Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gunum gunumu tutmuyor cnm ya yok da cnm 24+4 oldum bu gun itibariyle..
Sen nasilsin hasan basri emiyormu artik fotofunu fese at bi gorim..
Eny cnm vajinal progestan aliyorsan normal cnm ..
Bide sanci demisiniz nasil bi seyki sanci..

gurbetçi merhaba ben bişi sorcam aynı haftalarda olduğumuz için bebeğinin hareketleri her zaman aynımı benim bazı günler çok net ve çok hareketli bazende çok hafif ve az hareket ediyo sence normal mi seninki de öyle mi ?

canım bende kullanmıyorum...kullandığımda ben orsını hep nemli hissediyorum bana kuruluk hissi vermiyor..
enfeksiyon yapabilir diye yazılmıştı burada daha önce...

canim oncelikle rabbim sifa versin kiz kardesim gecen sene dogum yapti gebe kaldiginda idrar yolu enfeksiyonu varrdi ve doguma kadar abartisiz antibiyotik kullandi hastanede yatti ama bebek 36 biterken dogdu 28. haftada hazneye girmisti bile dusun ve kizkardesim gece gunduz gezdi hicte sakinmadi ama onun rahimle ilgili hicbir problemi yokrtu tabi gunde 3-4 litre su ic canim ayaklarini sicak tut o nun gebeligi kıştı yani bebek mart ta dogdu hic corap atlet giymedi gezdi oyle yaniyorum diye simdi cok pisman kizida enfeksiyonlu yazik yavrumda cok antibiyotik kullandi hala da kullaniyo yarin 1 yasina girecek kismetse

ama korkma sen su ic ve kendini sicak tut gecer allahin izniyle okudugumuz tefriciyelerde sana ve bebegine sifa olur insallah

geçmiş olsun canım...iyi misin şimdi?

başı sağ olsun arkadaşının canım. Adet oldun sanırım bir dahaki aya başlıyorsun di mi?

canım akıntı bende de oluyordu... Azitro çok etkili enfeksiyon geçer inşallah...

canım kullanma onlar da yapar...
sık çamaşır değiş. ben yaz hamilesiydim hiç çamaşır giymedim çok iyi oldu enfeksiyon olmadım...

,

ben istanbulda büyüdüm:)) 2010 dan beri buradayım...

canım bağırılıyor merak etme:))

Allahım nassip etsin...

geçmiş olsun canım serum iyi gelir bol su iç. bir de kızılcık şurubu diyor dr ler. ben komposstounu içtim. bol c vitamini bir de....

canım evden çıkamıyorum arabamız yok o yüzden zorunlu olmadıkça çıkmıyoruz nadiren çıkıyoruz... taksi çok pahalı burada...

19asos canim cok sagol icim rahatladi cok lorkuyorm enfeksiyn erken doguma sebep oluyoms insaallah ablaninki kadar dayanr bebegm seninle haftalarimz ayni rabbim hepimzn yardmcisi olsn
merra ozeldn attm cvp allah razi olsn tefriciye icin dedign seyleri yaptm
chnb onern icin cok sagol hazir alacm herhalde simdi skintm enfeksiyn bi suru antibiyotk kullandm fayda etmedi bebegimi bu yuzdn kaybtmektn cok korkuyorm bide enfeksiyn bebegedw geciyorms zamaninda dogsn diyd canaliyorm bu kadar antibiyotk kullaniyorm insaallah saglikli dogar

canlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.İyi bir şey yaptığımı zannederken aslında hata yapıyormuşum.Hemen çıkardım.Çok sağolun:)

B Enimde hep degisken aksam5-10 arasinda cosuyor masallah kizceme..
Enny cnm kesinlikle gunluk kullanma ben hastanedeyken kullandim ..mantar oldum hala cekiyorum bu arada mantar icin geri kreme basladim adi canestan
Efilum enfeksiyon belirtilerim var ama enfeksiyon cikmiyor ne idrarda ne kanda ne crp de ne wbc sadece vajinal kultur aldirtmadim ama fitil kullandim..
Hidenisko canim bademiz cadimiz nasil...
Yaren pek girmiyor kizi selin iyidir insallah..
Pasam hadi kardesim sabahlar olmasin yenide adetin bitti 4gun sonra gun asiri devam adet olana kadar :)))

Gurbetçi anlamadım cnm günlük ne ?

başı sağ olsun arkadaşının canım. Adet oldun sanırım bir dahaki aya başlıyorsun di mi?.

saolasın canım cok zor cok...
10-15gün içinde olacagım adet canım.duphastona basladım dün.
sonra korunma bitiyor:)

ay bakalım bundan sonra ne olacak.digerine 2.5yılda zor hamile kalmıstım bakalım şimdi nasıl olacak
Allah yardımcım olsun

