Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
RANA
Keske soylenecek seni teselli edicek birseyler olsaydi ama ne yazikki yok.
Rabbim sabir versin

SOFIKA
Iyi haberlerle gelmissin yani en azindan serklajin alinmasi konusunda sorun cikartmamislar.
Ismail beyle olan gorusmende iyi gecer insallah.
Bugun canim sikildi aksam gelicez deyip saat 2 gibi vazgectiler.allahtan yemeklere baslamamistim.ama gunumu mahvettiler.bugun yaninda olmak cok istemistim.
Mesafe uzak olunca yetisemem diye cikamadim.insallah diger randevuya

CHNBnasil yani.normal abdest alipmi okuycam.

Feryalciğim tefriciye kurandan ayet değil bu yüzden adetliyken de okunabilir. Ayrıca sen şu an adet değilsin yalnızca bujiden dolayı leken var yani özür deniyor buna. Tabi normal abdestle okunsa en güzeli ama abdestsiz de okunabilir. Yani kısaca adetli olsan da olmasan da tefriciye okunur. Mesela kadir gecesinde namaz kılmak istiyorsun ama hala bu bujiden dolayı leken var normal abdest alıp namaz kılabilirsin. Tüm gün her vakitte kılmak istiyorsan her vakit için normal abdest almak lazım yani aynı abdestle hem öğlen hem ikindi namazı kılınmaz...

Biraz dini bilgi oldu ...

MALESEF BEBEĞİ KAYBETTİK:KK43::KK43:

bu sözü duyarken dünyam tekrar başıma yıkıldı sanki istemiyorum duymak istemiyoruuum bebegimi görme ümidiyle giderken bir tüp bebek anne olmak umudum yarınlara kaldı

ne düşünecegimi şaşırdım rabbimin bu imtihanı çook agır geldi kızlar ben yine yarım kaldım 2.bebegimede yarın veda edecegim küçücük yüregi dayanmadı karnımda ölmüş kuzucum:KK43::KK43: yarım kürtaj edilecek genetik teste yollanacak bu kez karnımda ölü oldugunu düşündükçe yanıyor içim yaktın yavrum sen bari beni bırkmasaydı sende gittin sende:KK43::KK43:

canım ne söylenir ki,hiç bir söz seni teselli etmeye yetmez..çok üzüldüm,Allah sabır versin :KK43:

Merhaba arkaslar size bisey danışmak istiyorum benim rahimde arada hafif sancılar oluyor sık wc ye çıkıyorum ve her ayağa kaktigimda aşağıya bisey basınç yaptigni hissediyorum idral mı bebek mı anlamıyorum bunlar normal mı?

dikişten sonra bir on gün kadar bende de oldu canım, sanki çok sıkışmışım gibi sık sık tuvalete gidiyordum ama azıcık geliyordu, birde ayakta kalınca biraz sanki rahimin aşağıya doğru sarkıyormuş gibi his veriyordu bu benide tedirgin ediyordu ama bu hafta daha iyiyim canım son dört beş gündür o hisler gitti gibi..herhalde serklajdan sonra ancak toparlanıyor rahim işlem sırasında aşağıya doğru çekiyorlardır belki ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ama benim fikrim tabi..Ama cemil hoca geçen seferki serklajımdan sonra haftan ilerledikçe ve karın büyüdükçe rahim yukarı doğru çeker aşağıdaki hunileşmede silinmeye başlar demişti ultrasonda bakarken..

Adetliyken zikir çekebilirler, salavat okuyabilirler ve dua okuyabilirler

adet döneminde tefriciye ve diğer duaları okumanın dini yönden bir sakıncası yoktur

alıntı

chnb cim yazdığını tam doktora giderken gördüm canım 1 buçuktaydı randevumuz,çok şükür herşey yolunda,yalnız ikili testi yapmadı 10 gün sonra bakalım dedi,hani kesin olurmuş ama genel olarak ense kalınlığını beğendi,burun kemiğini gördük,çok şükür her seferinde elim ayağım buz keserek gidiyorum,doktor fobisi oluştu valla :) alttan da baktı,44.90 mm rahim ağzı uzunluğu,böyle ellerimi yumruk yapıp kalçamın altına koydum öyle baktı alttan,sizin de mi öyle bakılıyordu kızlar ilk haftalarınızda rahim ağzına? bi de öksürttü açılıyor mu diye,çok şükür sabitiz şimdilik :) 16. haftada sonra her hafta gelcem ben dedim:KK1:,tamam dedi doktor,20. haftamda kaybetmiştim ya o haftalara daha bi önem vermek istiyorum,gerekmedikçe dikmeyeceğim dedi yine,benden havadisler böyle..:nazar:

bu sözü duyarken dünyam tekrar başıma yıkıldı sanki istemiyorum duymak istemiyoruuum bebegimi görme ümidiyle giderken bir tüp bebek anne olmak umudum yarınlara kaldı

ne düşünecegimi şaşırdım rabbimin bu imtihanı çook agır geldi kızlar ben yine yarım kaldım 2.bebegimede yarın veda edecegim küçücük yüregi dayanmadı karnımda ölmüş kuzucum:KK43::KK43: yarım kürtaj edilecek genetik teste yollanacak bu kez karnımda ölü oldugunu düşündükçe yanıyor içim yaktın yavrum sen bari beni bırkmasaydı sende gittin sende:KK43::KK43:

insan ne dese teselli olmaz böyle zamanlarda ama Allah sabır versin sana canım, Rabbim insallah yakın zamanda yeni bir mucize verip tekrar yüzünü güldürsün..

