Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bugun dr gidicem diye uyuyamadim heyecandan insallah guzel haberlerle gelirim:119:

gurbetci sonuclarin guzel cikar insallah

enny arkadasim activa hakkinda fikrim yok ama ev yogurdu yapabilirse tabi once sut bulmak lazim bide kivi ben cok faydasini goruyorum

melek81 bu haftalara gelebilmissin canim rabbim yavrunu zamaninda dogurmayi nasip etsin :nazar:

ppasamm cok yorulmussun sanirim ama bunlar guzel telas

bu arada duyaydin ve hapy kelebegi birde bir arkadas daha vardi oda erken dogum yapli lily sanirim tam hatirlayamadim adini :KK5: onlar nasil acaba

Hadi cnm güzel haberler yaz bize

Mumucum Allah yardımcın olsun, bebişine sağlıkla kavuş inşallah

Melek81 canım inşallah iyi haberlerle gelirsin.Kan akımının az olmasının sorun olduğunu biliyordum ama fazla olmasını sorun olduğunu senden duydum.Umarım her şey yolunda gider.Çok şükür ki haftan çok iyi.İnşallah 38-40'lı haftaları da görürsün.

Mumudihaba dikişin sağlam olsun.Bebeğin sana sımsıkı tutunsun.Umarım ameliyatın ağrısız,sancısız,başarılı geçer.Allah yar ve yardımcın olsun.Dualarım seninle..

Asos doktordan güzel haberlerle dön inşallah:)

Canlar gününüzgüzel ve sorunsuz geçsin inşallah.

Dun tlf dada konustuk ama aklim sende canim

Operasyonun yapiliyordur.
Rabbim yardimcin olsun hersey yolunda gitsin insallah.

Musait oluncayaz merakta birakma

bugun dr gidicem diye uyuyamadim heyecandan insallah guzel haberlerle gelirim:119:

gurbetci sonuclarin guzel cikar insallah

enny arkadasim activa hakkinda fikrim yok ama ev yogurdu yapabilirse tabi once sut bulmak lazim bide kivi ben cok faydasini goruyorum

melek81 bu haftalara gelebilmissin canim rabbim yavrunu zamaninda dogurmayi nasip etsin :nazar:

ppasamm cok yorulmussun sanirim ama bunlar guzel telas

bu arada duyaydin ve hapy kelebegi birde bir arkadas daha vardi oda erken dogum yapli lily sanirim tam hatirlayamadim adini :KK5: onlar nasil acaba

Guzel haberlerle gel insallah. :KK16::KK16:

mumu

allah yardımcın olsun..inşallah operaston güzel geçer....38-40 lı haftalarıı görürsün allahın izniyle....

doktora gitçek arkadaşlarda güzel haberlerle gelir inşallah

Canım rabbim yardımcın olsun..İnşallah çok güzel geçer ameliyat..Dualarımız seninle.Allahım yanında olsun inşallah..Amin.

mumu arkadaşımıza şimdiden geçmiş olsun diyorum inşallah kolayca atlatır bebişi ona sıkıca tutunur .allah işini rast getirsin .rabbim yar ve yardımcısı olsun

selam kızlar inşallah herkes iyidir.
mumucum inş. serklajın çok başarılı geçmiştir ve zamanında evladını sağlıcakla kucaklarsın

gebişler yeme durumunuz nasıl merak ediyorum.sürekli yattığımdan mı bilmiyorum canım hiç bişey yemek istemiyor ve hala midem bulanıyor.yemek yemek aklıma bile gelmiyor.enfeksiyondan korktuğum için zorla su içiyorum 2-2,5 litre
busabah annem vardı kahvaltı yaptık sonra öğlene kadar bişey yemedim annem habire soruyor onu istermisin bunu ister misin.en sonunda bir kızdı sen nasıl hamilesin ben bile acıktım yazık o çocuğa diye zorla iki lokma bişey yedim.
akşam eşim geldiğinde de iki lokma yiyorum kızmasın diyede sen gelmeden atıştırmıştım çok aç değilim diyorum ama artık o da inanmıyor bana:KK43: günde 2 bardak süt ve 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum zorla başarabilirsem çok mutlu oluyorum.normalde de yemekle aram çok iyi değildi mızmızdım biraz hamilelikte hepten beter oldum.bir insanın canı hiç mi bişey istemez herkes soruyor allah aşkına bişey istiyorum de getirelim yapalım aklıma hiç bişey gelmiyor :KK43: Allahıma binlerce kere şükürler olsun şuan kızım haftasına göre normal doktor amcası öyle demişti en son gördüğünde
birde bu aralar çok duygusalım,gerginim Allahım şugünler hayırlısıyla geçse ve zamanında evlatlarımıza sağlıklı bir şekilde kavuşsak inş

