Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ayy negüzelll..
çok güzel haberlerle gelmişşin...testler iyi yumurta sayısı iyi maşallah
inşallah Allahım en kısa zamnda nasip eder bir bebiş sana...
dualarımdasın Allahım çok bekletmesin hayırlısıyla inşallah..
hamileler artsın topiğimizdee:KK49::KK49:

teşekkür ederim canım...senden sonra bende güzel bir haber vereyim dedim:)

İnşallah Allah ım kimseyi bekletmesin,başkalarının çocuklarına bizi imrendirmesin inşallah:KK16:
senin haberlerini okudum öyle hoşuma gitti ki.Allah ım bana da nasip et dedim:nazar::nazar::nazar:

kızlar aranıza geleli 6ay olmuş bile...ççok seyler ögrendim sizlerden:KK16:
artık birseyler yapma zamanım geldi koşturmalarım başladı.
dün devletteki dr.ma gittim herseyi cok iyi gördü yumurtaların var 10gün sonra gel dedi.
fsh lh prolaktin tsh gibi testlerimi yaptırdım hepsi ii çıktı

bugünde o test sonuclarımı aldım özeldeki dr.ma gittim

sag yumurtalıgımda 5 sol tarafmda 6 yumurta gördü ne çok değil mi:nazar::KK1::KK1:
bu iyimi kötü mü anlamadım ama sasırdı adam.
kaybımdan önceki tedavimde yumurtlamadıgım aylar oluyordu.
klomene baslayalım yumurta takibi yapalım artık zaman kaybetmeyelim dedi.

dedim hocam 1 ay kendi haline bırakıp takip etsek yumurta gelişimi sorun varmı baksak bir beklesek die
artık beklemeye gerek yok neyi bekleyecegiz dedi.bismillah dedik yani.

çok pek çok heyecanlıyım ilkkez klomen kullanıcam.

beni dualarınızda eksik etmeyin olur mu:KK54:

Canım çok sevindim öyle güzel anlatmışsın ki ben bile heyecanlandım.hakkında hayırlısı olsun herşey çok güzel olacak inş. allah gönlüne göre versin arkadaşım

geçmişi pek okuyamadım..fazla giremedim 2 gündür..
inşallah herkes iyidir ve herşey yolundadır Allahın izniyle...

bugün kontrolüm vardıı
aylardır gelişimi 1 hafta geride gelen kuru kızım 34+4 te 36+1 haftalık çıktı :nazar:

yaklaşık 3 haftada 1100 gr almış...
2830 gr olmuş...maşallahhhhh
ultrasonda mı ,ölçümdemi sorun var anlamadım.gerçi doktoruma güveniyorum ama cuma devlette randevum var bakalım netleşir.pek inanasım gelmedi...:KK34:

suyumuz,duruşumuz herşeyimiz iyi çokşükür..
birsürü test istedi..doğum için sanırım..onları yaptırdık onlarda iyi hamdolsun..nst de sancı falanda çıkmadı.
36 haftayı doldursak çok iyi olcak dedi..şimdi doğsa kilosu iyi ama solunum sorunu yaşayabilirmiş kuzucuk..

doktorum karından ölçtü ama "hala bi rahim ağzı uzunluğun var" diyerek güldü...
şimdilik gayet iyiymiş..
2 hafta sonra kontrolüm var tekrar..

bizden haberler böyle...

ne güzel haberlerle gelmişsin maşallah size:nazar:

bugün çok güldüm...

son zamanlarda çok şikayetçiyim herşeyi unutmaktan..
1gün önce tanıstıgım insanın adını,markete giderken cüzdanımı yanıma almayı,yakında bir arkadasıma giderken anahtarı almayı,eve dönerken mantomu giymeyi v.b inanamayacagınız bir cok seyi unutuyorum...

bugünde doktoruma gittim oturdum randevu saatiimi beklıyorum derken benim saatimde başka bir bayana seslendi hemşire hanım.
o bayandan sonra da baska bir bayana..nurhan hemşireye sordum benim randevu saatim geçti ama die:KK43:
dedi giriş yaptırdınmı ekranımda ismin görünmüyor ay dedim ben giriş yapmadan geldim burda beklıyorum unuttum.

sonra girdim doktoruma ilk dedigim sey unutmadan ben herseyi unutuyorum ne olcak böle kendimden korkuyorum:18:
sanırım geçmişte yaşadığım kaybımı,acılarımı unutmaya düşünmemeye çalıstıkça herseyi unutmaya başladım...
tamam sana b12 içeren bir vitamin vereyim hemen dedi.

