Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaslar :KK43: benim bu akinti sorunum ne olucak nasıl moralim bozuluyor. Anlatamam zaten haftalar ilerledikçe kaygılarım farklilasiyor bide bu akinti . Dr ama muayene oldum . Vajinal bakmıştı kultur alma gereği duymadı . Zitromax verdi 3 hft bir duzenli icicem kısmetse . Hani 500 lük ikitane varya bir iciste onu icicem . Ama vajinamda bakıyorum butun vajina ağzım kapalı bu akıntıyla . Sanırım bu sadece bende var aranızda serklajli olup bukadar Akın tisi olan

canım benim de akıntım oluyor dr. kokusuz olursa,sarı ve bayaz,şeffafsa korkma dedi,koyu kahve,yeşilimsiyse hemen ara demişti
birde bebek büyüdükçe akıntın artabilir korkma demişti.ben de nerdeyse saat başı çamaşır değiştiriyorum ıslaklı da iyi değil. biraz nemlendimi hemen değiştiriyorum

paşam azmine hayran kaldım canım.maşallah:nazar:
evlatlarına en kısa zamanda kavuşursun inş. nisanda iş başı :) hadi hayırlısı
herşey çok güzel olacak ben inanıyorum

maşallah kızına :nazar:
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat eylesin.neden sezeryan sen mi istedin yoksa doktor onumu uygun gördü

kızlar size birşey soracağım biz normal doğuma daha yatkınız ama genede çoğunuz sezeryanle doğum yaptı sanırım.37.haftadan önce doğan bebekler küçük olduğu için normal doğum yapılmıyor onu anlıyorum ama diğerleri... bilimsel bir açıklaması varmı acaba dikişle alakalı. benim doktorumda dikişi almayalım istersen birdaha çocuk yapacaksan direk sezeryan yapalım diyor.ben isterdimki normal doğumdan yana olsun ama sonra da dediki benim için farketmez sezeryan normal aynı,parasını sorduk o da aynı.şimdi bunları düşünmek bile çok erken biliyorum ama...
hele allah bir ozamanı göstersin hayırlısıyla yeterki evladım sağlıkla gelsin zamanında hangi yoldan gelirse gelsin.inş bizim içinde çocuklarımız içinde en sağlıklı olan hangisiyse o olur

doğru söylüyosun bizler normal doğuma daha yatkınmışız ama benim belim sorunlu hem fıtık var hemde kuyruk sokumuma yakın disklerde oynamalar var hamile kalmadan önce öğrendim ama tedaviye başlayamadan hamile kaldım daha önceki kontrollerde MR sonuçlarını tahlilleri istemişti onları görünce sıkıntıya girmeye gerek yok dedi aslında normal doğumdan yana benim doktorumda

afferim sana bade,cok onemli seyler ogrendin bizle de paylaştın,bundan sonra buraya yolu duşenler icin bence cok faydalı bilgiler bunlar :KK9:

folbiol sadece folik asit evet ama mg olarak miktarı onemli sanki folic plusta daha yuksekti doz diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilir bir kontol etmek lazım
gunluk 400 mcg folik asit yeterli diye biliyorum
onun dışında folic asiti gebelik duşundugun sure boyunca kullanmanda fayda var-folik asit bebegin omurgasi dolayısıyla sinir sisteminin oluşum aşamasında cok onemli bir fonksiyona sahiptir ve bu da gebeligin ilk 3 haftalık donemidir-cogumuz bu donemde gebe oldugumuzu henuz bilmeyiz ve artık 4.haftadan sonra ogrendgimizde bahsettigim sebepten folik asit kullanımı anlamsızdır.bir alıntı daha:

Folic plus ta 3 tablet 400mcg a denk geliyor.Aynı zamanda kalsiyum ve d vitaminini içeriyor..Folbiol 500mcg folik asit içeriyor diye biliyorum..

Ayrıca kızlar folbiolün ilaç prospektüsünde uyarılar bölümünde bakın neler yazıyor!!!

