Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
iyiyim cnm sen nasılsın ahmet arda nasıllar

artık herkezlere söylediğimiz için zıyaretçilerım geliyor tabı yorucu oluyor

çok streslıymışım endişe edıyormuşum rahat olmalıymışım vs bırseyler söylüyorlar ablamlar

kendı düzenım bozuluyor kısmet hayırlısı bakalım

eşim ne yapıyor ne edıyor kımle konuşsa hemen bana getırıyor herkeze söylüyor baba olacağım dıye

bende üzülüyorum dereyı görmeden paçayı sıvamayalım

daha çok çok uzun bır yol var

Canım benim ya. Rabbim izniyle sağlıkla yavrunu kucağına alacaksın. Eşinde yaşadım sevinci. Bizde hep nazar değer aman ayıp olur diye hiç yaşamamadık iki gebeliğimdede. İnsanlar bahsederken bile konuyu depiştirirdim.
Sevincini ve üzüntüsünü doyadoya yaşayanlara hep hayran olmuşumdur.

Metalcim cnm bende yarini dusunuyorum insallah guzel haberler getiririm ..
Dun yine cok kasilmam vardi valla artik takmiyorum Allahim yardim etsin ...
Hersey olacagina variyor cok takincada zaman gecmiyor..
Meral cnm cvp icin tesekkurler ben de arada dolaniyorum kasilmam olmuyor dikisim aciyor hemen yatiyorum ..
Chnbcim gercekten haklisin yatmam lazim tam da riskli haftalarim ama dun gece dikisimin sancisindan canima tak etti valla sabah uyandim hic bi seyim kalmamis kendime kizdim ..
Chnbcim gercekten topik cok durgun ben hamilelik dusundugumde topige demir attigimda metal duyaydin eylulgulu sen hidenisko yaren vardi simdi hepiniz dogurdunuz ben sap gibi kaldim kizlar sizlere kiziyorum haa:KK43:
Yazin suraya...
Du pasam gelsinde size iyi bi firca ceksin ben yapamiyorum...
:)))))

Kızma dur canım buradayız. :18:
Canım yarın hayırlı haberlerle gelwxeksin rabbimîn izniyle. Sende benim gibi kasıla kasıla yavrunu sağlıkla kucağına alacaksın sonunda. Bak gör haftar ilerledikçe daha rahat olacaksın. Belki Dr bu sefer nidilatı başlar. :KK54:
Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Meral cnm cvp icin tesekkurler ben de arada dolaniyorum kasilmam olmuyor dikisim aciyor hemen yatiyorum ..
Chnbcim gercekten haklisin yatmam lazim tam da riskli haftalarim ama dun gece dikisimin sancisindan canima tak etti valla sabah uyandim hic bi seyim kalmamis kendime kizdim ..
Chnbcim gercekten topik cok durgun ben hamilelik dusundugumde topige demir attigimda metal duyaydin eylulgulu sen hidenisko yaren vardi simdi hepiniz dogurdunuz ben sap gibi kaldim kizlar sizlere kiziyorum haa:KK43:
Yazin suraya...

Yazin suraya...
Kız ben hala burdayim bı dün giremdim yahu,annem geldi birazcık temizlik yaptık kadin alışmış bana geldimi temizlik yapıyor durduramiyorum nettede problem vardi,giremezdim
Burda hepinizi takip ediyorum insallah yarınki kontrolünde guzel gecer,riskli haftaları atlatmana az kaldı ha gayret

Tamam bakin yanliz komiyin beni yarin insallah iyi haberlerle gelirim bu arada cumaniz mubarek olsun ra bbim dualarimizi kabul eylesin..
Kizlar bu gece ruyamda kizimi gordum killi kara bi sey di hep emziriyordum ..
Dun agrim vardi kizim ruyama gelmis annesi mutlu olsun diye :)

gubetçi inşallah yarın güzelhaberlerle gelirsin canım.Allah bebişlerimizi korusun
sibel_ duru güzel haberlerle gelmene çok sevindim canım.maşallah minik afacana.inş hepbirlikte 36-38-40 ları görürüz

