Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allah meleklerine huzur versin, yanındakilere de uzuunn sağlıklı ömürler versin
Allahım bizlere ne doğmadan ne de doğduktan sonra evlat acısı yaşatmasın

idrar tahlili ile kültürü arasındaki fark nedir?
eğer herhangi bir yanma kaşınma şikayeti olmasa da her ay yaptırmak gerekli mi sizce kızlar

chnb sen bir duadan bahsediyordun kızlara göndermişsin
onu bana da gönderir misin

birde benim burada bir arkadaşım var kızı 4 aylık
o kadar huzurlu, tatlı bir bebekki
dedim sen hamileleiğinde ne yaptın da böyle oldu bu çocuk
insan suresi okumuş her gün, bir de yusuf suresi
ben bilmiyordum bu sureleri
birde dinletmiş sesli olarak
paylaşmak istedim

canım ben de emin degilim elbette ama bildigim kadarıyla tahlil yaptırdıgında o anki durum degerlendiriliyor,yani bakteri mikrop vs var mı yok mu
ama kultur bakıldıgında,belli sartlar ve surede bazı bakteri vs nin ureyip uremedigi saptanıyor ve kultur icin idrar verdiginizde belli sartlara dikkat etmeniz gerekiyor ki saglıklı sonuc alınabilsin:
vajinal bolge sadece suyla yıkanıyor-sabun vs kullanılmıyor
idrar yapmaya başladıgınızda azcık akıtıp ortada gelen idrardan örnek alıp sonunu yine boşa akıntmanız gerekiyor,hijyen kurallarına da ekstra dikkat etmek gerekiyor

bence sıkayet olsun yada olmasın ayda bir tahlil yapılmasında cok fayda var,her zaman kaşıntı yada şikayet olmayabiliyor ve enfeksiyon erken dogumda genelikle en buyuk kabahate sahip oldugundan dikkat etmek gerek.Bende kultur her zaman bakılmadı,ama tahlil duzenli yapıldı,vajinal kultur de ilk gebeligimde bakılıyodu ama bunda yapılmadı.

eğer herhangi bir yanma kaşınma şikayeti olmasa da her ay yaptırmak gerekli mi sizce kızlar

paylaşmak istedim

canım bana doktor idrar tahlilini sık sık idrara sıkışıkmışım gibi his geliyor diye verdi..bende de kaşıntı yanma şikayeti yok..

bende yusuf ve meryem suresi çok okumuştum bu gebeliğimde de bazen fırsat buldukça perşembe akşamları okuyorum, bebek isteyenlere iyi geliyormuş birde, bende önceki gebeliğimden önce sık sık okurdum hamileykende okumuştum..

chnb bugün yok evet acaba kayınvalidesine mi geçti, orda internet yoktu galiba..

Kızlar iyiyim gece yazacağım ayrıntılı:)) Gözüm kanlandı diye görümcem fazla bKMA DİYOR GÖRÜMCELER KARIŞMADAN DURMAZ BİİLİRSİNİZ. Ambargo koydu:))

KIZLAR HEPİNİZE ÇOK TŞK EDİYORUM BU GECE OKADAR ZOR GEÇTİKİ BANA ANLATAMAM SİZE BUGÜN İLK DEFA MUTLULUK GÖZ YAŞI DÖKÜYORUM EVLAT böyLE BİŞEYMİŞ ONLAR BİZE GERÇEKTEN MUCİZE RABBİM HERKEZE NASİP ETSİN EVLADINI KUCAĞINA ALMAYI
amin işşallah canım darısı bizlere olsun işşallah :KK16::KK16:
Çok duygulandım,gözlerim doldu....İkizlerimin küvezdeki hallerini hatırladım....

