Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allahım ya Tövbe estagfurullah :)))) Guldurdun beni valla Vallahi dün kontrolde böyle sorunsuz gebeler geliyor ya allahım dedim ya hem kendim hem siz geldiniz aklıma . Millet mı rahat bizim yaşadıklarımızdan yoksa asırı düşünmektenmi hersey bizi buluyor ya yani 100 kişiden 10 kişide olurmuş böyle seyler . Oda bizi buldu . Benim önceki ivf tek transfer oldu ikiye bölündü . Mono mono oldu milyonda bir yani oda beni buldu iste :) gülsekmi aglasakmi su günler bir bitse saglikla kavuşsak :) bir oh şükürler olsun diye bagiricam avazım çıktığı kadar .
İ

Amaaan biz gülsekte ağlasak da kaderde olanlar yaşanacaksa en iyisi gülelim, polyannanın kulaklarını çınlatalım:)
nekaaaa özel insanlarız herkes gibi sıradan basit bir hamilelik geçirmiyoruz,her an tetikteyiz , adrenalinimiz tavan yapıyor doğurana dek ...
herkese nasip olmaz bunlar yahu... hamdolsun :)))

dün 4 aile geldi misafirliğe tevafuk buya 3 ü hamile,biri çalışma aşamasında ... gebişler anlatıolar o filme gittik,burada oturduk vs. bide sormazlar mı hafta sonu urlaya kahvaltıya gidek diye:) hamdolsun diyorum herkes farklı geçiriyor işte bu süreci... kimi çok istiyor olsun diye neler neler yapıyor,kimi vicdansızlar ise doğurup sokağa atıyor yada el kadarcık bebeğe eziyet edip öldürüyor... bu dünyanın düzeni işte...

Selam arkadaşlar,

Bugün kontrolüm vardı..İşyerinden erken çıkıp, kreşten oğlumu da aldım götürdüm doktora.. pek ilgilenmedi bebekle gerçi..

Bebek 1150 gr olmuş. Ve aşağı dönmüş. Günde 3 kez nidilat başlatıyor. Ve haftaya Cuma sabah 2 doz akşam 2 doz celestone ciğer geliştirici iğne bir de bir sonra ki Cuma sabah 2 akşam 2 doz olmak üzere toplam 8 doz yazdı.
Prolutona haftada 1 devam.

2 Hafta sonra göreceğim seni dedi.. tabii ki çalışmaya devam..

canım anlamadım valla hem çalışmana izin veriyor ama diğer yandan bisürü ilaç başlatıyor..
kasılman falanmı var nidilata başlayacaksın?nst de sancı falanmı çıktı??

benim kızımında başı aşağıda 26.haftadan beri ama doktorum bişi dmedi...:26:

bu ciğer geliştirici iğne de önlem amaçlı sanırım....

bende bu gidişimde sorucam gerek varmı diye....

uykusuz her gece yorgun ölesiyeeeeeeeeee... ıhlamur içiyom belki sızarım sonra.Ben bugün öyle bi gün geçirdimki hala geçtimi acaba herşey diye düşünüyom akşam yemeginde arkadaşlar vardı yemegi yedik biz arkadaşla masa başı muhabbeti ediyoz eşim ellerini yıkadı geldi sana bişi dicem ama nolur üzelme dedi.bi yutkunmuşum önceki hamileleiğimde böyle dediğinde annem kalp krizi geçirmişti dedim yine bişi oldu.keşke bişi olsaymış biçok şey olmuş.amcam vefat etmiş dayım 5 gün önce kalp krizi geçirmişti taburcu olmuştu bu sabah tekrar gecirmiş yogun bakımdaymış ablam 15 gün önce ayagındaki kemik büyümesinden ameliyat olmuştu bugün alçılar açılmış ayagında morarmalar başlamış ya dedim durrrr tüm yemegi dizdin bogazımaa zor bi gündü anlayacagınız sanki hepsi bugünü bulmuş Allahım amcama rahmet diğerlerinede acil şifa veriri inş.bi gün telefon etmedim kimseye sanki deprem olmuş gibi

Allah rahmet eylesin hastalarada acil şifalar versin rabbim.