cok sukur oglum gayet saglikli dr un yaninda 1 kasilmamiz oldu nst ye bagladilar ama sanci falan cikmadi hersey yolunda dedi ben sekerden dolayi pek yemiyorum ve 1 haftada 1 kilo verdim dr kizdi alma ama vermede dedi ama baktiki oglum 800 gr olmud haftanin basinda cok sukur gayet iyi neyseki dedi veee nidilata falan baslatmadi 6-7 kez ustuste olursa hemen basliyoruz dedi.. hepinizin iyi dilekleri icin allah rrazi olsun kizlar cok sagolun

kızlar aranıza geleli 6ay olmuş bile...ççok seyler ögrendim sizlerden:KK16:
artık birseyler yapma zamanım geldi koşturmalarım başladı.
dün devletteki dr.ma gittim herseyi cok iyi gördü yumurtaların var 10gün sonra gel dedi.
fsh lh prolaktin tsh gibi testlerimi yaptırdım hepsi ii çıktı

bugünde o test sonuclarımı aldım özeldeki dr.ma gittim

sag yumurtalıgımda 5 sol tarafmda 6 yumurta gördü ne çok değil mi:nazar::KK1::KK1:
bu iyimi kötü mü anlamadım ama sasırdı adam.
kaybımdan önceki tedavimde yumurtlamadıgım aylar oluyordu.
klomene baslayalım yumurta takibi yapalım artık zaman kaybetmeyelim dedi.

dedim hocam 1 ay kendi haline bırakıp takip etsek yumurta gelişimi sorun varmı baksak bir beklesek die
artık beklemeye gerek yok neyi bekleyecegiz dedi.bismillah dedik yani.

çok pek çok heyecanlıyım ilkkez klomen kullanıcam.

beni dualarınızda eksik etmeyin olur mu:KK54:
bende doktora aynı şeyi söyledim ilk ay spontan takip istedim ne gereği var madem çocuk istiyorsun klomenle başlayalım demişti... bu ay kullandım ama çatlatma iğnesinden sonra bir kere ilişki oldu eşim sonraki günler geç geldi benimde uykum geldi :KK43:
değerlendiremedik bir kereyle olur mu görcez... ümidim yok bu seferden...

kızlar seval hanıma gittim.

öncelikle takibi bundan sonra o yapçak...

cemil beyden farklı yaklaştı bazı durumlara...

mesela hemen bebe asprinine başlattı hamileliktede iğne vurulcakmışım... çok önemli olmasada sonuçta bir pıhtılaşma durumun var dedi...
şimdi bade de benim durumumda bakalım ona doktoru iğne verecek mi?
bide beni bir heyecan bastı acaba hamile miyim diye gerçi bir kere ilişki oldu ya eşimin yüzünden hep o geç geldi bende kızdığım için olmadı... bide böyle görev gibi :) ne gıcık ya...

hani bende 2. bebek kaybındaki üzüntümden dolayı romatizma başlamıştıya o bile azaldı... bebek planları yaparken... korunma süreci çok yıpratıcı gerçekten...

