Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım ben de döktürüyorum. geçen eşimin arkadaşları geldi 15 kişi. eşime demişler bizi yapıp getireceğiz. ben yine tedbir aldım epey yaptım hazırlık getirdiler ama az ve basit 3 çeşit. Allahtan tedbir almıştım:))

canım oğlum büyük 9 yaşında sayılır. beni onun dersleri yıpratıyor çok hareketli zor oturuyor...

Son düzenleme:

Kontrolun insallah iyi gecmistir bende anliyamadim
Dr la sikayetlerini konustunmu onerisi ne oldu

Progestan konusunda ne dedi aorucaktin
Vajinalmi kullanicaksin

Niye anlatamadım ben kendimi :) kontrol normal gecti bebek hareketli iki hft kontrol agri olursa advil. Ben Dr gidene kadar iyiydim . 1 hft yürümuyorum az yürüyorum ! Hastanede biraz fazla yuriyince sag tarafa iki sancı girdi keskin . Sizede ilk kalktığınızda oldumu acaba . Şimdide hafif hafif var !

Dr um hareket yürüyüşlerde bu tür olaylar olabileceğini benden sadece is yapma ağır kaldırma gibi seyler dışında cok yatmanın gereksiz oldugunu olucak olan olur dedi ' bu hft icin butun önlemleri aldık . Dedi Rabbim yardım etsin biliyormusun birtek onu sormadım unuttum . Ben pek vajinal kullanmak istemiyorum o vajinal dedi zaten onceden ben istemiyince tmam dedi yoksa uyarirdi. Kendi bile vajinal muayeneyi bile cok tercih etmiyor .

Gunaydinlar olsun iyi hafta sonlari olsun insallah..
Feryalcim saftuncun her ikiniz ozellikle dualarimdasiniz cunku o kadar tup bebek denediniz olmadi insallah bu ay rabbim size nasip eder valla kalbimin en derinliklerinden dilek diliyorum benim bi tarafim hep kirgin ben usgden bebegime bakinca Allahim sen arkadaslarimada nasip et diyorum hamile kalmak isteyen herkes ama sizin tupsuz olmuyor ama ben allahim mutlaka bir yerden kapi acacagina inaniyorum sabredip bekleyin insallah tez vakitte insallah..
Heppy kelebek cnm seninde basin sag olsun rabbim mekanini cennet etsin insallah ..
Mery bade kizlar nerdesiniz ...
Hidenisko valla senin kizi feysten gorunce teli isirasim geliyor hele o kasini catisi benim kiz kiskanicak valla ablasini Allahim hep kizim olmasini istemisimdir insallah kucagimada alirim kizimi..
Sahbamus angarali nerelerdesin kiz .
Ha bu arada unutmusum yeni aklima geldi gecen pasamla konustum slm i vardi sizlere sikilmis dugun olsun hemen evime gidecem diyordu ..
Metalcim basri nasil emmeye basladimi biraz ...
Enyy cnm iyi haberlerle gelmissin o sanci ben gaz yapinca oluyor bende seninkiyle aynimi anlamadimki icini rahat tutmaya calis cnm insallah daha iyi olursun ..
Ah ah bu gunumuze hamd olsun soyle gezmeli oynamali bi hamileliklerimiz gecmiyor ki bi gun basimiz agiriyor bi gun kicimiz bi gunde bi yerimiz agrimayi verse..
Aman bak mumuyu unuttum cnm sona kaldin gibi bulantilarin var mi cnm asermelerin falan..
Chnbcim cnm ablam iyiki varsin..
Kizlar unuttuklarim kusura bakmasin bide isimlerinizi yazamiyorum toplu azdigim icin alintili yazamiyorumki bakiyim..
Insallah guzel haberlerle gelirim insallah kizim kilo almistir ..
Bak melek cnm yeni aklima geldin 28 gelmissin cnm masallah bencede artik yat chnbnin dedigi gibi bi ara yaticam dedin ama hakkinda hayirlisi cnm..
Kizlar ben kahvaltimi yapim
Sonrada sorulari temize cekiyim
Optum sizleri dualarinizi eksik etmeyin.....

