Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inanmıyorum kızlar ne kadar muthiş doktorunuz varmış ARDA BEYDEN BAHSEDİYORUM

DÜN gece mail attım ve bugün beri bizzat kendileri aradılar bana moral olsun diye aramışlar gerçekten şaka gibi ve en kısa zamanda görüşmemiz gerektiğini uzun uzun konuşmamamız gerektiğini söyledi yaaa gerçekten böyle hekimler varsa herşey yolundadır RABBİMİN izniyle

şanslı arkadaşlarım inş hepiniz meleklerinin mis kokusunu sağlıcakla duyacaksınız inş

Doktorun ilgisi şaşırtıcı ve çok ümit verici gerçekten.Arkadaşım sen bursalıydın yanlış hatırlamıyorsam.istanbulamı gideceksin tedavi için.

kızlar doktordan haber aldık amliyatlık bi sorun yokmuş :%80 kapanıcakmış kızımın damarı rabbime bin şükür :))))))) sadece tombiş olmalarını beklicez teyzeleri..... işte bugün ben onları yeniden doğurdum:KK43::KK43:maşallah demeyi unutmayın prensle prensesime:))))))

41 kere maaşallah arkadaşım.Çok sevindim gerçekten.Allahım tez zamanda kucağına almayı nasip etsin bu tatlı mucizeleri.

ne güzel dua ettin canım allah razı olsun...
seninde az kaldı rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...doğum için iyi dr ve iyi insanlarla karşılaştırsın...allah yardımcın olsun...

kızlar bende kaçayım artık geç oldu sütiçin en iyişey uykuymuş bu yüzden uykum adikket etmeye çalışıyorum...
yoksa geceleri size hep takılırdım gündüz uyuabilme alışkanlığımda hiç yok malesef hiç beceremiyorum...

amin canım inşallah!
dinlen kuzum sut olsun yarasın yavruna

Kızlar gelelim bana ben bugün dayanamadım kan testi yaptırdım adetine hesabıma göre 6-7 gün var sonucum 2 çıktı yani negatif :KK43: ilk duyunca biraz üzüldüm acıkçası :KK43::KK43: bir ara kendimi hamile hissediyordum sonra vaz geçmiştim olmadığımı düşünüyordum sonra dünden beri gögüs hassasiyeti ve genişleme gibi belirtiler olunca tekrar hamileyim diye düşündüm ama sonuç değilmişim ...Saat 5 de ögrendim şimdi üzüntüm geçti ama biraz burukluk var tabi ..Ama hep hayırlısı ne zamansa o zaman olsun dedim ..

Regretecim inşallah hayırlı zamanda bebişine hamile kalırsın arkadaşım.Biliyorsun sigortadan dolayı ben yılbaşından sonra ancak başlıycam.Ben hamilelik haberimi verdiğimde inşallah sende yarıyı geçmiş doğuma gün sayıyor olacaksın.

yarım saati geçirmişim resimleri silemiyorum:KK43:(
çok üüzldüm yaaa...
kahrolası bilgisayar takılldı 1 dakikayla kaçırdım resimlerin burda kalmasınıda istemiyorum...
yetkiliye mesaj atacağım inş. silerler aslında resim koyup silmelte yasak...artık ne ceza verseler haklılar....
ya ben nasıl böyle bir salaklık yaptım:KK43:

