Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar geldim kizim yuzunu bana gostermedi hic foto almadik cok uzuluyorum boyle iki oldu sirtini donmus internette diger arkadaslarin fotosuna bakiyorum ne hos benimki hic gostermiyor biseysini..
Rahim agzim 2.5cm
Kizim956 gr olmus masallah kizima benimle haftasi ayni olanlar sizin kac gr olmus bebeler..
Balik yagina basladik nidilat yine vermedi..bizden boyle kizlar..
maşallah kıznaaa..bence kilosu gayet iyi..
herşey yolunda şimdilik gözün aydın ...

kızlar merra aradı:KK43:( sancılanmış hastaneye yatırmışlar sesi endişeliydi inşallah sorun yoktur. dua işini bana dedi ama ben pek liste filan bilmiyorum kızlardan o gelene dek üstlenen olur mu?

Allahım yardımcısı olsun inşallahhh biran önce normale döner..

Regrete efulim sağolun canlar wallahi süpriz olmadı erken doğumum zaten bekliyorduk ama 34 ü atlatamadık 33 artı 2 6 mart 14.25 te 12 saat sancı dikişin alınması ve biten suyum sonunda aniden genel anestezi ile sezeryanla 14.25 te dünyaya geldi arenim 3 kilo 40 gr 45 cm ancak akşamında küveze alındı ve florence nightingale den cuma günü medicana international a nakil oldu oğlum...bugün yoğun bakım küvezinde 6. Günümüz bitti solunum problemi, mideden hortumla beslenme , bilirubin kan değerleri sorunları , zor geçen sarılık derken haftamızı dolduruyoruz her sabah 5 dk görürsem dünyalar benim oluyor daha bir kez kucağıma alamadım öpüp koklayamadım sadece elimi camdan sokup dokunaildiğim kadar ayağına eline dokunup çıkıyorus yanından sütümü ilk günden beri sık sık sağıyorum geldiği kadarını poşetle götürüyoruz ... Bugün ilk kez bebek doktorumuz yüzümüzü güldürdü solunumu iyiye gidiyor oksijeni çıkartttık, midesinden hortumu çıkarttık artık biberonla besliyorus sen hep süt getir dediler ben de habire 2/3 saattr bir möö leyip duruyorum:) yeterki bir damla gelsin diye... İnşallah yarın sabah daha iyş haberler alırım iki gün önce kilosu 2.700 di inşallah daha düşmeden oğlumla kavusmak banada nasip olur... Doktor 3 gün içinde burda onu emsirmeye başlayabiirsin gibi gözüküyor dedi hafta sonuna doğruda aksilik olmazsa çıkabilir dedi bu haber bana dünyaları verdi onu öpüp koklamama az kaldı belkide çok heyecanlıyım ... Dualarınız sayesinde ayaktayız.. Rabbim hepiniziden bin kere razı olsun... Güzel gelişmeler olunca tekrar yazıcam... Bilin ki hepiniz de lilinin dualarındasınız... Sağlıcakla kalın , allaha emanet olun canlar....

ne güzel haberler...herşey yavaş yavaş düzelecek inşallah...
aren toparlıyor kendini artık...

çok sevindim , inşallah çok daha iyi haberler yazacaksın buraya
sütün için bol bol su içmeyi ihmal etme

maşallah
bende balık yağı kullandım arda bey ısrarla iç demişti en başından son haftaya kadar
bebek için çok faydalı

:KK43:( hay allah ya, Allah yardımcısı olsun
umarım çok stres yapıp tetiklemez sancılarını

canım bende pıhtılaşma olduğu için sanırım. bizde adı bile geçmedi:))

Merra umarım iyidir.Haberi okuduğumdan beri dua ediyorum.İnşallah sıkıntısız çıkar hastaneden.Ahh dün ne kadar da mutluydu.Allah'ım yüzünü güldürsün.

Kızlar anladığım kadarıyla magnezyum kasılmaları engelliyor.Biliyorsunuz doktorum çok ilaç verme taraftarı değil.Kanama yoksa sorun yok diyor(bu durum beni endişelendiriyor.)Ben de doğal yollardan magnezyum almaya çalışıyorum.Maden suyu bir tane içiyorum.Muz ve bademde de magnezyum bol miktarda varmış.Günde bir muz ve 10-15 tane badem yemeye çalışıyorum.İnşallah yanlış yapmıyorumdur.

Bir de tansiyonum düşük çıkıyor.Sanırım yüksek tansiyon kadar tehlikeli değil.Ne yapabilirim bununla ilgili tavsiyeleriniz neler.

