Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mrb arkadaslar sizlere sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.yarın serklajım var yaptıran arkadaslar kac saat aclıkla gitmek gerekiyo acaba dr sölemedi benimde sormak aklıma gelmedi aksamdan kesmelimiyiz yemeyi içmeyi.birde lütfen serklajdan sonraki günler için bilgilendirirmisiniz nasıl geciyor neler yasıyosunuz zormu sürekli yatıyomusunuz dr um bana 32.haftaya kadar yatıcaksın dedi sizlerede böle sölendimi hiç kalkmıycaksınız dendimi acaba :26:şimdiden tskürler

birde benim akıntım var idrar tahlili yaptırdım temiz cıktı 3gün kullanmam için fitil verdi acıkcası yeterlimi degilmi tedirgin oldum sonucta enfeksiyon olması bu durmda riskli son rası için vaginal temizlik için enfeksiyondan korunmak için neler yapıosunuz

MALESEF BEBEĞİ KAYBETTİK:KK43::KK43:

bu sözü duyarken dünyam tekrar başıma yıkıldı sanki istemiyorum duymak istemiyoruuum bebegimi görme ümidiyle giderken bir tüp bebek anne olmak umudum yarınlara kaldı

ne düşünecegimi şaşırdım rabbimin bu imtihanı çook agır geldi kızlar ben yine yarım kaldım 2.bebegimede yarın veda edecegim küçücük yüregi dayanmadı karnımda ölmüş kuzucum:KK43::KK43: yarım kürtaj edilecek genetik teste yollanacak bu kez karnımda ölü oldugunu düşündükçe yanıyor içim yaktın yavrum sen bari beni bırkmasaydı sende gittin sende:KK43::KK43:

allah sabır versin diyecek söz yok ama aynı acıyı bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum rabbim bi daha yaşatmasın bu acıyı çok üzüldüm

mrb arkadaslar sizlere sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.yarın serklajım var yaptıran arkadaslar kac saat aclıkla gitmek gerekiyo acaba dr sölemedi benimde sormak aklıma gelmedi aksamdan kesmelimiyiz yemeyi içmeyi.birde lütfen serklajdan sonraki günler için bilgilendirirmisiniz nasıl geciyor neler yasıyosunuz zormu sürekli yatıyomusunuz dr um bana 32.haftaya kadar yatıcaksın dedi sizlerede böle sölendimi hiç kalkmıycaksınız dendimi acaba :26:şimdiden tskürler

benm serklajım sabah 9 da olmuştu ve doktor bana gece 12 den sonra kesinlikle hiç bişey yiyip içmemem gerektiğini söledi ama tabi ben 12 değil akşam 9 dan itibaren bile bişey yemedim içmedim serklajdan sonra kanaman olur biraz ondan korkma geçiyor tabi herkezde aynı olrmu bilmiyorum ama benm bir gün bile sürmemişti ama nedendens doktor bana hiç sürekli yat demedi hatta ameliyattan bi kaç saat sonra odma geldi beni uzanmış görünce kızdı hep yatma arada bir ayağa kalk gez dedi :26: bende anlamadım ama tabi biraz halsizlik olduğu içinm kalkamadım sanada şimdiden geçmiş olsun allah bebeni korusun

bu sözü duyarken dünyam tekrar başıma yıkıldı sanki istemiyorum duymak istemiyoruuum bebegimi görme ümidiyle giderken bir tüp bebek anne olmak umudum yarınlara kaldı

ne düşünecegimi şaşırdım rabbimin bu imtihanı çook agır geldi kızlar ben yine yarım kaldım 2.bebegimede yarın veda edecegim küçücük yüregi dayanmadı karnımda ölmüş kuzucum:KK43::KK43: yarım kürtaj edilecek genetik teste yollanacak bu kez karnımda ölü oldugunu düşündükçe yanıyor içim yaktın yavrum sen bari beni bırkmasaydı sende gittin sende:KK43::KK43:

canım çok zor yaşayan bilir.allah sana sabır versin.

chnb cim yazdığını tam doktora giderken gördüm canım 1 buçuktaydı randevumuz,çok şükür herşey yolunda,yalnız ikili testi yapmadı 10 gün sonra bakalım dedi,hani kesin olurmuş ama genel olarak ense kalınlığını beğendi,burun kemiğini gördük,çok şükür her seferinde elim ayağım buz keserek gidiyorum,doktor fobisi oluştu valla :) alttan da baktı,44.90 mm rahim ağzı uzunluğu,böyle ellerimi yumruk yapıp kalçamın altına koydum öyle baktı alttan,sizin de mi öyle bakılıyordu kızlar ilk haftalarınızda rahim ağzına? bi de öksürttü açılıyor mu diye,çok şükür sabitiz şimdilik :) 16. haftada sonra her hafta gelcem ben dedim:KK1:,tamam dedi doktor,20. haftamda kaybetmiştim ya o haftalara daha bi önem vermek istiyorum,gerekmedikçe dikmeyeceğim dedi yine,benden havadisler böyle..:nazar:

canım sen anlatınca o günlerim geldi aklıma aral bey her seferinde vajinal ölçüm yapardı.30. haftalardan sonra yapmıyordu.rahim ağzı ölçümü çok iyi çıkmış güzelim maşallah:)bebişine de maşallah:emir_bebek::nazar:

gece 12 den sonra dendi bana da...