Canım benim ya. Rabbim izniyle sağlıkla yavrunu kucağına alacaksın. Eşinde yaşadım sevinci. Bizde hep nazar değer aman ayıp olur diye hiç yaşamamadık iki gebeliğimdede. İnsanlar bahsederken bile konuyu depiştirirdim.
Sevincini ve üzüntüsünü doyadoya yaşayanlara hep hayran olmuşumdur.

eşime her zaman temkınlı olalım dıyorum ama nerdeee her zamanda böyledır

ben daha somut olmayı gerçekçi olmayı tercih ediyorum

Tamam bakin yanliz komiyin beni yarin insallah iyi haberlerle gelirim bu arada cumaniz mubarek olsun ra bbim dualarimizi kabul eylesin..

günaydınnn teyzeleri doktor kızımı çok beğendi bi cilveleştiler sormayın bu kız cadı olucak bu gün doğsa bile kendini kurtarır erken doğacak bişey olucak diye stres yapma diye kızdı bana :KK17: :KK1: 1.476 gr kilosu 35.6 cm de boyu olmuş çok şükür hiç bi sorun yok dikişlerde iyi evde her dakika kıvrandıran kasılmalar makineye bağlanınca nedense hiç çıkmadı pre-parı 3 saatte bir iç dedi iki haftada bir nst ye bağlıycaklar biraz kilo almışım nişastayı tamamen kes dedi:18: bizden bu kadar inşallah sonuna kadar böyle gider Allah herkesin yavrusunu bağışlasın hiç birimize aynı acıyı birdaha yaşatmasın

Masallah kUzuna masallahh
Kız işte şimdiden cilvelere baslamış :)))

çok streslıymışım endişe edıyormuşum rahat olmalıymışım vs bırseyler söylüyorlar ablamlar

eşim ne yapıyor ne edıyor kımle konuşsa hemen bana getırıyor herkeze söylüyor baba olacağım dıye

N guzel yapıyor esin aferin ona
Ben de üzüntümü de sevincimi de herkesle paylaşır dibine kadar yaşarım

Yazin suraya...

Canımmm, kızma hemen, bebişi kucagına al göreceksin gününü o zaman :KK9:
Hele de iki çocukla iş çok zor
Benim kızım çok memeci artık emzirmekten iflahım kesiliyor, derin uykusu yok diyebilrim
Geceleri depek verimli uyumuyor :KK14:
Oglum 6 aylıkkenuykusuzluk ve yorgunluktan vertigo olmustum
Dün baş dönmelerim tekrar başladı
Bugun yatak döşek yattım, kızı emzirmeye bile halim olmadı mama verdik arada
1 saattirde 5 kez kustu
Anlamıyorum neden bu kadar huzursuz :KK14:
Affetmişssindir umarım beni :KK16:

Ay ben senin kizceni yiyecem valla de ona bu kadar tatli olmasin masallah.
Kiz ben size kizamam ki lafim yeni gelen hamislere meral svly baska kim varki yazin kizlar yazacak mutlaka bi sey vardir mesela bi arkadasin basi agiriyordu yazmis svly di sanirim isi dustu yazdi aylar sonra ona cevap yazmadim yazin burasi paylasim alani hem biz riskli hamisiz herseyi yazin belki ben o rahatsizligi dikkate almiyorum ama tehlikeli bi durumdur paylasilirsa ogrenilir..
Mesela mantar erken doguma neden olmuyormus bilmiyordum burda paylastim..
Bu arda canim kola cekti:)

canım ben çokmutlu oldum valla bu gazla sonuna kadar götürürüm inşallah bi sıkıntı olmazsa. Eminim sende iyi haberlerle geliceksin çok zor günler geçirdiğimiz için ister istemez bişey olmasa bile sürekli korku içindeyiz ama bütün emeklerimizin karşılığını alacağımıza inanıyorum ben stres yapmamaya çalışıcam sende öyle yap ağrılara bile alıştım artık şükrediyorum inanki

