Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
anladım canım sağlıkla dünyaya gelsinler de erkek kız fark etmez ama dimi :emir_bebek: ben de türk perinatoloji derneğine yapılmış bir sunum buldum bu yılın şubat ayında yapılmış,serklaj mı progesteron mu diye konusu (rahimağzı yetmezliği ve erken doğumda) bir baktım adam izmirde,dokuz eylül üniversitesinde namık demirin öğrencisiymiş ama adam şimdi prof olmuş ve izmirde özel bir hastaneden çalışıyor adamın bölümü kadın doğum olarak bile geçmiyor "perinatoloji" diye geçiyor geri kalanlar kadın doğum,bakalım ondan da randevu alıcam da asıl merak ettiğim ben şimdi 2 dr den randevu aldım bundan da alırsam 3 olacak,aynı hafta içinde 3 kere vajinal ulrtson zararlı olur mu o beni korkutmaya başladı..

Canım sunumu buraya koyabilir misin? Kimmiş bu dr? sUNUMDA NE GÖRÜŞ BİLDİRMİŞ? bENCE BİR HAFTA SONRAYA AL RANDEVUYU...

Yaşadıklarını anlat CNm bence
Eğer operasyonu Arda bey yaparsa karsilayamazisiiz?
Olmadı sana başka birini önersin, yönlendirsin
Cmt. Si de benim randevum var, ayrıntılı ultrasona gidicem.

Topikte herkes bu hafta gidiyor sanırım Metalin yarın, benim ve Jorjetin çarşamba, senin cumartesi....:))

Allahin izniyle bir sekilde ayarlarız. Fakat kozyatagi Center diye bir hastaneen fiyat verdi Dr sekreteri. Açıkcası ben hep Arda beyin yapmasını istedim. Esime direk sigorta varken oraya para verelim diyemedim gerçi o herseyi bana bıraktı ama keske bırakmasa bazı kararları o düşünüp taşınsa yorulsa etraflica düşünse beni bu yük eden kurtarsa dediğin anlardan.

Fadikin de o hastanede yapmıştı serklajını...

kızlar merhaba,pek hareket yokmuş topicte bugun gordugum kadarıyla,umarım hersey herkes iyidir.
ben iyiyim,deniz kenarındaydık bugun,guzel ama yorucu bir gundu.Bugun bayag bir yogun ve yapışkan sarımtrak bir akıntım oldu,nişan geldi sandım ama devamı gelmedi,bakalım neyin nesi salı gunu kontrolde danışırım ama sanırım su andan itibaren de pek onemseyeceklerdir.Neyse benden kısaca boyle,iyi geceler.:KK16:

Maşallah güzel geçmiş günün artık yakındır doğum:))

allaha çok şükür ben çok iyiyim inşallah sonuna kadar böle sürer sende iyisindir inşalaah sen sürekli yatıyomusun ben nerdeyse hiç yatmıyorum sadece yorulduğumda uzanıyorum :)

Maşallah canım ben hep yatıyorum yemeğimi yan yatıp yiyorum oturunca alta baskı oluyor çünkü wc ye kalkıyorum su alıyorum mutfaktan bir şeyler alıp dönüyorum bence çok da hareket etme...

Benim de eşim ve oğlum akşam Koşuyoluna geçti sabah 5 gibi uçakla dönüyorlar Hatay'a. Dün gece çok kötü rüyalar gördüm ben de Hataya dönmüşüm. Suyum gelmiş hastanede dr yok hemşire var hastanede yoğun bakım yokmuş yoğun bakımı olan hastane arıyoruz gerçek gibiydi. Sinemden etkilendim ... Hastane konusu kafama takıldı...

kızlar merhaba kızım bugünde makineye bağlanmadı çok şüküR BÜYÜK İHTİMALLE KALP DR. YARIN GELİCEK İNŞ. ÖNEMLİ BİŞEY ÇIKMAZ YAVRULARIMDA BU GECE DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN BİZDEN BİLİYORUM HERZAMAN EDİYORSUNUZ AMA YARIN ÇOK ÖNEMLİ BİZİM İÇİN

Canım sunumu buraya koyabilir misin? Kimmiş bu dr? sUNUMDA NE GÖRÜŞ BİLDİRMİŞ? bENCE BİR HAFTA SONRAYA AL RANDEVUYU...

