Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar ben geldim artık aranızdayım annemler yeni gitti çok üzüldüm ya çok alışmıştım çünkü:KK5:oglm öptüm kokladım çok özlücem eymenimi ya:KK43::KK43:ah dedim hep benim olsaydın keşke şimdi ben kimi alıp gögsümde sallıcam içine o mis kokusunu çekicem :KK43:allahım sesimi dy bu annelik özlemimi dindir artık bende kardeşlerimin dogumna degilde kendi dogmum yapıp bebelerimi emzirmek istiyorum gene duygsala bagladım ben ya:KK43::KK43:keşke herkez elindekilerin degerini bilseler gelin hep bagırıyor yeter kaç gündür uyutmadın diye içim aıyor diyorm içimden allahım benim olsa ben bagırımıyım dün uyttu nasıl oldysa yataktan düştü bir fırlamam varmış allahım içim acıdı kardeşimde kızdı ne yapıyorsn sen diye :KK43::KK43:geçen kızdım ne bagırıyosn adı üstünde bebek uyumaz aglar çok mazlm bir bebek ah benim olsaydı gözümden sakınmazdım ya:KK43::KK43:okadarda şekerki sormayın :KK55::KK55:allahım paşa kulunun sesini duy ne olur benide mutlu et:KK59::KK59::KK59:

Kizlr sayfalr bayagi ilerlems bana tefriciye baslamssinz allah razi olsn belkide dun saywnzde iyi oldm dun yine hastanede yattm gece boyu hic uyumadm kasilma yuzundn sabahta hastaneye gittm rahm boyu 2.5cikti yatis verdi cok sukur bukez erken kesildi idrar yolu enfeksiyonum bi turlu gecmiyo antibiyotigw cvp vermiyo bakteri olabilr bir antibiyotk daha yazdi gecmzse kultr alackms san ini o tetikliyo demekki dedi insaallah bu antibiyotk ise yarar kasilmalr vahvediyo beni nidilt hic ise yarmiyo tefriciyeye baslamamstik basligm hemen allah razi olsn okuyanlrdn

Mumu... arkadaşımızın bahsettiği Meryem suresini okudum (türkçesini) çok etkileyici. Tavsiye ederim.

evet çok etkıleyıcı uzmanlar çocuk sahıbı olmak ısteyenler bol bol okusunlar der

kk okumuştum bır arkadaş bebek istemıyormuş doğum kontrol hapı içiyormuş

eşide bebek istıyormuş her cuma gecesi adam eşime söylememış ama

meryem suresını okuyup duasını etmış ve beraber olmuş hanımıyla sonra kadın hamile kalmış

Aksam banyo yaptım akıntımı kontrol icinvajinama baktım butun vajina girişim akıntıyla kapanmıştı baktığında beyaz ama bembeyaz degil kırık . Peceteye almaya calistigimdada sarıydi ama tam temizliyedim cok moralim bozuldu ya sizinde akıntınız oldugunda vajinaniz bu akıntıyla kapalımı oluyordu . Of ya enfeksiyon olduysam antibiotik kullanıcam dun başladım ama ya gec kaldıysam offf:....(

enny progestanı vajinal mi alıyorsun?eger oyleyse bu bahsettigin goruntu jelin kalıntılarıdır,ben de daha once bu durumdan şikayetimi bahsetmiştim burda,nerdeyse vajina agzı tıkalı durumda oluyordu ama ben bir sure sonra onun temizligini yapmaya alıştım ve o kadar rahatsız edici olmuyordu.antibiyotik başlamışsın korkma gec kaldıgını sanmam,3 gun icinde antibiyotik işinin onemli bir kısmını halletmiş olacak ve sıkıntın da azalacaktır ama tabii ki antibiyotik kullanımında tam turu tamamlamak gerek ,gecmiş olsun cnm:KK16:

mrb kızlar.umarım herkes çok çok iyidir.Enyy canını sıkma olumlu düşün bitanem.İnşallah yavruna sağlıkla kavuşacaksın.

Bir şey soracağım.Ben günlük ped kullanıyorum.Her gün iki üç kez değiştiriyorum.Aceba doğru mu yapıyorum?Kullanan var mı içinizde?merak ettim.Korunalım derken yanlş bir şey yapmayayım.

gunluk ped kullanmanızı tavsiye etmiyorum,vajinanın hava alması lazım kuru kalması lazım,pedle kuru kalmıyor sadece kuruluk hissi olusuyor,ben hamileyken gunde 10 tane camaşır degiştirdigim olurdu

mrb kızlar.umarım herkes çok çok iyidir.Enyy canını sıkma olumlu düşün bitanem.İnşallah yavruna sağlıkla kavuşacaksın.

Bir şey soracağım.Ben günlük ped kullanıyorum.Her gün iki üç kez değiştiriyorum.Aceba doğru mu yapıyorum?Kullanan var mı içinizde?merak ettim.Korunalım derken yanlş bir şey yapmayayım.