Ben hep yatıyorum bu 2 haftadır biraz ev içinde 2-3 dakikalık dolaşıp yine yatıyorum. ilk zamanlar kalçamın altına yastık da koyuyordum. enfeksiyon olmasın diye serklaj sonrası antibiyotik kullandım kabızlık için duphalac şurup haftalık yarım doz proluton depot iğne, bazı arkadaşlar yatıyor diye coraspin ya da günlük iğne kullandılar ben de pıhtılaşmam olduğu için iğne oluyorum her gün...

Yemeğimi yan yatarak yiyorum haftada 2 kez ayakta(enfeksiyon olurmuş oturarak) 5 -10 dakikalık duş şeklinde banyo yapıyoum.

Ayda bir idrar tahlili, kültürü, şimdiye dek 3 kere vajinal kültür, ayda 1 kanda crp baktırıyorum...

Tuvalet sonrası vajinal temizliğimi 5-6 damla elma sirkesi ile yapıyorum yarım litre suya konuyorum sirkeyi durulamıyorum.

Kabız olmamak için meyve yiyorum hatta akşamdan 5-6 gün kurusu denen kkara kayısıyı bir bardak suya koyup sabah tanelerini yiyip suyunu içiyorum.

3 litre su dense de ben 2 litre içebiliyorum...

2 haftada bir dr ye gidiyorum.

Bol bol dua ediyorum:))

Aklıma gelenler bunlar...

birde benim akıntım var idrar tahlili yaptırdım temiz cıktı 3gün kullanmam için fitil verdi acıkcası yeterlimi degilmi tedirgin oldum sonucta enfeksiyon olması bu durmda riskli son rası için vaginal temizlik için enfeksiyondan korunmak için neler yapıosunuz

Nuurrr unuttuğum bir şey var kızlar 4-5 iççamaşırı değişiyor günde ben gecelik giyiyor hiç iç çamaşırı giymiyorum çok faydasını gördüm...

Ben de 32. haftaya dek yatmıştım...Dayanabilseydim,doğum olmasaydı yatmaya devam edicektim........Sen de yatmaya devam et...Bir sağa bir sola şeklinde...Yatabiliyorsan sırt üstü de yat..Ben hiç yatamamıştım sırt üstü,tansiyonum düşmeye başlıyordu çünkü...

Ranacim, Allah sana da esine de tükenmedik sabırlar versin, ahirette şefaatçınız olsun inşallah canım, tekrar basınız saolsun...

Çok sınır bozucu bı cevap oldu şimdi bu, hem ikiz doğur hem genc kız gibi dur, hiç olmadı yani:) 41 kere maşallah, kıskandım mı ne?! :)

Daha sinir bozucusunu söyleyeyim..39 yaşındayım..6 ay sonra 40 olucam...he he he he...:KK9:

Sağlıkla kucağımıza alalım da çatlamış,çatlamamış hiç önemi kalmıyor zaten...:KK34:

:KK14::KK14::KK14::KK14:sözün bittigi yerdeyim şuan bogazımdaki yutkummam durdu sanki gözlerim doldu gerilere gittim güzel bacım allah sabır versin işşallah dualarıms eninle inan ne diyecegimi bilemedim ya çok zor senin şuan az çok nasıl bir psikolojidesin biliyorum ama kendine mukayet ol rabbim işşallah bu mubarek günün yüzü suyu hürmetine saglıklı evlatlar versin kendiliginden hamile kal işallah :KK48::KK48:

bu arada kimse merak etmemiş beni aşk olsun kaç gündür girmiyorum yane:KK19::KK19::KK19:

Başın sağolsun Rana...İnşallah sen de meleklerinden sonra kardeşlerini sağlıkla kucaklarsın bizler gibi................

lokositim yuksek cikinca dr idrar,serviks kulturu istedi ve idrar tahlili yeniden bugun esim alip gostericek insallah temiz cikar kulturden sonra asiri agri ve kasilmam oldu siz yaptirirkende olutormu acaba 3saat falan gecmedi kasilma. bide su seklindeki akinti devam ediyor vajinamin icinde cok agri hissediyorum bicak saplanir gibi sizdede oluyomu ara ara kizlar....

