Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maşallah kızına :nazar:
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat eylesin.neden sezeryan sen mi istedin yoksa doktor onumu uygun gördü

kızlar size birşey soracağım biz normal doğuma daha yatkınız ama genede çoğunuz sezeryanle doğum yaptı sanırım.37.haftadan önce doğan bebekler küçük olduğu için normal doğum yapılmıyor onu anlıyorum ama diğerleri... bilimsel bir açıklaması varmı acaba dikişle alakalı. benim doktorumda dikişi almayalım istersen birdaha çocuk yapacaksan direk sezeryan yapalım diyor.ben isterdimki normal doğumdan yana olsun ama sonra da dediki benim için farketmez sezeryan normal aynı,parasını sorduk o da aynı.şimdi bunları düşünmek bile çok erken biliyorum ama...
hele allah bir ozamanı göstersin hayırlısıyla yeterki evladım sağlıkla gelsin zamanında hangi yoldan gelirse gelsin.inş bizim içinde çocuklarımız içinde en sağlıklı olan hangisiyse o olur
Benim kendi tercihim sezaryandi ilk bebeğimi kaybedince normal doğumdan korktum canlı canlı kürtaj yaptılar çünkü hala çatala yatarken geriliyorum,ama zaten suyumda azdı istesemde risk almazdim,ayrıca cok rahatti doğumdan sonra ertesi sabah ayag kalktım hiç ameliyat olmamış gibi rahattim ağrı sizi hissetmedim cok sukur

Vaji-hex diye bı fitil suyum azalinca hiç kullanmadım bıdaha doktorlar kabul etmesede bence benim suyum o fitil yüzünden azaldı çünkü bir gece fitil kullandıktan sonra sabah çamaşırımda portakal büyüklüğünde bı islaklik vardi sonraki kontrolumde suyu az çıktı

Benim kendi tercihim sezaryandi ilk bebeğimi kaybedince normal doğumdan korktum canlı canlı kürtaj yaptılar çünkü hala çatala yatarken geriliyorum,ama zaten suyumda azdı istesemde risk almazdim,ayrıca cok rahatti doğumdan sonra ertesi sabah ayag kalktım hiç ameliyat olmamış gibi rahattim ağrı sizi hissetmedim cok sukur

Vaji-hex diye bı fitil suyum azalinca hiç kullanmadım bıdaha doktorlar kabul etmesede bence benim suyum o fitil yüzünden azaldı çünkü bir gece fitil kullandıktan sonra sabah çamaşırımda portakal büyüklüğünde bı islaklik vardi sonraki kontrolumde suyu az çıktı

olabilir canım illaki bu ilaçların yan etkileri vardır ben de çok korkuyorum bazen ama allah evlatlarımızı korusun artık.çok şükür sen evladını kucakladın darısı başımıza.
doğumunda kolay geçmiş ozamanan ertesi gün ayaklandığına göre ne güzel:nazar: valla şöyle dua ediyorum benim ve bebeğimin sağlığı için en doğrusu ne ise o olsun normal veya sezeryan...

olabilir canım illaki bu ilaçların yan etkileri vardır ben de çok korkuyorum bazen ama allah evlatlarımızı korusun artık.çok şükür sen evladını kucakladın darısı başımıza.
doğumunda kolay geçmiş ozamanan ertesi gün ayaklandığına göre ne güzel:nazar: valla şöyle dua ediyorum benim ve bebeğimin sağlığı için en doğrusu ne ise o olsun normal veya sezeryan...
Âmin darısı basınıza az seninde az kaldı zaten zaman hızlı akıp geçiyor,dogum icin normal istiyorsan sezaryan ihtimlinede hazırlıklı ol benim cogu arkadasım normal istedikleri halde sezaryana dondüler mecburen,hepside zor oldugnu söylüyordu bence psikolojik

Chnb canm kadin doguma degilde aile doktoruma sordm oda ayni seyi soyledi idrarn basinda daha fazla bakteri oluyoms ondn ortasini sliyolrms cikmadi bisey ondn sorun cikmaz insaallah
Asos canm bende kasilma oldkca kullaniyorm nidilati bence kullan erken dogmdn iyidr benim dokttormda hic ciger gelistiricedn bhsetmedi