Umarım gününüz güzel ve sorunsuz geçer.

genelde normal dr ler 25 lerden sonra kramplar için veriyor... doğal da iyi neden olmasın:))

Kizlr ya enfeksiyn gecmems kullandigm onnca antibiyotige ragmn simdi kultr verecm kultr veren arkadslr enfeksiyonunz kultrdn sonra gectimi napcm ben ya kultr ise yararmi sorun bulunp cozulrmmu nasil olurda 3ayri antibiyotk markasina rragmn gecmmz cok korkuyirm enfeksiyonun basimma bisey acmasnd

Kizlr ya enfeksiyn gecmems kullandigm onnca antibiyotige ragmn simdi kultr verecm kultr veren arkadslr enfeksiyonunz kultrdn sonra gectimi napcm ben ya kultr ise yararmi sorun bulunp cozulrmmu nasil olurda 3ayri antibiyotk markasina rragmn gecmmz cok korkuyirm enfeksiyonun basimma bisey acmasnd

Belki Kültür'de çıkmaz canım bende idral tahlili yaptırmıştım enfeksiyon çıkınca kültür istediler temiz çıktı ilaç kullanmadım,canım korkmanciksa bile tedavi ederler bol su iç birde chnbden duymuştum Ben kizilcik kompostusu enfeksiyona iyi geliyormuş ben hamileliğim boyunca ictim

Marra'dan haber yok sanırım umarım iyidir

Canım idrar tahlilinde enfeksiyon çıktı.10-15 lökosit,bol miktarda bakteri vardı.Tek kullanımlık bir ilaç kullandım.yanmalar geçmedi.Hemen doktorumu aradım.kültür ver dedi.Kültürün sonucunu dün aldım.üreme yoktur yazıyordu.İlaç kullanmıyorum ama doktorum ısrar ve inatla çok su iç diyor.şimdi 3 lt su içiyorum.Wc'den de çıkamıyorum:)

Merra'dan haber yok mu?Umarım çok çok iyidir.

Eylulgulu canm keske dedign gibi olsa ama pek sanmmiyorm 3haftadn beri hep ayni degerde kullandigm antibiyotklete ragmn hemde gundd 3litre su ictm banamisn demiyo cok korkuyorm kizilck kompostusunuda bana soylemsti chnb ama hamilykn biitkidn korkuyorm ama denerm olmzs
melek 18 canim bende senin gibi su icip tualttn cikamiyorm ama 3haftadr hic faydasi olmams seniinki yine dusuk galiba benimki 100 yaxzziyi idrada yanma yok ama coj garip bebegme bisey olmick olsa raziym ama nettr hep idrar yolu enfeksiyonu dusuga ve erken doguma sebep olur diyo cik korkuyorm

Eylulgulu canm keske dedign gibi olsa ama pek sanmmiyorm 3haftadn beri hep ayni degerde kullandigm antibiyotklete ragmn hemde gundd 3litre su ictm banamisn demiyo cok korkuyorm kizilck kompostusunuda bana soylemsti chnb ama hamilykn biitkidn korkuyorm ama denerm olmzs
melek 18 canim bende senin gibi su icip tualttn cikamiyorm ama 3haftadr hic faydasi olmams seniinki yine dusuk galiba benimki 100 yaxzziyi idrada yanma yok ama coj garip bebegme bisey olmick olsa raziym ama nettr hep idrar yolu enfeksiyonu dusuga ve erken doguma sebep olur diyo cik korkuyorm

Allah korusun bebeğini canım.İnşallah bir şey olmaz.Doktorunun haberi var mı kullandığın ilaçlara rağmen geçmediğinden?En kısa zamanda tekrar görüş istersen.En azından başka önlemler almaya çalışırsınız.

Merradan haber yokmu ya ben ariyorum ulasilmiyor rabbim evladini ona bagislasin cigerini yakmasin insallah aminnnnn

Melek canm zaten tahliki tekrarlayn doktr oldu kadininda srtk yspacagi bisey yok kac tane antibiyotk verdi fayda etmedi mecbr kultrdn bakack onns gore bisey dicek rabbime sigindm insaallah bebegm benmlr kalr
gutbetci canm damar yoluylada aldm ilk kasilmam oldugnda fayda etmmiyo nasil bir bakteryse hepsine direncli ben anlamaddm nasil idrardn cikip kultrde cikmmz demekki seninki dusuk cikms bbenimkisi hep 100cikiyo napcm sasrdm insaallah kultr sonucu bir ise yarar
merra canm insaallah iyisnndr duam senninle

mrb kızlr düne göre daha iyiyim hamdolsun ama kasılmalarım va ağrım devam ediyor şükür kanamam yok
çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin.nete giremiyorum tel.dede konuşacak dermanım yk hepinizin iyi dileklerini hissediyorum.
allahım bizlere evlat acısı yaşatmasın kimsete hoşçakalın

Cok sevindim merra merak ettim seni sukur iyisiniz insallah agrilarin da gecer saglicakla kavusursun bebisine .
Korkma merracim kendine dikkat et

.
mrb kızlr düne göre daha iyiyim hamdolsun ama kasılmalarım va ağrım devam ediyor şükür kanamam yok
çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin.nete giremiyorum tel.dede konuşacak dermanım yk hepinizin iyi dileklerini hissediyorum.

Iyi olmaniza cok sevindim canim ya
cok merak ettim.

Insallah biraz daha durur bebek.hastanede olman ve kanamanin olmamasi iyi:nazar:
Rabbim yardimcin olsun .

Ve hep iyi haberler yaz insallah.

X