- 29 Ekim 2012
- 420
- 20
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.281
Cemil hoca profesör canım...Çok normal yoğun olması..Blli bir hastaneye bağlı doktorlar çok uzun saatler çalışmıyor..O yüzden seval hanımın 10,16 çalışması çok normal..
Banada Arda beyi tarif ediyormuşsunuz gibi geldi,o da usg bakarken besmele çekerek başlıyormuş,doktor mevzusu hassas bı konu Rabbim icine sindircek doktr çıkarsın karsına sevval Hanım'a git ondan sonra değerlendir belki gorusunce icine siner
Canım atasehir Memorialde çalışıyor birde femicaldeCanim bu arda bey hangi hastanede calisiyor
amin işallah bebem sagolasn rabbim hiç aglatmasın inan 33 giricem hayat çok yord beni bazen diyorum keşke hep çocuk kalsaydım en azından bu kadar acı çekmezdimallah senin iyiliğini versin kız hep gül sen böyle... ben de çok güldüm.izmirdeyim arda beyinizi hiç görmedim ama çok dinledim,fotosunu,biblosunu gördüm:) benim bile kanım kaynadı hani yakın bir yer olsa gidicem de :)))
başka hiç biryerde çalışmıyormuş canım seval hanım...
ama varya kafam allakbullak oldu düşündükçe
cemil-seval-arda
arda beyi eşim istemiyor diye gitmiyorum. (kıskanıyor mu anlamadım var birşey) bide bazı sorunlar olmuştu ama benim için çok önemli değil...
seval hanım sanki daha çok tüp bebeğe yoğunlaşmış erken doğum gibi şeylerde tecrübesi ne kadar bilmiyorumki?
ama moonsherose84 arkadaş ona gidiyor yorumlarını okudum biraz ,memnun doktordan... ayda bir penisilin vuruluyormuş bide herhafta purlaton ikisinin görevi ne bilmiyorum?
20 günde bir seval hanıma gidiyormuş ama aradaki 10 günde bebeğini görmek için başka doktorada gidiyormuş... :)
çarşamba görüşmeden sonra belli olacak herşey seval hanımı bende + kılan tek şey şuanda evime yürüme mesafesinde olması. taksiyle 5dk yanındayım.
arda bey uzaktı bana çok... bide ben kağıthanede değildim. silivride annemlerde yattım 3 saatte gidiyordum arda beyin yanına
gerçi şimdide silivride yatçam nasıl olcak bilmiyorum.seval hanıma gidersem evimde kalırım 30.haftaya kadar en azından...
İdrar kultru veren arkadslr yook galiba lutfn cvp bekliyorm cok onemli
amin işallah bebem sagolasn rabbim hiç aglatmasın inan 33 giricem hayat çok yord beni bazen diyorum keşke hep çocuk kalsaydım en azından bu kadar acı çekmezdim
mavişi gördümü kız seni herif aman ben adam evli 1 kızı var inan 2 kere gördüm ban öyle bir huzur verdiki sorma bir baba şefkatiyle allahım işşallah hamilelik boyunca bir hatasını kırmasını görmem çünkü bir kırılırsam doktora hakgetire huym çok pis biri beni kırsın onn işi malesef bitiyor anlıcagın çok kin tutarım o insana işşallah paraya aşık degildir arda bey görücez hamile kalıyımda işşallah ozaman derin kimmiş neymiş arda bey:44::44:
Bilmem ama Arda bey her ultrasonunda besmele ile başlardı.ya canım ben mesai saatinde aradım kadın görüştürmedi
buraya gel muayene ol diyor illaki
sonra dedim mesai saatinden sonra arayayım görüşeyim aradım meşkul yaptı msjıma bile dönmedi inan çok üzüldüm dudağımda o gece uçuk çıktı çok ağladım.
şimdi istiyorum hala cemil beye gideyim ama tereddütlerim var...
seval hanıma çarşamba günü gidicem. ama mseval hanımda içime sinmeyen bişeyler var çözemedim...
