Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar ya ben oğlanın kilosunu yanlış yazmışım 1180 olcak uçmuşum iyice kendi kendime gülüyorum bende 1800 olsa şimdi eve gelmeye günler sayıyor olmamız lazım :)neyse hepinize tşk ediyorum herzaman yanımda oldunuz halada desteğinizi esirgemiyorsunuz insan kendi yakınlarına anlatamadığı şeyleri burda rahatlıkla anlatabiliyor çünkü hepimiz bi kanadı kırık çünkü birbirimizi en iyi biz anlıyoruz rabbim cümlemizin yavrularına sağlık versin....

Metal41 cnm sanırım damarında kaynaklanan bi sorun dediğin gibi pazartesi doktor gelicek bakalım sonuç ne olucak inşallah dediğin gibi kasıktan yapılır açık ameliyat olucak diye çok korkuyorum zaten çok dirençsizler nasıl dayanır prensesim.kızlar bi görseniz nasıl güzelleştiler kilo almaya başlayınca nasıl değiştiler 350 gr falan aldılar doğumdan itibaren o bile çok değiştirdi.. Bu arada sütüm çok azaldı hipp in anne sütü arttırıcı çayını aldım ama pek faydası olmadı onunda çok korkuyorum kesilecek diye...

.sofikacım ben seni arıcaktım bugün baktım buralarda yoksun işin vardır diye aramadım inşallah bi nefeste kurtulursun...nerde doğum yapıcaksın cnm karar verdinmi?

amin canim .Allah kismet ederse fakultede dogum yapicam
canim gorusme imkanimiz varsa sana bira mayasi verebilirim bir kutu-esime daha yeni getirttim memleketten dogum sonrasi lazim olur diye sutu guzel arttiriyor,sutunu arttiracak diger yontemleri de yuz yuze konusmus oluruz.siz ne zaman geleceksiniz bebisleri gormeye bir daha

Az önce proluton ve cleksan iğne mi de vurundum...

Bugün bebek çok keskin hareketler yaptı acaba döndü mü, takla mı attı anlamadım... Ara arada aşağı doğru ayağıyla mı vurdu kafası mıydı anlamadım...

Bugün bebek çok keskin hareketler yaptı acaba döndü mü, takla mı attı anlamadım... Ara arada aşağı doğru ayağıyla mı vurdu kafası mıydı anlamadım...

maşallah Ahmet Arda iri bir oglan donmese bile keskin hissetmen normal bu zamanda hem yeri de nispeten geniş hala ve rahat rahat oynuyor sıpa :) ama sen yine de bir dahaki kontrolunde sor bakalım donmuş mu,cunku ben her iki hamileligimde de dondukleri anı cok iyi hissettim,ev halkına bile dedim koşun kızım donuyor diye :KK1:
canım 3 hafta sonra cok daha farklı bir psikolojide olacaksın inşallah,senin icin de cok heyecanlıyım yaa,Allah´ım korusun hepimizi de bebelerimizi de inşallah!

Benim de çizelgem 25 i gösteriyor. 3 hafta sonra çok rahatlayacağım inşallah...:nazar::KK16:

geçmiş olsun, yarasın ahmet ardamıza
maşallah tosuncuk ya annesi hareketlerini net hissetmen normal (maşallah)
25 haftan ona da maşallah diyelim hemen , bende senin haftana gelince diyıorum bak sende geldin o haftalara diye, seni takip ediyorum sakın erken doğurayım deme :KK20:

kızlar bende çok endişeliyim bebeğimin hareektlerini bugun 3. gün oldu hissetmiyorum, dünkü pıtpıtlar 1-2 kez oldu ama bağırsakmıydı acaba diye sabahım köründe uyandım uyuyamadım sonra, gece yattığımda bariz hissederdim kuzum baya sert vururdu
ama bu haftalarda 2-3 gün h,ssetmemek normak değil mi??

