- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #39.621
selamlar herkese güzel günler diliyorum.chnb cim benim bildigimde vajinal ölcümde daha kısa çıkıyor ve daha garntili oluyor.birinci hamileliğimde servikal yetmezlik tanısından sonra doktorum hep vajinal bakmıştı ama buda tehlikeli aslında dogumu tetikleyebiliyo.bunda serklajdan sonra hiç bakmadı.doktordan doktorada farklılıkklar var tabi. bu arada herkesin sevgililer gününü kutluyorum hep sevgiyle kalın
Sanırım dr ler yine bu konuda fikir ayrılığı içinde. Arda bey bana hep vajinal baktı ve 2 haftada son ayımda her hafta gittim hep vajinal baktı. Geçen programda da gerçek ölçümün transvajinal ölçüm olduğunu söyledi cine 5 teki programda. Canım çok hijyenik bir ortamda bakılıyor enfeksiyon olabilir mi ki? Hataydaki dr m de hep karından baktı. pazartesi karından 3 cm dedi. çarşamba Arda beye gittik vajinal 2 cm dedi. 2 günde mi kısaldı yoksa vajinalde daha mı kısa çıktı anlamadım...
merhaba arkadaşlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun mutlu bi gün geçirmeniz dileğiyle kontrolüm var bugün inşallah iyi haberlerle gelirim minik sevgilimle randevum var biraz süsleneyimhoşçakalın
güzel haberlerle gel inşallah...
Bu topiği takip edeli çok uzun bir süre olmadı. Ama ben bu topiği çok beğendim. Kimi üyeler uzun yıllardır birarada olmasına rağmen kimseyi ayırdetmeden cevap yazıp beğeniyorlar. Özellikle doğum yapmış olanlarla bebek olayları şimdilik negatif çıkanların cevapları ve iyi niyetleri beni çok etkiliyor. Çünkü biliyorum ki bazı topiklerde gruplaşma fazlasıyla var, insan kendi kendine yazıp kendi cevaplandırıyor. Burada insan kendini yalnız hissetmiyor.
Bu yüzden bu topikteki herkese teşekkürler. Allah buradaki herkesin dileğini kabul etsin... Sevgiler!
Canım gerçekten öyle. ben yazmaya başladığımda 700 lü sayfalardaydık 2 yılı geçti hiç kopamadım buradan herkes çok pozitif ve yardım etmeye bilgisini paylaşmaya çalışıyor. Alışkanlık da yapıyor. Ben kopamadım bak:))
bazen sızlıyor,bazende baskı hissi oluyor ama doktor normal dedi çünkü benim afacan kızım kafayı dikişe dayamış arada da kafa atıyor hatta ultrasonda bile gördük.dikiş olmasaydı çoktan pırtlatmıştın dedi muzur bir doktorumuz var:)
normaldir canım inş. çok kafaya takma bide benim rahim boyu geçen hafta gidişimde 26 mm çıktı senin nasıl
benim de 2.6 ydı 32. haftaya kadar..34 gibi 2 cm indi.inşallah sen de en az 36 yı göreceksin...
ay versinlerde 1 ay 1ay ona da razıyım :)
bizim kurul başkanı biraz gıcık her gidişimde eksra bişey istiyor eşim tek gitse hayatta vermez.neyse buna şükür:)
canım ben hiç kurula çıkmadım eşim gitti aldı. özeldi di mi?
kızlar doktor sitesinde gebelikle ilgili soruları okuyorum arasıra..Orada bir doktor var..Kutay bey..Yaşı ve deneyi epey var özgeçmişine baktığım kadarıyla..Bazı cevapları dikkatimi çekti..Bu arada bende mthfrc677t heterezigot olduğumu yazdım..Gebelikte kan sulandoroco kullanmaya gerek varmı dedim..kesin bir dille sulandırıcı kullanmaya gerek yok demiş..Mthfr yi unutun demiş hatta..Birde ilgimi çeken bir soru daha:
iyi günler hocam,eşim 13 haftalık hamile..daha önce bi düşük yaptı,bu hamileliğin ilk zamanlarında da hafif lekelenmesi olmuştu,doktorumuz bundan dolayı progestan ve coraspin vermişti,daha sonraki gidişlerimizde vitamin takviyesi olarak elevit de yazdı..şimdiye kadar kullandı o ilaçları,en son kontrole gittiğimizde (3 gün önce) folbiol ve progestanı artık bırakabileceğini söyledi..onlar yerine demir ve balık yağı takviyesi yazdı..ama coraspine devam dedi..ben bi yerde balık yağının kan sulandırıcı ilaçlarla içilmemesi gerektiğini duymuştum,acaba öyle bişey var mı??coraspin ve balık yağını beraber kullanması bi sakınca oluşturur mu??
