Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
melegim ve aşkım ve chnb maşallah size :nazar:,sizin de arzufirdevs ve benim gibi yakın yakına gununuz,cok şukur guzel ilerliyorsunuz :nazar:
bu haftlarda hala daha bebek asagıda oldugu icin daha sıkıntılı oluyor,sonra yukarı cıkınca birden rahatlıyor insan
ozellikle donmeden once ve bacakları da tam dikişe tekme atarken sıkıntılı oluyordu

melegim ve aşkım ve chnb maşallah size :nazar:,sizin de arzufirdevs ve benim gibi yakın yakına gununuz,cok şukur guzel ilerliyorsunuz :nazar:
bu haftlarda hala daha bebek asagıda oldugu icin daha sıkıntılı oluyor,sonra yukarı cıkınca birden rahatlıyor insan
ozellikle donmeden once ve bacakları da tam dikişe tekme atarken sıkıntılı oluyordu

Sağ ol canım evet biz de peş peşeyiz. Kafamda neler kuruyorum. 25 haftalık doğumumdan önce dr bana bize 24 haftadan önce doğan bebeklere müdahale etmeyin derler bize demişti. 24 haftaya gelince Allah korusun en azından bir şey olsa yaşasın diye uğraşacaklar diye rahatlıyorum. Ama 25 haftalık kaybım geliyor aklıma. Sonra 28 yaklaşıyor diye seviniyorum. Gece kasılmam oluyor arada korkuyorum...
Benden vajinal kültür alınırken spekulum kullanmıyorlar hiç...

Sen düzenledin mı odayı?

Bu arada Kadir gecemizi kutluyorum...

Sağ ol canım evet biz de peş peşeyiz. Kafamda neler kuruyorum. 25 haftalık doğumumdan önce dr bana bize 24 haftadan önce doğan bebeklere müdahale etmeyin derler bize demişti. 24 haftaya gelince Allah korusun en azından bir şey olsa yaşasın diye uğraşacaklar diye rahatlıyorum. Ama 25 haftalık kaybım geliyor aklıma. Sonra 28 yaklaşıyor diye seviniyorum. Gece kasılmam oluyor arada korkuyorum...
Benden vajinal kültür alınırken spekulum kullanmıyorlar hiç...

Sen düzenledin mı odayı?

Bu arada Kadir gecemizi kutluyorum...

evet,beynimizde bazı sınırlar var,bazı haftalara girince bir sureligine rahatlıyoruz sonra bir sonraki sinira konsantre oluyoruz derken boyle boyle sonunu da sag saglım goruyoruz inşallah.zaten başka turlu de bunca zaman gecmezdi,bazı hedefler olmak zorunda ama ne olursa olsun olumlu duşunmenin gucune inanalım ve bunu kullanalım.Eskilere takılmamaya calıs,her gebelik ve her bebek yeni bir dunya ve birbirinden cok farklı.Cok güzel olsun herşey herkes icin,hayırlar olsun,saglık olsun inşallah!

ah canım ben kızın odasını duzenledim de biz o odayı eşya odası yapmıstık,nasılsa kullanılmıyor diye itiş kakış bir odaydı,şimdi icinden cıkan eşyaları nereye kaldırsam diye dusunuyorum,cok yavas ilerliyorum zaten,yarım saat iş 1 saat mola :KK6: su dagınıklıgı kaldıramadım daha,onu halletsem bir gun temizligim var ama onu ben yapamıyorum kuzenim gelecek yarın sagolsun yapacak.Tabii o gelene kadar benim işimi bitirmem lazım,kızımı da cok ozledim,hala ablamda,bu aksam gelsin artık fıstıgım inşallah.:emir_bebek:

Allah´ım guzel telaşlar bunlar cok sukur,ilk defa kızıma oda yapıyorum,azcık sızlansam yoruldum diye eşim eee yuva kuruyorsun diyor :)) (bu arada artık kimse beni riskli gebe gibi gormuyor,ordan oraya koşturur halimi gorunce yıkıldı butun işler ustume :KK53:)İnşallah herşeyimizi saglıkla guzel gunlerde evlatlarımızla beraber kullanmak ve tadını cıkarmak kısmet olur,darısı ve daha guzelleri de hepinizin olur!Amin!