Son düzenleme:
kızlar kusura bakmayın alıntı alamadım canım çok sıkkın eşime moralim bozuldu eşimde kalp kapaı egriligi var dün işte çalışırken tinerle işim oldu dedi başı agrımış sonra çarpıntısı olmuş 3 saattir dedi çarpıntım oldu ta boyun damarında olmuş sonra dedi dinlenince geçti dedi doktora gittik herşeyine baktırdık doktor ondan birşey olmaz dedi ama bu çarpıntı neyin nesi ya:KK14::KK14::KK14:sen beni dün panik atagım azdımı sana aklıma kötü şeyler geldi:KK14::KK14:ona birşey olursa ben ne yaparım allah korusun ne olur birşey deyin siizn tanıdıklarınızda oldumu neden çarpıntısı olabiliri kafayı yiyicek aklım eşimde ne yaptı diye gitme işe dedim gitmem lazım dedi ilk defa böyle birşey oldu dedi acaba dedi tansiyonummu çıktı indi ondan çarpıntım oldu dedi:KK14::KK14::KK14:biri birşey desin ne olur içimin rahatlaması lazım eşimsiz bir hayat düşünemiyorum ben rabbim bana bagışlasın işşallah :KK14::KK14::KK14:

Paşam ben 22 yasından beri aritmi hastasiyim yani kalbimde ritm bozukluğu var ve sol kapandıkta eğrilik
Merak etme insanı yorar baya ama ölümcül riski yoktur
Beloc diye bir ilacı var, eğer cok sık carpinti tutarsa holter denen bir cihaz takilip belirleniyor ve bu ilacı kullanıyorsun kalp büyümesi olmasın diye
Bende hemen her gün olur, buna rağmen ilaç bile kullanmıyorum

Sofika soracağım canım gebelik takviminde dönük duruyor ondan mı böyle düşündüm bilmiyorum. Ben diyorum ki şeker çıkmadı ya hep yatıyorum diye, cleksan kan sulandırıcı bebeğin beslenmesini daha iyi sağlıyor diye, serum çok kullandım diye, hakkını yemiyeyim eeşim iyi bakıyor diye sanırım bu bebk daha iri. Peki iri olunca normak haftasından daha mı erken doğar acaba?
sOfika bana cebini özelden yazar mısın?

Hidennisko canım maşallah sen erken hissettin ben senin haftanda çok yumuşak hissediyordum sorun olduğunu sanmıyorum sen yine dinle bugün tatlı şeyler ye bakalım ne yapacak kızımız?

Paşam bilgim yok dr sorun olsa söylemez miydi? Buraya gelince eşimde de çarpıntı oldu eko çektirdi acilde sorun çıkmadı...

Sofika gözümde kanlanma oldu sanırım enfeksiyon oldu tobrased damla damlattım sorun olur mu sence?

Arkadaslar merhahabalar.