Topikte herkes bu hafta gidiyor sanırım Metalin yarın, benim ve Jorjetin çarşamba, senin cumartesi....:))

Fadikin de o hastanede yapmıştı serklajını...

Maşallah güzel geçmiş günün artık yakındır doğum:))

Maşallah canım ben hep yatıyorum yemeğimi yan yatıp yiyorum oturunca alta baskı oluyor çünkü wc ye kalkıyorum su alıyorum mutfaktan bir şeyler alıp dönüyorum bence çok da hareket etme...

Benim de eşim ve oğlum akşam Koşuyoluna geçti sabah 5 gibi uçakla dönüyorlar Hatay'a. Dün gece çok kötü rüyalar gördüm ben de Hataya dönmüşüm. Suyum gelmiş hastanede dr yok hemşire var hastanede yoğun bakım yokmuş yoğun bakımı olan hastane arıyoruz gerçek gibiydi. Sinemden etkilendim ... Hastane konusu kafama takıldı...

canım hem haftan itibarıyla hem eşin ve oglundan ayrılman stres yapmıştır ve ruyalarını etkilemiştir ve tabii sinemin durumunu konustuk o da yon vermiş ruyana,hayır olsun inşallah!

kızlar merhaba kızım bugünde makineye bağlanmadı çok şüküR BÜYÜK İHTİMALLE KALP DR. YARIN GELİCEK İNŞ. ÖNEMLİ BİŞEY ÇIKMAZ YAVRULARIMDA BU GECE DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN BİZDEN BİLİYORUM HERZAMAN EDİYORSUNUZ AMA YARIN ÇOK ÖNEMLİ BİZİM İÇİN

canımmmm,cok sevindim :KK16: yarın cok guzel haberler alırız inşallah,kacta geleceksiniz bursaya

canım hem haftan itibarıyla hem eşin ve oglundan ayrılman stres yapmıştır ve ruyalarını etkilemiştir ve tabii sinemin durumunu konustuk o da yon vermiş ruyana,hayır olsun inşallah!

canımmmm,cok sevindim :KK16: yarın cok guzel haberler alırız inşallah,kacta geleceksiniz bursaya

Öyledir sanırım. Çok stresli bu süreçler çarşamba günü kontrolden sonra rahatlarım inşallah...

anladım canım sağlıkla dünyaya gelsinler de erkek kız fark etmez ama dimi :emir_bebek: ben de türk perinatoloji derneğine yapılmış bir sunum buldum bu yılın şubat ayında yapılmış,serklaj mı progesteron mu diye konusu (rahimağzı yetmezliği ve erken doğumda) bir baktım adam izmirde,dokuz eylül üniversitesinde namık demirin öğrencisiymiş ama adam şimdi prof olmuş ve izmirde özel bir hastaneden çalışıyor adamın bölümü kadın doğum olarak bile geçmiyor "perinatoloji" diye geçiyor geri kalanlar kadın doğum,bakalım ondan da randevu alıcam da asıl merak ettiğim ben şimdi 2 dr den randevu aldım bundan da alırsam 3 olacak,aynı hafta içinde 3 kere vajinal ulrtson zararlı olur mu o beni korkutmaya başladı..
Öyle canım sağlıklı ve zamanında olsunda kız erkek farketmez
Endişelenirler haklısını ilk gidecegin doktora sor istersen gerekirse arayı acarsın

chnb cim, allah kavuştursun inşallah
bir daha doğuma mı gelecekler kısmetse

sofikacım ya, ben arada kaçırdım mı senin dikiş alındı mı?
yoksa doğum başlayınca mı alacaklar?

bende 2 gündür o kadar yorudum ki
10 kg domates aldım onları rendele kaynat şişele
birde malum gene ev batmış
kim sorarsa kadın çağırdım
dün çok ağrım vardı ama bugun iyiyim