Sofika belli hedefler rahatlatıyor kısmen insanı. Kızın abla olacak odası ayrı ne güzel. Bebek yanınızda yatar herhalde bir süre...

Sen de dikkat et yine de çok da ağır kaldırma... Bizim de ebebeyn banyomuz yığıntı içinde...

Yaren nasılsın canım? Şu an ne ilaçları kullanıyorsun?

Sofika belli hedefler rahatlatıyor kısmen insanı. Kızın abla olacak odası ayrı ne güzel. Bebek yanınızda yatar herhalde bir süre...

Sen de dikkat et yine de çok da ağır kaldırma... Bizim de ebebeyn banyomuz yığıntı içinde...

Yaren nasılsın canım? Şu an ne ilaçları kullanıyorsun?

canım bebek yanımızda olacak bu kış en azından,Filiz park yatagında yatak odasında yattı simdiye kadar,şimdi kardeşine devredecek inşallah,tabii kıskanclık da yapabilir o yuzden bir sure eşim Filizle beraber onun odasında kalacak,yada eşim bebekle ben Filizle,şimdiden nasıl olacagını kestiremiyor insan,saglık olsun yeter ki.

canım bebek yanımızda olacak bu kış en azından,Filiz park yatagında yatak odasında yattı simdiye kadar,şimdi kardeşine devredecek inşallah,tabii kıskanclık da yapabilir o yuzden bir sure eşim Filizle beraber onun odasında kalacak,yada eşim bebekle ben Filizle,şimdiden nasıl olacagını kestiremiyor insan,saglık olsun yeter ki.

Haklısın bazı şeyler yaşanmadan belli olmuyor ayarlanır zamanla... Sağlıkla doğsun bir hele...

Benim de yarın 10.30 da randevum vardı. Arda beyin ameliyatı varmış 14.45 e aldılar...

kızlar merhaba öncelikle kandiliniz mübarek olsun rabbim bu gecede edilen duaları geri çevirmesin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın... bize gelince bu sabah güzel haberle uyandık kızımı makiden çıkarmışlar değerleri iyi çıkmış çok şükür ama sevinemiyorum korkuyorum inşallah bidaha gerek duymaz yavrucum ardamız iyi maşallah bugece dualarımı eksik etmeyelim birbirimizden rabbim cümlemizin gönlüne göre versin inşallah yavrularımada acil şifalar versin

SOFIKA

ne guzel bir telastir o. Inan dusuncesi bile guzel.
Insallah guzel gunlerde iki yavrunla birlikte yasamayi nasip etsin rabbim.
ben bile bir anda dusununce heyecanlandim.insallah rabbim dileyen isteyen herkese telasli ve yorucu gunleri nasip eder.
Tabiki insanlar seni normal gebe kabul eder masallah ayakta kipir kipirsin.insallah son gune kadarda boyle gider.
Birilerine bagimli ve muhtac olmak daha yorucu.

CHNB
korkularinda ve endiselerinde sonjna kadar haklsin ama hedefin en az 30 lu haftalar olsun.
insallah hep birlikte gorucazde o gunleri.

DOSTUN DOSTA ETTIGI DUA KABUL OLURMUS.BEN BUGUN KATICAM DUALRIMA SIZIDE.SIZLERDE BENI UNUTMAYIN OLURMU.
KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.

Haklısın bazı şeyler yaşanmadan belli olmuyor ayarlanır zamanla... Sağlıkla doğsun bir hele...