Dogum hakkidada cok korksamda normml istiyorm bizlern dogumu kolayolurms ama ne kadar kolay olur allah bilir

Arkadaslar :KK43: benim bu akinti sorunum ne olucak nasıl moralim bozuluyor. Anlatamam zaten haftalar ilerledikçe kaygılarım farklilasiyor bide bu akinti . Dr ama muayene oldum . Vajinal bakmıştı kultur alma gereği duymadı . Zitromax verdi 3 hft bir duzenli icicem kısmetse . Hani 500 lük ikitane varya bir iciste onu icicem . Ama vajinamda bakıyorum butun vajina ağzım kapalı bu akıntıyla . Sanırım bu sadece bende var aranızda serklajli olup bukadar Akın tisi olan

canım bu forumda tuubaoz ve gamze81 vardı hatta adları fitilci kızlara çıkmıştı:)) hep akıntıları vardı ama vaktinde doğurdular inşallah sen de vaktinde doğurursun...

Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmış :KK17: bi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize

maşallah canım keşke 38 artılarda alsalar sorun yoksa...

canım inan gülmek istiyorda eskilerde kayboluyorum işte:KK5::KK5:ama pes etmicem kızlar ben hesap ettim 42 degil 32 kilo vermişim rejimle önce on düzelteyim :KK17::KK17:hesap yanlışı yani evlatlarıma kavuşmak için okadar çabaladımki sormayın aç yattım agladım yiyemedim diye nefsimle kavga ettim :KK30:yemiceksin diye içimdeki sen aman birşey olmaz ye gitsin dedi bazen ben bazende nefsim kazandı :KK5:ama azimliyim bu hafta işşallah 7 takımdayımda kilo vermede bireysele kesin giricem çünkü tartıda çok gzüel gördüm rakamı yavrlarım az kaldı sizlere kavuşmama anneniz çabalıyor sizler için sizde annenize tutununda gitmeyin bir yere olurmu:KK43::KK43:

bugün çok güzel bir şekilde uyandım çok mutluyum allahım sen hep böyle et beni devamı gelir işşallah havalarda uçcak moddayım yeminle dışarı çıp herkezi sevesim var yaşaşsın :))))):KK62::KK62::KK62::KK62:

rabbim kcagına aldıgın günleri göstersin işşallah :KK16::KK16:

Allah mutluluğunu daim etsin canım...

maşallah kızına :nazar:
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat eylesin.neden sezeryan sen mi istedin yoksa doktor onumu uygun gördü

kızlar size birşey soracağım biz normal doğuma daha yatkınız ama genede çoğunuz sezeryanle doğum yaptı sanırım.37.haftadan önce doğan bebekler küçük olduğu için normal doğum yapılmıyor onu anlıyorum ama diğerleri... bilimsel bir açıklaması varmı acaba dikişle alakalı. benim doktorumda dikişi almayalım istersen birdaha çocuk yapacaksan direk sezeryan yapalım diyor.ben isterdimki normal doğumdan yana olsun ama sonra da dediki benim için farketmez sezeryan normal aynı,parasını sorduk o da aynı.şimdi bunları düşünmek bile çok erken biliyorum ama...
hele allah bir ozamanı göstersin hayırlısıyla yeterki evladım sağlıkla gelsin zamanında hangi yoldan gelirse gelsin.inş bizim içinde çocuklarımız içinde en sağlıklı olan hangisiyse o olur

canım sezenkayaalpin dr si demiş zaten açıklık var daha da açılır deforme olur normal doğumda. benim mecbur sezaryendi...ama normal yapan da oldu ve kolay genelde.....

merhaba kizlar umarim herkes iyidir bizim birazcik sıkıntilarimizz var dun 7 kez siddetli kasilmmam oldu 4 tanesi 1 saat icinde idi :KK5: sonra ki saat 2 kez ondan sonrada 1kez daha oldu ve aralarda daha hafif 3-4 kasilmam daha oldu hep yattigim halde birde yatmasam ne olur cok merak ediyorum :KK5: hayirlisi

kizlar kasilmalardan dolayi dr umu aradim dr dunki 7 kasilmanin cok oldugunu soyledi ve telefonda eczaneden hemen nidilat aldir dedi 6 saatte bir ic dedi icindekileri okuma bile kafani karistirma dedi bugun henuz 3 kez kasilmam oldu cok korkuyorum hapi almak istemiyorum icimden hic gelmiyo :KK5: dr hapa ragmen 3den cok olursa persembe gel hemen ciger gelistirici igneyi vuralim dedi cok korkuyorum aslinda ne yapacagimi bilmiyorum boyle agri varmi yokmu bakmadan ne biliyim akilverin kizlar ne yapacagimi sasirdim :KK5:

canım kullan dediyse kullan...

