Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sanırım dr ler yine bu konuda fikir ayrılığı içinde. Arda bey bana hep vajinal baktı ve 2 haftada son ayımda her hafta gittim hep vajinal baktı. Geçen programda da gerçek ölçümün transvajinal ölçüm olduğunu söyledi cine 5 teki programda. Canım çok hijyenik bir ortamda bakılıyor enfeksiyon olabilir mi ki? Hataydaki dr m de hep karından baktı. pazartesi karından 3 cm dedi. çarşamba Arda beye gittik vajinal 2 cm dedi. 2 günde mi kısaldı yoksa vajinalde daha mı kısa çıktı anlamadım...

merhaba arkadaşlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun mutlu bi gün geçirmeniz dileğiyle kontrolüm var bugün inşallah iyi haberlerle gelirim minik sevgilimle randevum var biraz süsleneyim hoşçakalın

güzel haberlerle gel inşallah...

Canım gerçekten öyle. ben yazmaya başladığımda 700 lü sayfalardaydık 2 yılı geçti hiç kopamadım buradan herkes çok pozitif ve yardım etmeye bilgisini paylaşmaya çalışıyor. Alışkanlık da yapıyor. Ben kopamadım bak:))

benim de 2.6 ydı 32. haftaya kadar..34 gibi 2 cm indi.inşallah sen de en az 36 yı göreceksin...

ay versinlerde 1 ay 1ay ona da razıyım :)
bizim kurul başkanı biraz gıcık her gidişimde eksra bişey istiyor eşim tek gitse hayatta vermez.neyse buna şükür:)

canım ben hiç kurula çıkmadım eşim gitti aldı. özeldi di mi?

Canım bence şöyle: Genetik sorun varsa dediği gibi düşük yapıyorsun progestan filan fayda etmiyor. ama bildiğim bazen progestan değeri düşükse de düşük yapıyorsun. o yüzden hamilelikte başlarda progestan değerine de bakılıyor...
eskiden tabi insanlar ilaç filan kullanmazdı ama ne var derlerdi ki 40 gün bebkler hep uyur. şimdi doğar doğmaz kafalarını kaldırıyorlar bakıyorlar bilinçli bilinçli duruyorlar:)) bence folikasit etkisi:))
peki bu dr serklaja ne diyor? pıhtılaşmanın farklı değerlerine de mi iğne kullanma diyor. mesela pıhtılaşma topiği var kaç defa düşük yapmışlar iğneyle sağlıklı doğum yapan var. O zaman dr ye de gitmesin kimse ilaç da kullanmasın nasılsa doğacaksa doğacak ne yapsak da... ben doğru bulmuyorum...

arkadaşlar merhaba 22 haftalık hamileyim şu 3 - 4 gündür başım çok ağrıyo normalmi ilaç almıyorum ağrı geçmesi için ama geçmiyo bi türlü neden acaba sizce?

tansiyonun yükselmiş olabilir mi? çok zorlanırsan bence dr ne de ağrı kesiciyi sor...

Kizlar kimler ayaklandi kimler yatiyor ben evin icinde turluyorum arada..

canım riskli haftalardasın biraz sabret. çok kalkma yine de canım... biliyorum çok sıkıldın az kaldı bak...

çok şükür canım. inşallah 34 e geleceğiz en az. dualarımdasın. neden olduğu konusunda dr n ne diyor? enfeksiyon filan yoktu di mi canım kanda da baktılar mı?
gece wc ye gitme diye mi dedi su içme?

Arenle konuş biraz daha gelme oğlum de:))

canım bu dr mi yöneltmiş femicale sen mi yönelttin. Arda beyin orada progestan kullanımının erken doğumu engellemede etkili olduğu yazısı da var. Ayrıca alper mumcunun da progestan kullanımı ile ilgili yazısında düşükleri engellemede (erken düşük) etkisi olmadığı(ki Arda bey de bu tavırda hideniskoya kullandırmamıştı lekesi olduğunda) ama erken doğumu engellemede etkili olduğu yönündeydi...

canım kolay gelsin...ben de seni seviyorum bak bugün sevgililer günü hem de. bu vesileyle senin ve tüm arkadaşlarımın bu gününü kutlayayım...
bende senin ve tüm arkadaslarımın sevigililer gününü kutluyorum canım
merhaba arkadaşlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun mutlu bi gün geçirmeniz dileğiyle kontrolüm var bugün inşallah iyi haberlerle gelirim minik sevgilimle randevum var biraz süsleneyim hoşçakalın
arkadasım en güzel bulusma seninki olacak bence..ne güzel

ah arkadasım Allah yardımcın olsun..zor günler geciriyorsun ama cogu gitti azı kaldı neyseki
Aren cik annesiyle biraz daha kalsın bizi de mutlu etsin