Ay ben senin kizceni yiyecem valla de ona bu kadar tatli olmasin masallah.
Kiz ben size kizamam ki lafim yeni gelen hamislere meral svly baska kim varki yazin kizlar yazacak mutlaka bi sey vardir mesela bi arkadasin basi agiriyordu yazmis svly di sanirim isi dustu yazdi aylar sonra ona cevap yazmadim yazin burasi paylasim alani hem biz riskli hamisiz herseyi yazin belki ben o rahatsizligi dikkate almiyorum ama tehlikeli bi durumdur paylasilirsa ogrenilir..
Mesela mantar erken doguma neden olmuyormus bilmiyordum burda paylastim..
Bu arda canim kola cekti:)

canım haklısın zaten yatıyoruz forumda paylaşım iyi geliyor.
iç bir bardak bir şey olmaz ben 25 lerde kahve içiyordum bir tane....

benim doktorum kullandırmıyor.Endişem bundan kaynaklanıyor.Burada herkes kullanıyor sanırım.

canım dr ne desn kızar. ben kullanmanı tavsiye ederim nihayetinde perinatolog tavsiye etmiş sana...

günaydınnn teyzeleri doktor kızımı çok beğendi bi cilveleştiler sormayın bu kız cadı olucak bu gün doğsa bile kendini kurtarır erken doğacak bişey olucak diye stres yapma diye kızdı bana :KK17: :KK1: 1.476 gr kilosu 35.6 cm de boyu olmuş çok şükür hiç bi sorun yok dikişlerde iyi evde her dakika kıvrandıran kasılmalar makineye bağlanınca nedense hiç çıkmadı pre-parı 3 saatte bir iç dedi iki haftada bir nst ye bağlıycaklar biraz kilo almışım nişastayı tamamen kes dedi:18: bizden bu kadar inşallah sonuna kadar böyle gider Allah herkesin yavrusunu bağışlasın hiç birimize aynı acıyı birdaha yaşatmasın

maşallah canım...stres de kalkıyor oh...

canım olsun yaşa sevincini ... takvimde yap uğur getirsin... ben diğerinde yapmadım düştü, bunda yaptım ...:))

Sibelcim saol cnm insallah gule oynaya gelirim..
Gecen kontrolden geldigimde daha arabanin icindeyim yoldayim yani usg fotosuna bakip bakip duruyordum esime sey demisim ..
Ben seni sevmiyormusum demisim esimde neden diyor kizimi daha cok seviyorum dedim demekki anne olmak boyle bi sey sonra esim ne dedi biliyormusun bende seni sevmiyormusum kizimi daha cok seviyorum dedi..
Bende tabi kiskandim simdiden kiskandim cadi kizimi yerimi alicak ayyy annesi onu yer yer:)
Chnbcim cnm su riskli haftalar bi gecseydi ne yazmistin ya unuttum bak alintili yazilmiyor telden unutuyorum neyse seni seviyorum :))
Sibelcim unutmadan valla hic sikiti yapma bebisin 1.5 olmus masallah ona benim kizcede 426 gr di iki hafta once simdi 600 olmusmudur..

Sibelcim saol cnm insallah gule oynaya gelirim..
Gecen kontrolden geldigimde daha arabanin icindeyim yoldayim yani usg fotosuna bakip bakip duruyordum esime sey demisim ..
Ben seni sevmiyormusum demisim esimde neden diyor kizimi daha cok seviyorum dedim demekki anne olmak boyle bi sey sonra esim ne dedi biliyormusun bende seni sevmiyormusum kizimi daha cok seviyorum dedi..
Bende tabi kiskandim simdiden kiskandim cadi kizimi yerimi alicak ayyy annesi onu yer yer:)
Chnbcim cnm su riskli haftalar bi gecseydi ne yazmistin ya unuttum bak alintili yazilmiyor telden unutuyorum neyse seni seviyorum :))
Sibelcim unutmadan valla hic sikiti yapma bebisin 1.5 olmus masallah ona benim kizcede 426 gr di iki hafta once simdi 600 olmusmudur..