Ben günlük ped kullanmıyorum cnm sağlıksız oldugu duydugum icin ince. Yada kalın ben çamaşırımız islandikca kontrol edip değiştiriyorum . Pamuk çamaşır almıştım . Bir sürü kocaman .3,4 kez degistiriyorum.gece yatarken ve sabah kalktığımda muhakkak ama ise yarıyorum bilmem. Bukadar dikkatli yim wc yi sadece ben kullanıyorum . Sıkışık camasir suyuyla kolanyayla siliyorum . Ama akıntım var ya :KK43:(((

Ben kanamadan beri banyo yapmaya korkuyorum,sancılarım hala devam ediyor çünkü. Olmazsa dr. vajinadan kültür alsın ama sanmıyorum enfeksiyon olduğunu kalbini ferah tut.

Canım yaa kendim kadar hepinize üzülüyorum her duamda varsınız insallah sancıların gece nidilat iciyormuydun ? Kimimiz enfeksiyon kimimiz sancı Rabb'imiz yardım etsin bize . Bak muzda bademde magnezyum oranı cok yüksekmis ,, su cok icmek azaltırmış , magnezyum pastil iyi geliyor , sende advil alsan acaba . Bana Dr once advil kesmezse nidilat
dedi . Advili iki gun icersen bir gun içmiyorsun en ufak bir sancıda iç dedi sende sorsan Druna
İnsallah cnm bir bebegimi kaybettim enfeksiyondan ya o yüzden kafayı yedim bazende diyorum ki millet 8 ay komada kalıyor bebeğin yiyecek ekmegi varsa dünyaya geliyor Rabbim isterse engel olur enfeksiyona diyorum .

Benim ilk göreve başladığım yer altınözünün bir köyüydü, iskenderunda oturuyordum. 2000 yılından beri İstanbuldayım. İskenderun güzel bir yerdi, ama çok sıcağa gelemediğimden bana çok hitap etmiyor. Ama yemekleri güzeldi. Bir de oğlumun doğum yeridir İskenderun.

Beni okuduğum kaynaklara göre sayı kesinlikle aynı olacak 1 eksik, 1 fazla olmamalı. Ama daha önce de belirttiğim gibi din adamlarının çoğu sayı konusuna takılmanın doğru olmadığını söylüyor. Ben de onlara katılıyorum.

Tesbih matik aldırsanız çok rahat olur . Nt lerde var ama.

Chnb sen antwkyadamisin ? Ben gecen Bayram gezmeye geldim Antakya İskenderun . Hızır dede türbesi , meşhur cami , hıristiyanların hacı oldugu klise o bölgeyi komple gezdik . Ama yemekler cok agirdi midem bozuldu hep . Hatay'da meşhur bir kahve var orda bir tatlı yedik adını unuttum asla bici bici değildir diye yazılar vardı duvarında sonra harbiyede meşhur bir dönerek vardı orda doner yedik ipek sal aldık zeytinyağlı defneli sabun aldık eğer Hz hızırın türbesine gidersen duaersene bize yine sizle biraz moralim düzeliyor arkadasla rıhtımı varsınız bir an unutuyorum

Son düzenleme:
enny progestanı vajinal mi alıyorsun?eger oyleyse bu bahsettigin goruntu jelin kalıntılarıdır,ben de daha once bu durumdan şikayetimi bahsetmiştim burda,nerdeyse vajina agzı tıkalı durumda oluyordu ama ben bir sure sonra onun temizligini yapmaya alıştım ve o kadar rahatsız edici olmuyordu.antibiyotik başlamışsın korkma gec kaldıgını sanmam,3 gun icinde antibiyotik işinin onemli bir kısmını halletmiş olacak ve sıkıntın da azalacaktır ama tabii ki antibiyotik kullanımında tam turu tamamlamak gerek ,gecmiş olsun cnm:KK16:

gunluk ped kullanmanızı tavsiye etmiyorum,vajinanın hava alması lazım kuru kalması lazım,pedle kuru kalmıyor sadece kuruluk hissi olusuyor,ben hamileyken gunde 10 tane camaşır degiştirdigim olurdu

Vajinal almıyorum cn m progestani . Daha once vajinal kullandığımız eyler bende problem yarattı etkisinde azalma olmadıgı icin ağızdan sabah aksam alıyorum . Birde simdi yarım depot haftada oluyorum .

Canım nasılsın?
Hamilelik Takvimi'de kaldırmışsın. Kaç oldun canım. 25 bitiyor değilmi?

Gunum gunumu tutmuyor cnm ya yok da cnm 24+4 oldum bu gun itibariyle..
Sen nasilsin hasan basri emiyormu artik fotofunu fese at bi gorim..
Eny cnm vajinal progestan aliyorsan normal cnm ..
Bide sanci demisiniz nasil bi seyki sanci..