Benim aklım alakbulak oldu. Oniki gün önce Arda bey e deki randevumda ikili test kontrolumde rahim boyumu 2,5ila2,7 arası ölçmüştü. Sigortamin onun bulundugu hic bir kurumda gecmedigi icin Rerklaj imı istersem izmitlerde yaptırabileceğimi söylemişti. Araya bayram girdigi icin arda beyde tatile gectiginden bende ya bu surede dahada acilma olursa ne yaparim korkusu sardi. Bu bir hafta ağrı kafakarisikligi icinde korkuyla her ağrımda farkli acil dr gitmeme sebep oldu. İzmit acibadem hastahanesinde uc adet kadin dogumcu var. Yildiz hanim benim rutin yillik konturolerimde tercih ettigim uzman dr. İkinci gebeligimde Yedinci haftada bebegimin gelismedigi kalp atisi alinamayin ca gebligi sonladran dr. Bu gebeligimde gecen haftaya kadar arda bey vede burada yakinimda bulunsun diye yildiz hanima gidiyordum. Arda bey dikişini izmittede yaptirabilisin deyince acikcasi yildiz hanim bana yeterli gelmedi. Gebeligimin altinci haftasinda bir kanama yasamistim ozamn yildiz hanim olmadigi icin diger dk lardan doc. Dr izzet bey de beni gormustu vede cok ilgilenmisti. Ben bu hafta carsamba gunu izzet bey gorundum o rahim uzunlugunu 3ila 2.5arasi Ölçtü vede serklajimi yapabilecegini fakat onumuzdeki hafta tatilde oldugu icin ancak 3eylulden sonra yapcagini Cunku bir hafta kontrol etmesi gerktigini burda olmamsinin risk teskil dedecegini soyledi. Bn kendisine cumartesi gunu prof semih beyden randevum oldugunu soyleyince onada gorunebilecegimi soyledi. Ben en cok onun yaninda rahat eetigimi ve de semih hoca cok yogun oldugunda eger dikisimi semih bey attirip yine kendisin kontrollere gelebilimiyim bile dedim. Kesinlikle dedi.
Bugün prof Semih Bey'den randevum vardı. Ben kendimi dikiş atılacak, yatak istirahati edeceğim diye hazırlıyordum. Hatta evde yardım edecek kimsemiz olmadıgından bugün bir bayanla konuşma yapacaktım. Daha önce dumuştum Semih hocanın ukalaligini ama bu kadar olmaz ya. İlk oncesini fakültede yillarca çalıştığı endokrinimn yaptıgı testlere mana buldu. yok gereksiz mis. Seker ciktigini söyleyince yapmış oldugum diyeti bırakmami uc gün sonra tekrar yükleme yapılmasını istedi. Endokrinimn güvenmediniz vede saygı duymadığı söyledi. Biz dikiş atılması gerekiyormuş deyince. Biz bir bakalım önce gerek varmış dedi. Karından ultrasonlar baktı gerekyok dedi. Odadan ciktik Baktı bentatmin olmadım tejkrar odaya aldi sonra tekrar Vajinal baktı yok böyle yapınca düz mus uzunluğu iyimis.tamam Arda bude istirahat edersem uzayaileceini söylememişti. Bende dinlendim. Uzamış olabilir. Peki dedim sonraki haftalarda gerek duyulursA dedim. Ozaman yaparız dedi. Her bebeğin düşme olasılığını olabileceğini, rahat olamami, gunluk rutin hayatumadonmemi söyledi. Baktı ben hala rahat değilim. Bak dedi her Dr hata yapar bizim ülkemizde bu daha çok oluyor. Fazla para alabilmek için hemen serklaj diyorlar dedi. Bende Arda bey in istediğim yerde yaptırabileceğini söyleyince. Bonservis onuda fazla guvenmem sevmem dedi. Ay sınır oldum seni kim sevsin seni kim saysın, deger versin dedim icim den.
Çok uzattım arkadaslar yazinca biraz sinirim geçti.mantikli düşünmem gerekiyor.
Pazartesi Arda bey e randevum var. Onada gidersem 15gun icinde 6. Vajinal ultrason Olacak.
Allahım sen bizlere yardımcı ol. Bize yol göster.

