Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar biraz once sinemle konustum,canı sıkkındı dogal olarak :KK43:
su anda yasadıgı olayla cok onemli bir detayı atladıgımızı da ogrenmiş olduk,hani done done yeni dogan ünitesi iyi hastane arıyoruz ya dogum icin meger hepsi sadece laf.Jimer bursada en iyi yeni dogan bakımı ile ovunuyor ve bu sekilde hasta cekiyor.Sinem orda dogum etti ve simdiye kadar kuvozle ilgili bir ucret talepleri olmadı ama asıl durum bundan sonra baslıyor,premature bir bebegin sadece kuvoze ihityacı yok ki-yada yeni dogan bakım unitesinden kastı bu hastanelerin sadece kuvoz saglamak mı.Bunyelerinde doktorları bile yok,dısardan doktor getiriyorlar ve bu getirdikleri doktorların da uzmanlık alanları cocuklarla ilgili degil-uzm kalp doktoru uzm goz doktoru seklinde ustelik profların aldıgı paraları elden sinemden talep ediyorlar(sadece gız muayensi icin 600 tl para odemişler-daha kalp doktoru gelecek,beyin cerrahi vs gelecek...).Bu işin yasal durumu var mı bilmiyorum ama durum sunu gosteriyor ki parasız alacagınız tek hizmet kuvoz,geri kalanlar sizin maddi gucunuze bakıyor,ustelik falanca doktorla anlasmalıyız deyip size doktor tercih sansı da sunulmuyor,onlar kiminle anlasmaları varsa onu cagırıyorlar.ben bu durumda sineme nasıl bir yol onerecegimi bilemedim,ama anlattıkları canımı cok sıktı,Osman hocaya danısmayı dusunyordu zaten,su durumda da baska kimden fikir alabilir bilemedim.Eger bu cocuklara bakacak doktorlar hastane bunyesinde yoksa,baska bir hasteneye sevkleri daha mantıklı olmaz mı,yoksa cok ufaklar hic yerlerinden oynamasınlar daha mı iyi,ve kendi secimi olan doktorları bu hastaneye getirtme imkanı yok mu,yada fakulteye mi sevk ettirse bebeleri.Bilemedim ben de,bir akıl verin siz de :KK25:

Benim erken dogum riskine karsı ilk baslarda yogun bakım üniteli hastane ararken dr'um söylemişti; sadece kuvoze ihtiyacı olan bebekler yer, SGK...vs gibi mecbur kalinan sebeplerden dolayı doğumun gerçekleştiği hastanenin dısına kar-zarar analiziyle uygun gorulurse sevk edilebiliyor dedi... Ancak yogun bakım ihtiyacı olan bebeklerin sevki ölümcül bir sebep yoksa (hastanede enfeksiyon oldugu anlaşıldı, yangın çıktı elektrik ihtiyacı sağlıklı karsilanamiyor...vs diye ornek verdi) yapılması kesinlikle önerilmez dedi. Ayrıca yogun bakimdaki bebeklerin sevki için sıradan bir ambulans degil özel bir araç kullanılıyormuş (ses yalıtımı yapılmış, özel isiklarla aydinlatilan...vs) mesela bu araçtan istanbulda sadece 2 tane varmış, onceden bu araçların mutlaka ayarlanmasi gerekiyormuş. Ayrıca yeni dogan yogun bakımında ortaya çıkan, çıkabilecek komplikasyonlar bellidir, evet konusunda uzman iyi bir doktor cok önemlidir ama genel olarak yogun bakımlarda bakım, ilgi, hijyen, kontrol, takip...vs gibi yüklerin hepsi hemşirelerdedir, uzman hemşire uzman doktor kadar önemli rol oynar bu süreçte demişti....

bu arada kızlar o kadar çok sıkıldım ki söylemeyi unuttum,şimdi cinsiyet muhabbeti yapınca aklıma geldi,benim de yine bir oğlum olacakmış,pipisini gördük:KK16: muayeneden çok üzülerek çıktığım için buna bile sevinip haber veremedim,tabi beyfendi %70 oranında diyor bu haftalarda hata payı olabilirmiş..