600 ü geçmiştir inşallah canım hiç sıkma kendini tadını çıkar yarın bugece geçmez şimdi sana ben öyleydim heyecandan uyuyamadım bi gece önce onu görmek çok iyi geliyo çeneme vurdu bak tutamıyorum kendimi:KK9:

gözün aydın maşallah cilveli kızına annesi...

inşallah haftalar su gibi akıp geçer 38-40lar görürüz....
benimde haftaya cuma kontrolüm..çok mereak ediyorum kızımı özledim sanırım...

gerçi tepikleriyle sürekli ben burdayım diyor ama

inşallah güzel haberlerle gelirsin canım...

gözün aydın maşallah cilveli kızına annesi...

inşallah haftalar su gibi akıp geçer 38-40lar görürüz....
benimde haftaya cuma kontrolüm..çok mereak ediyorum kızımı özledim sanırım...

gerçi tepikleriyle sürekli ben burdayım diyor ama

inşallah güzel haberlerle gelirsin canım...

Aminnnn inşallah arkadaşım hepimiz görelim o günleri özlenmezmi yaa yalvarıcaktım nerdeyse doktora biraz daha bakayım diye

Sibelcim mulberycim cnm insallah valla bende oyleyim kizimi gorunce soracagim herseyi unutuyorum yaziyorum kagida oyle soruyorum bi hafta onceden soru hazirliyorum en mantiklilari soruyorum yarin temize cekiyim kagidi..
Artik giriyorum dr yanina aurilinca dr.diyor senide bi dogutsaydik diye adam benden bikmis sanirim..
Ayyyy kizimi gorucem insallah kizlar dikisim iyidir yarabbim duy sesimi yarabbim sana sigindim yardim et bana merhamet et herseyden sana siginirim..

Bu gun kontrolum vardı burdan dikisi olup çalışan hamilelere diyorumki bravo ! Bir hftadair yurumememin etkisiyle dir insallah baska bir şey değildir ikikere feci sancı girdi :KK43: yada yeni diyemi bilmiyorum valla bu günde atlattık insallah hedef önümüzdeki iki hafta . Allahım sorunsuz geçirsin insallah hepimizinkini . Suanda belim ve sag tarafım ağrıyor . :KK43: geçer dımı kızlar yeni kalktım diyesin dımı :KK43:

canım çok sıkkın gene :KK43:

kardeşim kasımda evlendi şimdi öğrendim karısı hamileymiş. ya çok kötü oldum sevinemedim. hala ağlıyorum.
tamda bugün adetin 2.günü yapılan progesteron testi yaptırdım korunmayı bırakmıştım yumurtlama oluyomu diye merak ettim. yumurtlama olmamış bu ay.
ben hamile bile kalamıyorum kalsam doğuramıyorum. sürekli etrafımda hamileler var. ya insanın çok canı yanıyor. buraya girip sizide sıkıyorum hep ama çok kötüyüm bir siz anlıyorsunuz beni eşimde çok üzülüyo bunalıma gircek diye üzülüyorum.

Bu gun kontrolum vardı burdan dikisi olup çalışan hamilelere diyorumki bravo ! Bir hftadair yurumememin etkisiyle dir insallah baska bir şey değildir ikikere feci sancı girdi :KK43: yada yeni diyemi bilmiyorum valla bu günde atlattık insallah hedef önümüzdeki iki hafta . Allahım sorunsuz geçirsin insallah hepimizinkini . Suanda belim ve sag tarafım ağrıyor . :KK43: geçer dımı kızlar yeni kalktım diyesin dımı :KK43:

ennycim 20. haftada dikişim atılmıştı benim çalışmıyorum ama hiç yatmadım da her hafta dolmuşa binip anneme bile gidiyodum 25 dk lık yol bebeğimin bütün alış verişini tek başıma yaptım çok şükür bu güne geldim. dikiş atıldıktan 4-5 gün sonra sağ kasığıma bıçak saplanır gibi bir ağrı girdi belim hastalanacakmışım gibi ağrımaya başladı rahim dışarı çıkacak gibi hissediyodum hemen aradım doktoru progestan fitil olarak 200 mg iki tane birden hemen at dedi birde 2 amp. iğne aynı anda yaptırdım ve 2 saat geçmeden ağrı falan kalmamıştı ama tabi düzenli kullandım ve hala dahada kullanıyorum sen neler kullanıyosun bilmiyorum ama doktorunu arayabiliyosan ara derim

X