Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Adetin 14.günü bir drye gittim canım..Yumurta takibi için..baktı 17mm bir yumurta var dedi..Herşey normal dedi..Gün aşırı ilişkide bulunuyorsanız zaten yumurta takibine gerek yok dedi.Bizde tavsiyesine uymaya çalışıyoruz canım:KK17: Bu aralar ailevi bazı durumlar var..Hastalık vs..Hastanelerde uğraşıyoruz..Çok zor Allah kimseyi düşürmesin..O yüzden psikolojim bozuk..Allahım sağlık versinde gerisi boş..Plan yapmakla olmuypr hiç bişey:KK43:

Eleviti sormuşsun canım..12 ayrı vitamin içeriyor..Ve içinde b12 de var..İstersen bir gün b12 yi iç..Bir gün eleviti..

Canım inşallah olur hayırlısıysa bu ay. hastalıklar için de geçmiş olsun canım Allah şifa versin...
içeyim madem ... diyet de yapıyorum ufaktan iyi olur...

hahahhahhaha sende de çok hikayeler varmıs bak hatırlayınca ne komik oluyor dimi:)))

bende ne heyecanlıyım bi bilsen:KK52::KK52::KK52:
hahaha korunmadım mı diyeyim ay 3 günde farkedermi:)
zaten adetim 22.biter..26.da randevumuz ay o 4 gün ölece duralım ozaman:KK17::KK17:
muayenemi rahat rahat yapsın :KK8::KK8::KK8:

ama klomen de kullanmaya baslayacagımya yumişler için..ne yapsam bilemedim bak şimcik

ha hay... henüz Ardayı unutmadım bir yerde...üniversitede unutkan hocamız vardı çocuğu markette unutmuş...:))

canım dua ederiz tabi ama allaha sıgınmaktan çaremiz yok ben şunu biliyordum anans gebelikte kasılmayı engelliyo biliyordm meyerse kasılma yapıyormş bebegi rahimden aşagı atıyormş kan slandırı kllannalar kllanmasın demiş arkadaşım doktor allahım yardımın olsun sende dikiş varmıydı:KK17::KK17:

işşallah bu hafta gülücem diyette bireysele girersem tabi:18::18:bgün kaynanam gittim ya sen dışarda yürürken panik atagım az otobüste devam etti selvat çeke çeke allahıma çok şükür geçti bugün berbat bir gün geçiridm dünyanın ütüsünü ütüledim belim koptu okadar olur birde eve geldim yemek temizlik çamaşır as uyuyacak yatak arıyorm anca bu saatte girebildim yarın hazırlık perşembe yemek var :KK53::KK53:allahım yardım etsin ş 2 gün bitse gerisi gelir çok zorlanıcam dügün telaşesi bitse kaynanamda kalıcez temizlik yapılıcak evine dip köşe :18:anlıcagın gene paşa isyanlarda:KK9::KK9::KK9:

:KK9::KK9::KK9:manyak seni sesim evi inletti bendede var öle ntkanlık strese baglı dedi doktor :KK53::KK53:
kızlar anca girebildim çok yorludum çok :KK5::KK5:

canım evde bari yorma kendini o kadar...
her şeyi de üstlenme bence...

pasamcim bende dikis yok canim rahmim hem kalp seklinde hemde arada derin bir bolme var oncesinde 2 kaybim var hayirlisi rabbime emanetiz hepimiz

Allah zamanında doğurmayı nasip etsin canım...

Gunaydin canlar..
Sibelduru mulbery masallah sizlere bizlerde o haftalari goruruz insallah..
Mery cmm senin adina cok sevindim hadi hayirlisi..
Pasam kiz ilan ver lutfen nisan ayinda evlenenler bir ay erteleyin diye:))
Bizde suan kan verdm bi saat sonra bi daha,bi saat sonra bi daha,bi saat sonra bi daha toplamda uc saat ac kalacagim..

canım geçmiş olsun sonuç iyi çıkacak inşallah kaç oldun şimdi?

Merhaba canlar.Birkaç gündür giremiyordum.Maşallah topik kıpr kıpır.Asos canım geçmiş olsun.İnşallah sıkıntılı haftaları atlatmana az kaldı.Duaarımızdasın canım.Mmry senin adına çok sevindim.İnşallah en kısa zamanda hamilelik haberini alacağız.Bade ve paşam da korunmayı bırakıyor galiba.Hamileler listesine eklemeye az kaldı.Balım topikteki neşeden etkilendi.O da kıpır kıpır:)Unutkanlık hepimizde var galiba.Ben Zeynep'im gittikten sonra yemekleri hep yakar oldum.Eşim sen ne güzel yemek yapardın ne oldu sana diyor.Aklımdan hiç çıkaramıyorum ki onu.Eşim kızıyor bu kadar üzülme o bizim meleğimiz hep bizimle ve özel kalacak ama içindeki canı da unutma diyor.Aman neyse işte.Bu arada Chnb Arda'ya da maşallah.Buvv yapmayı da öğrenmiş.Daha neler öğrenecek neler:)Allah neşenizi daim etsin.Öpüldünüz.

