Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bide kizlr mise yanmanz oluyomu benm me yesm oluyo kahvalti yapiyorm peynr falanda yemesm sut icemiyorm yogurt mahvediyo ne yicm anlamadm gaviskonda fayda etmz oldu yatamiyormda napm bilmiyorm

bade cam duan icin sagol gurbetci canm insaallh sekern normale doner sikma canini diytle halloluyo ne guzel esinle birliktesn keske esim yanmda olsa ns verse yerdm bide onun hasretini cekiyorm annemlrde kaliyorm 15tatilde gorussmstk simdi yine gelebildi 2gun kalack nappim bebegm icin katlaniyorz su kasilmalr bitsn raziyim napim
merra canm nidiltm sabah etki etmiyomu ne anlamadm paranoyk olacm karnima bakiyorm sert degil ama top gibi anlamadm bebegmde cok harektli bugun kasilmayi bi turlu tam anlamiiyrm vami yokmu anlamadm hayrlisyla 28i gecp rahtlask

Cnm kasilma icin benimde belirli saatler oluyor metal arda beye soylemis bazi kadinlarda gunun belirli saatlerinde daha cok dusuyormus bende de aksam saatlerinde oluyorum hemen bi tane vajinal progestan aliyorum bi tanede nidilat kullaniyorum geciyor..
Hastaneye yattigimda da boyle tedavi ediyorlardi..

kizlar sekerim yine yuksek cikmis
1. Saatt 192 2. saat 142 3.saat 92 olmus diyet demis c.evindeki dr ozgur beye fakslamis esim bakalim o ne diyecek...

Canım sağolsun canım diyetler regule olur. Biliyorsun benim 11. Haftada çıkmıştı. Diyetle hiç yükselmedi ve kuzum 34. Haftada doğmasına rağmen hamd olsun kilo iyiydi. Şekerde etkilememişti. Sadece beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yedim. Ayrıca tatlı ve hamur işlerini tüketmedim.
Sabah kahvaltısında
1adet yumurta
1 parça keçi peyniri( gebeliğim sonlarına doğru küçük bi parça kaşar peynirinde ekledim)
5 zeytin
Domates salatalık( mevsimi olmadığından son 4 ay tüketmedim )
İki dilim tam buğday ekmeği
Şekersiz ıhlamur

İki saat sonra
İ
1. Ara öğün
Bir porsiyon meyve+sütveya yoğurt( gaz yaptığı için yoğurt tükettim ayrıca genelde 1. Ara öğünüm de actıvya yedim)
Veya
2 tam ceviz veya 10 adet badem + süt yada yoğurt

Öğle yemeğimde
Bir kase çorba ( çorba yoksa ekmeğimi bir dilim arttırdım)
4 köfte kadar et veya etli sebze yemeği
Bi prsiyon genelde 3 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği( ben çok faydasını gördüm hiç kanız olmadım)( kabak bamya veya ıspanak)
Bir kase yoğurt
Salata( ben gaz ve migde ağrısı yaptığı için çiğ sebze tüketemedim. O yüzden yemedim)
2 dilim am buğday ekmeği

2. Ara öğünde
Bir prsiyon meyve+ süt veya yoğurt

Akşam yemeği
Bir kase çorba
Bir porsiyon Etli sebze yemeği
Bir porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
Yoğurt
2 dilim tam buğday ekmeği

3. Ara öğün

İki porsiyon meyve+ süt veya yoğurt

Gebeliğimin son bir ayında 2. Veya 3. Araöğünlerimden birinde tam buğday ekmeğinden yapılmış test + süt yedim)
Aralarda bitter çikolata kaçamaklarım oldu ama1 yaprak
Çok nadir yarım sütlü tatlı yedim toplam 4 kez filan
Her hafta bir kez balık yemeğe çalıştım.
Rabb'inin izniyle hiç şekerim yükselmedi ve 34. Haftada 9 kilo ile doğum yaptım yavrumda 2715 gr doğdu.

Aynı diyeti keşke doğum sonrasında da yapabilseydim. Doğum sonrası 4 lkilo gitti 5 kilo aldım.
Allah a emanet olun.