Amin canım amin, sürekli konuşuyorum Arentoooo bugün değil şimdi değil :)))) dediki zaten dikiiş olmadaydı bu bebekte 17 lere gelemezmişsin onu anladık , belli neden yok , şekerim var bide benim söyledim mi bilmiyom... Kan vs çok temiz çıktı ama son iki haftadır idrar enfeksiyonu philoseptil zinnat gecirmedi hastanefe çok güçlü 3 serum antibiyotik veildi şak diye kesildi enfeksiyon kanlar ve nst çıkınca eve yolladı işte, kanamanın nedeni için bir sey diyemedi akşam 7 den sonra wc gitmeyim diye su çok içme dedi... Bide benin idrar sorunun küçüklükten gelen bi sorun....

Ben ara ara yazarım, oğluşlarını ve seni öpüyorummm sevler

Canımsın ya... Umudumsunuz... Amin...

Cnhbcim benim özel değil devlet hastanesi onun için pek bir kasıntı yapıyorlar neyse artık versinlerde buna şükür.inşallah dediğin gibi tüm arkadaşlarla beraber ben de 36-38-40 ları görürüm.Allah sıralı doğum nasip etsin :)
gurbetcim ben evde hareketliyim sürekli yatmıyorum.arada kalkıp pratik bişeyler hazırlıyorum,ufak tefek işler yapıyorum evi topluyorum vs.sürekli yatınca da belim ağrıyor ve birde kalp çarpıntım oluyor.sola yatmayı tavsiye ediyorlar ama ben sola yatınca kalbim sıkışıyor sağda daha rahat ediyorum.soracaktım doktoruma ama unuttum

Chnb canım pazartesi günü Cem bey beni aradı eşim daha önce arayıp sekreteriyle sıkıntımızı anlatmıştı bende söyledim Adam defalarca özürdiledi. Bugünde görüşmek için bizi çağırdı konuştuk şuanda tüp bebeği düşünmediğimizi söyledik gerçekten dinlenmek istiyorum en azından 5 6 ay doktor görmek istemiyorum tamam dedi dinlen bize vitamin yazdı.Bana DHEA BİESTERON eşimede Sperm arttırması için PROXEED dİYE BİR vitemin kullanan varmı işe yaradımı bilmem ama kullanalım dedik.Böyle böyle canım iyi yapmışsın sende arkadaşına söylediğine sağol canım

kızlar bana karından baktı doktorum 26,88 mm çıktı birde vajinal bakalım dedi o da 26,24 mm çıktı yani aynı değerler çıktı...
sizde baya farketmiş ama..
Evet senin cok yakin cıkmış
Benim arda bey 2.6 karından ölçmüştü başka bir dr karindan 4 cm olctu

arkadaşlar merhaba 22 haftalık hamileyim şu 3 - 4 gündür başım çok ağrıyo normalmi ilaç almıyorum ağrı geçmesi için ama geçmiyo bi türlü neden acaba sizce?

Hamilelikte olabiliyor, tansiyon aletin varsa ara ara ölç canım bazen tansiyon yuksekliği de yapiyor

Ha gayret canım az kaldı seninde son 5-6 hafta su gibi geciyor

Amiinnnn herkesin kucagi bebişi ile dolsun inşallah

Kizlar kimler ayaklandi kimler yatiyor ben evin icinde turluyorum arada..

Canım Allah'a emanet olun. Yorma kendini cumartesiden sonra olmadı evde dolaşırsın.
Dün mesajlarına cevap yazamadım. Oğlan mızıklandı. Sonra misafir bastırdı. Çok geç gördüm. Sözde bu gün arayacaktın. Sabah erken dedim. Öğlen şimdi eşi yemek getirmiştir sonra dedim yine geç oldu. Canım benimde arada dıkişinde burkulma tarzında ağrı oluyordu. Bide akıntım olduğunda daha çok oluyordu. Daha doğrusu ben hep yattığım için akıntım fazla anlamıyordum be zaman dişiye ağrı hissetsem baktığında akıntım vardı. Beyaz kokusuz. Normal diyordy Dr. Ama ben sırf bu yÜzden 3-4 kez idrar kültürü yaptırdım. İçin rahat etsin diye.
Canım cumartesiye az kaldı Dr iyice bi muayene etsin. De ilaçlar işe yaratacaktır Allah'ın izniyle.

