Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaslar merhaba yazdıklarınızı okudum ve anladımkı bunlar bıldıgıni okucak bızdende sadece para alıcaklar..sevk ıcın bende cok korkuyorum enfeksıyon acısından ama amelıyatlık bı durum olursa ozaman ne olucak delırmek uzereyım su pazartesı bıran once olsun ınsallah buyuk bı sorun cıkmaz...bugun gordum onları nasıl guzeller oglan yıne yaramazlık pesındeydı agzındakı beslenme hortumunu cekıp duruyo kızımda makınede degıldı bugun keyfı yerındeydı ama uykusu cok vardı herhalde esneyıp duruyordu,..rabbım 8sene sonra verdı kotusunu dusunmek bıle ıstemıyorum ınsallah ıyılesecek kızımda...beynım durdu kızlar nasıl davranıcam neyapıcam bılmıyorum cok zor bıyanda evladın bır yanda kaybetme korkusu bır yandanda maddıyat ınsallah yavrum bıran once saglıgına kavusurda atlatırız bukotu gunlerı

canım bu başka yere sevk konusunda hiç bilgim yok ama kızların dediği mantıklı "enfeksiyon riski" senin de bahsettiğin gibi..iyi düşünmekten ve dua etmekten başka çaremiz yok ,bir de canım ben bu yenidoğanla ilgli alo 170 i aramıştım,bana adam yenidoğanla ilgili hiçbirşeyden para alınamayacağını söyledi,hatta diyelim taburcu oldun 1 gün sonra bebek sarılık oldu geri geldin yine para alamazlarmış,sen alo170 i bir arayıp bu dışarıdan getirilen doktorların para işini bir sorsana canım,çünkü bunlar söylemezler para almaya çalışırlar

Anladım yarencim.Eğer karıştırmıyorsam senin doktorunda arda beydi diye hatırlıyorum.ama çok okuduğum için karıştırmışta olabilirim kusura bakma.doktorun yat falan diyormu.Yani sürekli yat yada işini görebilirsin vs.merak ettim canım..Birde serklaja girerken 2.5 falandı heralde rahim boyun..

benim doktorum arda bey değil canım, prof. cemil akgül..doktorum bana sürekli yat demiyor sadece beni yoracak incitecek hareketlerden kaçınmamı söyledi ve fırsat buldukça dinlenmemi.. ağır kaldırma, ağır iş yapma, uzun yolculuk yapma falan diyor..serklaja da rahim boynuma vajinal ultrasonla bakmıştı hunileşme görmüştü rahimin alt kısmında, biz rakamlara takılmıyoruz aslında görüntüye göre o bakıyor açılma tehlikesi varmı yokmu ona göre karar veriyor kızımda da öyle olmuştu ilk kaybumdan sonra 12 haftada ultrasonda hunileşme görünce hemen karar vermşti, bunda da öyle oldu..

canım maşallah diyelim öyleyse:nazar: bu arada prolutonu tam mı vuruluyorsun yoksa arda beye giden bzim kızlar gibi yarım mı?

tam vuruluyorum canım haftada bir ben hep tam vuruldum yarım vermedi hiç..şimdi kasıklarımdaki ağrı için progestan hap olarakta başlattı bugün iğneye ek olarak, ama 100lük mü yoksa 200 lükmü kullanıcam onu sormayı unutmuşum telaştan yarın tahlilimin sonucu için arayınca sorarım artık..

cevaplarınız icin tesekkurler kızlar,sinem de okumus zaten,bu yollardan gecmiş birilerinden fikir almak her zaman faydalı oluyor

yaren canım gorusmen cok iyi gecmis cok sevindim,biliyorsun aslında hersey once beyinde başlıyor ve sen kendin rahat oldugunda cok ilginc ki vucudun da farklı ve daha normal tepkiler veriyor,eminim bir iki gune sikayetlerin de azalacaktır,inşallah!Sorunsuzca ve vakitlice bu yavrunu kucagına alırsın inşallah,cumlemizde inşallah!