neyse muayeneden sonra doktorum reçetemi uzattı ben de aaaaa hani e reçeteye geçmiştik okadar yaygara yaptılar dedim.
doktorum ne dese begenirsin sen unutma diye yazdım:))))))
işte adetin 5.günü başlanıp 5 gün 12saatte bir içilecegi falan aklında tutamassın ay öle güldümki ama birden aklıma geldi dedim unutmamanız gereken bir sey de siz unuttunuz unutmama ilacım eksik:)))

sonra doktorumla güldük yeni reçete verdi bana..bu da böle bir anımdır:KK9::KK9:

oo baya zor olmuş senin canım.Allah evlatlarına sağlık sıhhat versin.serklajın ne oldu alınmadı hala değil mi

Amin cümlemizin...
Evet canım hala serklajlı bir bayanım...:KK1: Çok merak ediyordum ipimi ama...:KK1:

ahmet arda savaşçı annesi
gör bak herkese fark atacak sonra :nazar:

aa merak ettim nasıl görebiliriz
aferin iyi akıl etmişsin :))

herşey güzel olacak
Allah azminin karşılığını verir inşallah

sağ ol canım benim... çok sağ ol. Bugün de buwww yapmaya başladı balon çıkarıyor...:KK1:

bugün kontrolüm vardıı
aylardır gelişimi 1 hafta geride gelen kuru kızım 34+4 te 36+1 haftalık çıktı :nazar:

ultrasonda mı ,ölçümdemi sorun var anlamadım.gerçi doktoruma güveniyorum ama cuma devlette randevum var bakalım netleşir.pek inanasım gelmedi...:KK34:

birsürü test istedi..doğum için sanırım..onları yaptırdık onlarda iyi hamdolsun..nst de sancı falanda çıkmadı.
36 haftayı doldursak çok iyi olcak dedi..şimdi doğsa kilosu iyi ama solunum sorunu yaşayabilirmiş kuzucuk..

şimdilik gayet iyiymiş..

bizden haberler böyle...

senin kuru kız atağa geçmiş demek...:KK1: ultrasonda artı eksi 300 gram oluyor. Benim 4100 demişti Arda bey 3700 gram doğdu...

dün devletteki dr.ma gittim herseyi cok iyi gördü yumurtaların var 10gün sonra gel dedi.

sag yumurtalıgımda 5 sol tarafmda 6 yumurta gördü ne çok değil mi:nazar::KK1::KK1:

dedim hocam 1 ay kendi haline bırakıp takip etsek yumurta gelişimi sorun varmı baksak bir beklesek die

Haberler süper canım süper her şey... Arda Beye de sevindim. Dediğim gibi mesajı görmemiş arada kaynadı herhalde yeşim hemşire bulamadı başta...

bugün çok güldüm...

1gün önce tanıstıgım insanın adını,markete giderken cüzdanımı yanıma almayı,yakında bir arkadasıma giderken anahtarı almayı,eve dönerken mantomu giymeyi v.b inanamayacagınız bir cok seyi unutuyorum...

bugünde doktoruma gittim oturdum randevu saatiimi beklıyorum derken benim saatimde başka bir bayana seslendi hemşire hanım.
o bayandan sonra da baska bir bayana..nurhan hemşireye sordum benim randevu saatim geçti ama die:KK43:
dedi giriş yaptırdınmı ekranımda ismin görünmüyor ay dedim ben giriş yapmadan geldim burda beklıyorum unuttum.

sonra girdim doktoruma ilk dedigim sey unutmadan ben herseyi unutuyorum ne olcak böle kendimden korkuyorum:18:
sanırım geçmişte yaşadığım kaybımı,acılarımı unutmaya düşünmemeye çalıstıkça herseyi unutmaya başladım...

neyse muayeneden sonra doktorum reçetemi uzattı ben de aaaaa hani e reçeteye geçmiştik okadar yaygara yaptılar dedim.
işte adetin 5.günü başlanıp 5 gün 12saatte bir içilecegi falan aklında tutamassın ay öle güldümki ama birden aklıma geldi dedim unutmamanız gereken bir sey de siz unuttunuz unutmama ilacım eksik:)))

sonra doktorumla güldük yeni reçete verdi bana..bu da böle bir anımdır:KK9::KK9:

Anam sarı şeyler basmıyor:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Canım ne güldüm okurken. Ben de anlatayım geçen sene son 3 martta adet oldum. 28 martta testte çift çizgi çıktı hemen dr ye gittim. Sıra aldım ama ben...:))))
Dedim dr ye hcg için kan istedi. Sonra dersim vardı bindin minübüse gittim. Okulun bahçesine geldim düşünüyorum acaba 1.5 saat sonra arasam sonuç çıkar mı? Tam okulun bahçesine girdim kan vermediğim aklıma geldi...:)))
Geri gittim kan vermeye:))))))))))))))))

Haberler süper canım süper her şey... Arda Beye de sevindim. Dediğim gibi mesajı görmemiş arada kaynadı herhalde yeşim hemşire bulamadı başta...

