Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Fadim maşallah oğlun cok tatlı Rabbim nazarlardan korusun
Regreta testi cok erken yapmışsın bence hamile degilsenden onumzdeki ay daha cok çalışırsın benimde 2. Ayımda tutmuştu
Duyaydın karar vermek cok zor ama sonuçta ılerki haftalarda da olsa serklaj yapılma durumu var o zaman daha riskli olmayacakmi
Bence er,ken yaptırsan daha iyi enfoksiyon icin mutlaka ilaç destegi yapar doktorlar tabi cok zor bı karar sen bilirsin diğer doktorlarında fikrini al ona göre kararın netlesir zaten ben 13+5 de serkaj oldum
Arkadaslar ben pihtilasma icin bisey kullanmıyorum bisey atlamamda istemiyorum yanlış bisey mı yapıyorum acaba
Birde su heyet raporunu halledemedim olmuyormuş bu isin yolunu yordamını bilen varmı nereye basvurmaliyim suan raporsuzum:KK43:

canım eylülü sende es geç dicem olmucek bende ekimi istemiyorum aslında ilk ogluma ekimde hamile kalmıştımda:KK14::KK14:ne olucek bizim bu halimiz ya:KK14:

canım sana birşey diyeyimmi inan banada derler 12 sene sonra çok uzun yollardan geldim bile derler erkek kardeşim biliyosun haziranda evlendi eşi 1 ay sonra hamile kalmış kardeşim daha erken oldugunu söylemiş eşine eşide isteyince demiş 1 sefer korunmam olursa olur olmazsa benden bebek isteme demiş neyse 1 seferde oldu eymenim dünyay geldi canımım canı:KK16::KK16:ben ömürüme yeni dogurmuştum yarı kırkım çıkmamıştı düşün :KK14::KK14:gelin dogum etti neyse ablamlar aramışlar memleketteki burdaki göz aydına kardeşimi küçük ablam demişki darsı paşama ablamı aldım anneme götürüyorum metroyla yolda konuşuyoz dedim eymen çok şürün filan ablam dediki paşa kardeşim aradı dediki abla baba oldum dedi ban dedi bende darısı paşama dedim dedi sonra metroda aglamaya başladı:KK14::KK14:dedim abla ne oldu bizim var senin yok dedi düşün ablam benden 8 sene sonra evlendi ikizlerini 23 haftalıkken kaybetti sonra ogluma hamile kaldı 3 yaşına giricek çok üzülüyolar ailem inan erkek kardeşim yanımda eymeni bile sevmiyo ben üzülürüm diye insan evladını sevmezmi ya oda benim agırıma gidiyor:KK14::KK14::KK14:annem her seferinde kzım bu kışında seninkini severiz işşallah deyp söylüyor işşallah dedigide olur umutsuz olmak istemiyorum ya medet diyorum :KK14::KK14::KK14::KK14:

canım benim psikolojim okadar bozukki sizlerden başka kimseye yansıtamıyorum malesef:KK14:eşime diyemiyorum üzülüyor ailemden birine desem kızıyolar gene bebek mevzusu elimizden birşey gelmiyo yeter diyorlar kızım öldügnde memlekete gittiydim ablama aglamıştım üst katta yatak odasında agladım anlattım ablam beni odada kovdu yeter paş agit nerde aglarsan agla yanımda artık aglama kahretsin elimden birşey gelmiyo birşey yapamıyorum sen agladıkça bana hır geliyo dedi yapma dedi yeter diye bagırmıştı sonra kalktımkarşı odaya gittim girdim yataga arkamdan sarıldı yapma kurban oluyum dedi sen zülüyosun dedi biz senden çok üzülüyoruz dedi ben senin ne çektigini az çok biliyorum çocukalrım sag benim dedi seninkiler öldü dedi :KK14::KK14:ama yaradandan geldi yaradana gitti dedi kızımın ultroson resimini koymuştum emesene ablamın kızı saklamış dedi teyze gel resimlere bakalım neyse bakarken oda ney ömüürmün ultroson kagıdı resmi gözümün önüne geldi :KK53::KK53:oan dünya durdu sanki ne kötü oldum agladım yegenim teyze yeminle unuttum dedi benle agladı korkumu nasıl atlatırım bilmiyorum sen diyorsunya eylüle istemiyorum bende ya gene gdierse diye korkuyorum sessizce aglıyorum yeminle birde bende pko var oda kısattıyo dedi arda ya herşeye ragmen ya gene gdierse ben ne yaparım:KK59::KK59::KK59::KK59::KK59:beni pko korkutuyo malesef kızlar yoksa neden korkuyum:KK50::KK50:ya onu durduramazsak diye içim içimi yiyor:KK14::KK14:

canımilgilenirler merak etme canınıda sıkta tatlım telefon numarası varsa orayı ara mesaj gelrise benide silmişlerdide eşim aradı rica etymişti allah razı olsun geri almışlardı yanlış anlaşılma olmuştu gamze yüzünden içini ferah tut:KK16::KK16::KK16:

:KK53::KK53::KK53::KK53:
dur sen ben bu konuyu bir idüşünüyüm işşallah dönerim sana:KK53::KK53::KK53:canını sıkma bebem eşinde haaklı bir yandan ama çocugunu öne kat yavrun isterse babasının yanında olur bu bebek işi :KK53::KK53:sen beni dinle benim bildigim birşey varki konuşuyorum:21::21::21:olmadı başka teknikler düşünürük artık:KK53::KK53:
günaydım yavru kuşlarım ne var ne yok sıpalarım ne alemlerde bakalım :KK3::KK3::KK3:

Zaten artik ben birsey demiyorum oglum diyor baba bana kardes alalim diye

Regreta testi cok erken yapmışsın bence hamile degilsenden onumzdeki ay daha cok çalışırsın benimde 2. Ayımda tutmuştu
Duyaydın karar vermek cok zor ama sonuçta ılerki haftalarda da olsa serklaj yapılma durumu var o zaman daha riskli olmayacakmi
Bence er,ken yaptırsan daha iyi enfoksiyon icin mutlaka ilaç destegi yapar doktorlar tabi cok zor bı karar sen bilirsin diğer doktorlarında fikrini al ona göre kararın netlesir zaten ben 13+5 de serkaj oldum
Arkadaslar ben pihtilasma icin bisey kullanmıyorum bisey atlamamda istemiyorum yanlış bisey mı yapıyorum acaba
Birde su heyet raporunu halledemedim olmuyormuş bu isin yolunu yordamını bilen varmı nereye basvurmaliyim suan raporsuzum:KK43:
canım sende pırtılaşma yoksada her kadın dogum koraspirini veriyo ablam kullanmıştı bebeklerinde haberin olsun doktoruna sor istersen bu konuyu:KK6::KK6:
Zaten artik ben birsey demiyorum oglum diyor baba bana kardes alalim diye
vallahi güzel demiş aferim sıpama :KK55::KK55:
:KK60::KK60::KK60::KK60:

canım sende pırtılaşma yoksada her kadın dogum koraspirini veriyo ablam kullanmıştı bebeklerinde haberin olsun doktoruna sor istersen bu konuyu:KK6::KK6:
vallahi güzel demiş aferim sıpama :KK55::KK55:
:KK60::KK60::KK60::KK60:

Canım yunus bey vermişti hamile kalmadan önce ve hamileliğin 7.ayına kadar kullancaksin dedi Cemil beye ilk gittiğimde söyledim kullandığım o da simdi kullanma dedi operasyondan sonrada bisey demedi bı dahaki gittiğimde hatırlatcam kendi basıma kullanamam simdi korkarım

kızlar camasırımda afedersinsiniz sumuk gibi bir parca,rengi dokusu aynı sumuk ,sanırım bu seferki nişan :18:
birazdan randevuma gidicem hadi hayırlısı bakalım nst ne cıkacak
feryal altta goruyorum seni, polikliniklerde gorusuruz canım ben 2 gibi orda olurum

Canim ben kaybettigim bebeklerimde fragmin 5000 veya celexsan 0.4 pihtilasma problemim olmadigi halde genelde yatarak bir hamilelik gecirdigimi icin onlem amacli kullanmistim
Birde kan ilaclarini normalde kansizlik problemim oladigi icin 20. Haftadan itibaren baslamistim.aklinda bulunsun.
Dr gittiginde bir danis istersen.
Masallah hersey iyi gidiyor.sonuna kadarda insallah.:KK16:

Canım yunus bey vermişti hamile kalmadan önce ve hamileliğin 7.ayına kadar kullancaksin dedi Cemil beye ilk gittiğimde söyledim kullandığım o da simdi kullanma dedi operasyondan sonrada bisey demedi bı dahaki gittiğimde hatırlatcam kendi basıma kullanamam simdi korkarım

canım nasıl bir doktor biraz açarmısın ablamın görümcesinin gelini ali beye gitmişti muayenesi ne kadar en son 70 diye biliyorum biraz beni bilgilendirisen inan çok memnun olucam şimdiden sagol iç canım bebege zaraı degil yararı olur kaç arkadaşım kullan dedi bana:KK48::KK48:

sağol canım sende inş sağlıcakla kucaklayacaksın...
canım sen nasılsın serklajın şüğkür sorunsuz olmuş başk asıkıntıların varmı?
rapor hakkında benim bilgim yok malesef...
bende pıhtılaşma yok ben birşey kullanmadım daha doğğrusu ilk hafta başlamıştım aşırı kanama olunca bıraktım...
arda beye gittiğimde 12 haftam olmuştu plasentadan dolayı kanama riskim vardı bu yüzden yine başlamayalım dedi öylede kaldı hiç başlamadık...
ama doğrusu bend ebazen kullansammı demeden edemiyordum...

Cok güzel bı bebis 41 kere maşallah:) Allah bütün muruvetlerini de görmenizi nasip etsin inşallah, mutluluğunuz daim olsun...
sağol canım rabbim senin yavrularıda sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...

maşallah barekallah..Allah analı babalı büyütsün..çok tatlı yusuf eymen..Nazar değmesin..
benim kızımında çapağı tek gözünde çok sürdü masaj çok iyi geldi..göz dibinden buruna doğru yapardım..geçer inşallah..
sağol canım bennim...
sizede 41. kere maşallah ben 41 hafta rekoru kırmıştım sofikayla senin rekorumda gözünüz var galiba:))
sağlıcakla gelirler inş.

Fadikcigim ogluna masallah suphanallah barekallah allah nazarlardan saklasin insallah cok tatli bir bebek
sağol canım allah razı olsun...

FADİK :nazar:bebeğine 41 kere maşallah çok tatlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum uzak yollardan belen bebeğine bende eğer birgün bu güzelliği yaşarsan bebeğime diyeceğim :):emir_bebek:

evet bursanın ilçesinden ARDA BEYİN araması çok şaşırtıcı geldi bana dr istanbul uzak değil fakat tedavi için ve sonrasında gitmek problem yakın akrabalarım var ama uzun süre kalacak akrabam yok eşim hiç taraftar değil ARDA bey şimdi sakın hamile kalma zaten dedi iyice bakalım görüşelim sonra açıkcası beni şimdilik tatmin etti konuşması ama görüşmeye gitmeyi düşünüyorum
BADECİM senin buradaki paylaşımlarını takip ediyorum inan aynı durumdayız hangi dr hangi hastane kararsızdayız

RABBİM ısıyla hepimizin yüzünü güldürsün inş
sağol canım allah razı olsun...
inş. senin bebişimde o uzun yolunu bitirmek üzeredir...rabbim tez zamnda kavuşturur inş...
sakın umutsuz olma...benimde yaşadığım o acılar ve o yıllardan sonra artık evimde bir bebek sesi var...sem benden fazla acı yaşadın ama bu olmayacak anlamına gelmez 3 MELEKANNESİ arkadaşşında çok kaybı vardı hatta dikişe rağmen bile olmayan oldu ama maşallah sonund abaşardı hemde maşallah dikişsin...inş. seninde bütün arkadaşların olacak...rabbim yar ve yardımcınız olsun..
canım arda beyi bende tavsiye ederim ve kendisininde dediği gibi hamile kalmadan bir görüş...
herzaman takibe gidemesende arada gidersin..kendisi riskli gebelik dalında gerçekten hem uzman hemde çok ilgili...doğrusu normal gebelikle pek ilgilenmiyor...muayenede sorun olmadığında sanki bana çok ilgisiz gelirdi durumumu kısaca özetler bırakırdı ama sorun çıktığında isterse işi başından aşsın herşeyi bakar inceler...
hatta muayene sırasında sık sık başka çok zorumdaki hastaların durumundan bahsederdi..
dışarıdada o hastalarla konuşmalarına şahit oldum...