canım yaa neye karar vereyim bilemedim,salihasın dikişini yapan doktra gittik bugün,hiç beklemeye gerek yok zaten 13 haftalık olmuşsun hemen dikiş atmalıyız dedi,ilerleyen zamanda açılırsa dikiş atmanın pek bir anlamı olmaz başarısı düşüktür dedi,hemen bu hafta bitmeden yapmak istedi,işte başarı şansı %60'tır dedi,önceki gebeliğinde 20 haftada olmuş olay,bu gebelğinde daha erken zamanda olur dedi,serklaj yapçaz ayda bir penisilin vurulcan dedi,pıhtılaşma için sana niye iğne vermemişler dedi,serklajdan bir süre sonra iğneye geçmeliyiz dedi,progesteronu sakın bırakma dedi,serklajdan sonra iğne ve hap formuna geçeriz dedi,eksik birkaç tahlilim varmış onları yazdı,rapor işini de hallederiz merak etme dedi(gerçi hepsi başta aynı şeyi söylüyor ya),ama öyle korkuttu ki,bekleyecek vakit yok hemen kararını ver bana gelmesen de kimse gideceksen de hemen dikiş attır dedi,şekerim var diye enfeksiyondan korkuyorlar atmıyorlar dedim,olur mu öyle şey dedi o zaman şeker hastaları doğum yapmasın ameliyat olmasın mı dedi,ama dediğim gibi bi acele bi acele hemen ölüyorum sanki :KK43: zaten o gönderdiğim sunumda da yazmış diğer prof,uzmanlar ikiye ayrılmış durumda diye,bu dr ne olursa olsun dikiş atılmalı diyor,zaten bir kaybın var kumar m oynamak istiyorsun dedi,istersen sadece progesteron da verebiliriz ama sonra keşke demek var dedi,çok korktum :KK43:(((((( yarın da erol tavmergene gidicem,bu arada bugün gittiğimin kartında perinatolog yazıyordu egede de kan vermeye bu bölüme gidicem adamın vasıtasıyla
NE OLUR BANA Bİ AKIL VERİN,çünkü şimdiki doktorum ilerleyen zamanda açılma olursa birşey yapamam dedi,bu adam da ilerleyen zamanda açılma olursa atacağımız dikişin şansı düşer diyor kime inanayım ben :KK43:

Arkadaşım çok zor durumdasın..Karar vermek çok zor bizim durumumuzda..İnsan ne yapacağını şaşırıyor.Ama Allahın izniyle inşallah hayırlı bir kakar alırsın.Yarında git bakalım ne diyecek doktor.Ona göre karar ver bence..İnşallah hayırlısı olur.

çok üüzldüm yaaa...
kahrolası bilgisayar takılldı 1 dakikayla kaçırdım resimlerin burda kalmasınıda istemiyorum...
yetkiliye mesaj atacağım inş. silerler aslında resim koyup silmelte yasak...artık ne ceza verseler haklılar....

canım sıkma canını,yetkiliye mesaj yaz silerler,ne guzel paylaşmak istedin bebeginin resimlerini simdi kendin suclu hissetme
cezası falan da olmaz sanırım,mantıklı bir nedenin var sonucta

hoşbulduk canım...

canım görüyorumki zor bir karardasın öncelikle rabbim iyibir karra vermeni nasip etsin..canım send ehep hayırlısı olsun diye dua et inş öyle olacaktır....
ben doğumu nerde nasıl yapacağım hiç belli değildi hep içimden rabime iyi insanlarla karşılaşmayı dua ettim ve zeynep kamil gibi bir hastanede bile iyi dr larkarşılaştım çok şükür...inş. seninde hakkınd ahayırllısı olacaktır...

soruna gelince serklaja karra verdiğimizde kısalmam yoktu ve rahimağzı 32 mm di...
canım aslında arda bey bana hemen serklaj demadi onailk muayenemi 12 haftada oldum biraz takip edelim kısalma olursa serklaj yapalım dedi ama ben ne zamanki kaybettiğim bebeğimde evde kese elime geldi dediğimde tamam beklemeye gerek yok dedi...yani sadece bu nedenle ani bir karar değişikliği yaptık ve 14. haftada serklaj oldum...

canım seninde tam serklaj haftaların...15. haftaya kadar düşün taşın benim fikrimi sorrasan bende serklaj taraftarıyım...şekerden dolayı zor olabilir ama ayda bir penisilin işe yarar diye düşünüyorum yinede dr lar daha iyi bilir tabi...
acil serklajı birde her dr yapamıyor zaten...