Anam sarı şeyler basmıyor:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Canım ne güldüm okurken. Ben de anlatayım geçen sene son 3 martta adet oldum. 28 martta testte çift çizgi çıktı hemen dr ye gittim. Sıra aldım ama ben...:))))
Dedim dr ye hcg için kan istedi. Sonra dersim vardı bindin minübüse gittim. Okulun bahçesine geldim düşünüyorum acaba 1.5 saat sonra arasam sonuç çıkar mı? Tam okulun bahçesine girdim kan vermediğim aklıma geldi...:)))
Geri gittim kan vermeye:))))))))))))))))

pek konusamadık telefonda pek uzatmak istemedim.
kapatınca aldım hemen randevumu..seninde tavsiyenle önce bir Femical e gideyim dedim.

hahhhahah sende benden az değilmişsin:))))
ama ben olsam o vermedigim kanla sonuc beklerdim birde:)

ay hepimiz yapıoruz desene ama arada olsa neyse de böle yaşamak pek zor:KK9:

pek konusamadık telefonda pek uzatmak istemedim.
kapatınca aldım hemen randevumu..seninde tavsiyenle önce bir Femical e gideyim dedim.

hahhhahah sende benden az değilmişsin:))))
ama ben olsam o vermedigim kanla sonuc beklerdim birde:)

ay hepimiz yapıoruz desene ama arada olsa neyse de böle yaşamak pek zor:KK9:

he ya:))
ben çok unutkanım normalde de 10 yıl önce okuduğumu unutmam ama günlük şeyleri unuturum:)) Ah kol çantamı otobüs durağında unuttum edirnede öğrenciyken sonra gittim baktım durakta duruyor...:KK9::KK9::KK9::KK9:

salıyı heyecanla bekliyorum... başta de ama korunmadım diye...ona göre dikkatli muyene eder...:KK9:

bu arada elimde kalan elevitleri içeyim diyordum süt kalitesi için. b 12 eksikliğim var ya şimdi içmeyim mi?

he ya:))
ben çok unutkanım normalde de 10 yıl önce okuduğumu unutmam ama günlük şeyleri unuturum:)) Ah kol çantamı otobüs durağında unuttum edirnede öğrenciyken sonra gittim baktım durakta duruyor...:KK9::KK9::KK9::KK9:

salıyı heyecanla bekliyorum... başta de ama korunmadım diye...ona göre dikkatli muyene eder...:KK9:

hahahhahhaha sende de çok hikayeler varmıs bak hatırlayınca ne komik oluyor dimi:)))

bende ne heyecanlıyım bi bilsen:KK52::KK52::KK52:
hahaha korunmadım mı diyeyim ay 3 günde farkedermi:)
zaten adetim 22.biter..26.da randevumuz ay o 4 gün ölece duralım ozaman:KK17::KK17:
muayenemi rahat rahat yapsın :KK8::KK8::KK8:

ama klomen de kullanmaya baslayacagımya yumişler için..ne yapsam bilemedim bak şimcik

Son düzenleme:
bade canım sen ne yapıyorsun ovulasyon yapıyor mussun?

Adetin 14.günü bir drye gittim canım..Yumurta takibi için..baktı 17mm bir yumurta var dedi..Herşey normal dedi..Gün aşırı ilişkide bulunuyorsanız zaten yumurta takibine gerek yok dedi.Bizde tavsiyesine uymaya çalışıyoruz canım:KK17: Bu aralar ailevi bazı durumlar var..Hastalık vs..Hastanelerde uğraşıyoruz..Çok zor Allah kimseyi düşürmesin..O yüzden psikolojim bozuk..Allahım sağlık versinde gerisi boş..Plan yapmakla olmuypr hiç bişey:KK43:

Eleviti sormuşsun canım..12 ayrı vitamin içeriyor..Ve içinde b12 de var..İstersen bir gün b12 yi iç..Bir gün eleviti..