kızlar merhaba ben kontrole gittim.. çok şükür korkulacak bir durum yokmuş, cemil hoca şikayetlerimi dinleyince direk vainal ultrasonla bakalım dedi, en güzel orda anlarız dedi, vajinal ultrasonla baktı rahim boyunu gösterdi, dikişim bayağı aşağıda duruyor ama rahim boynum gayet iyi kısalma olmamış, rahim altında bariz bir hunileşme bile görünmüyor, serklajdan önceki halinden daha az bir karartı vardı, sonra ellede vajinal ölçüm yaptı kendi, gayet iyi rahim boynunu beğendim korkma dedi, ağır kaldırma, kendini yormamaya çalış, fırsat buldukça istirahat etmeye çalış dedi..birde mesaneme baskı var gibi bir his var dedim, tuvalete çok sıkışıkmış gibi aniden his geliyor ama gidincede o kadar sıkışacak kadar idrarım olmuyor dedim, idrar kültürü tahlili verdi, o temiz çıkarsa horkma ialçlarına aynen devam et, proluton depota ek günde üç defa progestan hap olarakta kullan dedi..bebeğe bakmadı detaylı aonbeşgün sonra normal kontrolüm var zaten..benden böyle kızlar içim çok rahatladı ama iyiki gitmişim..

Gözün Aydın. Allah yavrunu zamanında kucağına almayı nasip etsin.

arkadaslar merhaba yazdıklarınızı okudum ve anladımkı bunlar bıldıgıni okucak bızdende sadece para alıcaklar..sevk ıcın bende cok korkuyorum enfeksıyon acısından ama amelıyatlık bı durum olursa ozaman ne olucak delırmek uzereyım su pazartesı bıran once olsun ınsallah buyuk bı sorun cıkmaz...bugun gordum onları nasıl guzeller oglan yıne yaramazlık pesındeydı agzındakı beslenme hortumunu cekıp duruyo kızımda makınede degıldı bugun keyfı yerındeydı ama uykusu cok vardı herhalde esneyıp duruyordu,..rabbım 8sene sonra verdı kotusunu dusunmek bıle ıstemıyorum ınsallah ıyılesecek kızımda...beynım durdu kızlar nasıl davranıcam neyapıcam bılmıyorum cok zor bıyanda evladın bır yanda kaybetme korkusu bır yandanda maddıyat ınsallah yavrum bıran once saglıgına kavusurda atlatırız bukotu gunlerı

Maşallah annesi maşallah. İcin rahat olsun inşallah Pazartesi'ne güzel haberler alacaksınız. Sen güzel duşun. Allah evlatlarına eve çıkıp büyütmeni gostecek inşallah.

kızlar merhaba ben kontrole gittim.. çok şükür korkulacak bir durum yokmuş, cemil hoca şikayetlerimi dinleyince direk vainal ultrasonla bakalım dedi, en güzel orda anlarız dedi, vajinal ultrasonla baktı rahim boyunu gösterdi, dikişim bayağı aşağıda duruyor ama rahim boynum gayet iyi kısalma olmamış, rahim altında bariz bir hunileşme bile görünmüyor, serklajdan önceki halinden daha az bir karartı vardı, sonra ellede vajinal ölçüm yaptı kendi, gayet iyi rahim boynunu beğendim korkma dedi, ağır kaldırma, kendini yormamaya çalış, fırsat buldukça istirahat etmeye çalış dedi..birde mesaneme baskı var gibi bir his var dedim, tuvalete çok sıkışıkmış gibi aniden his geliyor ama gidincede o kadar sıkışacak kadar idrarım olmuyor dedim, idrar kültürü tahlili verdi, o temiz çıkarsa horkma ialçlarına aynen devam et, proluton depota ek günde üç defa progestan hap olarakta kullan dedi..bebeğe bakmadı detaylı aonbeşgün sonra normal kontrolüm var zaten..benden böyle kızlar içim çok rahatladı ama iyiki gitmişim..
Maşallah kontrolün guzel gecmis tahlilinde temiz çıkar insallah progestani bende kullanıyorum 100 mg günde 3 kere

Maşallah kontrolün guzel gecmis tahlilinde temiz çıkar insallah progestani bende kullanıyorum 100 mg günde 3 kere

canım senin durumlar nasıl?iyisin dimi?inşallah seninkide göstersin bakalım kız mı oğlan mı :) bu arada canım progestan dışında sen de proluton vuruluyor musun?

canım senin durumlar nasıl?iyisin dimi?inşallah seninkide göstersin bakalım kız mı oğlan mı :) bu arada canım progestan dışında sen de proluton vuruluyor musun?
İyiyim canım şimdilik bi sıkıntı yok doktor erkeg benziyor deyince bizde erkeg alıştık tabi yinede hayırlısı
Proluton vuruluyorum canım 500mg haftada bi kere