öffff
bana bir doktorr bulunnnn kızlar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem şevkatli olsun
hem bilgili
hem benim durumumda tecrübeli
hem paragözsüz :)
hem her aradığımda bana cvb veren mantıklı yönlendiren
birde ben bir doktordan o ultrasona bakarken bismillah diyenini duymadım :?
birazda inançlı olsun!
size sipariş veriyorum!
canım benimde s düşük çıkmıştı cerrahpaşada
sonra arda bey güvenilir bir yerde tekrar yap dedi.
bende chnb nin tavsiye ettiği gelişim laboratuvarında yaptırdım normal çıktı...
o kanın beklenmeden değerlendirilmesi gerekiyormuş yoksa yanlış çıkabilir...
senin çizelgeni yesinler kız maşşallahCanım ben çok verdim gebelik boyunca. Hatta Dr gitmeden iki üç gün önce eşim alıp labaratuvar götürüyordu. Sonucu Dr gösteriyordum Dr istemeden. Her ay yaptırdım.
Evde siteril kap alıyordum medikalden. Önce steril sargı bezi ile önden arkaya batikonlu suyla silip steril sargı beziyle kuruluyordum. İdrarın ilk kısmını tuvalete orta kısmını kaba yapıyordum. Bide sabah ilk idrarı verme. Bana öyle denmiştiler.
canım bende9.gafta gece yarısı kanamam oldu aradım arda beyi uzaktan ne yapabilirim bu saatte gibi bir cümle kurdu eşime söylemedim doktora kızmasın diye orda zaten kırılmıştım bir kere... 12.hafta bakması gereken ense kalınlığına 10.hafta bakıp down sendromundan bahsetti ve 12.hafta kordondan kan çekip test yapıcaz dedi. ben çok üzüldüm 12.haftaya yakın 2 doktora gittim. ense kalınlığı gayet iyi dedi. arda beye söyledim baktı evet iyi düzelmiş dedi...
ama bir çok doktor 10.haftada bakmanın anlamsız olduğunu söyledi.. onun beni telaşa vermesindeki sebep kordondan kan alma ücretimiydi diye düşündüm açıkçası... bizi o 2 hafta üzdüğü için eşim ona kızgın... birde bana ekstra hiçbir ilaç birşey vermedi progesterondan başka kanamanın boş keseden geldiğini söyledi 6 hafta boyunca 15.hafta kaybettiğimde gidince keseyi geçti başka sebepten dedi. sonra benle hiç konuşmadan gönderiyordu beni ben dedim size sorularım var yazdım o da o çok uzun ben okuyamam dedi bende ben sorayım siz cvblayın dedim öyle cevapladı... sonra yapmam gereken testleri ben istedimde yazdı. en son benden düşük materyalini istedi gittim götürdüm devlet hastanesinin patolojisini beğenmedi tekrar patolojiye verdi otopsiyede verdi... bunlar için ayrıyetten para verdik. otopsi 3 ay sonra çıkar dediler çıkmadı aradım benden eski patolojiyi faxlamamı istediler(bir karışıklık yaptıklarını hissettim)7.ayda hala çıkmadımı diye baskı yapınca çıktı sözde. arda bey aradı patolojide sorun yok protein s yi tekrarla dedi. otopsiden bahsetmedi o zaman anladım karıştırdıklarını... ve artık oraya gitmek içime sinmedi...
yinede ben rıza madazlıya
yücel karamana
cemil akgüle gittim.
karşılaştırma yaparsam arda beyin çok çabalı ve daha organize çalıştığını özellikle iyi bir ekibi olduğunu söyleyebilirim.
ordaki hemşireler çok ilgililer...
yücel karamanında ihtişamlı bir kliniği var ama çok para gidiyor yanından geçmeyin derim...
rıza madazlı çok şevkatli ama çokta rahat ben pimpirikliyim...