sağ ol melekçiğim Allah size de nasip etsin... eşin haklı ama yüreğe söz geçmiyor... :KK43:(

ben de müdürü aradım geleceğim dedim gelmemi istiyor çünkü. dedim okula yeni başladım sene olmadan rapor aldım:KK43: olsun sağlığınız önemli önce dedi. hem kadın doğumcum rapor verecekmiş yine face de mesajlaştık. dedim müdür çağırıyor :KK43:( ne düşünceli kadın doğumcum biliyor çekindiğimi rapor istemeye...:KK16:

maşşalalh canım ben inanıyorumki kcagınada alıcaksın o mis koksnu çekiceksin bugün kaynanamdan geldim dügün yemegine okuyorum milleti duydumki hatice abla dogurmuş kadın 39 yaşında galiba tüp bebekti oglnn adını umd koymşlar eşi yaşlı allahım nede seviniyor inan adamın kadının sratını görmen lazımdı içim acıdı oglum deyip druyor adam ya kaç sene onlar adına çok sevindim yeminle işşallah adıyla yaşar umd paşa karı koca da etti allah sizlered versin diye içim acıdı herzamanki gibi:KK43::KK43:

Allahım inşallah sanda nasip tsin en kısa zamanda ...

hep dualarımdasınız "evladı olmayıp evlat isteyenlere,evladını kaybetmiş olanlara Allahım haklarında hayırlıysa hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah"..

herkese selam...
gurbetçi sonuçlar güzel çıkar inş.
chnb elevit güzel iç ama multivitamin olduğundan hergün içme bence günaşırı iç derim
bade canım allah yardımcınız olsun inş. en kısa zamnda sıkıntılarınız geçer feraha erersiniz
paşam kendini çok yorma,kız sen ne güzel bir gelinsin öyle maşallah

kızlar bugün sabah happy kelebek geldi aklıma nasıl oldular acaba konuşan varmı
bir de Aren bebek nasıl oldu acaba hastaneden çıktılar mı

ben de bugün rüyamda kızımı gördüm resmen kokusunu duydum çok gerçekçiydi.Allahım bizlere sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat ver.kimsecikler evlat acısı yaşamasın inş. sırasıyla haftalarımızı doldurup zamanında doğururuz topikcek :)

Selam arkadaşlar.. Bugün doktor kontrolüm vardı.. 32+0 olduk bebek iyi 1950 gr olmuş. Ancak doppler de bebeğe giden kan akımını fazla buldu. Bu da bebeğe zarar verebilirmiş. Erken alabiliriz dedi.. 1 hafta sonra göreceğim dedi. Şimdi ben başka bir doktora daha görüneyim istiyorum ve aklıma Arda bey geldi.. Ancak Memorial 10 Nisan öncesine randevu vermiyor. Mail atsam aradan almaz mı acaba?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Kadıköy Acıbadem hastanesinden Melih Atahan Güven diye bir doktor ismi aldım.. ona randevu alıyorum yarına.. Umarım iyi şeyler söyler.

Herkesler nasıl bu arada?

Selam arkadaşlar.. Bugün doktor kontrolüm vardı.. 32+0 olduk bebek iyi 1950 gr olmuş. Ancak doppler de bebeğe giden kan akımını fazla buldu. Bu da bebeğe zarar verebilirmiş. Erken alabiliriz dedi.. 1 hafta sonra göreceğim dedi. Şimdi ben başka bir doktora daha görüneyim istiyorum ve aklıma Arda bey geldi.. Ancak Memorial 10 Nisan öncesine randevu vermiyor. Mail atsam aradan almaz mı acaba?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Kadıköy Acıbadem hastanesinden Melih Atahan Güven diye bir doktor ismi aldım.. ona randevu alıyorum yarına.. Umarım iyi şeyler söyler.

canım ne çabuk fikir değiştirdin arada da başka doktordan aldın randevu :)))
ben melih beyin ismini duymadım hiç, bana sorarsan arda bey derim :))))
forumu söylesen belki sana ayrıcalık tanırlar, hafta içi hafta sonu hepsi dolumuymuş :26:

Ben kabizlik yuzunden yiyorum bir haftadır da sonra tesadüf İnternet'e baktım birkaç Dr önermemişse size sormak istedim . Varmi tüketen , Dr soranlar :/??????

CHnb canım masallahhhh tobis arda cok tatlımız . Sende ne güzel anneymisin ailenize 41 degil 41.00 kere masallah.ayrica Turp gibi maşallah .

inşallah önemli bişi yoktur..iyi haberlerle gelirsin ...