Kizlr bendeki sorunu anladm galiba butun skinti idrar yolu enfeksiyonu ben bu kadar ciddi oldugunu bilmiyrdm dusuge sebep olan baska enfeksiyn saniyordm arastrdm butun sebep bu enfeksiyn bu kullandigm 3.antibiyotk kizlr ya gecmiyo napacm ben gecmzse goz gore gore erken dogm yapacm varmi benm gibi enfeksiyndn yana skintili

benim bildiğim günlük ped hamilelikte sağlıklı değil onun yerine çok sık iç çamaşırı değiştirmek ben öyle yapıyorum.bazen saatte bir bile değiştiriyorum akıntının durumuna göre.

Cnm ben kaç kez mantar oldum o pedler yüzünden kesinlikle tavsiye etmem

Kizlr bendeki sorunu anladm galiba butun skinti idrar yolu enfeksiyonu ben bu kadar ciddi oldugunu bilmiyrdm dusuge sebep olan baska enfeksiyn saniyordm arastrdm butun sebep bu enfeksiyn bu kullandigm 3.antibiyotk kizlr ya gecmiyo napacm ben gecmzse goz gore gore erken dogm yapacm varmi benm gibi enfeksiyndn yana skintili

canım senin için tefriciye okuyoruz görmüşsündür.niyetini ve ilk duasını sen yap yayınladığım listenin altında var neler yapacağın

EFULİM İN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 4 MART PAZARTESİ SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185
minito ....................185
enny------------------185
kargunesi-------------185 okudu
19asos03--------------185 okudu
mulbery .................. 185 okudu
gurbetçii----------------185 okudu
melek18-----------------185 okudu
melek81-----------------185
merra1.......................174 okudu
moonsherase84---------185
mumudihaba------------185 okudu
Sibel_duru--------------185 okudu
svly88........................185
bade81-------------------185 okudu
feryal37------------------185 okudu
mmery--------------------50
paşam3405---------------185
regrete------------------- 50
saftunc--------------------185
sutanesi 1982-------------185 okudu
umudum1981 ................185

Chnb……………................. 185 okudu
Hidennisko………............ 100 okudu
Metal……….....................85 okudu
Hapykelebek …………….....185
eylülgülü .................... 100 okudu

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.

DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.

Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.

kızlar ben geldim artık aranızdayım annemler yeni gitti çok üzüldüm ya çok alışmıştım çünkü:KK5:oglm öptüm kokladım çok özlücem eymenimi ya:KK43::KK43:ah dedim hep benim olsaydın keşke şimdi ben kimi alıp gögsümde sallıcam içine o mis kokusunu çekicem :KK43:allahım sesimi dy bu annelik özlemimi dindir artık bende kardeşlerimin dogumna degilde kendi dogmum yapıp bebelerimi emzirmek istiyorum gene duygsala bagladım ben ya:KK43::KK43:keşke herkez elindekilerin degerini bilseler gelin hep bagırıyor yeter kaç gündür uyutmadın diye içim aıyor diyorm içimden allahım benim olsa ben bagırımıyım dün uyttu nasıl oldysa yataktan düştü bir fırlamam varmış allahım içim acıdı kardeşimde kızdı ne yapıyorsn sen diye :KK43::KK43:geçen kızdım ne bagırıyosn adı üstünde bebek uyumaz aglar çok mazlm bir bebek ah benim olsaydı gözümden sakınmazdım ya:KK43::KK43:okadarda şekerki sormayın :KK55::KK55:allahım paşa kulunun sesini duy ne olur benide mutlu et:KK59::KK59::KK59:

hoş geldin sefalar getirdin canım.dualarına canı gönülden amiiiiiin diyorum:)

Aksam banyo yaptım akıntımı kontrol icinvajinama baktım butun vajina girişim akıntıyla kapanmıştı baktığında beyaz ama bembeyaz degil kırık . Peceteye almaya calistigimdada sarıydi ama tam temizliyedim cok moralim bozuldu ya sizinde akıntınız oldugunda vajinaniz bu akıntıyla kapalımı oluyordu . Of ya enfeksiyon olduysam antibiotik kullanıcam dun başladım ama ya gec kaldıysam offf:....(

o akıntın progesteronlu jelden oluyodur vajınadan kullanıyosan benimde öyle çünkü böyle peynir gibi geliyo eline ve vajınayı kapatıyo ama arkadaşların dediği gibi bende temizlemeye alıştım temizliyorum rahatlıyorum kafama takmamaya çalışıyorum zaten çok stresliyiz herşeyden nem kapıyoruz rabbim yardımcımız olsun benimde sulu şeffaf akıntım çooook oluyo bende ondan korkuyorum acaba diyıorummu suyummu azalıyo ama o da jelden galiba

X