cemil beye tam benlik demiştim şevkatli bilgili ama o da tel. açmıyor.
seval hanımı görücem ona içim ısınacakmı bakalım herşeyi en baştan açık açık konuşacağım...
rapor ayarlayabilir mi?
tel 1 kere çalar çalmaz açar mı:)
bana şevkat ve ilgi gösterir mi?
sorularıma cvb verecek mi?
baktım bir ışık yok cemil beye devam... ama ben çabuk kanarım kesin beni kandırcak.... :)
anladım ben o kan değerini devlet hastanesinde verdim ve sonuç nerede ise 1 hafta sonra çıktı demek ki beklettiler. Değerin alt sınırı 59 benim 52 çıktı çok aşırı düşük değil gibi inş beklemeden dolayı öyle çıkmıştır.
edaecrin de dikiş varmıydı? varsa rahimağzı yetmezliğindenmi düştü mono mono ne demekkine?
alminaçınar ve nursin in doktorları kimdi bide önceden kayıpları varmıydı hatırlıyormusun canım?
Evet en son gittigimde öyle bı kadin vardi oncesinde genc bı bayan vardi telde yardımcı oluyordu,eğer Cemil beye devam etceksen mutlaka sekreterin yaptigni soyle,hemşirenin vazifesinide Cemil bey yapıyor ikili testimi orda yaptırdım kanı Cemil bey almıştı ben hiç rahatsız olmadım bundan,mesai saatleri dısında cepden ulaşmak dahada kolay,surekli aynı teli kullanıyor ben mesai dısında başka bı tel kullanır diye düşünmüştüm yok bayramada bile ulaşmıştım tabi sen bilirsin icine sinmiyorsa başka bı doktor bak doktorundan emin olursan hamilelik sürecin daha rahat gecer
Hatırladığım kadarıyla edaecrin dikişe rağmen ikizlerini kaybetmişti daha sonra dikisle tek bebek doğurmuştu Nursi'nin dökülemez Cemil bey diye hatırlıyorum almina çınarda İstanbul dısında bı doktordu adını hatırlamıyorum
ya canım ben mesai saatinde aradım kadın görüştürmedi
buraya gel muayene ol diyor illaki
sonra dedim mesai saatinden sonra arayayım görüşeyim aradım meşkul yaptı msjıma bile dönmedi inan çok üzüldüm dudağımda o gece uçuk çıktı çok ağladım.
şimdi istiyorum hala cemil beye gideyim ama tereddütlerim var...
seval hanıma çarşamba günü gidicem. ama mseval hanımda içime sinmeyen bişeyler var çözemedim...
öffff
bana bir doktorr bulunnnn kızlar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem şevkatli olsun
hem bilgili
hem benim durumumda tecrübeli
hem paragözsüz :)
hem her aradığımda bana cvb veren mantıklı yönlendiren
birde ben bir doktordan o ultrasona bakarken bismillah diyenini duymadım :?
birazda inançlı olsun!
size sipariş veriyorum!
insan yazdıgına gülermi bbe yarılıcam şimdi gülmekten aman
İnan canım parayla ilgisi yok..Nasıl anlatayım bilmiyorumki..Teşhisim koyuldu..Arda beylede telefonda görüştüm biliyorsun..Takip dedi ama..Serklaj yanlısı gibi konuştu..Sonra eylülgülüyle benim hikayem benziyor..O sebepten Cemil Hocanında ne cevap vereceğini tahmin ediyorum..Yani cemil hoca eylülgülüne demişki..Kayıptan sonra..Ben seni muayene edicem..Ama bu sonucu değiştirmeyecek..senin hikayen serklaj olacağını doğruluyor demiş..Böyle bir hikaye ortadaysa riske atamayız demiş.Bende Osman hocaya gittiğimde hikayemi anlattığımda adam muayene etmeden teşhisi koydu..benzer şeyler duydum..Anlatabiliyormuyum bilmiyorum canım..Yani Arda beye gelsem de aynı şeyleri duyucam gibi geliyor..Teşhis aşamasında gelecektim zaten..hamilelikte gelmem çok zor..Ben sana nasıl anlatayım canım..Acil serklajdan sonra evle hastanenin arası en fazla 1km..O yolu bile çok zor gittim ben..İstanbula nasıl gelir giderim...Doktorum bana yer çekimine maruz kalmayacaksın demişti..Çok büyük sıkıntıydı.Bilmiyorum ne kadar doğru yapıyorum..Allahım bizlere doğru yolu göstersin..