Uyarılar:
Folik asit tek başına, pernisiyöz anemide ve vitamin B12 eksikliği olan diğer megaloblastik anemilerin tedavisinde uygun bir tedavi değildir. Çünkü günde 0.1 mg'ın üzerinde alınan folik asit dozları hematolojik belirtileri azaltmasına rağmen nörolojik belirtiler ortaya çıkarmaktadır. Bunu engellemek için mutlaka yeterli dozda B12 vitamini ile birlikte verilmelidir. Antifoliklerle tedavi uygulanan tümör oluşumlu hastalarda folik asit kullanılmasında dikkatli olunmalıdır. Kemoterapötiklerin etkisini azaltabilir. Hamilelerde ve emziren annelerde kullanımında normal günlük ihtiyacın alınması halinde hiçbir problem kaydedilmemiştir.

saftunc rahim agzı kanseri konusunda karamsar bir yazını okudum gecen gun yazmak istedim ama fırsat olmadı şimdi yazayım dedim
ben de senin gibi bir surec yaşadım smear sonucum PAP4 A biopsi sonucum CİN3 cıktı-biliyorsun bunların bir adım otesi kanserdir.Cok şukur ben de sen de o adımdan once ogrendik durumumuzu ve Allah´ın izniyle sorunlu hucrelerden kurtulduk.benim de yaralı hucrelerim oldukca yayılmıştı ,bu konuda Şakir hocanın hakkını yiyemem cok başarılı bir konizasyon yaptı ve akabinde butun smear sonuclarım iyi cıktı.doktorumun bana acıyan gozlerle biopsi sonucumu soyledigi gun dun gibi aklımda ama dusununce ustunden 6-7 yıl gecmiş-cok şukur iki gebeligim ve iki saglıklı evladım:nazar: var Allah bagışlasın,saglıgım yerinde ve kanserin adını bile gunluk hayatıma sokmuyorum :nazar:Benim diger kadınlardan bir farkım var,ben daha şanslıyım cunku benim rahim agzı kanserinden hayatımı kaybetmem daha zor,cunku ben boyle bir gecmişten dolayı duzenli olarak smear testimi yaptırıyorum ve herhangi bir supheli durumda mudahale edilebilir.oysa bir cok kadın daha smearın ne oldugunu bilmeden hastalık ilerledigi halde hayatlarına devam ediyor ve Allah korusun cok gec ogreniyorlar.Duzenli olarak pap smear testini yaptrıdıgın surece rahim agzı kanserinden korkmana gerek yok,senden cok hayatında hic bu testi yaptırmayanlar korkmalı.Her kadın cinsel hayatı başlar başlamaz bu testi yaptırmalı ve yılda bir defa tekrar ettirmeli.rahim agzı kanserinin testi ve erken tanısı mumkun cok şukur.
Allah´ın izniyle sen de alacaksın evladını kucagına inşallah:KK16:

gecen gun bir tv sohbetinde bayan sunucu diyor ki
Hz İsa´nın bir sozu vardır: Vaz gectigin butun denizler senindir,dikkat edin cok istediginiz bir seyden tam vaz gecersiniz ve Allah size onu verir.

bu beni dusundurdu biraz ve hayatımda bir cok ,cok istedigim şeyin tam da vaz gcetikten sonra oldugunu fark ettim,bunu negatif algılamamk gerek ama vazgecmek-teslimiyet anlamında-Allah´ın takdirine razı gelmek rıza gostermek anlamında.kabullenmek,herseyin Allah´ın istedigi vakit onun istedigi sekilde olacagına inanıp boyun egdikten sonra,teslim olduktan sonra...

Çok haklısın canım..İnsan bazı şeyleri kabullendikten sonra vücut ve ruh sukünete eriyor..Sonrasındada herşey sırasıyla gerçekleşiyor..
Sen bizi hiiiiiiiiç bırakma..Bayılıyorum yazdıklarına..Hep bişeyler öğreniyorum senden ve burdaki diğer arkadaşlardan..Allahım ne kadar bilgi tomurcuğu olduk biz topik olarak:)

paşam azmine hayran kaldım canım.maşallah:nazar:
evlatlarına en kısa zamanda kavuşursun inş. nisanda iş başı :) hadi hayırlısı
herşey çok güzel olacak ben inanıyorum

:KK48::KK48::KK48::KK48:sagol canım benim inan bir kilolu bayan için çok zor vermesi heleki çocuklugundan olunca:KK53:çockkek ne lakabım vardı sorma sayıyım sana etlik :KK53:kurbanlık :KK53:lokum:KK53:öyle işte teyzemin eşi lokumum diye severdi bu sene gördü beni lokumlktan çıkmısın dedi:KK9:bende kürdanım diye sev dedim :KK9::KK9::KK9:allahım işşallah emeklerimin karşılıgını vericek ben inanıyorum :KK14::KK14:inan dün o yazdıkalrı yazraken sanki o güne döndüm çok agladım hıçkırıklarımı drdramadım eşim geldi gördü halimi koştm sarıldım adam ne oldgunda anlamadı ne old gene dedi demem gerek kalmadı anladı zaten sonra nasihatlar zn konşmalar yaptı bende ögrenci gibi dinledim :KK9::KK9:ama ben inanıyorm yaradan benimde yüzmü güldürücekk rabbim ban acısında evlatlarımla mükafatlandırsın işşallah :KK14::KK14:bu hafta çok trafigim var malum dügün telaşemiz var :18::18:bakalım neler olucek:KK53::KK53:
günaydın kızlar ne var ne yok :KK3::KK3::KK3:biri ban ses versin :KK5::KK5:

Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmış :KK17: bi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize

Maaşallah kızına annesi..Kilosuda çok güzel..Allahım sağlıklıca kucaklamayıda nasip etsin..Amin.sezeryanla doğum yapmanın özel bir sebebi varmı?

senin çizelgeni yesinler kız maşşallah :KK9::KK9::KK9:benimde oglm olrsa muhammet emin koycam rüyamda gördüm çok güzle bir bebekti mis gibide kokyord rabbim evlatlarımın koksndan mahrm etmesin işşallah :KK14::KK14:nisanda bende kornmayı bırakıcam artık mrmda degil vallahi borş harç bebek rıskıyla gelir işşallah :KK14::KK14:

:KK43::KK43:

Sen niyetine gir canım Rabbim rızkını ve kolaylığını verecektir.

Sen niyetine gir canım Rabbim rızkını ve kolaylığını verecektir.

işşallah canım benim bende kahvaltıyı yeni yaptım eşim evde kaynanam gidicem kaynımın ütülenicekleri varmış onları ütülücem kızlar eve geç girerim haberiniz olsn rabbim evlatlarımızı bizlere bagışlasın işşallah daların ssizlerle darısı benim gibi gariplere işşallah nisanda bebeg vesile olnca hemen hamile kalırım duanızı üstünüzden eksik etmeyin :KK16::KK16:ben kaçtım işlerim çok :KK5::KK5:dügün hazırlıgı yapıcez buıgün:18::18:

[

Masallah sibel cok sevindim insallah allah bizlere de o haftalari gostersin , ,, benim haftaya hastaneye yatisim olacak , ciger gelistiriciler vurulacak , bebek asagi vurdugunda bile korkuyorum artik buyuyor tabi ,hayirlisi insallah , merra 1 in sorusunu ben de merak ediyorum ama riskimizden dolayi sezeryan gibi anlasiliyor sanki ..

QUOTE=sibel_duru;29421753]Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmış :KK17: bi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize[/QUOTE]

merhaba kizlar umarim herkes iyidir bizim birazcik sıkıntilarimizz var dun 7 kez siddetli kasilmmam oldu 4 tanesi 1 saat icinde idi :KK5: sonra ki saat 2 kez ondan sonrada 1kez daha oldu ve aralarda daha hafif 3-4 kasilmam daha oldu hep yattigim halde birde yatmasam ne olur cok merak ediyorum :KK5: hayirlisi

doğru söylüyosun bizler normal doğuma daha yatkınmışız ama benim belim sorunlu hem fıtık var hemde kuyruk sokumuma yakın disklerde oynamalar var hamile kalmadan önce öğrendim ama tedaviye başlayamadan hamile kaldım daha önceki kontrollerde MR sonuçlarını tahlilleri istemişti onları görünce sıkıntıya girmeye gerek yok dedi aslında normal doğumdan yana benim doktorumda

senin sağlığın için en doğrusuna kara vermiştir mutlaka doktorun.inş çok güzel ve kolay bir doğum olur tabi zamanında ve yavrucağını sağlıkla kucaklarsın

[

Masallah sibel cok sevindim insallah allah bizlere de o haftalari gostersin , ,, benim haftaya hastaneye yatisim olacak , ciger gelistiriciler vurulacak , bebek asagi vurdugunda bile korkuyorum artik buyuyor tabi ,hayirlisi insallah , merra 1 in sorusunu ben de merak ediyorum ama riskimizden dolayi sezeryan gibi anlasiliyor sanki ..