Ben kabizlik yuzunden yiyorum bir haftadır da sonra tesadüf İnternet'e baktım birkaç Dr önermemişse size sormak istedim . Varmi tüketen , Dr soranlar :/??????

CHnb canım masallahhhh tobis arda cok tatlımız . Sende ne güzel anneymisin ailenize 41 degil 41.00 kere masallah.ayrica Turp gibi maşallah .

bende kabızken netten bakmışştım..pek önerilmiyor..öyle okuyuncada vazgeçtim yemekten...doktorumada sormadım sonra.

Canım ben her ii gebeliğimdede tükettim. İlk gebeliğimde 7 Hafta hastanede hiç kalkmadan yatıncaoradaki diyetisyen Dr günde 2 bazen 3 adet vermişti. Bu gebeliğimde hergüne bir adet tükettim canım.

herkese selam...
gurbetçi sonuçlar güzel çıkar inş.
chnb elevit güzel iç ama multivitamin olduğundan hergün içme bence günaşırı iç derim
bade canım allah yardımcınız olsun inş. en kısa zamnda sıkıntılarınız geçer feraha erersiniz
paşam kendini çok yorma,kız sen ne güzel bir gelinsin öyle maşallah

kızlar bugün sabah happy kelebek geldi aklıma nasıl oldular acaba konuşan varmı
bir de Aren bebek nasıl oldu acaba hastaneden çıktılar mı

ben de bugün rüyamda kızımı gördüm resmen kokusunu duydum çok gerçekçiydi.Allahım bizlere sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat ver.kimsecikler evlat acısı yaşamasın inş. sırasıyla haftalarımızı doldurup zamanında doğururuz topikcek :)

İNşallah arkadaşım..Rabbim yardım etsin..Hastalık çok zor..Hastaneler berbat..Allahım şifa versin inşallah.

canım activiayı sofika da önermişti galiba ben Arda beye sordum kullanabilirsin demişti...

canım sağ ol:)) eşim de diyor 2. den sonra güzelleştin:))

Allahım inşallah sanda nasip tsin en kısa zamanda ...

hep dualarımdasınız "evladı olmayıp evlat isteyenlere,evladını kaybetmiş olanlara Allahım haklarında hayırlıysa hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah"..

allah razı olsun arkadaşım allah herkesin evladını başışlasın kimsenin emeğini boşa çıkarmasın
AMİİİİİNNNNNNN...

ne güzel dualar etmişsiniz kızlar...Allah kabul etsin (Amin):KK1:
canım activiayı sofika da önermişti galiba ben Arda beye sordum kullanabilirsin demişti...

canım sağ ol:)) eşim de diyor 2. den sonra güzelleştin:))

bence eşin sana bir msj veriyor bacımm:KK53::KK53::KK53:

bugun dr gidicem diye uyuyamadim heyecandan insallah guzel haberlerle gelirim:119:

gurbetci sonuclarin guzel cikar insallah

enny arkadasim activa hakkinda fikrim yok ama ev yogurdu yapabilirse tabi once sut bulmak lazim bide kivi ben cok faydasini goruyorum

melek81 bu haftalara gelebilmissin canim rabbim yavrunu zamaninda dogurmayi nasip etsin :nazar:

ppasamm cok yorulmussun sanirim ama bunlar guzel telas

bu arada duyaydin ve hapy kelebegi birde bir arkadas daha vardi oda erken dogum yapli lily sanirim tam hatirlayamadim adini :KK5: onlar nasil acaba

Mumudihaba

Rabbim yar ve yardımcın olsun. Herşey yolunda gitsin. Ve sonunda zamanında sağlıkla yavrunu kucağına alacağın bi sürece giriyorsun.
Dikişin sağlam olsun. Kuzun sana sımsıkı tutunsun. Dr elleri kuş kadar hafif olsun. Şimdiden geçmişler olsun. Allah a emanet olun.

bugun dr gidicem diye uyuyamadim heyecandan insallah guzel haberlerle gelirim:119:

gurbetci sonuclarin guzel cikar insallah

enny arkadasim activa hakkinda fikrim yok ama ev yogurdu yapabilirse tabi once sut bulmak lazim bide kivi ben cok faydasini goruyorum

melek81 bu haftalara gelebilmissin canim rabbim yavrunu zamaninda dogurmayi nasip etsin :nazar:

ppasamm cok yorulmussun sanirim ama bunlar guzel telas

bu arada duyaydin ve hapy kelebegi birde bir arkadas daha vardi oda erken dogum yapli lily sanirim tam hatirlayamadim adini :KK5: onlar nasil acaba

Hayırlı haberlerle gel canım.

Gunaydin kizlar
Mumu cnm dikisin kaya gibi olsun tasgibi kaynasin sana kuzun rahmine 9 ay 10 gun boyunca sikisiki tutunsun cnm:))

X