Eylulgulu canm sevinecmde idrar kulturunu yanls vermism yinede gecerliyse ne ala ben idrarn tamamini yaptm ortasi olackms azda olsa cikarmiydi acaba burada yok yanlissa bidaha gitmem gerekeck napcm bilmiyormbir aciklammada yapmadilr yaaaa
Evet canım..Bende Metin Özatanın yazısını okudum..Mthfr de homosisteinin önemli olduğunu görünce,genetik testleri yaptırdıktan sonra homosistein de yaptırdım..Ve devlette yaptırdığımda 19.5 çıktı..Ben şok oldum ve çok moralim bozuldu..Genetikçi önce mthfr nin kesinlikle önemli olmadığını ve kansulandırıcı kullanmama gerek olmadığını söyledi..Homosistein sonucunu görünce aspirine başla dedi..Ben bunun üzerine şüphelendiğim için birde özelde yaptırdım..Ve çok şükür 8,7 çıktı..10 a kadar normal yazıyor..Ve bu homosistein yüksekliği b12 eksikliğinden kaynaklanırmış..Folik asit(folat) kullanımıda b12 eksikliğini körüklermiş..Bilmece gibi:)Bu yüzden birde folat tahlili yaptırdım..max 15.4 olması gerekirken benim 18 çıktı..Yani folik asit fazlalığım var..Folbiole geçmeyi düşünürken geri adım attım..Çünkü folbiol saf folik asit..Daha yoğun anladığım kadarıyla..Folic plus içiyorum..Günde 3 tane içilmesi gerekiyor yazıyor ben 2 tane alıyorum çoğu zaman..Çokta depolamak istemiyorum..(Aslında osman hocaya folik asite başlayayımmı diye sorduğumda sen bilirsin ama ne gerek var şimdiden depo ediceksin vücuduna.hamile kalınca zaten içicen demişti..Ve bana bu söylediği çok saçma gelmişti..Bazen haklıymış diye düşünmüyor değilim,ama yine içiyorum)Birde b12 tahlili yaptırdım..Onda alt sınır 208 benimde 270 çıkmış.Benexol B12 (B1,B6,B12) içeriyor canım..Araştırdığım kadarıyla içmem gerekiyor ama bazende korkmuyor değilim..Bir vitamini sürekli içmek ne kadar iyi..Bir taraftan bir şeyleri onarırken başka şeyleri yıkmayalımda..
canım inan gülmek istiyorda eskilerde kayboluyorum işteCanım ilki dikişsiz 2. dönem kaybı, 2. si tek yumurta ikizi serklajlı 23. hafta( maya klinikten hüseyin mutlu serklaj yapmıştı hideniskonun ilk oğlunda serklajını atan), 3. sü bursada attırdı...
Alminanın izmirde prof namık demir ve tuğbanı dr si orçun sezer attı. nursinin cemil akgül attı ama o çoğunlukla marmarada takibe gitti orada doğum yaptı 32 ya da 34 teydi... Alminanın ikiz kaybı 18 haftada. Nursinin de tek kaybı o da 18 haftadaydı hatırladığım...
yarenle konuştuk. o yaşı büyük olan hacca mı umreye mi ne gitmiş. çıkmış genç olan da saatleri çok diye ayrılmış. yaşı büyük olan yine girmiş oraya... dediğiniz gibi telde tuhaf yüzyüze iyi aslında.
beni de hiç bağlamadı malesef cemil beye...
burcim Allah iyiliğini versin. çok şey istiyorsun...