chnb cim yazdığını tam doktora giderken gördüm canım 1 buçuktaydı randevumuz,çok şükür herşey yolunda,yalnız ikili testi yapmadı 10 gün sonra bakalım dedi,hani kesin olurmuş ama genel olarak ense kalınlığını beğendi,burun kemiğini gördük,çok şükür her seferinde elim ayağım buz keserek gidiyorum,doktor fobisi oluştu valla :) alttan da baktı,44.90 mm rahim ağzı uzunluğu,böyle ellerimi yumruk yapıp kalçamın altına koydum öyle baktı alttan,sizin de mi öyle bakılıyordu kızlar ilk haftalarınızda rahim ağzına? bi de öksürttü açılıyor mu diye,çok şükür sabitiz şimdilik :) 16. haftada sonra her hafta gelcem ben dedim:KK1:,tamam dedi doktor,20. haftamda kaybetmiştim ya o haftalara daha bi önem vermek istiyorum,gerekmedikçe dikmeyeceğim dedi yine,benden havadisler böyle..:nazar:

Havadisler süper :nazar: Uzunluk da maşallah.:nazar: Canım hataydaki dr m hiç vajinal ölçmemişti. 12 artı 4 te Arda bey vajinal ölçtü öksürttü ama yumruk yapmadım... 2 lin de iyi çıkar inşllah...

sinemcim cok zor bir surec canım,Allah yardımcın olsun,kızın hala makineye ihtiyac duyuyor ama bu demek degil ki toparlamıycak,oglusuna da maşallah iyi gidiyor cok sukur,bu mubarek gunlerde ettigimiz duaları Allah´ım geri cevirmesin inşallah,hepizimizn de yardımcısı olsun inşallah.

regrete seni zorla ikiz gebe yapacaz anlasılan,ne kadar ornek varsa karşında :KK1:

chnb gercekten şok oldum,8 aylık hamileyken bir daha hamile kalınması buyuk bir mucize,millet emzirirken bile kalamıyo,Allah´ın takdiri işte önüne gecilmiyor

eylulgulu canım benim serklaj sonrası cok agrılı oluyor ama burda da hemen herkesin agrısız oluyor,sen mumkunse doktoruna bir danış canım,gecmiş olsun

arzufirdevs maşallah bize,bebişlere :nazar: bayag bayag 37 olduk cok şukur,2500 gr olmuşlardır artık inşallah

benim randevum iyi gecti kızlar,biraz sohbet muhabbet ve nst tansiyon olcumu o kadar
bugun ultrason ve kan tahlili yoktu
acemi bir asistan vardı yine-grup grup b streptokok testi yaptırılıyormuş bu haftalarda dedim,biz yapmıyoruz o testi dedi
ben serklajın alınması konusunu danışacaktınız dedim,alınmadı dimi daha serklajın diyor hay Allah´ım,onunde ekranda yazanı bari oku
neyse danıştı,bu seferki uzman da kalsın serklajı,sancısı olursa acile gelsin demiş,yani sonuna kadar dikişle devam edeceksin,sancın başlayınca acil geleceksin dedi.Bir turlu ortasını bulamıyor sunlar,bu sefer de mantıksız geldi,tamamen dogumu beklemek.Neyse bir dahaki randevu 15 gun sonra,ama arada perşembe gunu İsmail beyin yanında var,hep boyle gitsin inşallah
Ağrısı olan bı ben değilim demek artık havadan nem kapar oldum 4-5 ay nasıl geçecek

Olabilir sabah dedim ya telde başka topikte arkadaşın arkadaşının ilk yumurtladığı günden tek yumurta ikizi 4-5 gün sonra yumurtladığından tek döllenme olmuş:)) Ama dr çok nadir demiş. böyle ikiz artı teke mi nadir demiş aynı ay iki kereye mi bilmiyorum...