Bir oglus daha maşallah kuzuya

Kızlar bu arada eylulgulu nerelerde?

Bir oglus daha maşallah kuzuya

Kızlar bu arada eylulgulu nerelerde?

evet cenetteki abisine kardeş geliyor,ben de oğlumu kaybettiğimden midir nedir hep oğlan istiyordum içten içe,ama kız bebekler erken doğanda daha dayanıklılar bu da bir gerçek,eylülgülü dün yazmıştı sanırım

Canım bana da netten bir arkadaş gönderdi bebeğine de sağ salim kavuştu içinde ne yazıyor bilmiyorum ama düşük olmasın diye demişti sarılı olduğu için ben hiç çıkarmıyorum yeni yeni banyoda çıkarıyorum yoksa banyoda bile çıkarmıyordum büyük poışete sarıyordum. Eylülgülü sana da göndereyim göndermiş miydim yoksa? Biz tıbbi olanı yapıyoruz gerisi dualara kalmış...

Canım benim yılda 1-2 kez olur bu damla ile geçiyor... Kullandım...

Kızlar, bu teknik konuları bilmiyorum ama Ali Tezelden anladığım kadarıyla en iyisi çok donanımlı bir hastane bulmak, sonra yoğun bakımda kalırsa yeni yasayı önlerine sürmek.
Bu arada Bey bana bana 400 gram bebeği yaşattıklarını söylemişti burada olsa bebeğiniz de yaşardı 800 gramdı :KK43:(
Bebeğimin epikrizinde rutin şeyler yazıyordu kesinlikle başka bir birimden dr geldi inceledi vs yazmıyordu yani küvezde kaldı böbrekleri idrarını boşaltamadı ve bu nedenle vefat etti Yani böbrekleriyle ilgili bir işlem yapılmadı... Bize dışarıdan getirelim filan da denmedi. 4-5 senelik çocuk dr si tedavi etti/edemedi:KK43:(

Allah sineme yardım etsin...

Arda bey söylediği 480gr Cagla bebek kadikoy Acibadem hastanesinde Dr Füsun Okan vd ekibi tarafından tedavi edilmiş. Ben hastanede yattığım sürece herkes aynı şeyi söylüyordu sen dinlen yat iyi beslen bebeğin kuvezdeli uc gun anne karnında ki bir günde bedel derlerdi. Sonrada ama üzülme Füsun hocaya güven o başarır diyorlardı. Fisun hanım oradan ayrıldı ama Afsane Nikain hoca hala oradaymis. Allah her ikisinden de razı olsun.

su anda yasadıgı olayla cok onemli bir detayı atladıgımızı da ogrenmiş olduk,hani done done yeni dogan ünitesi iyi hastane arıyoruz ya dogum icin meger hepsi sadece laf.Jimer bursada en iyi yeni dogan bakımı ile ovunuyor ve bu sekilde hasta cekiyor.Sinem orda dogum etti ve simdiye kadar kuvozle ilgili bir ucret talepleri olmadı ama asıl durum bundan sonra baslıyor,premature bir bebegin sadece kuvoze ihityacı yok ki-yada yeni dogan bakım unitesinden kastı bu hastanelerin sadece kuvoz saglamak mı.Bunyelerinde doktorları bile yok,dısardan doktor getiriyorlar ve bu getirdikleri doktorların da uzmanlık alanları cocuklarla ilgili degil-uzm kalp doktoru uzm goz doktoru seklinde ustelik profların aldıgı paraları elden sinemden talep ediyorlar(sadece gız muayensi icin 600 tl para odemişler-daha kalp doktoru gelecek,beyin cerrahi vs gelecek...).Bu işin yasal durumu var mı bilmiyorum ama durum sunu gosteriyor ki parasız alacagınız tek hizmet kuvoz,geri kalanlar sizin maddi gucunuze bakıyor,ustelik falanca doktorla anlasmalıyız deyip size doktor tercih sansı da sunulmuyor,onlar kiminle anlasmaları varsa onu cagırıyorlar.ben bu durumda sineme nasıl bir yol onerecegimi bilemedim,ama anlattıkları canımı cok sıktı,Osman hocaya danısmayı dusunyordu zaten,su durumda da baska kimden fikir alabilir bilemedim.Eger bu cocuklara bakacak doktorlar hastane bunyesinde yoksa,baska bir hasteneye sevkleri daha mantıklı olmaz mı,yoksa cok ufaklar hic yerlerinden oynamasınlar daha mı iyi,ve kendi secimi olan doktorları bu hastaneye getirtme imkanı yok mu,yada fakulteye mi sevk ettirse bebeleri.Bilemedim ben de,bir akıl verin siz de :KK25:

Sofikacım ne kadar can sıkıcı bir durum bu...Bende duymuştum jimerin yeni doğan bakımında iyi olduğunu.Hatta bir arkadaşımın bebeği 26 haftalık doğdu orada.Kız diyordu Allah razı olsun hemşireler kendi çocuğu gibi bakıyor diyordu.Ama bu doktor işinden haberim olmadı.doruktan mı geliyormuş doktorlar..Burada da geçmişti;bursada en iyi yeni doğan bakımı doruk hastanesinde diye.E şimdi bu doktorlar doruk hastanesinden geliyorsa demekki onlarda çocuk doktoru değil mi?uzman doktor demişsin..en iyi hastanede bile çocuk kalpçi yoksa nasıl olacak bu iş :KK43:

su anda yasadıgı olayla cok onemli bir detayı atladıgımızı da ogrenmiş olduk,hani done done yeni dogan ünitesi iyi hastane arıyoruz ya dogum icin meger hepsi sadece laf.jimer bursada en iyi yeni dogan bakımı ile ovunuyor ve bu sekilde hasta cekiyor.sinem orda dogum etti ve simdiye kadar kuvozle ilgili bir ucret talepleri olmadı ama asıl durum bundan sonra baslıyor,premature bir bebegin sadece kuvoze ihityacı yok ki-yada yeni dogan bakım unitesinden kastı bu hastanelerin sadece kuvoz saglamak mı.bunyelerinde doktorları bile yok,dısardan doktor getiriyorlar ve bu getirdikleri doktorların da uzmanlık alanları cocuklarla ilgili degil-uzm kalp doktoru uzm goz doktoru seklinde ustelik profların aldıgı paraları elden sinemden talep ediyorlar(sadece gız muayensi icin 600 tl para odemişler-daha kalp doktoru gelecek,beyin cerrahi vs gelecek...).bu işin yasal durumu var mı bilmiyorum ama durum sunu gosteriyor ki parasız alacagınız tek hizmet kuvoz,geri kalanlar sizin maddi gucunuze bakıyor,ustelik falanca doktorla anlasmalıyız deyip size doktor tercih sansı da sunulmuyor,onlar kiminle anlasmaları varsa onu cagırıyorlar.ben bu durumda sineme nasıl bir yol onerecegimi bilemedim,ama anlattıkları canımı cok sıktı,osman hocaya danısmayı dusunyordu zaten,su durumda da baska kimden fikir alabilir bilemedim.eger bu cocuklara bakacak doktorlar hastane bunyesinde yoksa,baska bir hasteneye sevkleri daha mantıklı olmaz mı,yoksa cok ufaklar hic yerlerinden oynamasınlar daha mı iyi,ve kendi secimi olan doktorları bu hastaneye getirtme imkanı yok mu,yada fakulteye mi sevk ettirse bebeleri.bilemedim ben de,bir akıl verin siz de :KK25:

arkadaşlar bursa da yaşayan biri olarak defalarca yazdım burda. Yeni doğan ekibi ve yatak sayısıyla bursada en iyi hastane acıbadem ve çekirge doruktur. Ihtiyacı olan arkadaşlarınızı buraya yönlendirmekten kaçınmayın. Jımer deyince tüylerim diken diken oluyor zaten. O hastanedeki yatırımı yapıpta bu kadar başarısız yöneten baska bır kurum varmı bilmiyorum. Yeni doğan ekibi doktor ve hemsireleri sürekli değişiyor.