Herkese mutlu huzurlu hafta sonları her cumartesi elimden geldiğince girip haber vermeye çalşııyorum son durumunu özellikle chnb biliyorum beni düşünüyorsun bazen hissediyorum:)) kaşıntı oroblemim farklı boyutuyla geri geldiği için artık günler daha zor geçiyor... Her gece ilk doğum deneyimim kabus olduğu için her gece kabusla geçiyor uyumak iyice zor.. Kortizon hapları alıyorum kaşıntı için ama çok fatda etmiyor, dğer tüm ilaçlar kesildi iki haftadır sadece bebek için vitamin bide eski ilaçlardan magnezyum alıyorum..son iki gündür gece kasılmalarım çok oluyor... Pazartesi iki hafta olacak taburcu olalı o gin kontrolüm var 33. Haftadayım inşallah Aren iki kilo olmuşturda eve mutlu döneriz bakalım doktorum neler diyecek çok merak ediyorum zaten her sey yolunda giderse bu ay sonu 27 si gibi dikiş alınacak ardında sanırım doğum başlayacak... Umarım herkesin sağlığı huzuru sıhhati yerindedir..rabbim çocuklarımıza sağlık, bize sabır dayanma gücü , bu yolda ilerleyen herkese hamile haberi versin... Heoinizi öpüyorum allaha emanet olun...

Duyaydın metak inşallah sizlerde iyisinizdir metal inş bebişin bol bol emiyodur.. Duyaydın inşallah bebişte sende iyisinizdir... Takip edemiyorun ama burdaki herkesin niklerini hatırlayıp dualarımda geçiriyorum...

herkese selamlar arkadaşlar oğluşumun yanından geldim hemen güzel haberleri sizlerle paylaşayım dedim.bugün oglumla 40 dk geçirdik emme çalışmalarına başladık artık ama ememedi normal dediler ama kucagımda onunla 40 dk çok güzeldi 1390 gr olmuş baya bi bebeğe benzemiş maşallah bide zıbın giydirmişler pembe yarısı boş kalmış çok komikti.Allahım bu güzel duyguları herkese nasip etsin inşalah. arkadaşlar ben 185 okudum okuyamayan arkadaşlar varsa alabilirim.

canım çok mutlu oldum maşallah kuzucuğuna inş. en kısa zamanda emmeyide öğrenir ve daha hızlı büyür

Bu arada günde 4 inisülin iğnesi ve ölçümler sonucu şekerşm düşmüyor dozajı artırıyıruz gene düşmüyor:))) doktorum senşn gibi hamilelikte bütün komplikasyonları yaşayan görmedim ben diyor numuneymişim ben :)) pazartesi inş güzel haber everirim size alttan muayene spektrum vs açılma var mı bakacak :))) bu arada guatırımda çıktı , ama güzel haber taşi kardim azaldı :)))) veeeeee artık progestandan progynezten bence kurtuldummmmm tililililiiii vajinama girennnn 99505059484 progestandan kurtuldummmmmmmmmmmmmm darısı isteyen herkesin başınaaaa.... Ama antibiyotik yiklemesi (2 hafta boyunca serum artı hap geve gündüz) vajinamda kaşıntı yaptı şimdş 3 gündr bir ona fitil atıyom :)))) oda bu gece biter..... Karaciğerimde yağlanma var bide :!))))) ohhhh her günüm sorunlu ortadoğu gibiymişim ben eşim öyle diyor çok karmaşık insan üstü değişik bşr yaratıkmışım endokronoloji doc ta öyle diyor:))))) ben artık deliye bağladımmmmmm :)))) size bir şey soracam bu geceye kadar bakarım foruma .... Bebeğin hateketlerş iiyice azaldı ve aşağı baskı çok yapıyorr? Çıkacak gibi vajenden bu hep oluyodu ama arttı metal chnb bu normal mş????

canım eşine deki bak ben çooook özel bir kadınım benim gibisini mumla arasan bulamazsın:)))
şaka bir yana baya zorlu günler geçirdin ve geçiriyorsun aama inş. sonu çok güzel olacak herkesinkinde daha sevimli olacak senin bebişin.
allah evladına sağlık sıhhat versin

EFULİM İN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 4 MART PAZARTESİ SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185 okudu
minito ....................185
enny------------------185 okudu
kargunesi-------------185 okudu
19asos03--------------185 okudu
mulbery .................. 185 okudu
gurbetçii----------------185 okudu
melek18-----------------185 okudu
melek81-----------------185
merra1.......................174 okudu
moonsherase84---------185
mumudihaba------------185 okudu
Sibel_duru--------------185 okudu
svly88........................185 okudu
bade81-------------------185 okudu
feryal37------------------185 okudu
mmery--------------------50 okudu
paşam3405---------------185
regrete------------------- 50
saftunc--------------------185
sutanesi 1982-------------185 okudu
umudum1981 ................185

Chnb……………................. 185 okudu
Hidennisko………............ 100 okudu
Metal……….....................85 okudu
Hapykelebek …………….....185 okudu
eylülgülü .................... 100 okudu

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.

DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.

Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…