Benim de yarın 10.30 da randevum vardı. Arda beyin ameliyatı varmış 14.45 e aldılar...

hadi hayırlı güzel haberlerle dön inşallah:KK16:

kızlar merhaba öncelikle kandiliniz mübarek olsun rabbim bu gecede edilen duaları geri çevirmesin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın... bize gelince bu sabah güzel haberle uyandık kızımı makiden çıkarmışlar değerleri iyi çıkmış çok şükür ama sevinemiyorum korkuyorum inşallah bidaha gerek duymaz yavrucum ardamız iyi maşallah bugece dualarımı eksik etmeyelim birbirimizden rabbim cümlemizin gönlüne göre versin inşallah yavrularımada acil şifalar versin

senin de mübarek olsun canım,amin hepimizin duaları kabul olsun inşallah,yavruların gün geçtikçe daha iyi olacaklar,onlar için de dua edicem-edicez :)

Canım okurken gergin başlıyorum msajına sonra yüzümde tebessüm oluşuyor bu gece bebişlerimiz için yasin okuyacağım canım yasini ne için okursan kabul olurmuş. Az önce arada yazıştığımız nigar50 isimli arkadaşın mesajını okudum 26 haftalık doğmuş kızı şimdi 5.5 yaşında senin kızında iyi olacak inan buna. Regreteyle de görüştüm onun da tanıdık ikizleri senin haftalarında doğmuş 2 erkek. bugün mü ne küvezden çıkıyormuş. iyi olacak inşallah. Yaramazlıklarından şikayet edeceğin günleri de göreceğiz inşallah...

SOFIKA

ben bile bir anda dusununce heyecanlandim.insallah rabbim dileyen isteyen herkese telasli ve yorucu gunleri nasip eder.
Tabiki insanlar seni normal gebe kabul eder masallah ayakta kipir kipirsin.insallah son gune kadarda boyle gider.

CHNB
korkularinda ve endiselerinde sonjna kadar haklsin ama hedefin en az 30 lu haftalar olsun.

DOSTUN DOSTA ETTIGI DUA KABUL OLURMUS.BEN BUGUN KATICAM DUALRIMA SIZIDE.SIZLERDE BENI UNUTMAYIN OLURMU.

Dualarda buluşuyoruz bu akşam inşallah...

hadi hayırlı güzel haberlerle dön inşallah:KK16:

senin de mübarek olsun canım,amin hepimizin duaları kabul olsun inşallah,yavruların gün geçtikçe daha iyi olacaklar,onlar için de dua edicem-edicez :)

Amin canım sağ ol...

Canım okurken gergin başlıyorum msajına sonra yüzümde tebessüm oluşuyor bu gece bebişlerimiz için yasin okuyacağım canım yasini ne için okursan kabul olurmuş. Az önce arada yazıştığımız nigar50 isimli arkadaşın mesajını okudum 26 haftalık doğmuş kızı şimdi 5.5 yaşında senin kızında iyi olacak inan buna. Regreteyle de görüştüm onun da tanıdık ikizleri senin haftalarında doğmuş 2 erkek. bugün mü ne küvezden çıkıyormuş. iyi olacak inşallah. Yaramazlıklarından şikayet edeceğin günleri de göreceğiz inşallah...

çok tşk ederim cnm allah razı olsun inan sende ve diğer arkadaşlarda dualarımdasınız inşallah benim yavrularımda iyi olucak böyle mutlu haber alınca seviniyorum iyi olucaklarına inanıyorum ama sonra makineye bağladıklarını duyunca yine karamsarlığa kapılıyorum ne yaşıcağımızı nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin.......inş. birgün bende burdan ayyy bunlar çok yaramaz diye yazabilirim size birazcık şikayet ederim...

MALESEF BEBEĞİ KAYBETTİK:KK43::KK43:

bu sözü duyarken dünyam tekrar başıma yıkıldı sanki istemiyorum duymak istemiyoruuum bebegimi görme ümidiyle giderken bir tüp bebek anne olmak umudum yarınlara kaldı

ne düşünecegimi şaşırdım rabbimin bu imtihanı çook agır geldi kızlar ben yine yarım kaldım 2.bebegimede yarın veda edecegim küçücük yüregi dayanmadı karnımda ölmüş kuzucum:KK43::KK43: yarım kürtaj edilecek genetik teste yollanacak bu kez karnımda ölü oldugunu düşündükçe yanıyor içim yaktın yavrum sen bari beni bırkmasaydı sende gittin sende:KK43::KK43:

Canım ya Allah sabır versin :KK43:(( çok zor bir durum ..BU mübarek günde dualarım seninle İnşallah en kısa sürede kucağın bebekle dolsun bu yaşadığın son acı olsun Amin..