selam fıstıklar detaylı ultrasona kaçıncı haftada girdiniz nasıl bişey.bana dr 3 boyutlu ultrasonla da bakıyor 16.haftadan beri.
barmakları,eli,bacak kemiği ,midesi vs sayıyor.detaylı ult. dedikleri bumu ki.bi arkadaş ölçülerini alıyor demişti.benim öyle ölçüyle ilgili bişey demedi merak ettim.sizin nasıl oldu kaçıncı haftada oldu

bana 21+3 te ayrıntılı yapıldı...20-22 hafta arası yapılıyo sanırım...kalp kan akımı kordon kan akımı na bakılıyor..tek tek organlar plesanta falan incelieniyor..
ölçümler yapılıyor..
benimki öyleydi en azından..yarım saat falan sürmüştü

gurbetçi bacım ne güzel yazmışsın. yeğenimin özgür amcası güzel şeyler de inşallah daha da sevinirsin.
olsun kayınbaban arıyormuş yine de adamlar ince düşünemiyor işte.:KK1:

bade canım sen yazmıştın di mi 27 haftalık baş aşağı.. canım benim 25 haftalık bebeğim de baş pozisyonu doğdu. peki burada erken doğumu normal yapanlar ayak geliş mi doğum yaptılar? kızlar merak ettim...
canım temizlik detaylı yapğmıyorum hep yağmur oluyor balkon yıkamıyorum cam silmiyorum süpürüp silip toz alıyorum. alt komşum bazen bebeğe bakıyor sıkışırsam. canım biz buralı değiliz ama çok çevremiz oldu gelen çok oluyor hayırlı olsuna. 3 yıl oldu geleni hoş gelnine, bebek için baş sağlığına, ev aldık hayırlı olsuna, düşük yaptım geçmiş olsuna, hastanede yattım oraya geldiler 20 gün yattım ya, şimdi de hayırlı olsuna. yan komşumun eşi diyormuş eşim için maaşı misafir ağırlamaya yatırıyor...:KK1:Allah bereket veriyor. ben de özlemişim hazırlık yapmayı kaç ayın acını çıkarıyorum...
sen karar verdin mi hamilelik olursa kime gideceksin osman hocaya mı?

merra canım benim 16. haftaydı bir de 20 li haftalardaydı ayrıntılım...

mumudihaba canım bulantı çok zor benim kanamam kesildiği halde bulantı yüzünden epey yatmıştım hatayda...
evet canım ya karnımdaki hareketlerini özlüyorum....

enyy gerçekten mono mono talihsizlik olmuş. edamecrin vardı onun da öyleydi kaybetti bebişleri sonra tek serklajla 40 haftayı geçti doğum yaptı senin de öyle olsun inşallah...

selam fıstıklar detaylı ultrasona kaçıncı haftada girdiniz nasıl bişey.bana dr 3 boyutlu ultrasonla da bakıyor 16.haftadan beri.
barmakları,eli,bacak kemiği ,midesi vs sayıyor.detaylı ult. dedikleri bumu ki.bi arkadaş ölçülerini alıyor demişti.benim öyle ölçüyle ilgili bişey demedi merak ettim.sizin nasıl oldu kaçıncı haftada oldu
Ben ilk haftalarda z.kâmile gitmiştim sat'ima göre 23. Haftaya verdiler kendi doktoruma söylediğimde gerek yok ben bakıyorum demişti,organ gelişimine felan bakıyor olcumlerede bakıyor ben pek anlamıyorm ama bı tablo görüyordum her usgde

gurbetçi bacım ne güzel yazmışsın. yeğenimin özgür amcası güzel şeyler de inşallah daha da sevinirsin.

bade canım sen yazmıştın di mi 27 haftalık baş aşağı.. canım benim 25 haftalık bebeğim de baş pozisyonu doğdu. peki burada erken doğumu normal yapanlar ayak geliş mi doğum yaptılar? kızlar merak ettim...
canım temizlik detaylı yapğmıyorum hep yağmur oluyor balkon yıkamıyorum cam silmiyorum süpürüp silip toz alıyorum. alt komşum bazen bebeğe bakıyor sıkışırsam. canım biz buralı değiliz ama çok çevremiz oldu gelen çok oluyor hayırlı olsuna. 3 yıl oldu geleni hoş gelnine, bebek için baş sağlığına, ev aldık hayırlı olsuna, düşük yaptım geçmiş olsuna, hastanede yattım oraya geldiler 20 gün yattım ya, şimdi de hayırlı olsuna. yan komşumun eşi diyormuş eşim için maaşı misafir ağırlamaya yatırıyor...:KK1:Allah bereket veriyor. ben de özlemişim hazırlık yapmayı kaç ayın acını çıkarıyorum...

mumudihaba canım bulantı çok zor benim kanamam kesildiği halde bulantı yüzünden epey yatmıştım hatayda...

enyy gerçekten mono mono talihsizlik olmuş. edamecrin vardı onun da öyleydi kaybetti bebişleri sonra tek serklajla 40 haftayı geçti doğum yaptı senin de öyle olsun inşallah...