evet cenetteki abisine kardeş geliyor,ben de oğlumu kaybettiğimden midir nedir hep oğlan istiyordum içten içe,ama kız bebekler erken doğanda daha dayanıklılar bu da bir gerçek,eylülgülü dün yazmıştı sanırım
:nazar:
Duyaydın ben kaçırmışım bu haberi. Maşallah oğluşuna...

Arda bey söylediği 480gr Cagla bebek kadikoy Acibadem hastanesinde Dr Füsun Okan vd ekibi tarafından tedavi edilmiş. Ben hastanede yattığım sürece herkes aynı şeyi söylüyordu sen dinlen yat iyi beslen bebeğin kuvezdeli uc gun anne karnında ki bir günde bedel derlerdi. Sonrada ama üzülme Füsun hocaya güven o başarır diyorlardı. Fisun hanım oradan ayrıldı ama Afsane Nikain hoca hala oradaymis. Allah her ikisinden de razı olsun.

Canım mucize bebekmiş maşallah. Çok merak ettim Füsun hocayı... İnşallah bunlara gerek kalmaz da vakitlice doğum yaparız...

O arkadaşı aramış Arda Bey. Oarkadaşın da serklajı varmış annesine yolculuk yapmış 8 saat, suyu gelmiş sonra. Ben de Nevşehire gidip geldikten sonra suyum gelmişti demek çok yolculuk yapmamak lazım. Arda Bey daha fazla bilgi istemiş ara demiş. Ama ilk önerisi bebeğin kalbinin durdurulması olmuş suyu gelenin kalbi zayıf atıyormuş. İnşallah sorunsuz devam eder bundan sonra...

paşam canım Allah kabul etsin :KK16:

bizde memlekette daglarda cok olur kızılcık,her sene toplarlar kompostosunu yaparlar ve şifa niyetine kışın kullanırlar.Hatta her evde hastalık vs icin bulunur her daim.Mide rahatsızlıklarına,ishale ozellikle iyi geldigini bilirim ben de,cok da severiz ekşi ekşi ay bak canım cekti evde varsa actırayım bir kavanoz.Ufakken bir anım var benim,5-6 yaşlarınadyım halamlarla aynı sokaktaydı evlerimiz onların bahcede oynuyorum,onlar da kızılcık kompostosu yapıyor,oyle canım cekti birden o kırmızı kırmızı kızılcıklardan ama neden bilmem soyleyemdim de,oysa cekinmem normalde halamdan falan.Neyse ne kadar zaman gecti bilmiyorum benim gogsumun biri şişti acıyor,annem hemen sordu ne canın cekti soyle diye,soylemem,soyle der ben soylemem hihi cocukluk işte soylemedim nihayetinde ama bu yaşıma geldim hala kızılcık diyince o aklıma gelir :KK17:

chnb canım yuklemen olacaktı bugun merak ettim,donmedin henuz herhalde

duyaydın canım doktorların birbirinden haberi olsa da sıkma canını,cok sorun edeceklerini sanmam,biz cok ince dusunuyoruz
ben acık acık soyluyorum sonucta bunda darılacak bir durum yok,istedigin doktora gorun canım

iyikide varmış sizde sofika kızılcık kompostosu.. ya olmasaydı da canın çekseydi :18:
bende yararlı bi bilgi diye yazdım işte, bi sürü hamiş var hic düşünmedim... :KK43:(