Sinemcigim rabbim saglickla oglunu kizini kucaklamayi nasip etsin rabbim bu gunleri gulumseyerek yad edecek guzel gunler nasip etsin evlat acisi cok beter rabbim kimseye dusmanima bile vermesin ben bebegimi 21+2 de kaybettim bir sene oldu yangini hala icimde kimselere anlatamiyorum hala her hamile haberi alista icm yaniyor keske kendime soz gecirebilsem keske unutabilsem bu aciyi ancak yeni bir bebek hafifletir gibi geliyor bana ama esim istemiyor gecen gun cocuk istiyorum dedim bana ben bir tane cocugun masrafina ancak yetisiyorum dedi istiyorsan git sperm bankasindan spermle hamile kal sesimi cikarmam dedi ama yengesi bizdeyken ona da esimin hamileligi zor gececek esimi seviyorum onu riske atamam dedi( rahim agzi yetmezligi vardi bir sonraki gebelikte dikis atilacak yatacam) artik sirf oglum icin istiyorm o cok istiyor kardesi olmasini ve onu yalniz birakmaya hakkimiz yok diye dusunuyorum ama esime anlatamiyorum malesef :KK43:((((

chnb cim, allah kavuştursun inşallah
bir daha doğuma mı gelecekler kısmetse

sofikacım ya, ben arada kaçırdım mı senin dikiş alındı mı?
yoksa doğum başlayınca mı alacaklar?

bende 2 gündür o kadar yorudum ki
10 kg domates aldım onları rendele kaynat şişele
birde malum gene ev batmış
kim sorarsa kadın çağırdım
dün çok ağrım vardı ama bugun iyiyim

canım benim dikişim duruyor,dogum başlayınca alınacak dendi en son ama bakalım yarınkı kontrolde nasıl olacak,cunku fakultede her danıştıkları uzman farklı bir goruşte oluyor.başta 36 hafta alınacak dendi,sonra dogum başlayınca,bakalım yarın durumlar ne gosterecek,hayırlısı inşallah!
bu haftalarda bu kadar yorma canım kendini,kadın cagırdıysan bırak kadın yapsın,kavanoz ben de yaptım yavas yavas ama, hafta ici bir posta daha yapmak niyetindeyim Allah izin verirse.

cnm kalp dokoru 2de gelicekmiş ama biz ona yetişemicez eşimin işi gereği saat 6 gibi gelicez cnm bugünde makinede değil kızım:KK66:bakalım sonuç ne olucak

cnm kalp dokoru 2de gelicekmiş ama biz ona yetişemicez eşimin işi gereği saat 6 gibi gelicez cnm bugünde makinede değil kızım:KK66:bakalım sonuç ne olucak
canım işşallah saglıklı bir şekilde çıkarlar keşke koyabilsende resimlerini grösek mucizeleri annesi çok merak ediyorum :KK16::KK16:
Sinemcigim rabbim saglickla oglunu kizini kucaklamayi nasip etsin rabbim bu gunleri gulumseyerek yad edecek guzel gunler nasip etsin evlat acisi cok beter rabbim kimseye dusmanima bile vermesin ben bebegimi 21+2 de kaybettim bir sene oldu yangini hala icimde kimselere anlatamiyorum hala her hamile haberi alista icm yaniyor keske kendime soz gecirebilsem keske unutabilsem bu aciyi ancak yeni bir bebek hafifletir gibi geliyor bana ama esim istemiyor gecen gun cocuk istiyorum dedim bana ben bir tane cocugun masrafina ancak yetisiyorum dedi istiyorsan git sperm bankasindan spermle hamile kal sesimi cikarmam dedi ama yengesi bizdeyken ona da esimin hamileligi zor gececek esimi seviyorum onu riske atamam dedi( rahim agzi yetmezligi vardi bir sonraki gebelikte dikis atilacak yatacam) artik sirf oglum icin istiyorm o cok istiyor kardesi olmasini ve onu yalniz birakmaya hakkimiz yok diye dusunuyorum ama esime anlatamiyorum malesef :KK43:((((

sen o eşini ban yolla zaten bu aralar stresliyim iyi bir dövüyümde sinirimi atıyım yeminle:KK47::KK47:

inanmıyorum kızlar ne kadar muthiş doktorunuz varmış ARDA BEYDEN BAHSEDİYORUM

DÜN gece mail attım ve bugün beri bizzat kendileri aradılar bana moral olsun diye aramışlar gerçekten şaka gibi ve en kısa zamanda görüşmemiz gerektiğini uzun uzun konuşmamamız gerektiğini söyledi yaaa gerçekten böyle hekimler varsa herşey yolundadır RABBİMİN izniyle