24. haftada baş aşağı normal doğum yaptım.Doğum öncesi çok ağrım oldu ama doğum çok kolay oldu.Suyumun gelmesi ile bebeğimin doğumu arasında 2 dakika bile yok.Çokk acele etti Zeynep'im:KK43:

İnşallah gurbetçi güzel haberlerlerle gelir.

QUOTE]

16 haftalık doğumlarımın hepsi başaşağı doğdu

günaydınnn teyzeleri doktor kızımı çok beğendi bi cilveleştiler sormayın bu kız cadı olucak bu gün doğsa bile kendini kurtarır erken doğacak bişey olucak diye stres yapma diye kızdı bana :KK17: :KK1: 1.476 gr kilosu 35.6 cm de boyu olmuş çok şükür hiç bi sorun yok dikişlerde iyi evde her dakika kıvrandıran kasılmalar makineye bağlanınca nedense hiç çıkmadı pre-parı 3 saatte bir iç dedi iki haftada bir nst ye bağlıycaklar biraz kilo almışım nişastayı tamamen kes dedi:18: bizden bu kadar inşallah sonuna kadar böyle gider Allah herkesin yavrusunu bağışlasın hiç birimize aynı acıyı birdaha yaşatmasın
Aminnnnnn
güzel haberlerle gelmişsin sevindim canım:KK16:

HAPPY KELEBEK basın saolsun arkadasım.ablana da gecmiş olsun..

birsürü alıntı yapmıstım yanlıs bir tuşla hepsi silindi:KK43:(

GURBETÇİ beni sormussun arkadasım.
ben pek ii deilim bugünlerde.
herseye kızıyorum,bagırıyorum aglıyorum

küçücük sebepden evi birbirine kattım dün.
sonra oturup bağıra cagıra agladım
içimin acısı bazen öyle çok yakıyor ki..

bazen çok iyiyim bazen de aklımı oynatacak gibi..
zaman geciyor toparlanmalıyım artık diyorum halime üzülüyorum.

sende bugün kontrolüne gidicekmişsin iyi haberlerini dört gözle beklıyorum

Benimde 23 haftalık baş aşağı oldu doğumum..Valla canım karar vermek büyük sıkıntı..İşin içinden çıkamıyorum..Feryallede konuşuyoruz..Ama bir türlü sonuca varamadım..Hepsinin ayrı bir yönü var bu doktorların.İnsan olumsuz bir iki bişey duyuncada gerçekten ne yapacağını şaşırıyor.Allah yardımcımız olsun da doktorlar bize insaf etsin..Ne denir başka..

Ağzından bal dalmıyor diyorum cnm insallahhhh . 40. Hafta AMİNN

Bende 24. Haftada bas gelisli dogum yaptim.
Dogum oncesi tam 13 saat sanci cektim.
ama suyum dogum aninda geldi.

Arkadaslar su dr konusunda isin icinden cikamiyorum.
Osman bey serklaj konusunda iyi ama ya sonrasi
benim tup bebek olacagi icin asil bir bir dr la baslayip devam etmek istiyorum
Ama benim yasadiklarim sinemin yasadiklari dusunduruyor beni

Birde aylardir kafami mesgul eden en buyuk soru
dikisin kimin tarafindan atildigimi onemli yoksa zamaninda yapilip gerekli her tedbirin alinmasimi
Iki teknikten bahsediyoruz mcdonalds ve shikadir(yanlis yazdiysam kusura bakmayin) anci ve kasilma olmadigi surece hamilelik her ikisindede ileri haftalara gidiyor.

Iste boyle karmakarisigim.