Dün ikizlerimizle mezara gittik......Abla ve abilerinin mezarına...ikisi kucağımızda ikisi kara toprağın altında.....Hüzün ve şükür bir aradaydı.............:KK14: :KK14:

Allah tüm hamilelere sağlıkla kavuşmak nasib etsin...
seni okurken inan aynı şu durumda okudum:KK14::KK14::KK14:sen öyle gzüel anlatmışsınki yaşadıklarını rabbim yardımcın olsun ablamın oglu var ondan önce ikizleir vardı biri kız biri erkek inan deid geçen aklıma geldiler çok agladım siz ikiz ben 3 bebek allahım bir daha acı göstermesin bizlere işşallah:KK14::KK14:

M

Merhaba arkadaslar

Benimbugun Arda bey e randevum vardı. Gectigimiz günlerde basıma gelenleri anlattım. Bir daha beni baskasina yönlendirsenizde gitmem dedim. Hele izmitte birprof a gittim dedim. Hemen Semih bey mı dedi. Bastı kahkahayı. Ona giden koşarak geri geliyor dedi,
Neyse rahim uzunlugum3 olmuş şimdilik takiptekalacgiz dikiş için bekleyeceğiz dedi.
birgün bir bakmışsın orda karşılaşmısız ne dersin:KK34::KK34::KK34:
Kızlar iyiyim gece yazacağım ayrıntılı:)) Gözüm kanlandı diye görümcem fazla bKMA DİYOR GÖRÜMCELER KARIŞMADAN DURMAZ BİİLİRSİNİZ. Ambargo koydu:))
:KK1::KK1::KK1:ben anlamıştım zaten :KK37::KK37:bu arada allahım kavuştursun eşinle evladın aişşallah sen doguma kadar burdasın degilmi:44::44:

Sinem,canım 41 kere maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:...Tüylerim diken diken oldu çok duygulandım :KK43:(( ..Cok ama çok tatlılar ve sanki avatarındaki bebeğe benziyorlar :))..Allah yavrularını sana ve eşine bağışlasın tez zamanda sağlıkla eve götürmeyi nasip etsin inşallah..Aminnnn.. bundan sonrada Hep güzel haberler al bizede hep güzel haberler ver :nazar::emir_bebek::nazar:

Kızlar gelelim bana ben bugün dayanamadım kan testi yaptırdım adetine hesabıma göre 6-7 gün var sonucum 2 çıktı yani negatif :KK43: ilk duyunca biraz üzüldüm acıkçası :KK43::KK43: bir ara kendimi hamile hissediyordum sonra vaz geçmiştim olmadığımı düşünüyordum sonra dünden beri gögüs hassasiyeti ve genişleme gibi belirtiler olunca tekrar hamileyim diye düşündüm ama sonuç değilmişim ...Saat 5 de ögrendim şimdi üzüntüm geçti ama biraz burukluk var tabi ..Ama hep hayırlısı ne zamansa o zaman olsun dedim ..

amin işşallah canım darısı bizlere olsun işşallah :KK16::KK16:

:KK1::KK1::KK1:ben anlamıştım zaten :KK37::KK37:bu arada allahım kavuştursun eşinle evladın aişşallah sen doguma kadar burdasın degilmi:44::44:
Canım kaçamak kaçamak yazıyorum:))

Kızlar gelelim bana ben bugün dayanamadım kan testi yaptırdım adetine hesabıma göre 6-7 gün var sonucum 2 çıktı yani negatif :KK43: ilk duyunca biraz üzüldüm acıkçası :KK43::KK43: bir ara kendimi hamile hissediyordum sonra vaz geçmiştim olmadığımı düşünüyordum sonra dünden beri gögüs hassasiyeti ve genişleme gibi belirtiler olunca tekrar hamileyim diye düşündüm ama sonuç değilmişim ...Saat 5 de ögrendim şimdi üzüntüm geçti ama biraz burukluk var tabi ..Ama hep hayırlısı ne zamansa o zaman olsun dedim ..

İlk aydan tutturmak zor:)) Bir ay daha sabahlar olmasın :))

kızlar bende dün özel hastanede idrar kültürü verdim sonucunu çarşamba günü alıcaksın dediler bu kadar sürüyormu yaa ben ilk defa yaptırdım..
Canım idrar tahlili aynı gün kültürü 3 günde çıkıyor...

paylaşmak istedim

Canım gönderirim sana da yorma kendini. Bu arad duaya baktım ne yazıyor diye fatiha, ,hlas, nas, felak, esmaül hüsna. Felak ve nas düşük olmasın diye taşınırmış...