Metal ablacim saol bu sayfayi masa ustune kisa yol olarak kopyaladim kaybolmasin diye bende aynen boyle besleniyorum yanliz beyaz ekmek yiyorum tek fark bu..

serklajım oldu şimdilik iyiyim sadece karnımda bir bolan varmış gibi hissedıyorum normal mı bilmiyorum

daha önceki serklajımla kıyasladığım da arada çok fark var hangısı normalı bilemıyorum

dr hiçbir ilaç vermedı ne ağrı kesıcı nede enfeksıyon için gerek yokmuş

shoulder teknığıyle yapacak dedı hemşire hanım ama dr a sormadım serklaj ipimi gördüm sıyah çok ince değil kalnda değildi

simdilik tesellim dr kendıne güvenıyor olması benıde rahatlatıyor

3 hafta sonra kontrole gelin dedı çok geç dedım değil o zaman göreyım dedı

Kizlar kac kilo aldiniz????

ben ilk üç ay sürekli kusmaktan 5 kilo vermiştim şimdi o verdiğim kiloları aldım üstünede 7 - 8 kilo aldım ama doktorum normal kendini kısıtlama gayet iyisin zayıf hamile kaldın kafana takma dedi.bebeğin kilosu az olmaktansa çok olması daha iyi dedi bilemiyorum artıkın

serklajım oldu şimdilik iyiyim sadece karnımda bir bolan varmış gibi hissedıyorum normal mı bilmiyorum

daha önceki serklajımla kıyasladığım da arada çok fark var hangısı normalı bilemıyorum

shoulder teknığıyle yapacak dedı hemşire hanım ama dr a sormadım serklaj ipimi gördüm sıyah çok ince değil kalnda değildi

Hayırlı uğurlu olsun canım..Allahım 40 haftaya kadar gitmeni nasip etsin.shirodkar tekniğiyle yaptı demek..Ağrın sızın oldumu ameliyattan sonra?Kanaman lekelenmen falan?Önceki serklajın mc donald usulümüydü canım?Çok fark var demişsin..Ne tür farklar var?

Metal ablacim saol bu sayfayi masa ustune kisa yol olarak kopyaladim kaybolmasin diye bende aynen boyle besleniyorum yanliz beyaz ekmek yiyorum tek fark bu..

bende diyet yapıyorum gurbetçi...

listem metalinkiyle aynı gibi...
ama benim şekerim fazla yükselmiyor arada kaçamak yapıyorum ben :KK30:..
bazen ara öğünde sütün yanına yarım dilim kek.
belki bazı gün 1 parça çikolata yada 1-2 bisküvi yada sütlü tatlı falan..
ama hep dengelemeye çalışıyorum.benim zorum tatlı malesef..hamur işi falan istemiyor canım zaten...

ölçüm cihazım var değişik yada tatlı bişi yiyince ölçüyorum..allaha şükür sınırı aşmıyorum pek. 1-2 kez sınırı az aştı okadar...

kzıımda 38+4 te doğum yaptım kzıım 3000gr idi..bende 10 kilo almıştım..ama ozamn diyetin dışına hiç çıkmamıştım.

bu sefer 11.5 kilo oldu aldığım.kaçamaklardan mı nee :KK34:.kzıımda haftasıyla uyumlu sanırım oda 3000 gr doğar haftasını beklerse...

sende diyetle kontrol altına alırsın inşallahhh

geçmiş olsun mumu...
Allahım 38-40 lı haftalara ulaştırsın inşallahhhhhh...

ağrın sızın varmı ,kanama falan oldumu????

bende merak ediyorum benimki ne tekniği acaba??

Canım büyük geçmiş olsun. Rabim sağlıkla zamanında kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin. Günlerin su gibi akıp geçsin.

kızlar dün akşam hapların hepsini(5 tane ) birden içtim 2 saat sonra fenalaştım. bütün vücüdüm uyuştu halsiz gibi, gözlerim çift görmeye başladı bulanıklaştı yattığım yerden kalkamadım başım döndü eşimi zor aradım evde değildi o da hemen seval hanımı aradı.
seval hanım progesteron bazı hastalarda böyle etki yapıyor demiş yatsın uyusun yarın hapları azaltsın demiş o ne demek bilmiyorum... ama telefona hemen çıkması sevindirdi beni...
bende bugün 2 saat arayla içiyorum progesteronuda yatarken iççem bakalım gene yapçakmı...

bide haftaya cuma gebelik testi yapçam kanda ama çok merak ediyorum sabırsızım.

mumudihaba

geçmiş olsun cnm...

daha öncede seklaj yaptırmışsın o zaman sorun neydi önceki gebeliğinde kayıp oldu merak ettim.