şanslı arkadaşlarım inş hepiniz meleklerinin mis kokusunu sağlıcakla duyacaksınız inş

canım işşallah saglıklı bir şekilde çıkarlar keşke koyabilsende resimlerini grösek mucizeleri annesi çok merak ediyorum :KK16::KK16:

sen o eşini ban yolla zaten bu aralar stresliyim iyi bir dövüyümde sinirimi atıyım yeminle:KK47::KK47:

Yollayayim canm al eti senin kemigi benim olsun dov dov rahatla :))

inanmıyorum kızlar ne kadar muthiş doktorunuz varmış ARDA BEYDEN BAHSEDİYORUM

DÜN gece mail attım ve bugün beri bizzat kendileri aradılar bana moral olsun diye aramışlar gerçekten şaka gibi ve en kısa zamanda görüşmemiz gerektiğini uzun uzun konuşmamamız gerektiğini söyledi yaaa gerçekten böyle hekimler varsa herşey yolundadır RABBİMİN izniyle

şanslı arkadaşlarım inş hepiniz meleklerinin mis kokusunu sağlıcakla duyacaksınız inş

Arda beyi o kadar cok duydum ki eger olurda esim ikna olur ve ben bir daha gebe kalirsam bende arda beye gidecem istanbul anadolu yakasinda oturuyorm zaten

OĞlumm $resimler2 018.jpg kızımmmmm $resimler2 019.jpg :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Masallah suphanallah barekallah rabbim nazarlardan saklasin rabbm koynuna aldigin gunleri de gostersin insallah evdek besiklerindeki resimlerini de goruruz burdan tez zamanda

kızlar doktordan haber aldık amliyatlık bi sorun yokmuş :%80 kapanıcakmış kızımın damarı rabbime bin şükür :))))))) sadece tombiş olmalarını beklicez teyzeleri..... işte bugün ben onları yeniden doğurdum:KK43::KK43:maşallah demeyi unutmayın prensle prensesime:))))))

sineeemmmmm gozumuz aydın canım benim,arayıp verdigin haber beni cok mutlu etti canım cok sagol
ama su iki bucurun resmi beni cok duygulandırdı,savaşcı bebişlerimiz bizim maşallah size:nazar:
cok guzeller ve ne ilginc hangisi kız hangisi oglan nasıl belli maşallah
ben cok duygulandım onları gorunce gercekten,Allah´ım yaradanım ne buyuksun
onları bizzat gorup neşeli neşeli kahkalarını da duymak kısmet olsun bize de en yakın zamanda inşallah!

sineeemmmmm gozumuz aydın canım benim,arayıp verdigin haber beni cok mutlu etti canım cok sagol
ama su iki bucurun resmi beni cok duygulandırdı,savaşcı bebişlerimiz bizim maşallah size:nazar:
cok guzeller ve ne ilginc hangisi kız hangisi oglan nasıl belli maşallah
ben cok duygulandım onları gorunce gercekten,Allah´ım yaradanım ne buyuksun
onları bizzat gorup neşeli neşeli kahkalarını da duymak kısmet olsun bize de en yakın zamanda inşallah!

cnm ben onları görüptE ORDAN NASIL AYRILIYORUM Bİ BİLSEN OKADAR ZORKİ AMA YETERKİ ONLAR İYİ OLSUN BİZ BİRAZ DAHA SABREDİCEZ..BUGÜN ÇOK MUTLUYUM ÇOKKKKK:KK16:

kızlar doktordan haber aldık amliyatlık bi sorun yokmuş :%80 kapanıcakmış kızımın damarı rabbime bin şükür :))))))) sadece tombiş olmalarını beklicez teyzeleri..... işte bugün ben onları yeniden doğurdum:KK43::KK43:maşallah demeyi unutmayın prensle prensesime:))))))

Nasil bir guzellik yarabbim.:nazar:
son zamanlarin en guzel haberini verdin.
Nasil mutlu oldum inanamazsin gozlerimden yaslar suzuluyor.
Insallah en kisa zamanda kucagindaki fotograflarinida goruruz.
Tlf ettigin ve mutluluguna ortak ettigin icin tekrar tekrar tesekkurler:KK16:

X