paşam artık üzülme ne olur...içimden bir ses diyorki senin yavrunun yolu da az kalmış yıllardır yürümüş yürümüş yakında gelecek...
rabbim tez zamnda sağlıcakla kavuştursun inş...

canım mesajım silinmedi ne yazık ki:KK43:(
kime nereye mesaj yazsam acaba...telefon nosuda yok...
yukarda bize ulaşın diye bir bir bölüm var ama olurmu bilmem...

kızlar camasırımda afedersinsiniz sumuk gibi bir parca,rengi dokusu aynı sumuk ,sanırım bu seferki nişan :18:
feryal altta goruyorum seni, polikliniklerde gorusuruz canım ben 2 gibi orda olurum

zaten zamanıda gelmişti canım hadi bakalım hayırlısı...eğer doğuma girersen bize haber et sana dua edelim inş. kolay bir doğum olur...
ben acilden doğuma çıkarken eşime evdekilere tel aç dua,süre birşeyler okusunlar dedim gerçekten çok çok faydası oluyor...

paşam tamam mesaj silinmiş...tam çıkıyordum çıkmadan yine bir bakayım dedim dedim sağolsun arkadaş silmiş...allah razı olsun beni büyük bir sıkıntıdan kurttardı...
hep bu bilgisayar yüzünden bazen öyle bir takılıyorki bir sayfayı birkaç dakikada ancak açıyor...sinir şey...
yoksa ben vakit dolmadan silmeye kalkmıştım...

kızlar ben şimdilik çıkıyorum arada sofikaya bakmaya çalışırım...
hepinizi öpüyorum...

canım nasıl bir doktor biraz açarmısın ablamın görümcesinin gelini ali beye gitmişti muayenesi ne kadar en son 70 diye biliyorum biraz beni bilgilendirisen inan çok memnun olucam şimdiden sagol iç canım bebege zaraı degil yararı olur kaç arkadaşım kullan dedi bana:KK48::KK48:
Canım yunus beyde iyi bir doktor benim arkadasım gidiyordu ona ilk bebeğini kaybetmişti kürtajdan sonra 6 ay regli olmamış en son yunus beye gitmiş onun verdig ilaçla regli olmustu sonrasında hamile kalincada takiblerini ve doğumunu yunus beye yaptırdı bilgili ve tecrübeli bı doktor hamile kalmadan önce gittim alttan muayene ettiginde az bisey yetersizlik var demişti carospinide o zmaman vermişti muayen fiyatı 60tl idi en son nakit tabi kart geçmiyor Git istersen bisey kaybetmezsin

sağol canım darısı seninde başına inş...
cnım sen bebeğini yakın zamnad akaybettin inş resimlerle seni üzmemişimdir:KK43:
ama sakın üüzlme tam terssi umutların artsın...
ben sekiz yıl sonra 5. hamileliğimde başardım inş seninde bundan sonra hiç kaybın olmaz...

canım benim de 18 haftaydı şimdi çıkmma lazım...inş. yarın girersem ayrıntılı yazarım...

Üzülmemeye çalışıyorum arkadaşım.içim buruluyor bebek görünce,pek dayanamıyorum...Ama hayatın gerçeği nereye kadar kaçabilirimki.Allah hayırlı ömürler versin evladına.İnşallah bizlerde birgün başaracağız.

Vakti gelmişti insallah bugün bebeğini sağlıklı bı sekilde alırsın kucagna

Canim ben kaybettigim bebeklerimde fragmin 5000 veya celexsan 0.4 pihtilasma problemim olmadigi halde genelde yatarak bir hamilelik gecirdigimi icin onlem amacli kullanmistim
Birde kan ilaclarini normalde kansizlik problemim oladigi icin 20. Haftadan itibaren baslamistim.aklinda bulunsun.
Dr gittiginde bir danis istersen.
Masallah hersey iyi gidiyor.sonuna kadarda insallah.:KK16:

Bahsetcem canım doktora kontrolum haftaya pihtalasmayi düşünerek arada evin icinde tür atıyorum ama nekadar etkili olabilir

bade81 canım sanada cevap yazacaktım...
benimde 18. haftada kese elime geldi...
bunlar olmadan önce ogünü sancı değilde aşağıya doğru bir baskı ve batma gibi değişik bir ağrı hissetmiştim ama sancı değildi...
gece özel bir hastaneye gitim sadece üsten ultrason bakım senin durumun biraz ciddi serummmmmmmmmmmmmmmmmmyayım eve git dinlen dedi...
o serunu yerken hafir sancılarım başladı lavaboya gittiğimde sanki mesaneye birşey baskı yapıyordu eve geldiğimdede keseye elimle dokundum:KK43: ne zamn kese aşağı inmeye başlamış o zamn sancım başladı...rahim ağzı yetmezliğindede açılmaolurken pek sancı olmazmış...ama doğum esnasında olabiliyor...
sonra araştırma hastanesine gittim rahim tamamen açıktı kede dışarda bebği kurtarmak için hiç birşey yapılmadı bende o saaten sonra kurtarılabileceğini hiç bilmiyordum...ama keşkede demiyorum çünkü yavrumun ömrü olsaydı birşeyler bahane olurdu...
senin en azından kurtarmak için birşeyler yapılmış ama nasip edeğilmiş işte...
canım kesenin çıkışını farketmediysen bence senin rahimağzı yetmezliği bence sen hiç düşünmeden hamile kalınc aserklaj attır...
benim serklajım 14. haftada oldu ve 19. haftaya kadar hiç kısalma olmamıştı ama o hafta birden 2 cm kısaldı yani tam diğer kaybımın haftasında...
gerçi sonradan istirahatla uzama oldu çok şükür ama serklaj olmasaydı veya sıkı takipte olmasaydı allah korusun yine kayıp yaşanabilirdi...

paşam artık üzülme ne olur...içimden bir ses diyorki senin yavrunun yolu da az kalmış yıllardır yürümüş yürümüş yakında gelecek...
rabbim tez zamnda sağlıcakla kavuştursun inş...

canım mesajım silinmedi ne yazık ki:KK43:(
kime nereye mesaj yazsam acaba...telefon nosuda yok...
yukarda bize ulaşın diye bir bir bölüm var ama olurmu bilmem...
üzülmüyorum eskisi kadar tek istedigim bu gebeligim süresince beni yanlız bırakmayın ne olur:KK14::KK14:bu arada mesaj silinmiş canım sagolsunlar çok ilgililer kk bu kkyı kim kurduysa allah razı olsun diyorum bu kulüp saysinde siler gibid egerliinsanları tanıdım benEn Büyük KKEn Büyük KKrabbim ogluma ömür versin annesi maşallah çok tatlı eşimi uyandırdım gel resime bak diye maşşallah dedi benim gözler doluncada ay paş yapma dedi dedim sevinçten aglıyorum o başardı ben de başarırırım işşallah dedim tek korkum şu lanet olası pko:18::18::18:eek:yun ederse o eder regrete kilo verdikçe gdier diyo ama bakıcez ekime karar kıldık bakalım naip kurbanı kesebilirisem eylülded olabiliride bakalım eşimin para alması lazım iyide yapıyorum bence arkadaş demişti yanlış dilek dilemişindir kan akıt diye rabim şimdeden hayrımı zı kabul etsin işşallah:KK16::KK16::KK16:
Canım yunus beyde iyi bir doktor benim arkadasım gidiyordu ona ilk bebeğini kaybetmişti kürtajdan sonra 6 ay regli olmamış en son yunus beye gitmiş onun verdig ilaçla regli olmustu sonrasında hamile kalincada takiblerini ve doğumunu yunus beye yaptırdı bilgili ve tecrübeli bı doktor hamile kalmadan önce gittim alttan muayene ettiginde az bisey yetersizlik var demişti carospinide o zmaman vermişti muayen fiyatı 60tl idi en son nakit tabi kart geçmiyor Git istersen bisey kaybetmezsin

canım ablam dedi çok iyi diye arda beye yetişemezsen yunus beyi düşündüm aslında ali gedikbaş iyi dediler ama bakıcez:KK76::KK76:ekim gelsin adet oluyum abdestleniyim gidiyim bir kan idrar ve vajine muayenesi yaptırıyım diyorum bakalım benim pko bey ne alemde:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:ona göre bir yol çizeriz artık:18::18:rabbim herşeyin hayırlısını versin işşallah :KK16::KK16::KK16:

Üzülmemeye çalışıyorum arkadaşım.içim buruluyor bebek görünce,pek dayanamıyorum...Ama hayatın gerçeği nereye kadar kaçabilirimki.Allah hayırlı ömürler versin evladına.İnşallah bizlerde birgün başaracağız.
seni anlıyorum canım bizlerde aynı şeyleri yaşadık...
resmi hemen silecektim ama olmadı işte...
insan ister istemez burkuluyor ben bile inan hala eymene bakarak ağlıyorum hep aklıma kızım geliyor:KK43: onu kucaklayamadım eymene yaptıklarımı ona yapamadım karnımdaykn bile eymeni kızım diye sevdim sanki o hiç gitmemiş gibi:KK43:(
insanın yeni bir evladı olunca bile unutamıyor benimde hala acılarım sıkıntılarım var ama arkadaşlar bilir ben acılarımı pek paylaşmıyorum hep güzel şeyler paylaşıp sizlere umut olmak istiyorum eymenin resminide bu yüzden paylaştım...
inş. arkadaşları üzmemişimdir...
her zaman dua ediyorum acılar unutulmasada başka mutluluklar başka evlatlar göndersin rabbim bütün istiyenlere...

bak sana birşey anlatıyım bizimgelinimiz sezeryan oldu normade dogurududa doktor bebem 4 kilonun üstünde altına çok dikiş atarız demiş neyse eymenim dogdu 3 gün kaldım hastanede yattıgımız yerde 2 bayan daha vardı sonra hayde oda degişti 8 kişi olduk bebekleri görsen aglardın benim psikolojimi düşün artık sen çok gidip agladım wc klozetin üstne otrup alahım ne veririse hayırlsıını versinbenden sonra evlenenlerin çocukları var ben bir tanıdıgın kızı evlenmişti oglumu yeni kaybetmiştim facede yazıyodu karnım vs agrıyo diye takıldım öle kız bebek vardır diye aban sen kafayı ebbekle bozmuşun dedi ban ay ne agladım o lafına okadar üzürde dilese nafile dedim lafını bilde konuş ben daha 1 hafta olmadı kaybedeli umdumu:KK14::KK14::KK14:anlıcagın en iyisi kimseye güvenmemek kimseyle görüşmemek yane:KK14::KK14:en azından içimi rahat olur:KK14::KK14:

seni anlıyorum canım bizlerde aynı şeyleri yaşadık...
resmi hemen silecektim ama olmadı işte...
insan ister istemez burkuluyor ben bile inan hala eymene bakarak ağlıyorum hep aklıma kızım geliyor:KK43: onu kucaklayamadım eymene yaptıklarımı ona yapamadım karnımdaykn bile eymeni kızım diye sevdim sanki o hiç gitmemiş gibi:KK43:(
insanın yeni bir evladı olunca bile unutamıyor benimde hala acılarım sıkıntılarım var ama arkadaşlar bilir ben acılarımı pek paylaşmıyorum hep güzel şeyler paylaşıp sizlere umut olmak istiyorum eymenin resminide bu yüzden paylaştım...
inş. arkadaşları üzmemişimdir...
her zaman dua ediyorum acılar unutulmasada başka mutluluklar başka evlatlar göndersin rabbim bütün istiyenlere...

canımbilmememi inan bebegimide kucagıma alsam bile kayıplarım hep kalbiminbir köşesinde olucak inaan:KK14::KK14:eşime dedimki geçen canım sana bir fırsat verselerdi dedim hangi bebegini iistredin deyince tepjkisi şu oldu keşke ban bir fırsat verselerdi ilk oglumu isterdim halen gözümün önünden gitmiyo ölsü dedi ve aglamaya başladı allahım işşallah bir daha evlatlarımızla sınamasın şahsen bir bebek alsam kucagıma derimki severken ömürüm umudum buragım diye severin inan kimse kimsenin yerini alamıyo malesef:KK14::KK14::KK14:rabbimde ogluna ömür versin işşallah:KK16::KK16:

Son düzenleme:
X