QUOTE=sibel_duru;29421753]Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmış :KK17: bi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize
[/QUOTE]

canım sen neden yatıyorsun hastaneye kasılman mı var hangi ilaçları kullanıyorsun

kizlar kasilmalardan dolayi dr umu aradim dr dunki 7 kasilmanin cok oldugunu soyledi ve telefonda eczaneden hemen nidilat aldir dedi 6 saatte bir ic dedi icindekileri okuma bile kafani karistirma dedi bugun henuz 3 kez kasilmam oldu cok korkuyorum hapi almak istemiyorum icimden hic gelmiyo :KK5: dr hapa ragmen 3den cok olursa persembe gel hemen ciger gelistirici igneyi vuralim dedi cok korkuyorum aslinda ne yapacagimi bilmiyorum boyle agri varmi yokmu bakmadan ne biliyim akilverin kizlar ne yapacagimi sasirdim :KK5:

Ben prolton depot igne yarim doz ve ferrosanol demir hapi disinda baska bisi kullanmiyorum merra , ciger gelisticiler vurulacak o sirada da takip kontrol yapilacak sanirim en son kontrolde soylendi

canım sen neden yatıyorsun hastaneye kasılman mı var hangi ilaçları kullanıyorsun[/QUOTE]

merhaba kizlar umarim herkes iyidir bizim birazcik sıkıntilarimizz var dun 7 kez siddetli kasilmmam oldu 4 tanesi 1 saat icinde idi :KK5: sonra ki saat 2 kez ondan sonrada 1kez daha oldu ve aralarda daha hafif 3-4 kasilmam daha oldu hep yattigim halde birde yatmasam ne olur cok merak ediyorum :KK5: hayirlisi

canım dr unu aradınmı kasılmalarını söyledin mi.bir saatte 4den fazla olması iyi değil demişti ama senin azalmış düzensiz olması iyi.sen hangi ilaçları kullanıyorsun kasılma için birşey vermişmiydi dr.inş kasılmaların devamı gelmez bir sıkıntı olmaz ve evladını zamanında sağlıklı birşekilde kucaklarsın.

kizlar kasilmalardan dolayi dr umu aradim dr dunki 7 kasilmanin cok oldugunu soyledi ve telefonda eczaneden hemen nidilat aldir dedi 6 saatte bir ic dedi icindekileri okuma bile kafani karistirma dedi bugun henuz 3 kez kasilmam oldu cok korkuyorum hapi almak istemiyorum icimden hic gelmiyo :KK5: dr hapa ragmen 3den cok olursa persembe gel hemen ciger gelistirici igneyi vuralim dedi cok korkuyorum aslinda ne yapacagimi bilmiyorum boyle agri varmi yokmu bakmadan ne biliyim akilverin kizlar ne yapacagimi sasirdim :KK5:

canım bende hastanete yattığımdan beri kullanıyorum 3 saatte bir alıyordun şimdi 6 saatte bire indirdim zararları vardır elbet her ilaçta olduğu gibi ama faydasını gördüm kasılmalarım azaldı fakat bende adet sancısı gibi sancı oluyor ona etki etmedi.

Ben prolton depot igne yarim doz ve ferrosanol demir hapi disinda baska bisi kullanmiyorum merra , ciger gelisticiler vurulacak o sirada da takip kontrol yapilacak sanirim en son kontrolde soylendi

canım sen neden yatıyorsun hastaneye kasılman mı var hangi ilaçları kullanıyorsun
[/QUOTE]

haftamız aynı sayılır benim kasılmalarım var ona rağmen ciğer geliştiriciden hiç bahsetmiyor doktorum ben de unuttum sormayı.kaç doz yapılacak acaba

[Evet ayni sayiliriz , belki daha riskliyse benim ondan demis olabilir bana ama sormakta fayda var tabi , inan kac doz olacak ve kac gun kalirim hic bilmiyorum ama duruma gore yazmaya calisirim sana gelismeleri , simdi sabirla yatisi bekliyorum .

QUOTE=merra1;29428594][/QUOTE]

haftamız aynı sayılır benim kasılmalarım var ona rağmen ciğer geliştiriciden hiç bahsetmiyor doktorum ben de unuttum sormayı.kaç doz yapılacak acaba[/QUOTE]

merracim bende hic agri sizi olmuyor kasilma oldugu anda karnimin sekli degisiyor ve garip bir agirlik oluyor karnimda... magnorm gunde 1 tane pruluton depot 500 luk haftada 2 idi haftada 1 e dusurdu elevit gyno ferrosonal var birde :KK5: bilmiyorum korkuyorum dr persembeye kadar yokum dedi takip et persembe beni ara mutlaka dedi ararim kasilmalarim coksa hastaneye gider nst ye girerim sanci falan cikarsa o zaman icerim nidilati..allahim sen koru

X