-
- Konu Sahibi hidennisko
- #39.501
Merhaba arkadaşlar, ara ara yazıyorum beni bilen biliyor, cumartesi sabahı fındık büyüklüğünde kan pıhtısı ile soluğu hastane alıp dün gece eve taburcu oldum, Arenimi şu an sadece dikiş tutuyor, başını rahim ağzına dayamış baskı yapıyor, 3 gün boyunca aralıksız serumlar, antibiyotik, nidilat, magnezyum, progynex, progestan sayıları arttı, kanama sadece o pıhtı oldu çok şükür bir daha olmadı, iki tane ciğer geliştirici iğne yapıldı, şu an 30 haftalık, 1 buçuk kilo, doktor bir gün bir gündür, iki hafta daha dayababilse çok iyi olucak şimdilik burda değil tam yatışı evde devam ettir dedi, eve hemşire gelip gidecek iğneler için, wc kalkış izinli kanama olmadığı için, zaten 5 dk bir wc deyim hala serumları atıyorum ve çok su içiyorum, dikişimle bugüne geldik şükür ama tekrar kaybetme korkusu ara ara geliyor, nidilat sanırım çapıntı yapıyor, nefesimi daraltıyor, kalçalarım daha şimdiden kistlendi bile günde 200 gr progynex idi neyseki kasılma agrı azalınca günde 100 e düşürdü, fitil yine 6 a çıktı, sen ne kadar dikkat edersen et, başıyla bakı yapıp dikişi patlatabilir dedi, şimdi sadece dualarla her günü atlatmaya şükrediyorum, her an doğum olabilir, her hareketi artık rahim ağzımı acıtıyor, her dk konusuyorum oğlum şimdi değil, şimdi değil.... Dikişim anestesiz alınacak ve ardından hemen normal doğum yapma şansım çok yüksekmiş, önceside normal doğum oldu diye mi artık bilmiyorum... Yoksa ciğerleri normal oğumda dahada gelişir dedi...artık allaha emanetiz, inşallah 1 bucuk kilo 30 hafta doğsa bile ysşama şansımız olur...allaha emanet olun...benim dualarım hep sizinleydi, inşallah sizinkide benimle olur...
Merhaba arkadaşlar, ara ara yazıyorum beni bilen biliyor, cumartesi sabahı fındık büyüklüğünde kan pıhtısı ile soluğu hastane alıp dün gece eve taburcu oldum, Arenimi şu an sadece dikiş tutuyor, başını rahim ağzına dayamış baskı yapıyor, 3 gün boyunca aralıksız serumlar, antibiyotik, nidilat, magnezyum, progynex, progestan sayıları arttı, kanama sadece o pıhtı oldu çok şükür bir daha olmadı, iki tane ciğer geliştirici iğne yapıldı, şu an 30 haftalık, 1 buçuk kilo, doktor bir gün bir gündür, iki hafta daha dayababilse çok iyi olucak şimdilik burda değil tam yatışı evde devam ettir dedi, eve hemşire gelip gidecek iğneler için, wc kalkış izinli kanama olmadığı için, zaten 5 dk bir wc deyim hala serumları atıyorum ve çok su içiyorum, dikişimle bugüne geldik şükür ama tekrar kaybetme korkusu ara ara geliyor, nidilat sanırım çapıntı yapıyor, nefesimi daraltıyor, kalçalarım daha şimdiden kistlendi bile günde 200 gr progynex idi neyseki kasılma agrı azalınca günde 100 e düşürdü, fitil yine 6 a çıktı, sen ne kadar dikkat edersen et, başıyla bakı yapıp dikişi patlatabilir dedi, şimdi sadece dualarla her günü atlatmaya şükrediyorum, her an doğum olabilir, her hareketi artık rahim ağzımı acıtıyor, her dk konusuyorum oğlum şimdi değil, şimdi değil.... Dikişim anestesiz alınacak ve ardından hemen normal doğum yapma şansım çok yüksekmiş, önceside normal doğum oldu diye mi artık bilmiyorum... Yoksa ciğerleri normal oğumda dahada gelişir dedi...artık allaha emanetiz, inşallah 1 bucuk kilo 30 hafta doğsa bile ysşama şansımız olur...allaha emanet olun...benim dualarım hep sizinleydi, inşallah sizinkide benimle olur...
canım kızlar bitkileri yazmış ama bazen öyle bir an geliyor ki bitki yaramıyor o noktada ben magnezi calcineden çok ama çok memnun kaldı dr verdi. başta duphalac verdi zamanla işe yaramadı...
canım Arda bey 20 gün bana da kullandırdı...
azitro ben de kullandım bir de zimax serklaj sonrası...
biz çok benzettik:)) canım dr miz valla özledim:)) İşin ilginci ben hamileliği özledim...
canım senin vardı da devam ettirdin sigortanı ? yapılan her şey bebek için insanı çok mutlu ediyor...
canım hoş geldin. bebiş topiğimize de yaz. yaren de doğurdu 2. yi sen de sıra:))
kızlar o ses türkiyede aydaya oy attım finale çıktı:))
anladm canım.sende yeni cıktı demek bu sorun.
olmazsa bitkiler söktürücüler adacayı falan içsen belki işe yarar:26:
yapıkredi ye ben sordugumda 1 yıl hamilelk yasak demişti...3ay demediler
öle oldugunu bilsem yapıkrediden yaptırırdım.
canım herkesin durumu farklı tabi. bu forumda serklajlı çalışan da oldu banyosunu bile yatakta silinmeyle yapan da. dr n öyle demiş ama şahsi fikri mi sorarsan bence hareketli bir yaşam sürme...