Fadikçim senin kaçıncı haftada kese eline geldi.Arda bey bunu duyar duymaz karar verdi demek serklaja..rahim uzunluğun iyiymiş.Benimde 18.haftada kesem dışardaymış.ben görmedim tabi.lekelenmeyle doktora gittiğimde öğrendim.Rahim tamamen açılmış keseyi itip dikmiş doktorum.Ama başaramadık 5 hafta dayandık serklajlı...Şimdi senin anlattığından yola çıkarak (olurda hamile kalırsam)banada sanırım kesin serklaj diyecekler.

canım sen başarmak istiyorsun ben hala bazen başardığımdan şüpe ediyorum...
inananırmıısn eymeni görmesem sanki herşey hayel bazen yanına gidip iyice bakıp hayel değil diyorum...
her yüzüne bakınca hep rabbime şükrediyorum ve bizler gibi zorluk çekenler aklım ageliyor ve çok dua ediyorum...
inş. sende bunlaarı birgün yaşayacaksın canım ben şuan inanamıyorsam senin inanmanda zor ama demekki oluyormuş...
burda bizler gibi niceleri kucaklamadımı?

Allahım nazarlardan saklasın yavrunu.41 kere maaşallah.Bizlere de nasip olsun inşallah bu tatlı şeyden:)

yetkili bir kişiye yazdım inş. siler:KK43:(
yaa ben sadece biizm kızlar var diye şimdi paylaşmak istemiştim...yaa silemessemde hep aklımdaydı aklıma gelen başım ageldi:KK43:(

neyse bu saate artık başka birşey yapamam artık yatayım...inş. yarın bakttığımda silinmiş olur:KK43:(

Allahım nazarlardan saklasın yavrunu.41 kere maaşallah.Bizlere de nasip olsun inşallah bu tatlı şeyden:)
sağol canım darısı seninde başına inş...
cnım sen bebeğini yakın zamnad akaybettin inş resimlerle seni üzmemişimdir:KK43:
ama sakın üüzlme tam terssi umutların artsın...
ben sekiz yıl sonra 5. hamileliğimde başardım inş seninde bundan sonra hiç kaybın olmaz...

Fadikçim senin kaçıncı haftada kese eline geldi.Arda bey bunu duyar duymaz karar verdi demek serklaja..rahim uzunluğun iyiymiş.Benimde 18.haftada kesem dışardaymış.ben görmedim tabi.lekelenmeyle doktora gittiğimde öğrendim.Rahim tamamen açılmış keseyi itip dikmiş doktorum.Ama başaramadık 5 hafta dayandık serklajlı...Şimdi senin anlattığından yola çıkarak (olurda hamile kalırsam)banada sanırım kesin serklaj diyecekler.
canım benim de 18 haftaydı şimdi çıkmma lazım...inş. yarın girersem ayrıntılı yazarım...

maşallah barekallah..Allah analı babalı büyütsün..çok tatlı yusuf eymen..Nazar değmesin..
benim kızımında çapağı tek gözünde çok sürdü masaj çok iyi geldi..göz dibinden buruna doğru yapardım..geçer inşallah..

günaydınlar herkese..
duyaydın seni öyle dikkatle takip ediyorum ki..
inşalah hakknda en hayırlı olacak kararı verirsin
bugünkü doktor ne diyecek merak ediyorum.
demk dünkü doktor peser hakkında iyi şeyler söylemedi benimde bunu öğrendiğim iyi oldu
bugünde sabırsızlıkla bekliyorum haberini..