Dr lerin de muayene saatleri oluyor o arada telefonla görüşmüyorlar acil değilse. Ben Arda beye genelde mesaj yazardım o da mesajıma cevap yazardı. önmeliyse femicali arardım sonra dönerdi. gece hiç aramadım.
inanç konusuna gelince. Ben ilk kasımda 2011 de gittim Arda beye. sabah 9 daydı 8.30 da gittim. biz içeride oturuyorduk selamün aleyküm dedi kızlara...
ben de şaşırdım biraz Avrupai bir görüntüsü var Amerikada filan eğitim almış şaşırdım açıkçası...
sonra hastane sürecinde bizle hep böyle selamlaştı tabi şu da var ailenin yapısına da dikkat ediyordur...
bizim ultrasonlar da hep sıkıntılı olma korkusu olduğundan biz de de besmele çekiyordu hele suyum geldiğinde resmen dua etti ultrasonla bakmadan...
yatarken de koridorda hayırlı cumalar demesini duydum hemşirelere.
Tabi öncelikli işini sevmesi önemli. Gayrimüslim olan iyi dr ler de var. İnsan yine de inançlı olsun istiyor en azından diğer tarafta hesap verme düşüncesi olsun istiyor...
sizin gerçekten hoş olmamış. ben de olsam kırılırdım...
benim tüp bebek tutmadığında buradaki dr m aramadı sonucu bildirdiğim halde kalbim çok kırılmıştş 2 yıldır hep gittim facede yazışıyorduk... çok üzüldüm ama Arda bey aramıştı üzüntümü paylaşmak için. O zaman hoşuma gitti...
sen de seval hanıma git evine de yakınmış ama riskli gebelik uzmanı olmaması biraz sorun olabilir mi? serklajda nasıl? olmaza serklajı cemil hocaya attırıp başka dr de bulabilirsin...
canım hep böyle ol emi:))
Amin canım...
canım idrar kültüründe sorun çıksaydı sorun olurdu. baş orta ve son idrarda sorun çıkmamışsa sorun yok temizdir bence...
rabbim kcagına aldıgın günleri göstersin işşallahGünaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmışbi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize
Ben varım serklaj sonrası bitmek bilmeyen sari akıntım olurdu doktorum kokulu olursa fitil vermişti kullan diye kullandım hiç bı ise yaramadı ne zaman suyu çoğalttim o zman kesildi suyu biraz azaltsam tekrar başlıyorduArkadaslarbenim bu akinti sorunum ne olucak nasıl moralim bozuluyor. Anlatamam zaten haftalar ilerledikçe kaygılarım farklilasiyor bide bu akinti . Dr ama muayene oldum . Vajinal bakmıştı kultur alma gereği duymadı . Zitromax verdi 3 hft bir duzenli icicem kısmetse . Hani 500 lük ikitane varya bir iciste onu icicem . Ama vajinamda bakıyorum butun vajina ağzım kapalı bu akıntıyla . Sanırım bu sadece bende var aranızda serklajli olup bukadar Akın tisi olan
Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı günler olsun dün kontrolümüz vardı köfte dudaklı kızımı gördüm 2549 olmuş kilosu boyuda 46 cm anneside 76 kiloya kadar çıkmışbi sorun olmazsa 37+4 de sezeryanla alıcaklar tabi benim dikişler dayanırsa artık iyice gerilmiş söylediğine göre zaten ayağa kalktığım anda resmen hissediyorum dikişi Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah hepimize
Ben varım serklaj sonrası bitmek bilmeyen sari akıntım olurdu doktorum kokulu olursa fitil vermişti kullan diye kullandım hiç bı ise yaramadı ne zaman suyu çoğalttim o zman kesildi suyu biraz azaltsam tekrar başlıyordu