Son düzenleme:
Paşam ben 22 yasından beri aritmi hastasiyim yani kalbimde ritm bozukluğu var ve sol kapandıkta eğrilik
Merak etme insanı yorar baya ama ölümcül riski yoktur
Beloc diye bir ilacı var, eğer cok sık carpinti tutarsa holter denen bir cihaz takilip belirleniyor ve bu ilacı kullanıyorsun kalp büyümesi olmasın diye
Bende hemen her gün olur, buna rağmen ilaç bile kullanmıyorum
canım allah razı olsuniçimi rahatlattın ya :KK14::KK14:tinerle işi olmuş durudgu yerde çok sıcakmış başımda agrıdı dedi 3 saat atmış çok yordu kalbimi dedi:KK14::KK14:paşa işte evham yapmasa olurmu:KK14::KK14:o ilaçtan bende kullandım zamanında rahatlatıyo eşimde holter taktıralım diyo en yakın zamanda bana 2 kere takılmıştı rabbim hepimize şifa versin işşallah:KK14::KK14:
Sofika soracağım canım gebelik takviminde dönük duruyor ondan mı böyle düşündüm bilmiyorum. Ben diyorum ki şeker çıkmadı ya hep yatıyorum diye, cleksan kan sulandırıcı bebeğin beslenmesini daha iyi sağlıyor diye, serum çok kullandım diye, hakkını yemiyeyim eeşim iyi bakıyor diye sanırım bu bebk daha iri. Peki iri olunca normak haftasından daha mı erken doğar acaba?

Hidennisko canım maşallah sen erken hissettin ben senin haftanda çok yumuşak hissediyordum sorun olduğunu sanmıyorum sen yine dinle bugün tatlı şeyler ye bakalım ne yapacak kızımız?

Paşam bilgim yok dr sorun olsa söylemez miydi? Buraya gelince eşimde de çarpıntı oldu eko çektirdi acilde sorun çıkmadı...
canım bazılarında doguştan oluyo dedi haberleir bile olmuyo dedi ama bakıcez işşallah randevu alıyımda götürüyüm koşu yoluna:18::18:sanada geçmiş olsun :KK48:

jorjet hamilelik nasıl gidiyor canım görüşemiyoruz :KK48::KK48::KK48:neler kullanıyosun şuan ilaç arda dikiş dedimi rahimin boyu kaç cm çıktı bebem:KK6::KK6:
bu regrete okuyo okuyo uzaktan:KK53::KK53:görmedigimi zannetmesin bir zahmet banada selam kelam etsin :KK20::KK20:olmuyo böle ama :KK9::KK9:

Arkadaslar merhahabalar.