:KK53::KK53::KK53::KK53:işşallah kazya gelrisin bak akıl veriyim sana kondom kullanıyosan onu yırt biraz öle kullansın :KK53::KK53::KK53:hemencik kalırsın hamile neden istemiyo bu adam anlamıyorum al karşına konuş yok olmadı biz topluca gelelim dövelim onu:KK60::KK60:

canım senin aklın kime yatıyosa onu yap kalnbinin sesini dinle bak kolay kolay hamile kalamiyorz olan yavrularımıza oluyo bir salak kadım hamile kalmış dogurmuş göbegini kendisi kesmiş sonra çöpe atmış kıyamam ben ona bebegi görünce çok beddua ettim allah affetsin içim acıdı bride yavrumun saçları vardıki sorma nasıl vicdan ya bi zbrda bebek için ölüyoz millet dogurup çöpe atıyo be kardeşim dogurduysam al devlet babamın şefkatli kollarına degilmi canım sıkıldı ya akşam akşam :KK14::KK14::KK14:

canım sen de arkadalın yaptıgı gibi yap eşi plazma almış ekran kocaman dedi klevye ve fare var çok rahat yazması dedi tavsiye ederim sen akşamları gir topluca hallet bütüm mesajları:KK17::KK17:
kızlar hepinize iyi akşamlar benim koca bebek uyuya kaldı yerine götürüyümde muftagı topluyum

regretecim hade görüyüm seni sabahlar olamsınd e bu ay arkandan bende geliyom haberin olsun :KK60::KK60::KK60::KK60:

Canim prezervatif kullansa coktaaan yirtmistim ama disari bosalma ile korunuyor aldim karsima konustum butcesi bir cocuga yetermis de bir cocuk ancak bakabilirmiste ama ikinci karnimdayken ucuncu planlari yapiyordu yengesine de esimin hamileligi riskli geciyor esimi nasil riske atayim demis ben korunayim dedim sana guvenemem dedi anlayacaginiz bizim isimiz zor yasim oldu 35 bir sene bekledik bakalim daha ne kadar bekleyecez keyfi ne zaman gelecek bana cok istiyorsan sperm bankasindan hamile kalabilirsin bile dedi

FADİK :nazar:bebeğine 41 kere maşallah çok tatlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum uzak yollardan belen bebeğine bende eğer birgün bu güzelliği yaşarsan bebeğime diyeceğim :):emir_bebek:

SİNEM:nazar: merak içinde seni takip ediyorum bebeklerinden gelecek hayırlı haberlerini bekliyorum maşallah bebeklerine 41 kere inş herşey gönlünce olsun sağlıklı uzun ömürler versin RABBİMM :nazar:

Doktorun ilgisi şaşırtıcı ve çok ümit verici gerçekten.Arkadaşım sen bursalıydın yanlış hatırlamıyorsam.istanbulamı gideceksin tedavi için.

evet bursanın ilçesinden ARDA BEYİN araması çok şaşırtıcı geldi bana dr istanbul uzak değil fakat tedavi için ve sonrasında gitmek problem yakın akrabalarım var ama uzun süre kalacak akrabam yok eşim hiç taraftar değil ARDA bey şimdi sakın hamile kalma zaten dedi iyice bakalım görüşelim sonra açıkcası beni şimdilik tatmin etti konuşması ama görüşmeye gitmeyi düşünüyorum
BADECİM senin buradaki paylaşımlarını takip ediyorum inan aynı durumdayız hangi dr hangi hastane kararsızdayız

RABBİM ısıyla hepimizin yüzünü güldürsün inş

canim prezervatif kullansa coktaaan yirtmistim ama disari bosalma ile korunuyor aldim karsima konustum butcesi bir cocuga yetermis de bir cocuk ancak bakabilirmiste ama ikinci karnimdayken ucuncu planlari yapiyordu yengesine de esimin hamileligi riskli geciyor esimi nasil riske atayim demis ben korunayim dedim sana guvenemem dedi anlayacaginiz bizim isimiz zor yasim oldu 35 bir sene bekledik bakalim daha ne kadar bekleyecez keyfi ne zaman gelecek bana cok istiyorsan sperm bankasindan hamile kalabilirsin bile dedi

inanın ben bu erkekleri anlamıyorum eşimde zaman zaman gelgitler yaşıyor ama türk kadını güçlüdür aklındaki neyse son karar odur ve olay bitmiştir :KK52:

:KK1::KK1::KK1:canım benim parayı denkleştiriyim kurbanı kesebilirsem bu aya bırakıcam korunmayı 4 kiloyuda veirim hemen kalıcak degilmiya ya kalırsam:KK30::KK30:kısmet artık sana demiştimya 4 milyarlık işi 2 milyara çekmişler eşim seni dinledim dedi allah kerimd edi bende dedim yagmasa gürler boşver kısmet dedim çarpamba başlıyo allah nasip ederse işşallah daha öteki dairelerden haber yok bakalım onu alırsak yaşarız allahım hayırlısıysa olsun ne olur borçlarım biterse ozaman sen bendeki keyfe bak:KK76::KK76::KK76:bu arada işşallah bu ay kalırsın sen beni bekliyosun gibime geliyo kasıma kalmaz merak etme sen bende bu rejim azmi varken :QUOTE]

:KK52::KK52::KK52: illa aynı ay kalcaz diyosun napalım artık eylülde başla o zaman çalışmalara acil bu günden sonra su iç sadece :KK1::KK1::KK1: ver 4 kilonu da kasımı falan bekleyemem ben :KK1: madem beraber kalcaz :KK49::KK49: eylülde olsun:KK37::KK37:

şaka bir yana ben hiç eylül istemiyorum kaybettiğim bebeğimde eylülde hamile kaldım ben 2 sene önce :KK43::KK43: aynı zamanları yüreğim kaldırmaz ama hep söylediğim gibi hayırlısı ne zamansa o zaman olsun
canım eylülü sende es geç dicem olmucek bende ekimi istemiyorum aslında ilk ogluma ekimde hamile kalmıştımda:KK14::KK14:ne olucek bizim bu halimiz ya:KK14:

darısı kısa zamnda senin başına inş. canım...

ağlıyacağını tahmin etmiştim canım ama artık ağlama lütfen...rabbim büyük ve her acının sonunda bir mutluluk var...
rabbim bundan sonra hep mutluluktan ağlatsın inş...

benim amcamın 18 sene sonra çocukları olmuştu hemd edoğal yoldan şimdi 24 yaşında...geçenlerde yengem eymeni görmeye gelmişti ilk kucağına alınca eymen yolun pek uzakmış 8 yılda ancak gelebildin dedi herkesin gözü doldo...kızını kucakladığımdada ilk lafın yolun çok mu uzaktı 18 yılda ancak gelebildin demiş...
anlayacağın herşeyin birde zamnı var ben inanıyorum artık seninde mutlu olacağın zaman geldi..
hep olumlu düşün canım...

canım sana birşey diyeyimmi inan banada derler 12 sene sonra çok uzun yollardan geldim bile derler erkek kardeşim biliyosun haziranda evlendi eşi 1 ay sonra hamile kalmış kardeşim daha erken oldugunu söylemiş eşine eşide isteyince demiş 1 sefer korunmam olursa olur olmazsa benden bebek isteme demiş neyse 1 seferde oldu eymenim dünyay geldi canımım canı:KK16::KK16:ben ömürüme yeni dogurmuştum yarı kırkım çıkmamıştı düşün :KK14::KK14:gelin dogum etti neyse ablamlar aramışlar memleketteki burdaki göz aydına kardeşimi küçük ablam demişki darsı paşama ablamı aldım anneme götürüyorum metroyla yolda konuşuyoz dedim eymen çok şürün filan ablam dediki paşa kardeşim aradı dediki abla baba oldum dedi ban dedi bende darısı paşama dedim dedi sonra metroda aglamaya başladı:KK14::KK14:dedim abla ne oldu bizim var senin yok dedi düşün ablam benden 8 sene sonra evlendi ikizlerini 23 haftalıkken kaybetti sonra ogluma hamile kaldı 3 yaşına giricek çok üzülüyolar ailem inan erkek kardeşim yanımda eymeni bile sevmiyo ben üzülürüm diye insan evladını sevmezmi ya oda benim agırıma gidiyor:KK14::KK14::KK14:annem her seferinde kzım bu kışında seninkini severiz işşallah deyp söylüyor işşallah dedigide olur umutsuz olmak istemiyorum ya medet diyorum :KK14::KK14::KK14::KK14:
Fadik,canım çok bekledin uğraştın dua ettin sonunda Allahın izniyle başardın..darısı isteyen tüm arkadaşlara ve bana olsun inşallah cnm tşekkür ederim.