kızlarrrr Arda beye tıp bayramında kek buketi göndermiştim ya... twitterına hem buketin hem mesajımın resmini koymuş... çok sevindim:))

Dr. Unuz antibiotik vermesini hic bana simdi zitromax 500 bir kullanımda ikitane icicem uc haftada bir . Onu icim biraz once burda bir arkada s vardı eskilerden dogum yapmış 20 gunde bir antibiotik ictim demişti kimdi o hatırladınizmi?

Ayrıca su anki sari ama on gun once kahverengi sumuksu geliyordu biteral ictim 7 gun simdi sari sumuksu ! Benim ilk gebelik enfeksiyondan suyum geldi ya oyuzden taktım akıntıya !

19asos03 ben senin haftanda olsam kesin icerim çünkü cogu insan nidilat sayesinde son haftalar kadar gelmiş okadar Arastirdimki sana. Anlatamam fayda zarar iliskisine bakıldımi . Nidilatin güvenle al derim bende cok kaygılarım var ama benim daha cok erken ama çaresiz kalırsam alicam hic korkma . Gecmis olsun . Cnm

Chnb canım iyimisin ardan nasıl ?

hepinize tesekkur ediyorum kizlar magnezyumu ictikten sonra birdaha kasilmam olmadi persembe dr gidicem 11 e randevu aldim bakalim ne diyecek muayeneden sonra

Âmin darısı basınıza az seninde az kaldı zaten zaman hızlı akıp geçiyor,dogum icin normal istiyorsan sezaryan ihtimlinede hazırlıklı ol benim cogu arkadasım normal istedikleri halde sezaryana dondüler mecburen,hepside zor oldugnu söylüyordu bence psikolojik

benim kalbimden geçen normal ve sezeryandan korktuğumu farkettim.normal de çok zordur ama sezeryan daha zor geliyor.bebeğim ve benim için hayırlısı neyse o olsun.yeterki evladım sağlıklı olsun

Dr. Unuz antibiotik vermesini hic bana simdi zitromax 500 bir kullanımda ikitane icicem uc haftada bir . Onu icim biraz once burda bir arkada s vardı eskilerden dogum yapmış 20 gunde bir antibiotik ictim demişti kimdi o hatırladınizmi?

Ayrıca su anki sari ama on gun once kahverengi sumuksu geliyordu biteral ictim 7 gun simdi sari sumuksu ! Benim ilk gebelik enfeksiyondan suyum geldi ya oyuzden taktım akıntıya !

19asos03 ben senin haftanda olsam kesin icerim çünkü cogu insan nidilat sayesinde son haftalar kadar gelmiş okadar Arastirdimki sana. Anlatamam fayda zarar iliskisine bakıldımi . Nidilatin güvenle al derim bende cok kaygılarım var ama benim daha cok erken ama çaresiz kalırsam alicam hic korkma . Gecmis olsun . Cnm

Chnb canım iyimisin ardan nasıl ?

canım şükür iyiyiz dün sağlık ocağında aşı vardı hemşireye söyledim. baktı bu bebek iri ondan bazı hareketleri geriden dedi:))
takip edeceğiz bence sağlıklı dedi...