KIZLAR HEPİNİZE ÇOK TŞK EDİYORUM BU GECE OKADAR ZOR GEÇTİKİ BANA ANLATAMAM SİZE BUGÜN İLK DEFA MUTLULUK GÖZ YAŞI DÖKÜYORUM EVLAT böyLE BİŞEYMİŞ ONLAR BİZE GERÇEKTEN MUCİZE RABBİM HERKEZE NASİP ETSİN EVLADINI KUCAĞINA ALMAYI

Maşallah barekallah... Allah nazarlardan saklasın çok tatlılar ... Ben de gözyaşlarımı tutamadım mutluluktan...

tabikide canım hemen koyuyorum linkini atayım buraya ben pc ye indirmiştim,doktor dokuz eylül üniversitesinden prof dr serkan güçlü,deü 1 yıl süreyle şifa üniversitesi hastanesine göndermiş hocayı,şimdi randevu aldım keşke önce senin yazdığnı okusaymışım ben de daha geçe kalmayayım diye cuma günün aldım yalvar yakar:18:yoksa bu dr de çok dolu 3-4 hafta sonraya veriyorlar,hastanede sgk geçiyor ve neonatal yoğun bakım var,hem rapor konusunda da yardımcı olabilir diye düşündüm

hayrettir ki arda bey bi beni sevmedi galiba :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:iki kere mail attım hiç cvp vermedi:KK50:

MAŞALLAH SÜPHANALLAH nasıl güzeller kıyamam ben onlara,herşey güzel olacak sonra da onları alıp eve gideceksin sinemcim:KK48:

okumak isteyenler için,sunumu galiba perinatoloji derneğine yapmış
http://www.tjodizmir.org.tr/Admin/photos/kutuphane/634660272438748750.pdf

Sağ ol canım şartlar süper 3 dr yi de değerlendir özellikle ulaşılabilirlik konusuu konuş hangisi içine sinerse... Ayrıca bu yazıya göre bu prof çok az kişiye serklaj yapar gibi geldi. En iyi cevap yapılabilir olmuş:)) Senin uzunluk 2.5 altı olmadan atmaz sanırım...

M

Merhaba arkadaslar

Benimbugun Arda bey e randevum vardı. Gectigimiz günlerde basıma gelenleri anlattım. Bir daha beni baskasina yönlendirsenizde gitmem dedim. Hele izmitte birprof a gittim dedim. Hemen Semih bey mı dedi. Bastı kahkahayı. Ona giden koşarak geri geliyor dedi,
Neyse rahim uzunlugum3 olmuş şimdilik takiptekalacgiz dikiş için bekleyeceğiz dedi.

Sen de takipte olacaksın o zaman. Sonraki randevu ne zaman? Sevindim güzel geçmesine. Yat mı diyor sana?

inanmıyorum kızlar ne kadar muthiş doktorunuz varmış ARDA BEYDEN BAHSEDİYORUM

DÜN gece mail attım ve bugün beri bizzat kendileri aradılar bana moral olsun diye aramışlar gerçekten şaka gibi ve en kısa zamanda görüşmemiz gerektiğini uzun uzun konuşmamamız gerektiğini söyledi yaaa gerçekten böyle hekimler varsa herşey yolundadır RABBİMİN izniyle

şanslı arkadaşlarım inş hepiniz meleklerinin mis kokusunu sağlıcakla duyacaksınız inş

Canım benim de pgt li tüp bebek olmayınca üzüntüsünü paylaşmak için aradığını söylemişti kendisine halbuki bir kere gittiğim halde. O zaman kalbimizi fethetmişti. Gitmeyi düşünüyor musun? Bir de tüp olacaksa bence tek embriyo düşün sanırım tüp bebek tututyor sende... Yıllar geçiyor erteleme bence...