kızlar merhaba geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir.. sofikacım maşallah 40'ı görücen kısmetse...biz bugün bebişlere gittik teyzeleri ama üzüldük biraz berenim hala makineden ve nedeni kalp kapakçığı kapanmamasından kaynaklanıyormuş büyük ihtimalle cumartesi günü kalp doktoru gelicek tedaviye başlanıcakmış eğer olmazsa ameliyat edilebilir dedi yoğun bakım doktoru inşallah gerek kalmaz dua bekliyor kızım sizden teyzeleri:KK43:ayrıca bugün göz muaynelerini oldular şuanlık riskli bişey yok dedi göz doktoru ama 55 hafta takip edicez dedi şuan gözünün %40ı damarlanmış %60ı kalmış dedi eğer bu haftalar içinde olmazda lazer yapıcaz buda %90 başarı sağlıyor dedi bakalım beklicez inşallah bunlarıda atlatır minik kuzularım kilolarıda iyi gidiyor çok şükür anne sütü 17 ml şimdilik hergün arttıılıyor allahtan sabır diliyoruz yapıcak başka hiçbirşeymiz yok çok zor günler bizi bekliyor maddi manevi:KK43:((

bugün cumartesi, kardiyolog dr.u ne dedi ki? sofika konuşmuş ama kalple ilgili bişi yazmammış..
dualrım beren ve ardayla sinemcim... cokta giremiyorm nete ama geldiğimde güzel haberler duyarm senden umarımb

kızlar merhaba ben kontrole gittim.. çok şükür korkulacak bir durum yokmuş, cemil hoca şikayetlerimi dinleyince direk vainal ultrasonla bakalım dedi, en güzel orda anlarız dedi, vajinal ultrasonla baktı rahim boyunu gösterdi, dikişim bayağı aşağıda duruyor ama rahim boynum gayet iyi kısalma olmamış, rahim altında bariz bir hunileşme bile görünmüyor, serklajdan önceki halinden daha az bir karartı vardı, sonra ellede vajinal ölçüm yaptı kendi, gayet iyi rahim boynunu beğendim korkma dedi, ağır kaldırma, kendini yormamaya çalış, fırsat buldukça istirahat etmeye çalış dedi..birde mesaneme baskı var gibi bir his var dedim, tuvalete çok sıkışıkmış gibi aniden his geliyor ama gidincede o kadar sıkışacak kadar idrarım olmuyor dedim, idrar kültürü tahlili verdi, o temiz çıkarsa horkma ialçlarına aynen devam et, proluton depota ek günde üç defa progestan hap olarakta kullan dedi..bebeğe bakmadı detaylı aonbeşgün sonra normal kontrolüm var zaten..benden böyle kızlar içim çok rahatladı ama iyiki gitmişim..

kızlar merhaba ben kontrole gittim.. çok şükür korkulacak bir durum yokmuş, cemil hoca şikayetlerimi dinleyince direk vainal ultrasonla bakalım dedi, en güzel orda anlarız dedi, vajinal ultrasonla baktı rahim boyunu gösterdi, dikişim bayağı aşağıda duruyor ama rahim boynum gayet iyi kısalma olmamış, rahim altında bariz bir hunileşme bile görünmüyor, serklajdan önceki halinden daha az bir karartı vardı, sonra ellede vajinal ölçüm yaptı kendi, gayet iyi rahim boynunu beğendim korkma dedi, ağır kaldırma, kendini yormamaya çalış, fırsat buldukça istirahat etmeye çalış dedi..birde mesaneme baskı var gibi bir his var dedim, tuvalete çok sıkışıkmış gibi aniden his geliyor ama gidincede o kadar sıkışacak kadar idrarım olmuyor dedim, idrar kültürü tahlili verdi, o temiz çıkarsa horkma ialçlarına aynen devam et, proluton depota ek günde üç defa progestan hap olarakta kullan dedi..bebeğe bakmadı detaylı aonbeşgün sonra normal kontrolüm var zaten..benden böyle kızlar içim çok rahatladı ama iyiki gitmişim..

Yaren canım çok sevindim iyi ki de gittin bence de. İnşallah tahlil de iyi çıkar...

canım benim. Inan senin için giriyorum. 28 haftalık oldu mu bir sorunu var mı diye bakıyor biraz takılıp çıkıyorum. Ne durumdasın şimdi.