Arda beyin. Tweeter indaki Antakyadaki hastamız dediği senmisin?

evet canım benim:))

benim kalbimden geçen normal ve sezeryandan korktuğumu farkettim.normal de çok zordur ama sezeryan daha zor geliyor.bebeğim ve benim için hayırlısı neyse o olsun.yeterki evladım sağlıklı olsun

canım hayatın kime ne getireceği bilinmez. ben büyük oğlanda o kadar sancı çektim makasları hazırlayın dedi dr kesmek için korktum sezaryen oldum. sonra Ardanın serklajında o sezaryen dikişimin mesaneme yapıştığı farkedildi 3 saat serklaj sürdü 13 artı 4 te. bu yüzden bir hafta sonda takıldı ve ben enfeksiyon kaptım. neredeyse bebeğimi kaybediyordum. normal olabilecekse normal iyisi...

canım şükür iyiyiz dün sağlık ocağında aşı vardı hemşireye söyledim. baktı bu bebek iri ondan bazı hareketleri geriden dedi:))

canım hayatın kime ne getireceği bilinmez. ben büyük oğlanda o kadar sancı çektim makasları hazırlayın dedi dr kesmek için korktum sezaryen oldum. sonra Ardanın serklajında o sezaryen dikişimin mesaneme yapıştığı farkedildi 3 saat serklaj sürdü 13 artı 4 te. bu yüzden bir hafta sonda takıldı ve ben enfeksiyon kaptım. neredeyse bebeğimi kaybediyordum. normal olabilecekse normal iyisi...

oo baya zor olmuş senin canım.Allah evlatlarına sağlık sıhhat versin.serklajın ne oldu alınmadı hala değil mi

kizlar kasilmalardan dolayi dr umu aradim dr dunki 7 kasilmanin cok oldugunu soyledi ve telefonda eczaneden hemen nidilat aldir dedi 6 saatte bir ic dedi icindekileri okuma bile kafani karistirma dedi bugun henuz 3 kez kasilmam oldu cok korkuyorum hapi almak istemiyorum icimden hic gelmiyo :KK5: dr hapa ragmen 3den cok olursa persembe gel hemen ciger gelistirici igneyi vuralim dedi cok korkuyorum aslinda ne yapacagimi bilmiyorum boyle agri varmi yokmu bakmadan ne biliyim akilverin kizlar ne yapacagimi sasirdim :KK5:

Canım îlacı al ve başla. Haftan çok yeni benimde 20. Haftasan sonra hep kasılmam vardı Dr vermiyordu nidilatı ısrarla32. Haftam sonra kullanabildim. Kesin işe yaradı dikiş atmış bi şekilde 2 hafta daha kaldı yavrum. Allah a emanet olun.

ahmet arda savaşçı annesi
gör bak herkese fark atacak sonra :nazar:

kızlarrrr Arda beye tıp bayramında kek buketi göndermiştim ya... twitterına hem buketin hem mesajımın resmini koymuş... çok sevindim:))

aa merak ettim nasıl görebiliriz
aferin iyi akıl etmişsin :))

:KK48::KK48::KK48::KK48:sagol canım benim inan bir kilolu bayan için çok zor vermesi heleki çocuklugundan olunca:KK53:çockkek ne lakabım vardı sorma sayıyım sana etlik :KK53:kurbanlık :KK53:lokum:KK53:öyle işte teyzemin eşi lokumum diye severdi bu sene gördü beni lokumlktan çıkmısın dedi:KK9:bende kürdanım diye sev dedim :KK9::KK9::KK9:allahım işşallah emeklerimin karşılıgını vericek ben inanıyorum :KK14::KK14:inan dün o yazdıkalrı yazraken sanki o güne döndüm çok agladım hıçkırıklarımı drdramadım eşim geldi gördü halimi koştm sarıldım adam ne oldgunda anlamadı ne old gene dedi demem gerek kalmadı anladı zaten sonra nasihatlar zn konşmalar yaptı bende ögrenci gibi dinledim :KK9::KK9:ama ben inanıyorm yaradan benimde yüzmü güldürücekk rabbim ban acısında evlatlarımla mükafatlandırsın işşallah :KK14::KK14:bu hafta çok trafigim var malum dügün telaşemiz var :18::18:bakalım neler olucek:KK53::KK53:
günaydın kızlar ne var ne yok :KK3::KK3::KK3:biri ban ses versin :KK5::KK5:

herşey güzel olacak
Allah azminin karşılığını verir inşallah

geçmişi pek okuyamadım..fazla giremedim 2 gündür..
inşallah herkes iyidir ve herşey yolundadır Allahın izniyle...