Arda beyi o kadar cok duydum ki eger olurda esim ikna olur ve ben bir daha gebe kalirsam bende arda beye gidecem istanbul anadolu yakasinda oturuyorm zaten

A ben senin istanbulda olduğunu bilmiyordum. İnşaallah eşini ikna edersin... Ya da kazara olabilir:))

chnb cim, allah kavuştursun inşallah
bir daha doğuma mı gelecekler kısmetse

bende 2 gündür o kadar yorudum ki
10 kg domates aldım onları rendele kaynat şişele
birde malum gene ev batmış
kim sorarsa kadın çağırdım
dün çok ağrım vardı ama bugun iyiyim

Sağ ol canım... Yorma bu kadar kendini normal hamileler bile naz yapıyor yormuyor bu kadar...

canım üzülme bakıyım ne konuştuk seninle valahi içimdeki bir ses :KK53::KK53:senle beraber hamile kalıcam diyor bakta gör hem hep dua et rabbim de benim gibi kuluna ne zaman nasip ediyosan öle nasip et de:KK16::KK16::KK16:ben karra verdim belkim para bulabilirisem kurbanımı kesim eylüldede vesile olabilirim haberin olsun ne kaldı şurda 75 şe:KK9::KK9::KK9:hade bakalım sabahlar olmasın de bir ay daha sonra bende katılırım sana:KK9::KK9::KK9::KK9:

Canım gönderirim sana da yorma kendini. Bu arad duaya baktım ne yazıyor diye fatiha, ,hlas, nas, felak, esmaül hüsna. Felak ve nas düşük olmasın diye taşınırmış...

Maşallah barekallah... Allah nazarlardan saklasın çok tatlılar ... Ben de gözyaşlarımı tutamadım mutluluktan...

Sağ ol canım şartlar süper 3 dr yi de değerlendir özellikle ulaşılabilirlik konusuu konuş hangisi içine sinerse... Ayrıca bu yazıya göre bu prof çok az kişiye serklaj yapar gibi geldi. En iyi cevap yapılabilir olmuş:)) Senin uzunluk 2.5 altı olmadan atmaz sanırım...

Sen de takipte olacaksın o zaman. Sonraki randevu ne zaman? Sevindim güzel geçmesine. Yat mı diyor sana?

Canım benim de pgt li tüp bebek olmayınca üzüntüsünü paylaşmak için aradığını söylemişti kendisine halbuki bir kere gittiğim halde. O zaman kalbimizi fethetmişti. Gitmeyi düşünüyor musun? Bir de tüp olacaksa bence tek embriyo düşün sanırım tüp bebek tututyor sende... Yıllar geçiyor erteleme bence...

A ben senin istanbulda olduğunu bilmiyordum. İnşaallah eşini ikna edersin... Ya da kazara olabilir:))

Sağ ol canım... Yorma bu kadar kendini normal hamileler bile naz yapıyor yormuyor bu kadar...
:KK1::KK1:sen ver bakıyım görümcenlerin telini seni bir güzel ispiyonlayayım :KK9::KK9::KK9::KK9:hop gene girdi bu kadın deyim şaka bir yanada leptop çok zararlıymış bebem haberin olsun bu arada o laf benim lafım sabahlar olmasın amannnn:KK64::KK64::KK64::KK64:kızlar aklım agelmişken demeyi unutum jorjet hamile listesinde neden yok :44::44::44::44::44:
diger hatunlar az kaldı dogumalrınıza dikişleriniz ne zaman alınıyo heyecan varmı heyecan:KK52::KK52::KK52:

Bacim benim kocamin ikna olacagi yok bana cok istiyorsan git sperm bankasindan hamile kal temcit pilavi gibi konuyu acip durma dedi kaza olur insallah ben umraniyedeyim canim

canım haklı ama görümcen çünkü malum bilgisayar öğretmeniyim ya ben,final zamanları üniv'deyken bildiğin canavar gözü olurdu benim :KK9:

canım hayırlısı olsun,en kısa zamanda hayırlı bir zamanda aramıza katıl inşallah

canım yaa neye karar vereyim bilemedim,salihasın dikişini yapan doktra gittik bugün,hiç beklemeye gerek yok zaten 13 haftalık olmuşsun hemen dikiş atmalıyız dedi,ilerleyen zamanda açılırsa dikiş atmanın pek bir anlamı olmaz başarısı düşüktür dedi,hemen bu hafta bitmeden yapmak istedi,işte başarı şansı %60'tır dedi,önceki gebeliğinde 20 haftada olmuş olay,bu gebelğinde daha erken zamanda olur dedi,serklaj yapçaz ayda bir penisilin vurulcan dedi,pıhtılaşma için sana niye iğne vermemişler dedi,serklajdan bir süre sonra iğneye geçmeliyiz dedi,progesteronu sakın bırakma dedi,serklajdan sonra iğne ve hap formuna geçeriz dedi,eksik birkaç tahlilim varmış onları yazdı,rapor işini de hallederiz merak etme dedi(gerçi hepsi başta aynı şeyi söylüyor ya),ama öyle korkuttu ki,bekleyecek vakit yok hemen kararını ver bana gelmesen de kimse gideceksen de hemen dikiş attır dedi,şekerim var diye enfeksiyondan korkuyorlar atmıyorlar dedim,olur mu öyle şey dedi o zaman şeker hastaları doğum yapmasın ameliyat olmasın mı dedi,ama dediğim gibi bi acele bi acele hemen ölüyorum sanki :KK43: zaten o gönderdiğim sunumda da yazmış diğer prof,uzmanlar ikiye ayrılmış durumda diye,bu dr ne olursa olsun dikiş atılmalı diyor,zaten bir kaybın var kumar m oynamak istiyorsun dedi,istersen sadece progesteron da verebiliriz ama sonra keşke demek var dedi,çok korktum :KK43:(((((( yarın da erol tavmergene gidicem,bu arada bugün gittiğimin kartında perinatolog yazıyordu egede de kan vermeye bu bölüme gidicem adamın vasıtasıyla
NE OLUR BANA Bİ AKIL VERİN,çünkü şimdiki doktorum ilerleyen zamanda açılma olursa birşey yapamam dedi,bu adam da ilerleyen zamanda açılma olursa atacağımız dikişin şansı düşer diyor kime inanayım ben :KK43:

Son düzenleme:

canim hayirlisi olsun,biliyorum insan umut edince ve olmayınca uzuluyor ama her iste bir hayır vardır.bu ay samimiyeti daha da arttırmanız gerek,tadını cıkarın nasılsa sonra gebelikti lohusaydı derken nerdeyse bir yıl yasak :21: simdi sabahlar olmasın :KK19:

Bacim benim kocamin ikna olacagi yok bana cok istiyorsan git sperm bankasindan hamile kal temcit pilavi gibi konuyu acip durma dedi kaza olur insallah ben umraniyedeyim canim

esler arasında bu konuda fikir ayrılıgı olunca cok kotu oluyor,ben daha evlenmeden once surekli evlenecegim ve hemen hamile kalıcam planları yaparken eşim hep bir bahaneyle sonraki aya erteliyordu,onun bilerek erteledigini fark ettigimde cok uzuldum ve aramız dahi bozuldu.Evliligimizin ikinci yılında benim rahmimin alınması soz konusu oldu ve eşim o zaman cok uzuldu,sonrasında zaten ameliyattı tedaviydi vs derken yıllar gecti ve bir baktık 30 yasımıza geldik ve hala cocuk yok :KK43: Filiz dogdugunda neden daha once yapmadık ki diye hayıflandı ve ikinciye de aslıdna cok ara vermek istemiyordu nitekim de tek seferlik bir kacamakla yeniden hamile kaldım ve eşim tahminimden daha cok sevindi.Gun gelecek belki eşin de ikinciyi isteyecek ama o zaman belki senin fiziksel ve psikolojik durumun musait olmayacak.Cok can sıkıcı oluyor bir kadın icin cocuk isteyip eşinin dur bekle yada hayır olmaz demesi :KK43:
Sıkma canını arkadasım,nihayetinde bunda da bir hayır vardır.