Enyy sana hastanede bi olayi anlatiyim ..
Hastanedeyken her gun kayinbabam arardi,her aradiginda da nasilsin bi yerin agiriyormu diyordu bende serum takili uzanmisim kalkmiyorum diyordum..
Her aradiginda ayni soru bendende ayni cevap ..
Bi gun yine aradi ayni soruyu soruyor bende yatiyorum iste dedim oda biliyorum yattigini agriyan bi yerin varmi dedi bende icimden seyimin ici agiriyor dedim simdi adama bunumu diyim yani hic dusunce yok adamda ...
Bende yatiyorum iste yatan kisinin neresi agirirsa benimde oram agiriyor dedim alla alla ya :)))

Allahım ya Tövbe estagfurullah :)))) Guldurdun beni valla Vallahi dün kontrolde böyle sorunsuz gebeler geliyor ya allahım dedim ya hem kendim hem siz geldiniz aklıma . Millet mı rahat bizim yaşadıklarımızdan yoksa asırı düşünmektenmi hersey bizi buluyor ya yani 100 kişiden 10 kişide olurmuş böyle seyler . Oda bizi buldu . Benim önceki ivf tek transfer oldu ikiye bölündü . Mono mono oldu milyonda bir yani oda beni buldu iste :) gülsekmi aglasakmi su günler bir bitse saglikla kavuşsak :) bir oh şükürler olsun diye bagiricam avazım çıktığı kadar .
İ

Burçimcim Allah sabır versin arkadaşım..dediğin gibi bizi bizden başkası anlamaz..Bende çok yakın bir arkadaşımın bebeğini görmeye hastaneye gittim..Etkilenmem sandım ama malesef hala unutamamışım..Bebek yeni doğmuş,çok küçük olunca etkiledi herhalde..Allah hepimize sabır versin..Çok zor şeyler..Birdaha yaşatmasın rabbim..Anlıyorum seni..
Moralini bozma arkadaşım..Progesteron benim bildiğim adetin 22.günü yapılıyor..Sen niye 2.günü yaptırdın?Birde dğerin kaç çıktı?Referans aralıkları dışındamı?

Melekçim inşallah 40lı haftalara gelirsin canım..Nidilata başlamanın tek sebebi bebeğin aşağı dönmüş olmasımı?Rahim ağzı uzunluğunu ölçtümü?Benim bir arkadaşım var..Oda 27.haftasında.Ama normal hamile bizler gibi değil..Doktora kontrole gittiğinde bebek aşağı dönmüş demiş dr si..Ama bu problem değil..Var böyle hastalarım..Kanaman ağrın olmadığı müddetçe sorun yok demiş.Önemsememiş yani..Bende şaşırdım..27.haftada bebek dönermi?Dönsede bu problemmi?Bilemedim..Arkadaşımın drsi 1 ay sonra görüşelim demiş..Ayda bir gidiyor kontrole..Bana uzun geldi bu durumda..

gurbetçi cnm bugün kızını göreceksın dıyemı çok neşelısın döktürmüşsün

dr hayırlı haberlerle gel inş

mıde bulantılarımı sorma tavan yapmış durumda şiksyet etmek istemıyorum bıraz perişan durumda gözüküyorum herhalde

abimin gözlerimin içine acıyarak baktığını yakaladım olsun inş geçecek bu günler

güzel günlerın çabuçaçık gelmesıni bekliyorum hayırlısıyla

en makbul dua müminin mümin kardeşine yaptığı duaymış ALLAH c.c senden ve butun arkadaslardan razı olsun dualarını esırgeme bızlerden cnm

chnb cnm takvım yapınca sankı zaman yavaş ilerliyor gibime geliyor

RABBIM kolaylıklar versın güç kuvvet versın mısafır ağırlamak yorucu oluyor

bırde geçen gün hamileliğimi özledım diye yazmışsın bende hayret ettım demekkı bu gunler güzel mı kı

eny çok isterdım hareketlı bır hamile olmayı ama takdır böyleymiş

eşim mobilyacı bırkaçgün önce bebek odası götürmüşler ve kadının doğumuna bır hafta kalmış ama herşeyı kaldırıyor koşuyor zıplıyor hareketlerıne şaşırdım diyor

tabı adamın beynınde hamile olunca yamak geldiği için normal olana şaşırıyor bızler anormaliz

BAŞINIZ SAĞ OLSUN HASTALARINIZA DA aLLAH ŞİFA VERSİN CANIM...