İyiyim canım şimdilik bi sıkıntı yok doktor erkeg benziyor deyince bizde erkeg alıştık tabi yinede hayırlısı
Proluton vuruluyorum canım 500mg haftada bi kere

anladım canım sağlıkla dünyaya gelsinler de erkek kız fark etmez ama dimi :emir_bebek: ben de türk perinatoloji derneğine yapılmış bir sunum buldum bu yılın şubat ayında yapılmış,serklaj mı progesteron mu diye konusu (rahimağzı yetmezliği ve erken doğumda) bir baktım adam izmirde,dokuz eylül üniversitesinde namık demirin öğrencisiymiş ama adam şimdi prof olmuş ve izmirde özel bir hastaneden çalışıyor adamın bölümü kadın doğum olarak bile geçmiyor "perinatoloji" diye geçiyor geri kalanlar kadın doğum,bakalım ondan da randevu alıcam da asıl merak ettiğim ben şimdi 2 dr den randevu aldım bundan da alırsam 3 olacak,aynı hafta içinde 3 kere vajinal ulrtson zararlı olur mu o beni korkutmaya başladı..

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
:nazar:dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
:nazar:hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
:nazar:Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
:nazar:xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp------------........2009--------------var
:nazar:saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
:nazar:kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
:nazar:nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
:nazar:Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
:nazar:rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
:nazar:Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
:nazar:Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
:nazar:k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------var
:nazar:hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
:nazar:Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
:nazar:salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
:nazar:Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
:nazar:Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
:nazar:el-muallim--------------üçüz kız------------?--------------------------22.11.2009-------------var
:nazar:Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
:nazar:nermn------------------:KK50:--------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
:nazar:NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
:nazar:Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
:nazar:DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
:nazar:sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
:nazar:cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
:nazar:Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
:nazar:DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
:nazar:Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
:nazar:yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
:nazar:sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
:nazar:Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
:nazar:nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
:nazar:Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
:nazar:pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
:nazar:Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
:nazar:Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
:nazar:Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
:nazar:Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
:nazar:ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
:nazar:Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
:nazar:Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
:nazar:Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
:nazar:sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
:nazar:nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
:nazar:jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
:nazar:Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
:nazar:Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
:nazar:minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
:nazar:samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
:nazar:Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
:nazar:melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
:nazar:gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
:nazar:elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
:nazar:erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
:nazar:arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
:nazar:tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
:nazar:sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
:nazar:LIMBURG1985------------erkek--------------Ömer Ali---------------------08.11.2011------------var
:nazar:medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
:nazar:nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
:nazar:ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
:nazar:kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
:nazar:Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
:nazar:deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
:nazar:Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
:nazar:girl85--------------------kız------------------?----------------------------26.04.2012------------var
:nazar:sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
:nazar:Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
:nazar:sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren-----------------------:KK50:-----------------var
:nazar:melikee---------------kız---------------------?----------------------------13.08.2012------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
:nazar:Ayer82-------------------kız---------------------------------:KK50:-----------------------var
:nazar:arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
:nazar:sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
:nazar:sevdanehri54------------:KK50:----------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:denizANASI--------------:KK50:----------------------------------07.11.2012-------------------var
:nazar:meleğim ve aşkım--------kız-----------------------------------16.11.2012--------------------var
:nazar:Prenslerim-------------erkek&erkek--------------------------09.12.2012---------------------yok
:nazar:chnb--------------------erkek------------------------------08.12.2012-------------------laparoskopik serklaj
:nazar:sezen_kayaalp-----------:KK50:------------------------------30.12.2012---------------------var
:nazar:hidennisko---------------kız------------------------------25.01.2013-------------------------yok
:nazar:yaren58------------------kız-------------------------------22.01.2013----------------------------var
:nazar:eylulgulu------------------?-------------------------------------?--------------------------------var
:nazar:duyaydin------------------?---------------------------------03.03.2013---------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------:KK6:
paşam3405------------------:86:

Doktor Tavsiyelerimiz[/COLOR]

Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Takip Eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: saslan
Serklajı Yapan Dr:prf.dr. Namık Demir
Sonuç: sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan Dr: doç.dr. Arda Lembet
Takip Eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: normal doğum
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
Adı: Nursin
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Serklajı Yapan Dr: İsmail Küçükerdoğan
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Yunus Gedikbaşı
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan Dr: op.dr. Akif Alkan
Takip Eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Sonuç: hamile
Adı: girl85
Serklajı Yapan Dr: dr. Musa Yılmaz
Takip Eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Takip Eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)
Adı:sinem8484
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Takip Eden Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Adı: chnb
Serklajı Yapan Dr: doç. dr. Arda Lembet - doç.dr. Cem Demirel
Takip Eden Dr: dr. Hülya Artuç(Antakya-12.haftya kadar) - doç.dr. Arda Lembet
--------------------------------------------------------------------
Adı: LANDARC
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Bülent Duran
Sonuç: 28.hft doğum
-----------------------------------------------------------------------
Adı: dibircik
Serklajı Yapan Dr: Süleyman Eserdağ
---------------------------------------------------------------------
Adı:salihas
Serklajı Yapan Dr: Fuat Akercan (E.Ü.)
Takip Eden Dr:Aral Özbal
Sonuç:doğum
---------------------------------------------------------------------
Adı:Saliha06
Serklaj Yapan Dr: Nurettin Kavcı
Takip Eden Dr:Nurettin Kavcı
--------------------------------------------------------------------
Adı:nery
Serklaj Yapan Dr: prf.dr.Tarık Aksu(ilgisizmiş)
Takip Eden Dr: Dr. Türkan Örnek,Ayşe Saltık
Sonuç: epidural sezeryan
-------------------------------------------------------------------
Adı:Zeyhat
Takip Eden Dr:dr fatih durmuşoğlu
Sonuç:doğum (serklaj yok)
Adı:DEBA
Serklaj Yapan Dr: celal latif küpeli
Takip EDden Dr:celal latif küpeli
Adı:güldenaz
Serklajı Yapan Dr:Tahir Aslan
Takip Eden Dr:Tahir Aslan
------------------------------------------------------------
Adı:sezen_kayaalp
Serklajı Yapan Dr: Rıza Karaca
Takip Eden Dr:Rıza Karaca
Sonuç:hamile
Adı: ozlem483
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Takip Eden Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Adı: elfce
Serklajı Yapan Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Takip Eden Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Adı: Ayer82
Serklajı Yapan Dr: dr.Tayfun Toptaş
Takip Eden Dr: dr.Tayfun Toptaş
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: Mavinilay
Serklajı Yapan Dr: 1. bebek: dr. Kemal Özgür,2. bebek: dr. Erhan Muluk
Takip Eden Dr: 1. ve 2. bebek: dr. Erhan Muluk
Adı: kelebek41
Serklajı Yapan Dr:
Takip Eden Dr: dr. Medet Yılmaz
Adı: safak
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Takip Eden Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Adı: samyeli
Serklajı Yapan Dr: dr. Tanser Şenses
Takip Eden Dr: dr. Tanser Şenses
Adı: durubebek
Serklajı Yapan Dr: yok
Takip Eden Dr: (İst)dr. Selman Laçin,(Çorlu) dr. Seval Eker
Adı: sevdanehri
Serklajı Yapan Dr: var
Takip Eden Dr: dr. Meltem Çavuşoğlu
Sonuç: 37+5 hamile
Adı: haki
Serklajı Yapan Dr: op.dr. serbülent orhaner
Takip Eden Dr: op. dr. serbülent orhaner
Sonuç: 2010(ikiz) doğum
Adı: fizer06
Serklajı Yapan Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Takip Eden Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Adı: 26eser26
Serklajı Yapan Dr: dr. mine inan
Takip Eden Dr: dr. mine inan
Adı: el-muallim
Serklajı Yapan Dr: dr.ömer faruk vanlıoğlu
Takip Eden Dr: dr. ömer faruk vanlıoğlu
Sonuç: üçüz kız-doğum
Adı: k-ikbal
Serklajı Yapan Dr: dr. selahattin kükner
Takip Eden Dr: dr. selahattin kükner
Adı: fundaozen
Serklajı Yapan Dr: dr. sedat varol (prof dr. atıl yüksel farketmiş serklajın gerektiğini)
Takip Eden Dr: dr. sedat varol
Sonuç: ?
Adı: xxnilxx
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. mesut özsoy
Takip Eden Dr: prof. dr. mesut özsoy (şuanda izmirde)
Sonuç: 29+2 sezeryan

anladım canım sağlıkla dünyaya gelsinler de erkek kız fark etmez ama dimi :emir_bebek: ben de türk perinatoloji derneğine yapılmış bir sunum buldum bu yılın şubat ayında yapılmış,serklaj mı progesteron mu diye konusu (rahimağzı yetmezliği ve erken doğumda) bir baktım adam izmirde,dokuz eylül üniversitesinde namık demirin öğrencisiymiş ama adam şimdi prof olmuş ve izmirde özel bir hastaneden çalışıyor adamın bölümü kadın doğum olarak bile geçmiyor "perinatoloji" diye geçiyor geri kalanlar kadın doğum,bakalım ondan da randevu alıcam da asıl merak ettiğim ben şimdi 2 dr den randevu aldım bundan da alırsam 3 olacak,aynı hafta içinde 3 kere vajinal ulrtson zararlı olur mu o beni korkutmaya başladı..