duyaydın;
karar vermek senin için şaun daha zor, çünkü dikiş bizimkinden daha riskli senin için, enfeksiyon bakımından
senin kaybettiğin bebeğinde serklaj varmıydı?
aslında enfeksiyona karşı bir sürü ilaç kullanılıyor dikiş atılınca
onun sende de faydası olur diye düşünüyorum
fuat beye gittin mi?
bir kaç doktorun daha fikrini alacaktın
acaba arda bey bu duruma ne derdi
benden önce randevusu olan arkadaşlar var, sorsalar arda beye, senin durumunu anlatsalar

regrete cnm, benim bildiğim sıfır çıkarsa gebelik yok dmeek, 2 de birşeylerin göstergesi değil mi?? bende 3-4 gün kala 28 çıkmıştı yanılmıyorsam, o da çok yüksek bir değer değildi yani

değilsen de sıkma canını
önce hamile kalsak diyoruz, sonra sağlıkla doğsalar, doğunca da ah bir büyüseler :))
Allah sana da o günleri gösterecek ben eminim, sen o güzel canını hiiç sıkma

duyaydın;
karar vermek senin için şaun daha zor, çünkü dikiş bizimkinden daha riskli senin için, enfeksiyon bakımından
senin kaybettiğin bebeğinde serklaj varmıydı?
aslında enfeksiyona karşı bir sürü ilaç kullanılıyor dikiş atılınca
onun sende de faydası olur diye düşünüyorum
fuat beye gittin mi?
bir kaç doktorun daha fikrini alacaktın
acaba arda bey bu duruma ne derdi
benden önce randevusu olan arkadaşlar var, sorsalar arda beye, senin durumunu anlatsalar

canım bu fuat beyin görüşü zaten,kendisini beğendim rahatça konuştuk hatta peseri bile sordum,bu arada peseri pek tavsiye etmediğini henüz faydasının kanıtlanmadığını söyledi,3 doktordan randevu aldım zaten fuat akercan(bugün gittim),yarın erol tavmergen ve cuma günü serkan güçlü,ama adam öyle bir konuştu ki hiç vaktin yok dedi,cuma günü diyabet doktoruma gidicem dedim cumaya beklemez dedi,o da kulanılan ilaçlardan bahsetti,enfeksiyon açısından her zaman risk vardır bu sadece senin için değil dedi,hayır canım ilk geeliğimdi ve zaten farkedildiğinde kesem dışarı fırlamıştı,bunun hakkında da zaten dikiş atılsaydı şansı düşüktü dedi,bilmem ki arda bey hiç görmediği biri için ne yorum yapabilirki hatta yorum yapmak istemeye de bilir

Canım,gittiğin dr ne kadar haklı olduğunu bilemiyorum ama bu pıhtılaşma meselesinde bende neden iğne kullanmıyorsun diye düşünmüştüm açıkçası..sana gerek yok diyen bu son gittiğin ve sinir olduğun dr miydi? pıhtılaşman hangi mutasyondaydı ? karar vermek için bir doktora daha git istersen ..dikiş pıhtılaşma konusunda bir görüş daha al ona göre karar ver ..ÜF yaa inan seni çok iyi anlıyorum kararsızlık kime güveneceğini bilememek hepsi bende de mevcut hamile olsam bide üstüne hormonlar iyice kafam kafam karışırdı :26::26: canım inşallah en hayırlı doktoru bulur en doğru kararı verirsin :nazar::nazar:

Canım,gittiğin dr ne kadar haklı olduğunu bilemiyorum ama bu pıhtılaşma meselesinde bende neden iğne kullanmıyorsun diye düşünmüştüm açıkçası..sana gerek yok diyen bu son gittiğin ve sinir olduğun dr miydi? pıhtılaşman hangi mutasyondaydı ? karar vermek için bir doktora daha git istersen ..dikiş pıhtılaşma konusunda bir görüş daha al ona göre karar ver ..ÜF yaa inan seni çok iyi anlıyorum kararsızlık kime güveneceğini bilememek hepsi bende de mevcut hamile olsam bide üstüne hormonlar iyice kafam kafam karışırdı :26::26: canım inşallah en hayırlı doktoru bulur en doğru kararı verirsin :nazar::nazar:

evet canım bu sinir olduğum doktor iğne vermemişti,herkeste var o kadar birşey değil bu dedi

faktor v leiden ve hpa-1 de heterezigot mutasyon var,faktor v ledien önemlidir dedi,heterezigot oldu mu pıhtılaşma riski 8 kat,homozigot oldu da 32 kat artarmış,içtiğin aspirin bi işe yaramaz dedi,

yarın da prof erol tavmergene gidicem,fuat bey perinatolog diye bir de bu sitede salihas a serklaj yapmış diye midir nedir çok etkilendim söyledklerinden,bu arada anacığım hala daha sen de belki de rahim ağzı yetmezliği yokdiyor (8 sene önce şeker hastası olduğumda da kabul etmekte zorlanmıştı hala daha kabullenemez stres şekeriymiş benimkisi öyle diyor:KK1:anne yüreği işte konduramıyor:KK16:)

amin canım inşallah ne olur dua edin bana :KK43: yanlış bir karar vermekten öyle çok korkuyorum ki :18::18::18::18::18::18:

Sofika,chnb,hidenisko,duyaydin , hepinize moral için teşekkür ederim kızlar :KK16::KK16::KK16:

Hidenisko,biraz topikleri dolaştım adetine 1 hafta kala 1,74 değeri olup hamile olanda var olmayanda geç döllenme vs hep etkiliymiş ..beni yanıltan gögüslerim oldu :KK17::KK17: sanki hamileymişim gibi tepki veriyor :26::26: sonra kendi kendime diyorum ki kendimi öyle inandırıyorum ki göğüsler hamileymişim gibi görünüyor :KK1::KK1::KK1::KK1: ..E burda doğum yapmadan süt verebilen kadınları okuyunca bende hamile olmadan göğüslerimi buna inandırmış olabilirim diye düşündüm :KK1::KK1::KK1::KK1: ...

Sofika,eşimle az görüşebildiğimiz için belki bir iki ay daha çalışma yapmamız hayırlısı olacaktır canım haklısın :KK1::KK1::KK1::3

Önümüzdeki ay test kullanmıycam ama kafamı karıştırdı o test 4 kez gülen surat verdi daha olsa belki yine gülecekti:KK47::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: sonra işin yoksa sürekli samimi ol :KK17::KK1::KK1::KK1::KK1: tabi yumurtlama olmamış da olabilir yada fazla sayıda yumurtlama suçlamayayım onu da:KK1::KK1:

Sofika,chnb,hidenisko,duyaydin , hepinize moral için teşekkür ederim kızlar :KK16::KK16::KK16:

Hidenisko,biraz topikleri dolaştım adetine 1 hafta kala 1,74 değeri olup hamile olanda var olmayanda geç döllenme vs hep etkiliymiş ..beni yanıltan gögüslerim oldu :KK17::KK17: sanki hamileymişim gibi tepki veriyor :26::26: sonra kendi kendime diyorum ki kendimi öyle inandırıyorum ki göğüsler hamileymişim gibi görünüyor :KK1::KK1::KK1::KK1: ..E burda doğum yapmadan süt verebilen kadınları okuyunca bende hamile olmadan göğüslerimi buna inandırmış olabilirim diye düşündüm :KK1::KK1::KK1::KK1: ...

Sofika,eşimle az görüşebildiğimiz için belki bir iki ay daha çalışma yapmamız hayırlısı olacaktır canım haklısın :KK1::KK1::KK1::3

Önümüzdeki ay test kullanmıycam ama kafamı karıştırdı o test 4 kez gülen surat verdi daha olsa belki yine gülecekti:KK47::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: sonra işin yoksa sürekli samimi ol :KK17::KK1::KK1::KK1::KK1: tabi yumurtlama olmamış da olabilir yada fazla sayıda yumurtlama suçlamayayım onu da:KK1::KK1:

sen izmirdeydin dimi canım,istersen bendeki makinayı vereyim belki seninkinde sıkıntı vardır bilmem ki ben sadece arka arkaya 2 kere gülen yüz gördüm

X