seval hanımın dediklerinden bahsedeyim...
öncelikle ilk gittik eşimle dedimki onca doktor gezdim prof. doç. falan Arda beyin ekibi kadar sevecen değil hiçbir o da hak verdi kalk ardaya gidelim diyo beni deniyo hemen kalktım otur otur nereye bu doktoru bir görelim dedi... çok soğuk bir ortam gibi geldi...
sonra seval hanıma durumumu anlattım dikkatlice dinledi. dosyalarıma tek tek yazılarını okuyarak baktı. patolojiyi kelime kelime okudu.. (hoşuma giden tarafıydı) kan pıhtılaşmasını ciddiye aldı. şuana kadar hiçbir doktor ciddiye almamıştı. mthfr677 heterezigot bunun için asprine başlattı ve gebelikte iğne olcak dedi. ayrıca progesterona başlattı. 10 gün içicem 2 gün sonra gebelik var mı diye bakçam... enfeksiyona aşırı önem veriyor bu arada... hatta ilişki olacağı ay eşli olarak antibiyotik başlatıyormuş her ay enfeksiyon testleri yapıyormuş... telefona gece falan ne zaman arasan çıkarım ve seni bir hastaneye yönlendiririm orda ne yapılması gerektiğini söylerim sabahı bana gelirsin dedi... (buda iyi) bana eğer gebelik oluşmassa histeroskopiyle rahim içine bakılmalı dedi. rahimde şekil bozuksa düzeltilmeli dedi. hafif derecede arkuat rahim var bende. ama korkuyorum nedense ben bu işlemden o yüzden istemiycem... lenfosit aşısından banada bahsetti ama bunuda istemiycem... bu gebeliğimde sadece dikiş ve iğne kullanırken hala işe yaramıyorsa o zaman düşünürüm bu alternatifleri. çok yıpranıyorum bunlarla uğraşırken....
bebeğin cinsiyetide önemliymiş ona şaşırdım taşıyıcılık mı ne varmış... adet olursam adetin 2.günü olmazsam gebelik varsa hemen muayeneye gitçem kısmet artık...

çok güleryüzlü sıcak değildi evet ama bayan olması bana yakın mesafede olması bide aradığımda direk ona ulaşabilecek olmam artı bilgili olması beni cezbetti. üstelik hiç ukala ben bilirim havasında değil...
bide bana sürekli yatmana gerek yok dedi kanama varsa yatmalıymışım... ama yatarım ben sadece yemek yapabilsem yetçek bana...
bu arada ücret ödemedim...
bu arada erken doğum ne sebeple olursa olsun sonraki gebelikte dikiş şart dedi. çünkü 9 aylıkken rahim açılıp doğum olunca buna hazır olduğu için kendini eskisi gibi topluyormuş. ama erken doğumda rahim ağzı gevşiyormuş. sebep rahim ağzı yetmezliği olmasa bile bir sonraki rahimağzı yetmezliği olabilirmiş...

kızlar seval hanıma gittim.

öncelikle takibi bundan sonra o yapçak...

cemil beyden farklı yaklaştı bazı durumlara...

mesela hemen bebe asprinine başlattı hamileliktede iğne vurulcakmışım... çok önemli olmasada sonuçta bir pıhtılaşma durumun var dedi...
şimdi bade de benim durumumda bakalım ona doktoru iğne verecek mi?
bide beni bir heyecan bastı acaba hamile miyim diye gerçi bir kere ilişki oldu ya eşimin yüzünden hep o geç geldi bende kızdığım için olmadı... bide böyle görev gibi :) ne gıcık ya...

hani bende 2. bebek kaybındaki üzüntümden dolayı romatizma başlamıştıya o bile azaldı... bebek planları yaparken... korunma süreci çok yıpratıcı gerçekten...

seval hanımın dediklerinden bahsedeyim...
öncelikle ilk gittik eşimle dedimki onca doktor gezdim prof. doç. falan Arda beyin ekibi kadar sevecen değil hiçbir o da hak verdi kalk ardaya gidelim diyo beni deniyo hemen kalktım otur otur nereye bu doktoru bir görelim dedi... çok soğuk bir ortam gibi geldi...
sonra seval hanıma durumumu anlattım dikkatlice dinledi. dosyalarıma tek tek yazılarını okuyarak baktı. patolojiyi kelime kelime okudu.. (hoşuma giden tarafıydı) kan pıhtılaşmasını ciddiye aldı. şuana kadar hiçbir doktor ciddiye almamıştı. mthfr677 heterezigot bunun için asprine başlattı ve gebelikte iğne olcak dedi. ayrıca progesterona başlattı. 10 gün içicem 2 gün sonra gebelik var mı diye bakçam... enfeksiyona aşırı önem veriyor bu arada... hatta ilişki olacağı ay eşli olarak antibiyotik başlatıyormuş her ay enfeksiyon testleri yapıyormuş... telefona gece falan ne zaman arasan çıkarım ve seni bir hastaneye yönlendiririm orda ne yapılması gerektiğini söylerim sabahı bana gelirsin dedi... (buda iyi) bana eğer gebelik oluşmassa histeroskopiyle rahim içine bakılmalı dedi. rahimde şekil bozuksa düzeltilmeli dedi. hafif derecede arkuat rahim var bende. ama korkuyorum nedense ben bu işlemden o yüzden istemiycem... lenfosit aşısından banada bahsetti ama bunuda istemiycem... bu gebeliğimde sadece dikiş ve iğne kullanırken hala işe yaramıyorsa o zaman düşünürüm bu alternatifleri. çok yıpranıyorum bunlarla uğraşırken....
bebeğin cinsiyetide önemliymiş ona şaşırdım taşıyıcılık mı ne varmış... adet olursam adetin 2.günü olmazsam gebelik varsa hemen muayeneye gitçem kısmet artık...