Benim aklım alakbulak oldu. Oniki gün önce Arda bey e deki randevumda ikili test kontrolumde rahim boyumu 2,5ila2,7 arası ölçmüştü. Sigortamin onun bulundugu hic bir kurumda gecmedigi icin Rerklaj imı istersem izmitlerde yaptırabileceğimi söylemişti. Araya bayram girdigi icin arda beyde tatile gectiginden bende ya bu surede dahada acilma olursa ne yaparim korkusu sardi. Bu bir hafta ağrı kafakarisikligi icinde korkuyla her ağrımda farkli acil dr gitmeme sebep oldu. İzmit acibadem hastahanesinde uc adet kadin dogumcu var. Yildiz hanim benim rutin yillik konturolerimde tercih ettigim uzman dr. İkinci gebeligimde Yedinci haftada bebegimin gelismedigi kalp atisi alinamayinca gebligi sonladran dr. Bu gebeligimde gecn hataya kadar arda bey vede burada yakinimda bulunsun diye yildiz hanimada gidiyordum. Arda bey dikisini izmittede yaptirabilisin deyince acikcasi yildiz hanim bana yeterli gelmedi. Gebeligimin altinci haftasinda bir kanama yasamistim ozamn yildiz hanim olmadigi icin diger dk lardan doc. Dr izzet bey de beni gormustu vede cok ilgilenmisti. Ben bu hafta carsamba gunu izzet bey gorundum o rahim uzunlugunu 3ila 2.5arasi Ölçtü vede serklajimi yapabilecegini fakat onumuzdeki hafta tatilde oldugu icin ancak 3eylulden sonra yapcagini Cunku bir hafta kontrol etmesi gerktigini burda olmamsinin risk teskil dedecegini soyledi. Bn kendisine cumartesi gunu prof semih beyden randevum oldugunu soyleyince onada gorunebilecegimi soyledi. Ben haatta en cok onun yaninda rahat eetigimi ve de semih hoca cok yogun oldugunda eger dikisimi semih bey attirip yine kendisin kontrollere gelebilimiyim bile dedim. Kesinlikle dedi.Bugün prof Semih Bey'den randevum vardı. Ben kendimi dikiş atılacak, yatak istirahati edeceğim iye hazırlıyordum. Hatta evde yardım edecek kimsemiz olmadıgından bugün bir bayanla konuşma yapacaktım. Daha önce dumuştum Semih hocanın ukalaligini ama bu kadar olmaz ya. İlk oncesini fakültede ilâlarda çalıştığı endokrinimn yaptıgı testlere man buldu yok gereksiz mis. Seker içtiğini söyleyince yapmış oldugum diyeti bırakmamıyor gün sonra tekrar yükleme yapılmasını istedi. Endokrinimn güvenmediniz vede saygı duymadığı söyledi. Biz dikiş atılması gerekiyormuş deyince. Biz bir bakalım önce gerek varmış dedi. Karından ultrasonlar baktı gerekyok dedi. Baktı bentatmin olmadım sonra tekrar Vajinal baktı yok böyle yapınca düz mus uzunluğu iyimis.tamam Arda bude istirahat edersem uzayaileceini söylememişti. Bend dinlendim. Uzamış olabilir. Peki dedim sonraki haftalarda gerek duyulursA dedim. Ozaman yaparız dedi. Her bebeğin düşme olasılığını olabileceğini, rahat olamami, gunluk rutin hayatumadonmemi söyledi. Baktı ben hala rahat değilim. Bak dedi her Dr hata yapar bizim ülkemizde bu daha çok oluyor. Fazla para alabilmek için hemen serklaj diyorlar dedi. Bende Arda bey in istediğim yerde yaptırabileceğini söyleyince. Bonservis onuda fazla guvenmem sevmem dedi. Ay sınır oldum seni kim sevsin seni kim saysın, deger versin dedim icim den.
Çok uzattım arkadaslar yapınca biraz sinirim geçti.mantikli üşümem gerekiyor.
Pazartesi Arda bey e randevum var. Onada idersem 15gun icinde 6. Vajinal üst. Olacak.

allah yardımcın olsun canım benim senin aklın hangi doktora yatarsa ona git derim ben rabbim bebegini sana bagışlasın işşallah 40 haftaları görme dilegiyle işşallah:KK16::KK16:

Burada arkadaslar,

Arda bey de şüphelenmişti ama sonrakinde söyleriz demişti. Bende oğlum kardesi olursa erkek olsun dedi bende dua edersen Allah cocukların duasını kabul eder demiştim dedim. Arda beyde Ethem'in duası kabul olmuş ibi demişti. Bugün hacda erkek dedi.
Yani oğluma bir erkek kardes daha geliyor. Duaları kabul oldu.

Metalciğim Arda bey konusunda şunu rahatça buradaki örneklerden söyleyebiliriz: Hidennisko örneği var ortada. onun ilk hamileliği serklajlı ve Arda Bey dese ki öncekinde serklajın olmuş ameliyat olmuşsun sana serklajı tedbiren de yapalım deyip gayet de rahat serklaj ücretini alabilir. Ama Hideniskoya ben sana sen desen de yapmam diyor bu konuda için rahat olsun. Şu ana kadar da geçmişinde erken doğuu olana hemen serklaj yaparız demedi. Bana da hamileyken görüştüğümüzde takip edeceğiz demişti. Serklajı 12. haftada yapmaya karar verdi. Belki uzamıştır biraz ona bir şey diyemem...

Benim oğlum da çok dua etmişti erkek olsun diye. Bizim de erkek oldu... Hayırlı olsun...