Paşam,canım senin bebişinde yolu uzunmuş bir gün seninkide o uzun yoldan gelecek canım ben tüm kalbimle inanıyorum lütfen sende üzülüp ağlama güzel günler yakın buna inan :KK49::emir_bebek::nazar:
canım benim psikolojim okadar bozukki sizlerden başka kimseye yansıtamıyorum malesef:KK14:eşime diyemiyorum üzülüyor ailemden birine desem kızıyolar gene bebek mevzusu elimizden birşey gelmiyo yeter diyorlar kızım öldügnde memlekete gittiydim ablama aglamıştım üst katta yatak odasında agladım anlattım ablam beni odada kovdu yeter paş agit nerde aglarsan agla yanımda artık aglama kahretsin elimden birşey gelmiyo birşey yapamıyorum sen agladıkça bana hır geliyo dedi yapma dedi yeter diye bagırmıştı sonra kalktımkarşı odaya gittim girdim yataga arkamdan sarıldı yapma kurban oluyum dedi sen zülüyosun dedi biz senden çok üzülüyoruz dedi ben senin ne çektigini az çok biliyorum çocukalrım sag benim dedi seninkiler öldü dedi :KK14::KK14:ama yaradandan geldi yaradana gitti dedi kızımın ultroson resimini koymuştum emesene ablamın kızı saklamış dedi teyze gel resimlere bakalım neyse bakarken oda ney ömüürmün ultroson kagıdı resmi gözümün önüne geldi :KK53::KK53:oan dünya durdu sanki ne kötü oldum agladım yegenim teyze yeminle unuttum dedi benle agladı korkumu nasıl atlatırım bilmiyorum sen diyorsunya eylüle istemiyorum bende ya gene gdierse diye korkuyorum sessizce aglıyorum yeminle birde bende pko var oda kısattıyo dedi arda ya herşeye ragmen ya gene gdierse ben ne yaparım:KK59::KK59::KK59::KK59::KK59:beni pko korkutuyo malesef kızlar yoksa neden korkuyum:KK50::KK50:ya onu durduramazsak diye içim içimi yiyor:KK14::KK14:
çok üüzldüm yaaa...
canımilgilenirler merak etme canınıda sıkta tatlım telefon numarası varsa orayı ara mesaj gelrise benide silmişlerdide eşim aradı rica etymişti allah razı olsun geri almışlardı yanlış anlaşılma olmuştu gamze yüzünden içini ferah tut:KK16::KK16::KK16:
Canim prezervatif kullansa coktaaan yirtmistim ama disari bosalma ile korunuyor aldim karsima konustum butcesi bir cocuga yetermis de bir cocuk ancak bakabilirmiste ama ikinci karnimdayken ucuncu planlari yapiyordu yengesine de esimin hamileligi riskli geciyor esimi nasil riske atayim demis ben korunayim dedim sana guvenemem dedi anlayacaginiz bizim isimiz zor yasim oldu 35 bir sene bekledik bakalim daha ne kadar bekleyecez keyfi ne zaman gelecek bana cok istiyorsan sperm bankasindan hamile kalabilirsin bile dedi
:KK53::KK53::KK53::KK53:
dur sen ben bu konuyu bir idüşünüyüm işşallah dönerim sana:KK53::KK53::KK53:canını sıkma bebem eşinde haaklı bir yandan ama çocugunu öne kat yavrun isterse babasının yanında olur bu bebek işi :KK53::KK53:sen beni dinle benim bildigim birşey varki konuşuyorum:21::21::21:olmadı başka teknikler düşünürük artık:KK53::KK53:
günaydım yavru kuşlarım ne var ne yok sıpalarım ne alemlerde bakalım :KK3::KK3::KK3:

X