saftunc rahim agzı kanseri konusunda karamsar bir yazını okudum gecen gun yazmak istedim ama fırsat olmadı şimdi yazayım dedim
ben de senin gibi bir surec yaşadım smear sonucum PAP4 A biopsi sonucum CİN3 cıktı-biliyorsun bunların bir adım otesi kanserdir.Cok şukur ben de sen de o adımdan once ogrendik durumumuzu ve Allah´ın izniyle sorunlu hucrelerden kurtulduk.benim de yaralı hucrelerim oldukca yayılmıştı ,bu konuda Şakir hocanın hakkını yiyemem cok başarılı bir konizasyon yaptı ve akabinde butun smear sonuclarım iyi cıktı.doktorumun bana acıyan gozlerle biopsi sonucumu soyledigi gun dun gibi aklımda ama dusununce ustunden 6-7 yıl gecmiş-cok şukur iki gebeligim ve iki saglıklı evladım
var Allah bagışlasın,saglıgım yerinde ve kanserin adını bile gunluk hayatıma sokmuyorum
Benim diger kadınlardan bir farkım var,ben daha şanslıyım cunku benim rahim agzı kanserinden hayatımı kaybetmem daha zor,cunku ben boyle bir gecmişten dolayı duzenli olarak smear testimi yaptırıyorum ve herhangi bir supheli durumda mudahale edilebilir.oysa bir cok kadın daha smearın ne oldugunu bilmeden hastalık ilerledigi halde hayatlarına devam ediyor ve Allah korusun cok gec ogreniyorlar.Duzenli olarak pap smear testini yaptrıdıgın surece rahim agzı kanserinden korkmana gerek yok,senden cok hayatında hic bu testi yaptırmayanlar korkmalı.Her kadın cinsel hayatı başlar başlamaz bu testi yaptırmalı ve yılda bir defa tekrar ettirmeli.rahim agzı kanserinin testi ve erken tanısı mumkun cok şukur.
Allah´ın izniyle sen de alacaksın evladını kucagına inşallah
gecen gun bir tv sohbetinde bayan sunucu diyor ki
Hz İsa´nın bir sozu vardır: Vaz gectigin butun denizler senindir,dikkat edin cok istediginiz bir seyden tam vaz gecersiniz ve Allah size onu verir.
bu beni dusundurdu biraz ve hayatımda bir cok ,cok istedigim şeyin tam da vaz gcetikten sonra oldugunu fark ettim,bunu negatif algılamamk gerek ama vazgecmek-teslimiyet anlamında-Allah´ın takdirine razı gelmek rıza gostermek anlamında.kabullenmek,herseyin Allah´ın istedigi vakit onun istedigi sekilde olacagına inanıp boyun egdikten sonra,teslim olduktan sonra...