Kızlar, erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler topiğine bir arkadaş yazmış ıspartada sanırım hastanede yatıyormuş. ikiz gebeliği var. 16. haftada bebeğin birinin suyu gelmiş enfeksiyonda var ama 12 değer çok değil bence. 4 hafta olmuş bebek hala susuz yaşıyormuş ve dr bebeğin kalbinin durmasını bekliyrmuş durmuyormuş da su da sızıyormuş daha doğrusıu bebeğin idrarı geliyormuş.:KK14::KK14::KK14: Ben de Arda beyi aramasını tavsiye ettim femicali aramış benim yönlendirdiğimi söylemiş Arda bey dönecekmiş ona bugün. çok üzüldüm inşallah bir çözümü vardır... :KK14::KK14::KK14:

CNM AKŞAMKİ MESAJI ŞİMDİ OKUYABİLDİM BİRA MAYASINI BENDE OKUMUŞTUM BİKAÇ YERDE SÜTÜ ARTIRDIĞINI.. GÖRÜŞMEYİ BENDE ÇOK İSTERİM AMA SEN KENDİNİ İYİ hİSSEDİYORSAN.. BERENİM ANNESİ GELİCEK DİE MAKİNEDEN ÇIKMIŞ BU SABAH AMA HERAN BAĞLAYABİLİRİZ DEDİ DOKTOR...ŞU KALP DOKTORU BİRAN ÖNCE GELSEDE ÖĞrenelim kızımın derdini.. bu arada bugün 18DEN SONRA GELİCEZ KISMETSE

CNM AKŞAMKİ MESAJI ŞİMDİ OKUYABİLDİM BİRA MAYASINI BENDE OKUMUŞTUM BİKAÇ YERDE SÜTÜ ARTIRDIĞINI.. GÖRÜŞMEYİ BENDE ÇOK İSTERİM AMA SEN KENDİNİ İYİ hİSSEDİYORSAN.. BERENİM ANNESİ GELİCEK DİE MAKİNEDEN ÇIKMIŞ BU SABAH AMA HERAN BAĞLAYABİLİRİZ DEDİ DOKTOR...ŞU KALP DOKTORU BİRAN ÖNCE GELSEDE ÖĞrenelim kızımın derdini.. bu arada bugün 18DEN SONRA GELİCEZ KISMETSE

Canim hadi hayırlısı belkide seni görünce gerek kalmaz annesi...

Süt attirmak için ben ısırgan otu cayı içiyordum. Bide kırmızı et yiyince benimki artardı.bol su içmeyi unutmuyorsun değil mı. ben günde neredeyse dört litre su içiyordum.

kızlar kusura bakmayın alıntı alamadım canım çok sıkkın eşime moralim bozuldu eşimde kalp kapaı egriligi var dün işte çalışırken tinerle işim oldu dedi başı agrımış sonra çarpıntısı olmuş 3 saattir dedi çarpıntım oldu ta boyun damarında olmuş sonra dedi dinlenince geçti dedi doktora gittik herşeyine baktırdık doktor ondan birşey olmaz dedi ama bu çarpıntı neyin nesi ya:KK14::KK14::KK14:sen beni dün panik atagım azdımı sana aklıma kötü şeyler geldi:KK14::KK14:ona birşey olursa ben ne yaparım allah korusun ne olur birşey deyin siizn tanıdıklarınızda oldumu neden çarpıntısı olabiliri kafayı yiyicek aklım eşimde ne yaptı diye gitme işe dedim gitmem lazım dedi ilk defa böyle birşey oldu dedi acaba dedi tansiyonummu çıktı indi ondan çarpıntım oldu dedi:KK14::KK14::KK14:biri birşey desin ne olur içimin rahatlaması lazım eşimsiz bir hayat düşünemiyorum ben rabbim bana bagışlasın işşallah :KK14::KK14::KK14:

canım gecmiş olsun Allah şifa versin en tezinden inşallah
bak hidennisko yazmış onun da varmış oyle bir sıkıntısı,korkulacak bir sey yok inşallah ama siz yine de doktora goturun eşini