merhaba kizlar umarim herkes iyidir bizim birazcik sıkıntilarimizz var dun 7 kez siddetli kasilmmam oldu 4 tanesi 1 saat icinde idi :KK5: sonra ki saat 2 kez ondan sonrada 1kez daha oldu ve aralarda daha hafif 3-4 kasilmam daha oldu hep yattigim halde birde yatmasam ne olur cok merak ediyorum :KK5: hayirlisi
canım dua ederiz tabi ama allaha sıgınmaktan çaremiz yok ben şunu biliyordum anans gebelikte kasılmayı engelliyo biliyordm meyerse kasılma yapıyormş bebegi rahimden aşagı atıyormş kan slandırı kllannalar kllanmasın demiş arkadaşım doktor allahım yardımın olsun sende dikiş varmıydı:KK17::KK17:
canım bu forumda tuubaoz ve gamze81 vardı hatta adları fitilci kızlara çıkmıştı:)) hep akıntıları vardı ama vaktinde doğurdular inşallah sen de vaktinde doğurursun...

maşallah canım keşke 38 artılarda alsalar sorun yoksa...

Allah mutluluğunu daim etsin canım...

canım sezenkayaalpin dr si demiş zaten açıklık var daha da açılır deforme olur normal doğumda. benim mecbur sezaryendi...ama normal yapan da oldu ve kolay genelde.....

canım kullan dediyse kullan...
işşallah bu hafta gülücem diyette bireysele girersem tabi:18::18:bgün kaynanam gittim ya sen dışarda yürürken panik atagım az otobüste devam etti selvat çeke çeke allahıma çok şükür geçti bugün berbat bir gün geçiridm dünyanın ütüsünü ütüledim belim koptu okadar olur birde eve geldim yemek temizlik çamaşır as uyuyacak yatak arıyorm anca bu saatte girebildim yarın hazırlık perşembe yemek var :KK53::KK53:allahım yardım etsin ş 2 gün bitse gerisi gelir çok zorlanıcam dügün telaşesi bitse kaynanamda kalıcez temizlik yapılıcak evine dip köşe :18:anlıcagın gene paşa isyanlarda:KK9::KK9::KK9:
ahmet arda savaşçı annesi
gör bak herkese fark atacak sonra :nazar:

aa merak ettim nasıl görebiliriz
aferin iyi akıl etmişsin :))

herşey güzel olacak
Allah azminin karşılığını verir inşallah
:KK16::KK16:işşallah dualarınızı eksik etmeyim bu arada faceyede yazdım maşşallah sıpam pek dadlu olmuş darısı bizim gibi gariplere işşalah :KK5::KK5:

bugün kontrolüm vardıı

şimdilik gayet iyiymiş..

bizden haberler böyle...
maşşalalh canım ben inanıyorumki kcagınada alıcaksın o mis koksnu çekiceksin bugün kaynanamdan geldim dügün yemegine okuyorum milleti duydumki hatice abla dogurmuş kadın 39 yaşında galiba tüp bebekti oglnn adını umd koymşlar eşi yaşlı allahım nede seviniyor inan adamın kadının sratını görmen lazımdı içim acıdı oglum deyip druyor adam ya kaç sene onlar adına çok sevindim yeminle işşallah adıyla yaşar umd paşa karı koca da etti allah sizlered versin diye içim acıdı herzamanki gibi:KK43::KK43:

sen ban ben sana da edelim sırtımız yere gelmez işşallah kız birde bakmışsın ikiz:KK52::KK52::KK52:
Arda bey le görüştüm bugün chnb bacım saolsun:KK54::KK54:

ve haftaya salı gününe randevu aldım.
aslında sigortam Memoriel de geçior ama ben Femical e gideceğim detaylı bir muayene için...
hamilelik sırasında ve sonrasında yapılan tüm testlerle beni beklıyor yeni dr.um.

umarım hayırlı olur ben bişeler için çabalayayım da..gerisini Allah bilir:KK16::KK16::KK16:
mavişi görücen yani selam söyle topikçe bizden:KK9::KK9::KK9:
bugün çok güldüm...

:KK9::KK9::KK9:manyak seni sesim evi inletti bendede var öle ntkanlık strese baglı dedi doktor :KK53::KK53:
kızlar anca girebildim çok yorludum çok :KK5::KK5:

pasamcim bende dikis yok canim rahmim hem kalp seklinde hemde arada derin bir bolme var oncesinde 2 kaybim var hayirlisi rabbime emanetiz hepimiz

Gunaydin canlar..
Sibelduru mulbery masallah sizlere bizlerde o haftalari goruruz insallah..
Mery cmm senin adina cok sevindim hadi hayirlisi..
Pasam kiz ilan ver lutfen nisan ayinda evlenenler bir ay erteleyin diye:))
Bizde suan kan verdm bi saat sonra bi daha,bi saat sonra bi daha,bi saat sonra bi daha toplamda uc saat ac kalacagim..