Etiketler:
Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU
Bence bunların hepsini kessin. Progestan ve koraspin dahil, hiç bir ilaç yada vitamin sonuca hiç etki etmez. Bunlar ezber tedavilerdir. Gebelik sağlıklıysa ata binse birşey olmaz, sağlıksızsa pamuklarda yatsa tonla ilaç alsa yine düşer. 20 haftadan itibaren demir desteği dışında hiç bir gebeye ilaca gerek yoktur. İlaç alışkanlıkları ilaç sektörünün itelemesiyle oluşmuştur.
Kızlar osman hocada aynı şeyleri düşünüyor..Bilmiyorum bazen aklım karışıyor..doğrumu acaba diyorum..
Canım bence şöyle: Genetik sorun varsa dediği gibi düşük yapıyorsun progestan filan fayda etmiyor. ama bildiğim bazen progestan değeri düşükse de düşük yapıyorsun. o yüzden hamilelikte başlarda progestan değerine de bakılıyor...
eskiden tabi insanlar ilaç filan kullanmazdı ama ne var derlerdi ki 40 gün bebkler hep uyur. şimdi doğar doğmaz kafalarını kaldırıyorlar bakıyorlar bilinçli bilinçli duruyorlar:)) bence folikasit etkisi:))
peki bu dr serklaja ne diyor? pıhtılaşmanın farklı değerlerine de mi iğne kullanma diyor. mesela pıhtılaşma topiği var kaç defa düşük yapmışlar iğneyle sağlıklı doğum yapan var. O zaman dr ye de gitmesin kimse ilaç da kullanmasın nasılsa doğacaksa doğacak ne yapsak da... ben doğru bulmuyorum...
arkadaşlar merhaba 22 haftalık hamileyim şu 3 - 4 gündür başım çok ağrıyo normalmi ilaç almıyorum ağrı geçmesi için ama geçmiyo bi türlü neden acaba sizce?
tansiyonun yükselmiş olabilir mi? çok zorlanırsan bence dr ne de ağrı kesiciyi sor...
Kizlar kimler ayaklandi kimler yatiyor ben evin icinde turluyorum arada..
canım riskli haftalardasın biraz sabret. çok kalkma yine de canım... biliyorum çok sıkıldın az kaldı bak...
Canım chnb merak ettirdiysem kusura bakma her gün giremiyorum nete, çok şükür Arenim bugünlede benimle her gün bitiminde şükredip öyle yatıyorum, en zor olan her gün progynex iğne benim doktoru biliyorsun proluton depot vermiyor neyseki sabah akşamdı onu kesti sabahkarı eve hemşire gekiyor iğne yapıyor, hareketsiz oluncada çok canım acıyor neyseki progynexi doktorumda bacaktan vurursun dedi hemşire bulmak çok zor bacaktan yapan neyski bu yaparım çok daha acır ama dedi ben de olsun dedim çünkü wc kalkaerken kalçamdan destek alamayınca kalkamıyomda idrara... Bezi denedim sürgüyü denedim külot bezi denedim olmuyo, psikolojik olarak travma yapıyo iki saat bekliyom olmuyo, bugun doktor kızdı ben sana wc kalk siyorum sen ne yapıyorsun onlar sende enfeksiyon yapar hem arada hareket etmen lazım kısa kısa dedi bide akşam 7 den donra su içme dedi... Dün gece 5 bucukta sancı ilr uyandm yarım saat sonra gecti, sanki sağ kasığında iple içinde bir sey çekiyolar lifim yırtılıyo, bunuda anlattım doktora; evet zatrn o hissettiğin ip dedi dikişinin ipi geriliyo dedi, son durum bu kanama yok şükür chnb , wc dışındada kıpırdanıyom gene ara ara haber ederim ...öpüyorum hepinixi öook
çok şükür canım. inşallah 34 e geleceğiz en az. dualarımdasın. neden olduğu konusunda dr n ne diyor? enfeksiyon filan yoktu di mi canım kanda da baktılar mı?
gece wc ye gitme diye mi dedi su içme?
Arenle konuş biraz daha gelme oğlum de:))