Aynı haftalarda bendede olmuştu bhiç gözümü açamamıştım. Bende inat ettim ilaç içmedim en sonunda acile gittim. Ondan sonra başım ağrıyınca Minoset içtim Dr hiç yorma kendini iç demiştî. Sende istersen Dr bi Danış. Ben üç dört kez kullandım. Anında kesti b

femical'de doktoruma sor bölümü var oradan Arda Bey'e ben sordum.SAğolsun yarım saat geçmeden cevap verdi.

Anladım canım. inşallah güzel olacak her şey...
Ben de öpüyorum seni Aren için de göbüşünü okşa chnb teyze sevdi seni de:))

evet bana 250 mg verdi ben endolde kullanamadım 5-6 hafta kritik haftalarımda tam vurdurdum dr ye de sormadan:))Amin canım...

evet devlette daha zordur hklısın...inşallah canım.

canım bunları başkatopiklerde kullanan duydum sperm için olanı arkadaşımın eşi kullanmıştı.
canım arkadaşım da sayılır artık da buradaki dr m di söylediğim. çünkü o beni yönlrndirmşti arda ve cem beylere. burada yumurta takibimi yapmış sonra toplama dönemi istanbula gitmiştim...

mumudihaba nerdesinnnnnnnn?
sahbamus ne yapıyorsun canım yazmıyorsun epeydir...gülümsetiyordun beni,yaz artık..
umudum sen de yazmadın bugün?
ben 2 çocukla yazıyorum yazın kızlaaaarrrrrrrrrrrr

Ben kacirmişim ne oldu arkadasım sıkıntı ?

günaydınnn teyzeleri doktor kızımı çok beğendi bi cilveleştiler sormayın bu kız cadı olucak bu gün doğsa bile kendini kurtarır erken doğacak bişey olucak diye stres yapma diye kızdı bana 1.476 gr kilosu 35.6 cm de boyu olmuş çok şükür hiç bi sorun yok dikişlerde iyi evde her dakika kıvrandıran kasılmalar makineye bağlanınca nedense hiç çıkmadı pre-parı 3 saatte bir iç dedi iki haftada bir nst ye bağlıycaklar biraz kilo almışım nişastayı tamamen kes dedi:18: bizden bu kadar inşallah sonuna kadar böyle gider Allah herkesin yavrusunu bağışlasın hiç birimize aynı acıyı birdaha yaşatmasın

mumudihaba nerdesinnnnnnnn?
sahbamus ne yapıyorsun canım yazmıyorsun epeydir...gülümsetiyordun beni,yaz artık..
umudum sen de yazmadın bugün?
ben 2 çocukla yazıyorum yazın kızlaaaarrrrrrrrrrrr

iyiyim cnm sen nasılsın ahmet arda nasıllar

artık herkezlere söylediğimiz için zıyaretçilerım geliyor tabı yorucu oluyor

çok streslıymışım endişe edıyormuşum rahat olmalıymışım vs bırseyler söylüyorlar ablamlar

kendı düzenım bozuluyor kısmet hayırlısı bakalım

eşim ne yapıyor ne edıyor kımle konuşsa hemen bana getırıyor herkeze söylüyor baba olacağım dıye

bende üzülüyorum dereyı görmeden paçayı sıvamayalım

daha çok çok uzun bır yol var

Metalcim cnm bende yarini dusunuyorum insallah guzel haberler getiririm ..
Dun yine cok kasilmam vardi valla artik takmiyorum Allahim yardim etsin ...
Hersey olacagina variyor cok takincada zaman gecmiyor..
Meral cnm cvp icin tesekkurler ben de arada dolaniyorum kasilmam olmuyor dikisim aciyor hemen yatiyorum ..
Chnbcim gercekten haklisin yatmam lazim tam da riskli haftalarim ama dun gece dikisimin sancisindan canima tak etti valla sabah uyandim hic bi seyim kalmamis kendime kizdim ..
Chnbcim gercekten topik cok durgun ben hamilelik dusundugumde topige demir attigimda metal duyaydin eylulgulu sen hidenisko yaren vardi simdi hepiniz dogurdunuz ben sap gibi kaldim kizlar sizlere kiziyorum haa
Yazin suraya...
Du pasam gelsinde size iyi bi firca ceksin ben yapamiyorum...
:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…