çok güleryüzlü sıcak değildi evet ama bayan olması bana yakın mesafede olması bide aradığımda direk ona ulaşabilecek olmam artı bilgili olması beni cezbetti. üstelik hiç ukala ben bilirim havasında değil...
bide bana sürekli yatmana gerek yok dedi kanama varsa yatmalıymışım... ama yatarım ben sadece yemek yapabilsem yetçek bana...
bu arada ücret ödemedim...
bu arada erken doğum ne sebeple olursa olsun sonraki gebelikte dikiş şart dedi. çünkü 9 aylıkken rahim açılıp doğum olunca buna hazır olduğu için kendini eskisi gibi topluyormuş. ama erken doğumda rahim ağzı gevşiyormuş. sebep rahim ağzı yetmezliği olmasa bile bir sonraki rahimağzı yetmezliği olabilirmiş...

Hadi hayırlısı. Sonunda içine sinen bi Dr bulabilmişsin canım. Allah kolaylık versin.

Merracim kolay bi surec yasamiyoruz , bu nedenle kaygilarin stresin istahini etkiliyordur mutlaka ama sevdiklerin hakli azar azar da olsa yeme/eye calisirsan bebis icin de iyi olur , haftasinda olmasi masallah iyi tabiki ama hem kendin hem de bebis icin yemeye calis , arada hurma , kuru kayisi gibi ara ogunler sana ve bebege faydali olacaktir, bana dr kabiz olma demisti hurma gunde 2 adet tuketiyorum rahim icin de bebek icin de cok faydali , rahimi rahatlatiyor ve demir , potasyum deposu ve dogal seker , tavsiye ederim canim ,
selam kızlar inşallah herkes iyidir.
mumucum inş. serklajın çok başarılı geçmiştir ve zamanında evladını sağlıcakla kucaklarsın

gebişler yeme durumunuz nasıl merak ediyorum.sürekli yattığımdan mı bilmiyorum canım hiç bişey yemek istemiyor ve hala midem bulanıyor.yemek yemek aklıma bile gelmiyor.enfeksiyondan korktuğum için zorla su içiyorum 2-2,5 litre
busabah annem vardı kahvaltı yaptık sonra öğlene kadar bişey yemedim annem habire soruyor onu istermisin bunu ister misin.en sonunda bir kızdı sen nasıl hamilesin ben bile acıktım yazık o çocuğa diye zorla iki lokma bişey yedim.
akşam eşim geldiğinde de iki lokma yiyorum kızmasın diyede sen gelmeden atıştırmıştım çok aç değilim diyorum ama artık o da inanmıyor bana:KK43: günde 2 bardak süt ve 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum zorla başarabilirsem çok mutlu oluyorum.normalde de yemekle aram çok iyi değildi mızmızdım biraz hamilelikte hepten beter oldum.bir insanın canı hiç mi bişey istemez herkes soruyor allah aşkına bişey istiyorum de getirelim yapalım aklıma hiç bişey gelmiyor :KK43: Allahıma binlerce kere şükürler olsun şuan kızım haftasına göre normal doktor amcası öyle demişti en son gördüğünde
birde bu aralar çok duygusalım,gerginim Allahım şugünler hayırlısıyla geçse ve zamanında evlatlarımıza sağlıklı bir şekilde kavuşsak inş