[

Masallah sibel cok sevindim insallah allah bizlere de o haftalari gostersin , ,, benim haftaya hastaneye yatisim olacak , ciger gelistiriciler vurulacak , bebek asagi vurdugunda bile korkuyorum artik buyuyor tabi ,hayirlisi insallah , merra 1 in sorusunu ben de merak ediyorum ama riskimizden dolayi sezeryan gibi anlasiliyor sanki ..

QUOTE=sibel_duru;29421753]Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmış :KK17: bi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize
[/QUOTE

aminnnn canım banada hayal gibi geliyodu şimdi bak doğum konuşuluyo ayağa kalktığım anda karnımı tutmadan yürüyemiyorum aşağı düşecek gibi baskı yapıyo benim belimde asıl sorun ondan mecburen sezeryan olucak kusura bakma geç yazdım giremedim 2 gündür yeni gördüm

Merhaba canlar.Birkaç gündür giremiyordum.Maşallah topik kıpr kıpır.Asos canım geçmiş olsun.İnşallah sıkıntılı haftaları atlatmana az kaldı.Duaarımızdasın canım.Mmry senin adına çok sevindim.İnşallah en kısa zamanda hamilelik haberini alacağız.Bade ve paşam da korunmayı bırakıyor galiba.Hamileler listesine eklemeye az kaldı.Balım topikteki neşeden etkilendi.O da kıpır kıpır:)Unutkanlık hepimizde var galiba.Ben Zeynep'im gittikten sonra yemekleri hep yakar oldum.Eşim sen ne güzel yemek yapardın ne oldu sana diyor.Aklımdan hiç çıkaramıyorum ki onu.Eşim kızıyor bu kadar üzülme o bizim meleğimiz hep bizimle ve özel kalacak ama içindeki canı da unutma diyor.Aman neyse işte.Bu arada Chnb Arda'ya da maşallah.Buvv yapmayı da öğrenmiş.Daha neler öğrenecek neler:)Allah neşenizi daim etsin.Öpüldünüz.

Cok sevindim saglicakla kucaginada alirsin insallah , olsun sezeryan da olsa saglicakla olsun dogumun , dikkat et kendine ,
[/QUOTE

aminnnn canım banada hayal gibi geliyodu şimdi bak doğum konuşuluyo ayağa kalktığım anda karnımı tutmadan yürüyemiyorum aşağı düşecek gibi baskı yapıyo benim belimde asıl sorun ondan mecburen sezeryan olucak kusura bakma geç yazdım giremedim 2 gündür yeni gördüm

Adetin 14.günü bir drye gittim canım..Yumurta takibi için..baktı 17mm bir yumurta var dedi..Herşey normal dedi..Gün aşırı ilişkide bulunuyorsanız zaten yumurta takibine gerek yok dedi.Bizde tavsiyesine uymaya çalışıyoruz canım:KK17: Bu aralar ailevi bazı durumlar var..Hastalık vs..Hastanelerde uğraşıyoruz..Çok zor Allah kimseyi düşürmesin..O yüzden psikolojim bozuk..Allahım sağlık versinde gerisi boş..Plan yapmakla olmuypr hiç bişey:KK43:

Eleviti sormuşsun canım..12 ayrı vitamin içeriyor..Ve içinde b12 de var..İstersen bir gün b12 yi iç..Bir gün eleviti..

Hadi hayırlısı canım. Rabbim tez zamanda güzel haberini verdirsin.
Hastalıklar konusundada Rabbim şifa versin. Yar ve yardımcınız olsun

[/QUOTE

:nazar:maşallah BarekAllah az kalmış.
Allah sağlıkla kucağına aldırsın.

Gunaydin canlar..
Sibelduru mulbery masallah sizlere bizlerde o haftalari goruruz insallah..
Mery cmm senin adina cok sevindim hadi hayirlisi..
Pasam kiz ilan ver lutfen nisan ayinda evlenenler bir ay erteleyin diye:))
Bizde suan kan verdm bi saat sonra bi daha,bi saat sonra bi daha,bi saat sonra bi daha toplamda uc saat ac kalacagim..

İnşallah sonuc güzel çıkacak canım. Açlık gercekten zor. Allah kolaylık versin. :KK49:

X