canım gecmiş olsun Allah şifa versin en tezinden inşallah
bak hidennisko yazmış onun da varmış oyle bir sıkıntısı,korkulacak bir sey yok inşallah ama siz yine de doktora goturun eşini
canım bence yatma ve iyi beslenme ile ilgili degil bebeginin iriligi,cunku Filizde ben de yattım ve hep yedim(gerci cok da kaliteli beslendigim soylenemez sadece cok yedim) ama belki cleksandan dolayı kan akımı daha iyi ve daha guzel besin alıyor kuzun.Bu muhim degil canım,yani nendeni nicini ,muhim olan onun gelişmesi ve saglıklı olması,erken dogar mı diye de korkma o kadarcık bir irilik bu haftalarda bir erken doguma sebep olmaz.Ama mesela geldin 36 haftana ve bebek 4 e yakın kilo,e suyun da varsa epey bu sefer beyin bu bebegin gunu geldi seklinde algılayabilir ama ondan once hic oyle bir sıkıntı olacagını sanmıyorum.Bende kızım 2 kiloydu 8 aylıkken ve suyum da asırı fazlaydı,doktorum erken dogumu başlatabilecegini soylemişti ama bende hesaba gore zaten karnımda tasıdıgım su ve bebek agırlıgı miadını coktan asmıs bebek gibiydi ve nitekim de dikiş tuttu bebegimi ve sende de dikiş var korkma hic.Enfeksiyon olmadıgı surece,buna baglı yada bagımsız suyun da gelmedigi surece(ki sende bu bile halledildi cok sukur) ve gercek dogum sancıların baslamadıgı surece bence endişeye gerek yok.Biliyorum bebek kucuk olsa da buyuk de olsa normal degerlerden azcık sapınca insan aklına farklı seyler getiriyor ama genelde endise edecek hic bir durum olmuyor.
offf aman su kendini begenmiş densiz doktorlardan
benim de basıma geldi oyle bir doktor ilk gebeligimde,acil bir durumda ve ilk defa kasılmalarım ciddi boyuta vardıgında gittim kendisine sanırım 25-26 haftalıktım.zaten canım burnumda ve caresizim bir de o balamaz mı,yok sana serklaj bosuna atılmıs,yok o sana serklajı yapan doktorun doktorluguna guven olmaz,yok ultrasona bakan diger doktorumun akli dengesi bozukmus,yok suymus buymus,aldıgım ilaclar copmuş hemen hepsini degistirecekmişim vs vs ve benim korku dolu gozlerimin icine baka baka sen bu cocugu ne yaparsan yap erken doguracaksın ya bu hafta ya en gec 3 hafta sonra diye :18: o adam benim o kadar moralimi bozdu o kadar kolumu kanadımı kırdı ki ben ondan sonra butun hamilelik boyunca kendime gelemedim.Meger benim gittigim ve onun kotuledigi doktorlar onun su yada bu sekilde rekabet icinde oldugu ve aynı hastane icinde bolum seflikleri ve akademik bazı cıkarlar yuzunden ters dustugu meslektaşlarıymış,ve sırf hırsından benim gunlerce aglayıp belki de daha kolay gececk bir hamileligin her dakikasını korkarak gecirmeme sebep olmustu.
Hırsları yuzunden meslektaşlarını kotuleyip ileri geri konusan insanlara saygı duuymuyorum hic
, bence o adamdan hayır gelmez,hic canını sıkma ve sen yoluna bildigin gibi sanki o adamla hic karsılasmamıs gibi devam et canım.