Hadi hayırlısı. Sonunda içine sinen bi Dr bulabilmişsin canım. Allah kolaylık versin.

aslında içime sinmekten ziyade koşullar onu uygun kıldı cnm. Artık zaten Allahıma sığındım. rahat bıraktım kendimi doktor ne derse o fazla soruşturunca pimpirikleniyorsun.
gebelikte iğne vurulmam doğru mu acaba ya iğne zarar verirse derdim eskiden olsa ama o kadar sıkıldım ki araştırmaktan millet 4cm açıkla aylarca bebeğini tutabiliyor. bense daha açılıdığını farketmeden kaybediyorum...

yüce rabbim ol derse olur. biz elimizden geleni yaptık...

Merracim kolay bi surec yasamiyoruz , bu nedenle kaygilarin stresin istahini etkiliyordur mutlaka ama sevdiklerin hakli azar azar da olsa yeme/eye calisirsan bebis icin de iyi olur , haftasinda olmasi masallah iyi tabiki ama hem kendin hem de bebis icin yemeye calis , arada hurma , kuru kayisi gibi ara ogunler sana ve bebege faydali olacaktir, bana dr kabiz olma demisti hurma gunde 2 adet tuketiyorum rahim icin de bebek icin de cok faydali , rahimi rahatlatiyor ve demir , potasyum deposu ve dogal seker , tavsiye ederim canim ,

hurmanın rahimi açtığını söylüyo kayınvalidem kesinlikle yeme diyordu bana ama bebek içinde iyiymiş... sen duydunmu böyle bir şey?

Burcim cnm dr soguk olmasi disinda guzel haberlerle gelmisin insallah hamilesindir cnm:))
Asos sende guzel haberlerle gelmisin masallah yavruna:))

[Evet duydum doguma yardimciymis cok yersen dogumu baslatiyormus Allah korusun , birisi 1 tabak yemis ertesi gun dogum yapmis ole duymustum , o nedenle 2 adet tuketiyorum ben ,hatta kuran da mucize meyve diye yaziyor , dogum sonrasi da sut yapiciymis diye biliyorum , baya arastirmistim ben de , hatta bi rivayete gore yeni dogan bebege ilk hurma yalatirsan akilli ve uslu olurmus dediler orasi bilimsel degil tabi :-)

QUOTE=burcim;29472823]hurmanın rahimi açtığını söylüyo kayınvalidem kesinlikle yeme diyordu bana ama bebek içinde iyiymiş... sen duydunmu böyle bir şey?[/QUOTE]

Merra cnm benimde istahsizligim var ama gidip kusup gelince isyahim aciliyor niyeyse :/
Bende normal hayatimda yemek yemeyi sevmiyorum ben yasamak icin yiyenlerdenim sanirim hamileyim ya esim yemegi onume getiriyor bende isyanlar nasil gormen lazim yemek yemekten sikildim artik diye acikmadan saatinde yemekten biktim resmen valla:))
Bendede kasilma var ya bi tane nidilat ve bi progestan ictim insallah rahim agzim iyi durumdadir..
seninde kasilma olunca kasiklarin agiriyor mu??
Bide adet sancisi gibi sancim oluyor..
O sirada da dikisimi hissediyorum:KK43:(

[Evet duydum doguma yardimciymis cok yersen dogumu baslatiyormus Allah korusun , birisi 1 tabak yemis ertesi gun dogum yapmis ole duymustum , o nedenle 2 adet tuketiyorum ben ,hatta kuran da mucize meyve diye yaziyor , dogum sonrasi da sut yapiciymis diye biliyorum , baya arastirmistim ben de , hatta bi rivayete gore yeni dogan bebege ilk hurma yalatirsan akilli ve uslu olurmus dediler orasi bilimsel degil tabi :-)

QUOTE=burcim;29472823]hurmanın rahimi açtığını söylüyo kayınvalidem kesinlikle yeme diyordu bana ama bebek içinde iyiymiş... sen duydunmu böyle bir şey?
[/QUOTE]

hımmm doğruymuş demekki, benim bu kayınvalidemde herşeyi biliyo kız zehir gibi vallahi :)
okeydede aile boyu hepimizi yere serdi...
yenilmek üzere olanbirinin yerine oyuna yarıdan girdi tek o kazandı. o gün anlamıştım zaten :)

X