Canım evet ama sondasız yaşamayı tercih ederim:)) Sonda da bence enfeksiyon yapıyor ben suyumun gelmesini sondanın fazla kalmasına bağladım. İdrar tahlili ve kültürü de yaptır yakınlarda yine de. İmkan varsa kızılcık hoşafı yaptır burada nerede satılır bilemiyorum gerçi...
Enfeksiyon yapması kotu düşünüyorum tahlil yaptırmayı önce toparlanmam lazım hastaneden sonra hergun meyve kompostusu iciyorum bol bol kizilcigin faydası ne operasyondan önce görümcem yapmıştı bol bol içmiştim tadida güzeldi

Hepinizin kandili mubarek olsun kader arkadaşlarım..allahım bu muberek günde bizlere şifa versin,dualarımızı kabul etsin inşallah..hiç birimizin kucağını boş bırakmasın.sabırlar diliyorum...

Hepinizin kandili mubarek olsun kader arkadaşlarım..allahım bu muberek günde bizlere şifa versin,dualarımızı kabul etsin inşallah..hiç birimizin kucağını boş bırakmasın.sabırlar diliyorum...

Âmin canım...bu gece bütün dualarımız kabul olsun inşallah, Allahim sizlere bir daha aynı acıyı yaşatmasın, kuzucuklariniza sag salim kavuşun inşallah...

Cümlemizin...Amin canım...

Enfeksiyon yapması kotu düşünüyorum tahlil yaptırmayı önce toparlanmam lazım hastaneden sonra hergun meyve kompostusu iciyorum bol bol kizilcigin faydası ne operasyondan önce görümcem yapmıştı bol bol içmiştim tadida güzeldi

Canım gerçi Memorialin dergisinde sistit için yazıyordu c vitamini enfeksiyonun üremesini engelliyormuş. Kızılcığı özellikle yazmıştı...

lokositim yuksek cikinca dr idrar,serviks kulturu istedi ve idrar tahlili yeniden bugun esim alip gostericek insallah temiz cikar kulturden sonra asiri agri ve kasilmam oldu siz yaptirirkende olutormu acaba 3saat falan gecmedi kasilma. bide su seklindeki akinti devam ediyor vajinamin icinde cok agri hissediyorum bicak saplanir gibi sizdede oluyomu ara ara kizlar....

inşallah temiz çıkar canım... ben de vajinal kültür kasılma yapmadı. mağnezyum iç ya da endol fitil kullan bence... Canım benim gece arada sertleşme oluyor karnımda vajina içinde ağrı bazen sızla şeklinde oluyor ama bebek yukarı çıkmadı daha... senin çıktı mı?

:KK14::KK14::KK14::KK14:sözün bittigi yerdeyim şuan bogazımdaki yutkummam durdu sanki gözlerim doldu gerilere gittim güzel bacım allah sabır versin işşallah dualarıms eninle inan ne diyecegimi bilemedim ya çok zor senin şuan az çok nasıl bir psikolojidesin biliyorum ama kendine mukayet ol rabbim işşallah bu mubarek günün yüzü suyu hürmetine saglıklı evlatlar versin kendiliginden hamile kal işallah :KK48::KK48:

bu arada kimse merak etmemiş beni aşk olsun kaç gündür girmiyorum yane:KK19::KK19::KK19:

Ben de ablanlar gelmiştir dedim hatta dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış aşkolsun paşama öldük mü kaldık mı bakmadı bile dedim.:KK1: Aşkolsun sen hamileyken sen bir gün yazma ben arardım seni...:KK1::KK1:

canım bende de genelde muayene sonrası bir rahatsızlık olmuyor-en azından muayene ile ilişkili olmuyor-muayene ve kultur icin suruntu alımı icin spekulum tetiklemiş olabilir mi acaba kasılmanı bilemiyorum.Benim ilk gebeligimde serklajım alındıktan sonra doktor muayene etmiş ve dokunsam doguracak durumdasın demişti,nitekim de elle mudahale ile dogumu başlatabildiklerini okudum daha sonra,ama senin durumunda eminim doktor dikkatli olmustur ama eger olmadıysa ondan kaynaklı da olabilir mi acaba agrın sancın :26: şu anda nasıl kasılma ve agrın var mı
ve su seklindeki akıntına dikkat et bakalım,tam olarak nasıl bir akıntı,istersen turnusol al evde bulunsun,gazlı bezin icine koyup camasırında beklet bir sure bakalım nasıl olacak
onun dısında tam bu haftalarda bebek asagıda ve nispeten buyuk oldugu icin mesaneye baskı fazlaca oluyor ve farkına varmadan idrar kacırma olabiliyor-tuhaf gelecek ama camasırını kokla arada bir ,idrar kokusunu biliyorsun,amniyo sıvısının da hafif tatlımsı bir kokusu oldugunu okudum
bıcak gibi agrı da rahmin buyumesinden kaynaklı olabilir yada bende bebegim dikişi zorlarsa o şekilde ani ve keskin acı oluyordu senin haftalarında(sanırım tam bacakları ordayken daha fazla oluyordu o his).
hepsi bir kenara,kasılmanı ve su şeklinde akıntı onemse ve doktora danış
Allah´a emanetiz,Allah´ım korusun.

amin canım,Allah´ım en guzellerine layık gorsun hepinizi de hepimizi de inşallah
Kandilimiz mubarek olsun!

X