Ben de yan komşuda cuma duası varmış ona gittim ...

yarın akşam evlenme tebriğine gideceğiz ertesi gün misafir var yemeğe...

Chnb canım maaşallah son sürat geçiyor hayatın.Ama arkadaşım kızıyorum ben bu sana gelenlere.Onlar davet etse ya ,sen çocuklu kadınsın.Bide yemeğe geliyorlar.Misafir güzel bşey ama nasıl yetişiyorsun arkadaşım 2 çocukla..Temizlik yemek..Valla takdir ediyorum seni.Becerikli kadınsın:)

Başınız sağolsun arkadaşım..Allah şifa versin ablanada,amcanada..

Canım muayene saatine az kaldı..Heyecan doruktadır..İnşallah çok güzel haberlerle geleceksin..Kızınıda göreceksin..Allahım sağlıklıca kucağına aldığın günleride görmeyi nasip etsin.Çok hakediyorsun arkadaşım..Duaların içinde Allah razı olsun..Allahım hepimize nasip etsin bütün güzellikleri..

Mumucum cnm valla bilmiyorum bana arada geliyorlar :)
Mide bulantin icin istersen dr b vitamini takviyesini sor benim bulantim hic olmamisti az vardi..
Bide kizlar hastanedw yattigim sure icinde kadinlarin hemen hemen hepsinde pihtilasma vardi ve onlara diyet yemek veriyorlardi bu benim dikkatimi cekti benimdr ozgur bey oldugundan normal yemek yiyordum kizlara sordum neden boyle diye bazi yiyecekler pihtilasmayi artiriyormus mesela dedim;iste ceviz bezelye kola et balik findik fasulye daha neler aklima gelmiyor ben bunlarin hepsini yedim ama icime kurt dustu gecen kontrolde dr sordum dediki bu hetologlarin kanda bi madde varmis pihtilasma olanlarda gorunuyormus bunlarda artoriyormus ama ben herkeste de olacak demiyorum sen onlara bakma dedi et yemiyecen balik yemiyecen ne yiyecen dedi bos ver sen onlari dedi ye ic yat dedi..
Su taneside bu sinan beksaca gitmis onada diyet yapicaksin demis dr iste bu yazdiklarimi yemiyeceksin demis ..

selam fıstıklar detaylı ultrasona kaçıncı haftada girdiniz nasıl bişey.bana dr 3 boyutlu ultrasonla da bakıyor 16.haftadan beri.
barmakları,eli,bacak kemiği ,midesi vs sayıyor.detaylı ult. dedikleri bumu ki.bi arkadaş ölçülerini alıyor demişti.benim öyle ölçüyle ilgili bişey demedi merak ettim.sizin nasıl oldu kaçıncı haftada oldu

canım nidilata da başlattıysa kasılman var.erken doğum için önlem amaçlı ciğer geliştirici de yapmış.peki çalışman için ne diyor.işyerinden izin alma veya rapor alma şansın yok mu.
inşallah bir sıkıntı olmaz ve hayırlısıyla38-40 ları görürsün.Allah seni de evlatlarını da korusun

canım bu günlerde geçecek inş. her şer de bir hayır,her hayırda bir şer varmış.konuşmak kolay yaşamak zor biliyorum inşallah sana ve isteyen tüm arkadaşlara en kısa zamanda hamileliği nasip etsin sonrada sounsuz bir gebelikle sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin.bizim de imtihanımmız evlatlarımızla.Rabbim bir daha onların acılarını göstermesin

maşallah size canım
Allah hepimize 36-38-40 ları göstersin.sırayla doğuralım inş. sırayı şaşan olmaz
Allah evlatlarımızı korusun

canım kızın kaç yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…