Aynı kaygı bende de var. Yarın Arda bey e randevum var. 12 gün icinde 6. Vajinal ultrason olacak. İnşallah hersey yolundadir. Sende benim gibi doktor aradığımdan maalesef bunları yasıyoruz. Çünkü her gittiğimiz Dr Vajinal bakmadan olmuyor. Yarın Arda bey e bir daha beni başkasına yollamayın on gündür çektiğimi bir ben bilirim birde Allah diyeceğim . Tamam o benim maddi durumunu düşünerek dedi ama olsun artık baskalarına görünmek istemiyorum.

Allah tez zamanda icine sinen ısinin ehli bir dr bulmanı nasip eylesin.

Aynı kaygı bende de var. Yarın Arda bey e randevum var. 12 gün icinde 6. Vajinal ultrason olacak. İnşallah hersey yolundadir. Sende benim gibi doktor aradığımdan maalesef bunları yasıyoruz. Çünkü her gittiğimiz Dr Vajinal bakmadan olmuyor. Yarın Arda bey e bir daha beni başkasına yollamayın on gündür çektiğimi bir ben bilirim birde Allah diyeceğim . Tamam o benim maddi durumunu düşünerek dedi ama olsun artık baskalarına görünmek istemiyorum.

Yaşadıklarını anlat CNm bence
Eğer operasyonu Arda bey yaparsa karsilayamazisiiz?
Olmadı sana başka birini önersin, yönlendirsin
Cmt. Si de benim randevum var, ayrıntılı ultrasona gidicem.

Amin canım inşallah hem işinin ehli doktorlara denk gelelim,hem de dualarımız kabul olsun biraz da şansımız varsa sonuna kadar gideriz inşallah,zaten hangi dr ne derse desin bazı şeyleri ben yapmaya devam edicem kendi kendimin doktoru olucam mecbur,sonra keşke demektense...

Yaşadıklarını anlat CNm bence
Eğer operasyonu Arda bey yaparsa karsilayamazisiiz?
Olmadı sana başka birini önersin, yönlendirsin
Cmt. Si de benim randevum var, ayrıntılı ultrasona gidicem.

Allahin izniyle bir sekilde ayarlarız. Fakat kozyatagi Center diye bir hastaneen fiyat verdi Dr sekreteri. Açıkcası ben hep Arda beyin yapmasını istedim. Esime direk sigorta varken oraya para verelim diyemedim gerçi o herseyi bana bıraktı ama keske bırakmasa bazı kararları o düşünüp taşınsa yorulsa etraflica düşünse beni bu yük eden kurtarsa dediğin anlardan.

Amin canım inşallah hem işinin ehli doktorlara denk gelelim,hem de dualarımız kabul olsun biraz da şansımız varsa sonuna kadar gideriz inşallah,zaten hangi dr ne derse desin bazı şeyleri ben yapmaya devam edicem kendi kendimin doktoru olucam mecbur,sonra keşke demektense...

Canim Allah'ın izniyle sonuna kadar gideceğiz
İkimizde aynı haftadayiz. İnşallah ikimiZde zamanında sağlıklı bir sekilde oğullarımızı kucağımıza almak nasip olacak. İnan su ana kadar bunu bu kadar inanarak söylemiyorum. Bizler Rabb'imize sığındık elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Allah im sen bizim dualarını kabul eyle.

Artık karamsarlık kötüyü düşünmek yok . Tam teslimet dua vede inanç var.

kızlar merhaba,pek hareket yokmuş topicte bugun gordugum kadarıyla,umarım hersey herkes iyidir.
ben iyiyim,deniz kenarındaydık bugun,guzel ama yorucu bir gundu.Bugun bayag bir yogun ve yapışkan sarımtrak bir akıntım oldu,nişan geldi sandım ama devamı gelmedi,bakalım neyin nesi salı gunu kontrolde danışırım ama sanırım su andan itibaren de pek onemseyeceklerdir.Neyse benden kısaca boyle,iyi geceler.:KK16:

Yaren canım çok sevindim iyi ki de gittin bence de. İnşallah tahlil de iyi çıkar...

Eskilerden birini görmek ne güzel. İnşallah oğlun da iyidir epey büyümüştür... 3 haftam var o gün pantalon almaya gideceğim kendime bebişe de bir parça eşya alacağım:))

Sezen kayaalp sen nasılsın?

allaha çok şükür ben çok iyiyim inşallah sonuna kadar böle sürer sende iyisindir inşalaah sen sürekli yatıyomusun ben nerdeyse hiç yatmıyorum sadece yorulduğumda uzanıyorum :)

X