçi...

neden senin doktor istemediki arda bey dahil hepsi istedi benden daha ilk adımda...
ben pıhtılaşma topiğindeki tabloyu inceledim mthfr677 olan herkes kullanmış iğne bunu cemil beye söylediimde orda tanımadığın insanlaramı inanacaksın banamı dedi? yalandan yazabilire getirdi... ama budaki samimiyete güveniyorum ben hiçbir doktora güvenmediğim kadar :)))
cinsiyeti bende anlamadım cnm ama dedimya şuana kadar gittiğim doktrlardan farklı bakış açısı var tabi ben ilk bakışta her doktora hayranlık duyuyorum sonra bir şeyler oluyo soğuyorum...
lenfosit aşısı sebepsiz infertilitede ve bizim gibi kayıplarda anne baba uyumunu sağlamak için bağışıklık sistemiyle ilgili yapılan bir uygulamaymış anladığım bu, eşimden kan alcaklar 3 ay sonra bana vurcaklar gebelik oluşması istenen ay... ama ne gereği var istemiyorum şuanda dikiş ve iğne ile çok kişi hamileliğini tam olarak yaşadı belki bir ümit o kadar derin uygulamalardan çeiniyorum şuan...

antibiyotik başlatırmış normalde ama ben klomen kullandım zaten geçti artık progesteron verdi bana adetine 10 gün kala başlıyosun 28.günü bitiyor.

canım tüp bebekte bazı merkezler babaya da anneye de kullandırıyor antibiyotik enfeksiyon varsa gitsin diye. hatta eşim grip olmuştu antibiyotik kullandı o ay korunmayacaktık dr me sordum daha iyi kullanmış olması demişti...

klomene sorun yaratmaz, yan etkisi yok dedi... gerçi tüp bebek merkezleri zararı var demez yani heralde...
klomene birtek arda bey sağlıksız gebeliğim olunca o yapmış olabilimi dedim düşündü biraz düşünceli evet dedi... bence zararı yok yao kadar kişi bu ilaçla bebeklerine kavuşuyo... varsada düşük ihtimaldirheralde..

klomen kullanımında ikiz hatta üçüz olabiliyor. büyük oğlumda yatarken zeynep kamilde, genç kadına dr si klomen vermiş üçüzdü erken doğum tehlikesi vardı...
kardeşimin eltisi klomenle ikiz doğurdu...

Merracim kolay bi surec yasamiyoruz , bu nedenle kaygilarin stresin istahini etkiliyordur mutlaka ama sevdiklerin hakli azar azar da olsa yeme/eye calisirsan bebis icin de iyi olur , haftasinda olmasi masallah iyi tabiki ama hem kendin hem de bebis icin yemeye calis , arada hurma , kuru kayisi gibi ara ogunler sana ve bebege faydali olacaktir, bana dr kabiz olma demisti hurma gunde 2 adet tuketiyorum rahim icin de bebek icin de cok faydali , rahimi rahatlatiyor ve demir , potasyum deposu ve dogal seker , tavsiye ederim canim ,

Sağol canım haklısın.hurmayı bende duydum umreye giden tanıdıklara sipariz ettim yeni geldi şifa niyetine diyip bikaç tane yiyiyorum.inş hep birlikte sorunsuz olarak atlatırız şu süreci ve zamanında kavuşuruz bebişlere

Merra cnm benimde istahsizligim var ama gidip kusup gelince isyahim aciliyor niyeyse :/
Bende normal hayatimda yemek yemeyi sevmiyorum ben yasamak icin yiyenlerdenim sanirim hamileyim ya esim yemegi onume getiriyor bende isyanlar nasil gormen lazim yemek yemekten sikildim artik diye acikmadan saatinde yemekten biktim resmen valla:))
Bendede kasilma var ya bi tane nidilat ve bi progestan ictim insallah rahim agzim iyi durumdadir..
seninde kasilma olunca kasiklarin agiriyor mu??
Bide adet sancisi gibi sancim oluyor..
O sirada da dikisimi hissediyorum:KK43:(

bugün çok gergindin zaten akşan eşim önüme tepsi koydu yemek sırf yememek için kavga çıkardım bağırdım çağıdım sebep ne hiç... neden aynı tepsiden yemiyoruz ben kendimi yanlız yemek yiyor hissediyorum dedim naptım ettim ağladım duşa girdim dahada yemedim offff tam sopalık oldum:KK43:((

kasılma olunca bendede kasık ağrısı oluyor adet sancisi gibi bir sancı giriyor belim ağrıyor karnım taş gibi oluyor birde o an kalbim sıkışıyor.dikişi hissetme konusunda emin değilim psikolojik de olabilir.bana da arada oluyor şimdi bebek dikişe vuruyor diyorum ama...
allah kurtarsın cümlemizi:)

aslında içime sinmekten ziyade koşullar onu uygun kıldı cnm. Artık zaten Allahıma sığındım. rahat bıraktım kendimi doktor ne derse o fazla soruşturunca pimpirikleniyorsun.
gebelikte iğne vurulmam doğru mu acaba ya iğne zarar verirse derdim eskiden olsa ama o kadar sıkıldım ki araştırmaktan millet 4cm açıkla aylarca bebeğini tutabiliyor. bense daha açılıdığını farketmeden kaybediyorum...

yüce rabbim ol derse olur. biz elimizden geleni yaptık...

canım hayırlısı olsun.inş bu kez herşey yolunda gider ve en kısa zamanda müjdeni alırız sonrada zamanın da doğum haberini

ben yarın 28 e giriyorum allah nasip ederse son 1 ayda 4 kilo aldım ve toplamda 8 kilo oldu bendekiler:)

aşkolsun ben varım cicim.ama senin en son yazdıkların hakkında pek bilgim olmadığında onları yorumalayamadım

hahaha cicim bekledim bekledim dayanamadım yazan yok dedim o ara sen yazmıssın ne şanssızım:KK9:

bilginin olmaması ne güzel..Allah bildirmesin:KK50:
aman bende neler var neler:KK50::KK50:

X