Hayirli cumalar kizlar :)
Pasam kardesim kendini harab etmisin yine :KK43:(
Sana dua etmeleri iyi olmus:)
Mulbery,merry cnm ben bu gun itibariyle 27+3 oldum tam 10/5 kilo almisim benim sonum hic iyi degil valla.doguma 20 ile giderim fiyorum:KK43:(
ama olsun yavrumla buyuyoruz:))
Merra cnm yemeye calis bende yamliz yiyorum hatta misafir geldiginde onlar masada sohbet ede ede yiyiyorlar bense yattigim yerden onlara baka baka sonra kizim tekmeliyo yemege devam der gibi:))
Metal ablacim sizede gecmis olsun..
Chnb ablacim sen nasilsin ardo nasil:))
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:nazar:ay 27 2 oldun demek cogu gittmişşş azı kalmıss..

sen bana umut ol demiştim vallahi iyi seçim yapmısım:)senin adına cok seviniyorum.
37leride böle :nazar:utlarız canım

mumu geçmiş olsun caım..iyi olmana cok sevindimmmm
sen şimdi bol bol dinlen yorma kendini...

kızlar dün akşam hapların hepsini(5 tane ) birden içtim 2 saat sonra fenalaştım. bütün vücüdüm uyuştu halsiz gibi, gözlerim çift görmeye başladı bulanıklaştı yattığım yerden kalkamadım başım döndü eşimi zor aradım evde değildi o da hemen seval hanımı aradı.
seval hanım progesteron bazı hastalarda böyle etki yapıyor demiş yatsın uyusun yarın hapları azaltsın demiş o ne demek bilmiyorum... ama telefona hemen çıkması sevindirdi beni...
bende bugün 2 saat arayla içiyorum progesteronuda yatarken iççem bakalım gene yapçakmı...

burçimcim hepsini neden ayı anda içtin?
gecmiş olsun canım ama ben güne dagıtarak içiyorum.

ben sana gece yazmıstım görmedinmi:26::26::26:

Hayırlı uğurlu olsun canım..Allahım 40 haftaya kadar gitmeni nasip etsin.shirodkar tekniğiyle yaptı demek..Ağrın sızın oldumu ameliyattan sonra?Kanaman lekelenmen falan?Önceki serklajın mc donald usulümüydü canım?Çok fark var demişsin..Ne tür farklar var?
inş cnm hayırlısıyla

adet sacısı gibi ağrım oldu kanamam da ayağı kalktığımda oldu ve sonrasıbda çok sıddetlı olmadığında lekelenme tarzında olduğunda normal dedı benımde öyle oldu

önceki serklajım neydı bilmiyorum özer bey söylememişti bende teknığı olduğunu bilmedğim için sormamıştım

ilk serklajımdan sonra üç gün yataktan kalmadım surgu verılmiştı ve pikeyi üzerıme örtememişlerdı iniltimden ablamların da benle beraber ağladıklarını hatırlıyorum kanamam o zaman şar dıye boşalmıştı çok kotkmuştum

bırde bursalı arkadaşlar bahar hastanesını de eledım gıdılcek hastane değil guya özel dünya para verıyorsun rezillik çabası

sanki ssk benı yatırıyorlar dört yataklı bır odaya yatarmıyım tabı çıngar çıkardım çok saçma hastane

geçmiş olsun mumu...
Allahım 38-40 lı haftalara ulaştırsın inşallahhhhhh...

ağrın sızın varmı ,kanama falan oldumu????

bende merak ediyorum benimki ne tekniği acaba??

inş cnm hayırlısıyla hepimizi

bıraz ağrı bıraz kanama var

Canım büyük geçmiş olsun. Rabim sağlıkla zamanında kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin. Günlerin su gibi akıp geçsin.

saol cnm inş hayırlısıyla

mumudihaba

geçmiş olsun cnm...

daha öncede seklaj yaptırmışsın o zaman sorun neydi önceki gebeliğinde kayıp oldu merak ettim.

sorun r.a.y dı ama bebeğim 16 haftada rahımı yırtarak düştü 4.gebeliğim ve halen anne olmak için mücadele edıyorum

hayırlısıyla takdırde varsa olsun inş

Hepsini birden niye içtin arkadaşım.O yüzden olmuştur büyük ihtimal..Sen daha önce progesteron kullanmadınmı hiç?Ozaman yapmışmıydı böyle bişey?Kaç tane içiyorsun günde ve kaç mg?