Bu ayin 27. De u.u de randevum var.doc.dr baris ata alaninda cok deneyimli oldugunu soyluyorlar bakalim hikayeme ne diyecek ve farkli testler uygulayacakmi

Ondan sonra rabbim kismet ederse bismillah deyip basliycaz tedaviye

esim yanimda 4 gundur cok giremiyorum kusura bakmayin gecmiside okuyamadim ama sayfada bebek pozisyonlarindan bahsedilmis sanirim persembe dr a gittik hersey iyi cok sukur ama bebek oturur yani poposu uzerinde bir vaziyette basi yukarda cok baski yapiyo kasiklarima hele birazcik yuruyum hemen bebek cikti cikacak gibi hissediyorum cok korkuyorum tuvalete gitmeye bile benim gibi olan varmiydi aranizda hatirlayan varmi

dün 4 aile geldi misafirliğe tevafuk buya 3 ü hamile,biri çalışma aşamasında ... gebişler anlatıolar o filme gittik,burada oturduk vs. bide sormazlar mı hafta sonu urlaya kahvaltıya gidek diye:) hamdolsun diyorum herkes farklı geçiriyor işte bu süreci... kimi çok istiyor olsun diye neler neler yapıyor,kimi vicdansızlar ise doğurup sokağa atıyor yada el kadarcık bebeğe eziyet edip öldürüyor... bu dünyanın düzeni işte...

Ama en güzel en akıllı bebek seninki olucak ! Üstelik Rabbim bizim sınavımızı böyle yapıyor bakalım onlarınki ne olucak . Biz saglikli Alalimda kucağımıza seninde az kalmış Allah'ın izniyle sende gezicen insallah .

Bende 24. Haftada bas gelisli dogum yaptim.
Dogum oncesi tam 13 saat sanci cektim.
ama suyum dogum aninda geldi.

Arkadaslar su dr konusunda isin icinden cikamiyorum.
Osman bey serklaj konusunda iyi ama ya sonrasi
benim tup bebek olacagi icin asil bir bir dr la baslayip devam etmek istiyorum
Ama benim yasadiklarim sinemin yasadiklari dusunduruyor beni

Birde aylardir kafami mesgul eden en buyuk soru
dikisin kimin tarafindan atildigimi onemli yoksa zamaninda yapilip gerekli her tedbirin alinmasimi
Iki teknikten bahsediyoruz mcdonalds ve shikadir(yanlis yazdiysam kusura bakmayin) anci ve kasilma olmadigi surece hamilelik her ikisindede ileri haftalara gidiyor.

Iste boyle karmakarisigim.

Bu ayin 27. De u.u de randevum var.doc.dr baris ata alaninda cok deneyimli oldugunu soyluyorlar bakalim hikayeme ne diyecek ve farkli testler uygulayacakmi

Ondan sonra rabbim kismet ederse bismillah deyip basliycaz tedaviye

ay cnm yaa heyecanlandım herşey hayırlı olduğu sekılde gerçekleşir inş senın ve herkezlerın

vereceğin güzel ve hayırlı haberlerı sabırsızlıkla beklıyorum

basla basla hemen basla beklıyorum

servikal serjlaj başlıgını görünce yazmak istedim..bende aynı sıkıntıdan ilk bebeğimi 19 haftalık kaybettim..şun allahın izni ile ikinciye hamileyim.

bu gebelikte 18.haftada açılma farkedılınce amelıyata alındım..fakat benimki dikiş değil..dikişe alternatif peser adında bi alet takıldı.. ve yata yata hamdolsun 35.haftaya geldik..

her hafta proluton depot iğne ve günlük clexane iğne vuruluyorum.fakat 34.haftada prolutonu bıraktık..inş hepimiz saglıklı sıhatlı yavrularımızı kucagımıza alırız.. amınnnnn...

Kizlar geldik ..
Kizim iyi 586 gr olmus sanki az gibi
Rahim agzimda 3.5 cikti vajinal bakildi ..
Dikisimde iyiymis .
Benim kiz hic gostermedi kendini sirtini donmustu hic goremedim pozisyonu iyi degildi ..
Bide bas asagiydi kotu biseymiki o daha doner ama ..
Bizde boyle kizlar nidilatida biraz daha git bakalim dedi..
Uc hafta sonra kontrol var ..

Kizlar geldik ..
Kizim iyi 586 gr olmus sanki az gibi
Rahim agzimda 3.5 cikti vajinal bakildi ..
Dikisimde iyiymis .
Benim kiz hic gostermedi kendini sirtini donmustu hic goremedim pozisyonu iyi degildi ..
Bide bas asagiydi kotu biseymiki o daha doner ama ..
Bizde boyle kizlar nidilatida biraz daha git bakalim dedi..
Uc hafta sonra kontrol var ..

Maşallah kızına annesi çok şükür başaşağı olması kötü değildir sanırım çünkü ben daha hiç benimkinin başını yukarıda görmedim hep baş aşağı cadım

X