canım bence yatma ve iyi beslenme ile ilgili degil bebeginin iriligi,cunku Filizde ben de yattım ve hep yedim(gerci cok da kaliteli beslendigim soylenemez sadece cok yedim) ama belki cleksandan dolayı kan akımı daha iyi ve daha guzel besin alıyor kuzun.Bu muhim degil canım,yani nendeni nicini ,muhim olan onun gelişmesi ve saglıklı olması,erken dogar mı diye de korkma o kadarcık bir irilik bu haftalarda bir erken doguma sebep olmaz.Ama mesela geldin 36 haftana ve bebek 4 e yakın kilo,e suyun da varsa epey bu sefer beyin bu bebegin gunu geldi seklinde algılayabilir ama ondan once hic oyle bir sıkıntı olacagını sanmıyorum.Bende kızım 2 kiloydu 8 aylıkken ve suyum da asırı fazlaydı,doktorum erken dogumu başlatabilecegini soylemişti ama bende hesaba gore zaten karnımda tasıdıgım su ve bebek agırlıgı miadını coktan asmıs bebek gibiydi ve nitekim de dikiş tuttu bebegimi ve sende de dikiş var korkma hic.Enfeksiyon olmadıgı surece,buna baglı yada bagımsız suyun da gelmedigi surece(ki sende bu bile halledildi cok sukur) ve gercek dogum sancıların baslamadıgı surece bence endişeye gerek yok.Biliyorum bebek kucuk olsa da buyuk de olsa normal degerlerden azcık sapınca insan aklına farklı seyler getiriyor ama genelde endise edecek hic bir durum olmuyor.

Sofika gözümde kanlanma oldu sanırım enfeksiyon oldu tobrased damla damlattım sorun olur mu sence?

Arkadaslar merhahabalar.

Benim aklım alakbulak oldu. Oniki gün önce Arda bey e deki randevumda ikili test kontrolumde rahim boyumu 2,5ila2,7 arası ölçmüştü. Sigortamin onun bulundugu hic bir kurumda gecmedigi icin Rerklaj imı istersem izmitlerde yaptırabileceğimi söylemişti. Araya bayram girdigi icin arda beyde tatile gectiginden bende ya bu surede dahada acilma olursa ne yaparim korkusu sardi. Bu bir hafta ağrı kafakarisikligi icinde korkuyla her ağrımda farkli acil dr gitmeme sebep oldu. İzmit acibadem hastahanesinde uc adet kadin dogumcu var. Yildiz hanim benim rutin yillik konturolerimde tercih ettigim uzman dr. İkinci gebeligimde Yedinci haftada bebegimin gelismedigi kalp atisi alinamayin ca gebligi sonladran dr. Bu gebeligimde gecen haftaya kadar arda bey vede burada yakinimda bulunsun diye yildiz hanima gidiyordum. Arda bey dikişini izmittede yaptirabilisin deyince acikcasi yildiz hanim bana yeterli gelmedi. Gebeligimin altinci haftasinda bir kanama yasamistim ozamn yildiz hanim olmadigi icin diger dk lardan doc. Dr izzet bey de beni gormustu vede cok ilgilenmisti. Ben bu hafta carsamba gunu izzet bey gorundum o rahim uzunlugunu 3ila 2.5arasi Ölçtü vede serklajimi yapabilecegini fakat onumuzdeki hafta tatilde oldugu icin ancak 3eylulden sonra yapcagini Cunku bir hafta kontrol etmesi gerktigini burda olmamsinin risk teskil dedecegini soyledi. Bn kendisine cumartesi gunu prof semih beyden randevum oldugunu soyleyince onada gorunebilecegimi soyledi. Ben en cok onun yaninda rahat eetigimi ve de semih hoca cok yogun oldugunda eger dikisimi semih bey attirip yine kendisin kontrollere gelebilimiyim bile dedim. Kesinlikle dedi.
Bugün prof Semih Bey'den randevum vardı. Ben kendimi dikiş atılacak, yatak istirahati edeceğim diye hazırlıyordum. Hatta evde yardım edecek kimsemiz olmadıgından bugün bir bayanla konuşma yapacaktım. Daha önce dumuştum Semih hocanın ukalaligini ama bu kadar olmaz ya. İlk oncesini fakültede yillarca çalıştığı endokrinimn yaptıgı testlere mana buldu. yok gereksiz mis. Seker ciktigini söyleyince yapmış oldugum diyeti bırakmami uc gün sonra tekrar yükleme yapılmasını istedi. Endokrinimn güvenmediniz vede saygı duymadığı söyledi. Biz dikiş atılması gerekiyormuş deyince. Biz bir bakalım önce gerek varmış dedi. Karından ultrasonlar baktı gerekyok dedi. Odadan ciktik Baktı bentatmin olmadım tejkrar odaya aldi sonra tekrar Vajinal baktı yok böyle yapınca düz mus uzunluğu iyimis.tamam Arda bude istirahat edersem uzayaileceini söylememişti. Bende dinlendim. Uzamış olabilir. Peki dedim sonraki haftalarda gerek duyulursA dedim. Ozaman yaparız dedi. Her bebeğin düşme olasılığını olabileceğini, rahat olamami, gunluk rutin hayatumadonmemi söyledi. Baktı ben hala rahat değilim. Bak dedi her Dr hata yapar bizim ülkemizde bu daha çok oluyor. Fazla para alabilmek için hemen serklaj diyorlar dedi. Bende Arda bey in istediğim yerde yaptırabileceğini söyleyince. Bonservis onuda fazla guvenmem sevmem dedi. Ay sınır oldum seni kim sevsin seni kim saysın, deger versin dedim icim den.
Çok uzattım arkadaslar yazinca biraz sinirim geçti.mantikli düşünmem gerekiyor.
Pazartesi Arda bey e randevum var. Onada gidersem 15gun icinde 6. Vajinal ultrason Olacak.