canım benim bir hafta sondam vardı wc senin normal mi bilmiyorum:KK43:( Sancı benim pek olmadı gaz sancısı oldu... Ama bir gece olmuştu endol kullandım. İstersen dr yi ara sekreter sorar...
Sonda varken iyiydi çıkınca wc ye sık çıkmaya başladım dediğin gibi hastane rahat serumda takmislardi acikmiyordum wc derdinde olmuyordu ama yine Allah düşürmesin

dikişten sonra bir on gün kadar bende de oldu canım, sanki çok sıkışmışım gibi sık sık tuvalete gidiyordum ama azıcık geliyordu, birde ayakta kalınca biraz sanki rahimin aşağıya doğru sarkıyormuş gibi his veriyordu bu benide tedirgin ediyordu ama bu hafta daha iyiyim canım son dört beş gündür o hisler gitti gibi..herhalde serklajdan sonra ancak toparlanıyor rahim işlem sırasında aşağıya doğru çekiyorlardır belki ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ama benim fikrim tabi..Ama cemil hoca geçen seferki serklajımdan sonra haftan ilerledikçe ve karın büyüdükçe rahim yukarı doğru çeker aşağıdaki hunileşmede silinmeye başlar demişti ultrasonda bakarken..
Canım valla icime su serptin aynı seyleri yasıyoruz bende wc ye sık çıkıyorum ama azıcık geliyor benide en cok asag doğru olan basınç rahatsız ediyor ama dediğinde mantıklı dikiş atarken rahimi asag cekmislerdir anca toparlanır

Diyecek soz bulamıyorum bu acıyı daha önce yasamış biri olarak acini anlıyorum Rabbim sana cok cok sabır versin

Diyecek soz bulamıyorum bu acıyı daha önce yasamış biri olarak acini anlıyorum Rabbim sana cok cok sabır versin

Sonda varken iyiydi çıkınca wc ye sık çıkmaya başladım dediğin gibi hastane rahat serumda takmislardi acikmiyordum wc derdinde olmuyordu ama yine Allah düşürmesin

Canım evet ama sondasız yaşamayı tercih ederim:)) Sonda da bence enfeksiyon yapıyor ben suyumun gelmesini sondanın fazla kalmasına bağladım. İdrar tahlili ve kültürü de yaptır yakınlarda yine de. İmkan varsa kızılcık hoşafı yaptır burada nerede satılır bilemiyorum gerçi...

Canım bende doktora gittiğinde bebeğimi görene aklıma bin türlü sey geliyor Allah korusun :nazar:Ölçüm cok iyi çıkmış bana öle bakmadı doktor çatala oturdum utrasyonla baktı söyledi demekki her doktorun farklı bı yöntemi var

sOFİKA aRZU DOĞUM YAKIN BUGÜN ARALIK ANNELERİNDE SÜT İÇİN YOĞURDA ÇÖREKOTU(1 YEMEK KAŞIĞI) VE DEREOTU DOĞRANIRSA SÜT YAPTIĞINI OKUDUM:))

RANA
Keske soylenecek seni teselli edicek birseyler olsaydi ama ne yazikki yok.
Rabbim sabir versin

SOFIKA
Iyi haberlerle gelmissin yani en azindan serklajin alinmasi konusunda sorun cikartmamislar.
Ismail beyle olan gorusmende iyi gecer insallah.
Bugun canim sikildi aksam gelicez deyip saat 2 gibi vazgectiler.allahtan yemeklere baslamamistim.ama gunumu mahvettiler.bugun yaninda olmak cok istemistim.
Mesafe uzak olunca yetisemem diye cikamadim.insallah diger randevuya

CHNBnasil yani.normal abdest alipmi okuycam.

feryalcim benim daha dogurmaya niyetim yok :) inşallah bir dahaki randevuya görüşücez
belki bade de gelir o zaman

sOFİKA aRZU DOĞUM YAKIN BUGÜN ARALIK ANNELERİNDE SÜT İÇİN YOĞURDA ÇÖREKOTU(1 YEMEK KAŞIĞI) VE DEREOTU DOĞRANIRSA SÜT YAPTIĞINI OKUDUM:))

yogurda corekotu annem yapar,hafif şekeri yukselince sut yaptıgını bimiyordum canım sagol,yakında surekli bu konuyla ilgili dusunup konusacagımızı dusunrsek yerinde bir tavsiye olmus
ben filiz emme sorunu yasayınca sagarak verdim cogunlukla ve cok ugrastım sut yapsın diye neler yedim neler ictim yine de bebek emmesi kadar sutu arttıran bir sey yok onu ogrendim,inşallah bu sefer doya doya emzirebilirim

yogurda corekotu annem yapar,hafif şekeri yukselince sut yaptıgını bimiyordum canım sagol,yakında surekli bu konuyla ilgili dusunup konusacagımızı dusunrsek yerinde bir tavsiye olmus
ben filiz emme sorunu yasayınca sagarak verdim cogunlukla ve cok ugrastım sut yapsın diye neler yedim neler ictim yine de bebek emmesi kadar sutu arttıran bir sey yok onu ogrendim,inşallah bu sefer doya doya emzirebilirim

İNŞALLAH CANIM olmayınca olmuyor bazen de. Ben de çok uğraştım aman aman çok yoktu çok gazlıydı oğlum bu yüzden de uykusuzdum etrafa karşı da çok mücade verdim 5 ay 1 hafta anne sütü verdim yalnızca. Sonra ek gıda veeee tam 2 yaşını doldurana dek emzirdim ama hep ortalama değerin bir alt çizgisinde gitti.Benim görümcem 2 ay önce doğum yapmıştı onun oğlu çok kilo alıyordu benimki yanında civciv gibiydi o yüzden de etraf kıyaslama yapıyordu o da çok sinir bir durumdu...

X