Ben senin yerinde olsam en azından 28- 30 haftayı dolduruncaya kadar yatmaya devam ederim. Riske girmemek gerek.
Burda dikisle çalışan arkadaşlarda var sen çalışmıyorsun sanırım,dinlenme fırsatın var,bence cok yorma kendini ben32. Haftadan sonra normal hayatıma dondüm
Ayyy yüreğim ağzımda okudum. Canım nasıl oldu öyle, normal hayatına da dönmüştün baskı mı yaptı sancın olmadı mı?
dualarımda olacaksın canım...Aren dayanacak en az 4 hafta Allahın izniyle...
monsenrot arkadaşım da dikişi bunun için yaptık dedi dr m yazmış ama niyeyse bazen böyle oluyor. yat arkadaşım hep ben 35 artı 4 te bebeğe kıyafet almaya gittim taksiyle. taksi o sokağa girmiyortmuş 10 dakikaya yakın yürüdüm 1 hafta sonra doğurdum sanırım o 10 dakika açılma yaptı sancım da olmamıştı.
benim arkadaşlara tavsiyem daha önce ileri hafta kaybı yaşanmışsa fazla risk almamak. Allah korusun bir şey olursa vicdanen sıkıntı olur. biz bilmeden gezdik kayıp yaşadık onun bile vicdan muhasebesini yaptığımız dönemler oldu...
sağolun kızlar ben her halde galyana geldim o kadar bunalmışım 4 aylilymeredın cnm çok geçmiş olaun inş az kaldı bebeğin dayanacak 38 haftaya kadar
monseneot cnm yatmalısın bende dr sıkı yatak istırahatını önermesede fazla hareket etmek sakıncalı olur düşüncesındeyım
duyaydından haber alan varmı arkadaşlar
bende artık haccer olarak pc başında olduğum için serklajların farklarını araştırıyorum ve bulduğum yazı
Serklaj ya basit şekilde dikiş atılan Mc Donald tekniği ile veya mesanenin alt kısmının serviksten ayrılması ile mesane altına atılan Shirodkar tekniği ile yapılabilir. Teknik ne olursa olsun serklaj başarılı olursa terme yakın dönemde serklaj ipi kesilerek normal doğum denenebilir veya sezaryen yapılacaksa serklaş ipi sazaryen sırasında da çıkartılabilir.
-Prof. Dr. Alkan Yıldırım
o zaman bana daha önceki haileliğimde mc donald yapılmış oluyor
sağolun kızlar ben her halde galyana geldim o kadar bunalmışım 4 ay
eve giresim yoktu tabi biz birimizi daha iyi anlıyoruz sonuçta yaşanmışlık var doktora göre sorun olmaması normal
ben sizi dinlicem yormıcam kendimi zor bulmuşum zaten
bundan sonra daha özenli olucam
doktorum şöyle dedi dikişi daha rahat et diye yaptık
biz rüzgar beklerken fırtına olur bişii yapamayız doğacaksa erken doğar zaten
inanın sizin görüşleriniz daha değerli
canım belki bir şey olmaz ama işimizi belkiye bırakmamakta fayda var canım... bence doğru bir tutum...
lilymeredin canım moral olsun sana büyük oğlumda dikişsiz 29 artı 4 ten 4 cm açıkla 38 e geldim yatark..
Canim cok gecmis olsun ben orda duracagina inaniyorum bebisinin merak etme cok hareket etmemeye calis allah yardimcin olsun dogsada yasar merak etme benim teyzemin gelini 27 haftalikti aldilar bebegini 1aydir kuvezde daha yeni 1500 kilo olmus hala kuvezde yasiyor bak doktorlar artik bir sikinti olmaz demis 2 kiloyu gwcince verceklermis korkma canim dua et bol bol
haklısın canım 9 ay zaten sonra acısını çıkartırızcanım belki bir şey olmaz ama işimizi belkiye bırakmamakta fayda var canım... bence doğru bir tutum...
lilymeredin canım moral olsun sana büyük oğlumda dikişsiz 29 artı 4 ten 4 cm açıkla 38 e geldim yatark..
Deneyimlerinizi paylaştığınız icin teşekkür ederim . Dün aksam biraz kanlı mukuslu akinti geldi ,ve gece yarısından sonra karnım fokur , böyle nasıl anlatıyimseyirme gibi sizede oldumu böyle seyler Cumartesi kontrolum var kısmet insallah 38 lleri görürüz
Benimde 6. Ayda kanamam oldu az bisey doktorumu aradığımda bana kanama kesilmezse durdurulamazsa tehlikeli olur demişti,kontrole cagirmamisti gittigimdede alttan bakmamisti dikişin ara ara böyle kanamalar yapabileceğim soylemistDr dün konuştum kanlı akıntının gelebileceğini kramp olabileceğini daha yeni oldugu icin magnezyumu hergun iç dedi . Aktif kanama olmamalıdır diyor . Sanırım rahim ağzındaki yara da tahris olmuş olabilir gibi geliyor . Ağrım yok bugün sadece karnımda hareket hissediyorum . Belkide rahim toparlaniyordur diyorum dımı . Bilmiyorum. Kendimimi kandırıyorum . Ümitle ümitsizliklerin arasında böyle gidip geliyorum . Allahım bir 30 lara gelebilsem :...)
Canım 9 aydan sonra keske yatsaydim biraz daha diyeceksin,uykusuz gecelere az kaldı :)haklısın canım 9 ay zaten sonra acısını çıkartırız