offf aman su kendini begenmiş densiz doktorlardan :KK20:
benim de basıma geldi oyle bir doktor ilk gebeligimde,acil bir durumda ve ilk defa kasılmalarım ciddi boyuta vardıgında gittim kendisine sanırım 25-26 haftalıktım.zaten canım burnumda ve caresizim bir de o balamaz mı,yok sana serklaj bosuna atılmıs,yok o sana serklajı yapan doktorun doktorluguna guven olmaz,yok ultrasona bakan diger doktorumun akli dengesi bozukmus,yok suymus buymus,aldıgım ilaclar copmuş hemen hepsini degistirecekmişim vs vs ve benim korku dolu gozlerimin icine baka baka sen bu cocugu ne yaparsan yap erken doguracaksın ya bu hafta ya en gec 3 hafta sonra diye :18: o adam benim o kadar moralimi bozdu o kadar kolumu kanadımı kırdı ki ben ondan sonra butun hamilelik boyunca kendime gelemedim.Meger benim gittigim ve onun kotuledigi doktorlar onun su yada bu sekilde rekabet icinde oldugu ve aynı hastane icinde bolum seflikleri ve akademik bazı cıkarlar yuzunden ters dustugu meslektaşlarıymış,ve sırf hırsından benim gunlerce aglayıp belki de daha kolay gececk bir hamileligin her dakikasını korkarak gecirmeme sebep olmustu.
Hırsları yuzunden meslektaşlarını kotuleyip ileri geri konusan insanlara saygı duuymuyorum hic:KK20: , bence o adamdan hayır gelmez,hic canını sıkma ve sen yoluna bildigin gibi sanki o adamla hic karsılasmamıs gibi devam et canım.:KK16:

chnb canım bahsettigin damlayı hic kullanmadım ve duymadım canım,prospektusunu oku ve gebelik kategorisine bak canım
telimi ozelden yolluyorum :KK16:

X