bugün kontrolüm vardıı
aylardır gelişimi 1 hafta geride gelen kuru kızım 34+4 te 36+1 haftalık çıktı :nazar:

yaklaşık 3 haftada 1100 gr almış...
2830 gr olmuş...maşallahhhhh
ultrasonda mı ,ölçümdemi sorun var anlamadım.gerçi doktoruma güveniyorum ama cuma devlette randevum var bakalım netleşir.pek inanasım gelmedi...:KK34:

suyumuz,duruşumuz herşeyimiz iyi çokşükür..
birsürü test istedi..doğum için sanırım..onları yaptırdık onlarda iyi hamdolsun..nst de sancı falanda çıkmadı.
36 haftayı doldursak çok iyi olcak dedi..şimdi doğsa kilosu iyi ama solunum sorunu yaşayabilirmiş kuzucuk..

doktorum karından ölçtü ama "hala bi rahim ağzı uzunluğun var" diyerek güldü...
şimdilik gayet iyiymiş..
2 hafta sonra kontrolüm var tekrar..

bizden haberler böyle...

Son düzenleme:
kızlar aranıza geleli 6ay olmuş bile...ççok seyler ögrendim sizlerden:KK16:
artık birseyler yapma zamanım geldi koşturmalarım başladı.
dün devletteki dr.ma gittim herseyi cok iyi gördü yumurtaların var 10gün sonra gel dedi.
fsh lh prolaktin tsh gibi testlerimi yaptırdım hepsi ii çıktı

bugünde o test sonuclarımı aldım özeldeki dr.ma gittim

sag yumurtalıgımda 5 sol tarafmda 6 yumurta gördü ne çok değil mi:nazar::KK1::KK1:
bu iyimi kötü mü anlamadım ama sasırdı adam.
kaybımdan önceki tedavimde yumurtlamadıgım aylar oluyordu.
klomene baslayalım yumurta takibi yapalım artık zaman kaybetmeyelim dedi.

dedim hocam 1 ay kendi haline bırakıp takip etsek yumurta gelişimi sorun varmı baksak bir beklesek die
artık beklemeye gerek yok neyi bekleyecegiz dedi.bismillah dedik yani.

çok pek çok heyecanlıyım ilkkez klomen kullanıcam.

beni dualarınızda eksik etmeyin olur mu:KK54:

kızlar aranıza geleli 6ay olmuş bile...ççok seyler ögrendim sizlerden:KK16:
artık birseyler yapma zamanım geldi koşturmalarım başladı.
dün devletteki dr.ma gittim herseyi cok iyi gördü yumurtaların var 10gün sonra gel dedi.
fsh lh prolaktin tsh gibi testlerimi yaptırdım hepsi ii çıktı

bugünde o test sonuclarımı aldım özeldeki dr.ma gittim

sag yumurtalıgımda 5 sol tarafmda 6 yumurta gördü ne çok değil mi:nazar::KK1::KK1:
bu iyimi kötü mü anlamadım ama sasırdı adam.
kaybımdan önceki tedavimde yumurtlamadıgım aylar oluyordu.
klomene baslayalım yumurta takibi yapalım artık zaman kaybetmeyelim dedi.

dedim hocam 1 ay kendi haline bırakıp takip etsek yumurta gelişimi sorun varmı baksak bir beklesek die
artık beklemeye gerek yok neyi bekleyecegiz dedi.bismillah dedik yani.

çok pek çok heyecanlıyım ilkkez klomen kullanıcam.

beni dualarınızda eksik etmeyin olur mu:KK54:

ayy negüzelll..
çok güzel haberlerle gelmişşin...testler iyi yumurta sayısı iyi maşallah
inşallah Allahım en kısa zamnda nasip eder bir bebiş sana...
dualarımdasın Allahım çok bekletmesin hayırlısıyla inşallah..
hamileler artsın topiğimizdee:KK49::KK49:

Arda bey le görüştüm bugün chnb bacım saolsun:KK54::KK54:

ve haftaya salı gününe randevu aldım.
aslında sigortam Memoriel de geçior ama ben Femical e gideceğim detaylı bir muayene için...
hamilelik sırasında ve sonrasında yapılan tüm testlerle beni beklıyor yeni dr.um.

umarım hayırlı olur ben bişeler için çabalayayım da..gerisini Allah bilir:KK16::KK16::KK16:

X