Eskilerden birini görmek ne güzel. İnşallah oğlun da iyidir epey büyümüştür... 3 haftam var o gün pantalon almaya gideceğim kendime bebişe de bir parça eşya alacağım:))

Sezen kayaalp sen nasılsın?

arkadaşlar bursa da yaşayan biri olarak defalarca yazdım burda. Yeni doğan ekibi ve yatak sayısıyla bursada en iyi hastane acıbadem ve çekirge doruktur. Ihtiyacı olan arkadaşlarınızı buraya yönlendirmekten kaçınmayın. Jımer deyince tüylerim diken diken oluyor zaten. O hastanedeki yatırımı yapıpta bu kadar başarısız yöneten baska bır kurum varmı bilmiyorum. Yeni doğan ekibi doktor ve hemsireleri sürekli değişiyor.

Elza arkadaşım sen hangi hastanede doğum yaptın?Ve doğumunu yaptıran doktorun adı neydi?Sanırım seninde bebeğin erken doğdu..Küvez olayları falan oldumu?

sevindim senin adına arkadaşım.İnşallah idrarda temiz çıkar rahatlarsın.rahim boyun kaç cm miş?

sevindim senin adına arkadaşım.İnşallah idrarda temiz çıkar rahatlarsın.rahim boyun kaç cm miş?

soracaktım ama rahim boynu iyi hiç kısalma olmamış deyince sormadım, rakamsal şeyleri sorunca biraz takıntı yapıyorsun diyor, bu şikayetiminde takıntı olduğunu düşünmemesi için sormadım canımçünkü gerçekten günlerdir ağrım vardı dün ve bugün biraz hafifiledi ama hala var çünkü hafta başındaki kadar şiddetli değil ama..

senin adına sevindim bebem işşallah hep böyle gider 40 hafta görün dilegiyle saglıklı bir şekilde işşallah:KK16::KK16:

soracaktım ama rahim boynu iyi hiç kısalma olmamış deyince sormadım, rakamsal şeyleri sorunca biraz takıntı yapıyorsun diyor, bu şikayetiminde takıntı olduğunu düşünmemesi için sormadım canımçünkü gerçekten günlerdir ağrım vardı dün ve bugün biraz hafifiledi ama hala var çünkü hafta başındaki kadar şiddetli değil ama..

Anladım yarencim.Eğer karıştırmıyorsam senin doktorunda arda beydi diye hatırlıyorum.ama çok okuduğum için karıştırmışta olabilirim kusura bakma.doktorun yat falan diyormu.Yani sürekli yat yada işini görebilirsin vs.merak ettim canım..Birde serklaja girerken 2.5 falandı heralde rahim boyun..

canım maşallah diyelim öyleyse:nazar: bu arada prolutonu tam mı vuruluyorsun yoksa arda beye giden bzim kızlar gibi yarım mı?

arkadaslar merhaba yazdıklarınızı okudum ve anladımkı bunlar bıldıgıni okucak bızdende sadece para alıcaklar..sevk ıcın bende cok korkuyorum enfeksıyon acısından ama amelıyatlık bı durum olursa ozaman ne olucak delırmek uzereyım su pazartesı bıran once olsun ınsallah buyuk bı sorun cıkmaz...bugun gordum onları nasıl guzeller oglan yıne yaramazlık pesındeydı agzındakı beslenme hortumunu cekıp duruyo kızımda makınede degıldı bugun keyfı yerındeydı ama uykusu cok vardı herhalde esneyıp duruyordu,..rabbım 8sene sonra verdı kotusunu dusunmek bıle ıstemıyorum ınsallah ıyılesecek kızımda...beynım durdu kızlar nasıl davranıcam neyapıcam bılmıyorum cok zor bıyanda evladın bır yanda kaybetme korkusu bır yandanda maddıyat ınsallah yavrum bıran once saglıgına kavusurda atlatırız bukotu gunlerı

X