sorun r.a.y dı ama bebeğim 16 haftada rahımı yırtarak düştü 4.gebeliğim ve halen anne olmak için mücadele edıyorum

hayırlısıyla takdırde varsa olsun inş

nasıl yani çok şaaşırdımmm. öyle dikiş varken ahim yırtılma riskidemi var....
bunun sebebi neymiş ama bir sebebi olmalı... sürekli yatmıyormuydun...

ya çoook zor ya bizde böyle sınanıyoruz işte...

bu 5.gebeliğin o zaman canım benim içimde ümit var sana karşı bu sefer olacak gibi geliyo neden bilmem çok güçlü hissediyorum. inşallah kucağınada alırsın zamanında...

inş cnm hayırlısıyla

adet sacısı gibi ağrım oldu kanamam da ayağı kalktığımda oldu ve sonrasıbda çok sıddetlı olmadığında lekelenme tarzında olduğunda normal dedı benımde öyle oldu

önceki serklajım neydı bilmiyorum özer bey söylememişti bende teknığı olduğunu bilmedğim için sormamıştım

ilk serklajımdan sonra üç gün yataktan kalmadım surgu verılmiştı ve pikeyi üzerıme örtememişlerdı iniltimden ablamların da benle beraber ağladıklarını hatırlıyorum kanamam o zaman şar dıye boşalmıştı çok kotkmuştum

bırde bursalı arkadaşlar bahar hastanesını de eledım gıdılcek hastane değil guya özel dünya para verıyorsun rezillik çabası

sanki ssk benı yatırıyorlar dört yataklı bır odaya yatarmıyım tabı çıngar çıkardım çok saçma hastane

Bende serklajımda hiç ağrı hissetmemiştim..Hatta ameliyat olduğumu bile anlamamıştım.Bazı arkadaşların çok ağrısı oluyor...Neye göre değişiyor acaba.
Hafif atlatmışsın Allahın izniyle..Lekelenmende durur yakında inşallah..Enfeksiyon için Antibiyotik niye vermedi acaba..Çıldırtçak bu doktorlar beni.4 yataklı odamı var bahar hastanesinde...2de değil 4 kişilik..şaştım kaldım..Hiç bir özel hastanede olmaması gerekiyor diye biliyorum..Hayırlısı arkadaşım..Rabbime emanet gidiyoruz..İnşallah bu sefer yüzün gülecek.

Hepsini birden niye içtin arkadaşım.O yüzden olmuştur büyük ihtimal..Sen daha önce progesteron kullanmadınmı hiç?Ozaman yapmışmıydı böyle bişey?Kaç tane içiyorsun günde ve kaç mg?

çalışıyorum eve geldim yemek yedim sonra dedim unuturum şimdi bunları ne olcakki mmery o kadar ilaç içiyo...

aman bugun kademelendirdim eşim çok korktu bide uzakta...

200mg günde 1 tane

onun hesabını anlattı seval hanım...

28 gün adet görüyormuş gibi düşünüyosun sondan 3 gün çıkartıyosun sonra geriye doğru 10 gün geliyosun belirlenen o gün progesterona başlıyosun 10 gün boyunca 1 tane içiyosun sonra son 3 günü bekliyosun adetin 29.günü test yapıyosun...

ama ben 26.günü kanda yapçam çatlarım yoksa...

inş cnm hayırlısıyla

Bende serklajımda hiç ağrı hissetmemiştim..Hatta ameliyat olduğumu bile anlamamıştım.Bazı arkadaşların çok ağrısı oluyor...Neye göre değişiyor acaba.
Hafif atlatmışsın Allahın izniyle..Lekelenmende durur yakında inşallah..Enfeksiyon için Antibiyotik niye vermedi acaba..Çıldırtçak bu doktorlar beni.4 yataklı odamı var bahar hastanesinde...2de değil 4 kişilik..şaştım kaldım..Hiç bir özel hastanede olmaması gerekiyor diye biliyorum..Hayırlısı arkadaşım..Rabbime emanet gidiyoruz..İnşallah bu sefer yüzün gülecek.

bade sendemi serklaj oldun önceden aaaa bilmiyodum...
peki senin serklaj varsa ona rağmen düşmesinin sbebi neydi. yoksa sen geç mi serklaj olmuştun hatırlayamadım anlattıysanda..

X