- 25 Haziran 2012
- 667
- 5
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.761
kızlar biraz once sinemle konustum,canı sıkkındı dogal olarak
su anda yasadıgı olayla cok onemli bir detayı atladıgımızı da ogrenmiş olduk,hani done done yeni dogan ünitesi iyi hastane arıyoruz ya dogum icin meger hepsi sadece laf.Jimer bursada en iyi yeni dogan bakımı ile ovunuyor ve bu sekilde hasta cekiyor.Sinem orda dogum etti ve simdiye kadar kuvozle ilgili bir ucret talepleri olmadı ama asıl durum bundan sonra baslıyor,premature bir bebegin sadece kuvoze ihityacı yok ki-yada yeni dogan bakım unitesinden kastı bu hastanelerin sadece kuvoz saglamak mı.Bunyelerinde doktorları bile yok,dısardan doktor getiriyorlar ve bu getirdikleri doktorların da uzmanlık alanları cocuklarla ilgili degil-uzm kalp doktoru uzm goz doktoru seklinde ustelik profların aldıgı paraları elden sinemden talep ediyorlar(sadece gız muayensi icin 600 tl para odemişler-daha kalp doktoru gelecek,beyin cerrahi vs gelecek...).Bu işin yasal durumu var mı bilmiyorum ama durum sunu gosteriyor ki parasız alacagınız tek hizmet kuvoz,geri kalanlar sizin maddi gucunuze bakıyor,ustelik falanca doktorla anlasmalıyız deyip size doktor tercih sansı da sunulmuyor,onlar kiminle anlasmaları varsa onu cagırıyorlar.ben bu durumda sineme nasıl bir yol onerecegimi bilemedim,ama anlattıkları canımı cok sıktı,Osman hocaya danısmayı dusunyordu zaten,su durumda da baska kimden fikir alabilir bilemedim.Eger bu cocuklara bakacak doktorlar hastane bunyesinde yoksa,baska bir hasteneye sevkleri daha mantıklı olmaz mı,yoksa cok ufaklar hic yerlerinden oynamasınlar daha mı iyi,ve kendi secimi olan doktorları bu hastaneye getirtme imkanı yok mu,yada fakulteye mi sevk ettirse bebeleri.Bilemedim ben de,bir akıl verin siz de
Benim erken dogum riskine karsı ilk baslarda yogun bakım üniteli hastane ararken dr'um söylemişti; sadece kuvoze ihtiyacı olan bebekler yer, SGK...vs gibi mecbur kalinan sebeplerden dolayı doğumun gerçekleştiği hastanenin dısına kar-zarar analiziyle uygun gorulurse sevk edilebiliyor dedi... Ancak yogun bakım ihtiyacı olan bebeklerin sevki ölümcül bir sebep yoksa (hastanede enfeksiyon oldugu anlaşıldı, yangın çıktı elektrik ihtiyacı sağlıklı karsilanamiyor...vs diye ornek verdi) yapılması kesinlikle önerilmez dedi. Ayrıca yogun bakimdaki bebeklerin sevki için sıradan bir ambulans degil özel bir araç kullanılıyormuş (ses yalıtımı yapılmış, özel isiklarla aydinlatilan...vs) mesela bu araçtan istanbulda sadece 2 tane varmış, onceden bu araçların mutlaka ayarlanmasi gerekiyormuş. Ayrıca yeni dogan yogun bakımında ortaya çıkan, çıkabilecek komplikasyonlar bellidir, evet konusunda uzman iyi bir doktor cok önemlidir ama genel olarak yogun bakımlarda bakım, ilgi, hijyen, kontrol, takip...vs gibi yüklerin hepsi hemşirelerdedir, uzman hemşire uzman doktor kadar önemli rol oynar bu süreçte demişti....