Sinemcim,bu gece sana ve bebeklerine ve tüm arkadaşlar için dua edeceğim.. İnşallah hepimizin duaları kabul olsun ...

Sinemcim,bu gece sana ve bebeklerine ve tüm arkadaşlar için dua edeceğim.. İnşallah hepimizin duaları kabul olsun ...[/QUOTE]

inşallah cnm rabbim cümlemizin duasını kabul eylesin evlat isteyenleri tez zamanda sevindirsin hamile olan arkadaşlarımızıda rabbim sağlıklı bi şekilde yavrularını kucağına almayı nasip etsin

Zekai Tahir Burakın riskli gebelik bölümü varmış...
evet canim bende oraya gidiyorum devlet oluyor yani orasida riskli gebelik bakiyor guatirimda oldugu icin..insallah tahlillerim temiz cikar dunki idrar tahlili cikmis 329dan88dusmus ilk once temizledim sonra tahlili verdim ondan galiba bebek normalde hep yukarida dunden beri asagida ve vuruyor seninki nerde tam bobrek yakinlarina gelmiyormu bebek

canım bende de genelde muayene sonrası bir rahatsızlık olmuyor-en azından muayene ile ilişkili olmuyor-muayene ve kultur icin suruntu alımı icin spekulum tetiklemiş olabilir mi acaba kasılmanı bilemiyorum.Benim ilk gebeligimde serklajım alındıktan sonra doktor muayene etmiş ve dokunsam doguracak durumdasın demişti,nitekim de elle mudahale ile dogumu başlatabildiklerini okudum daha sonra,ama senin durumunda eminim doktor dikkatli olmustur ama eger olmadıysa ondan kaynaklı da olabilir mi acaba agrın sancın :26: şu anda nasıl kasılma ve agrın var mı
ve su seklindeki akıntına dikkat et bakalım,tam olarak nasıl bir akıntı,istersen turnusol al evde bulunsun,gazlı bezin icine koyup camasırında beklet bir sure bakalım nasıl olacak
onun dısında tam bu haftalarda bebek asagıda ve nispeten buyuk oldugu icin mesaneye baskı fazlaca oluyor ve farkına varmadan idrar kacırma olabiliyor-tuhaf gelecek ama camasırını kokla arada bir ,idrar kokusunu biliyorsun,amniyo sıvısının da hafif tatlımsı bir kokusu oldugunu okudum
bıcak gibi agrı da rahmin buyumesinden kaynaklı olabilir yada bende bebegim dikişi zorlarsa o şekilde ani ve keskin acı oluyordu senin haftalarında(sanırım tam bacakları ordayken daha fazla oluyordu o his).
hepsi bir kenara,kasılmanı ve su şeklinde akıntı onemse ve doktora danış
Allah´a emanetiz,Allah´ım korusun.

amin canım,Allah´ım en guzellerine layık gorsun hepinizi de hepimizi de inşallah
Kandilimiz mubarek olsun!
canim benim hatam eger bisey olursa kendimi affetmem dra serklajim oldugunu soylemeyi unuttum haliyle salgara aldikulturu nasil yaptim bilmiyorum spektulumda cok acitti. canim cok yandi insallah bisey olmamistir demi kasilmam saatler surdu sukur simdi yok ama asagiya vuruyor simdide yukarida yazdim ayrintili gerci su gelmeside ne oldugunu anliyamiyorim pijamama akiyor kurudugu yerde beyaz iz birakiyor akintimi acaba diyorum..
rabbim mubarek gecenin yuzu surmetine kucagimiza almayi nasip eder insallah canim chnbinde iyi oldugunu okudukca seviniyorum

olur mu paşam ya,ben hatta bugun chnb ye soracaktım paşam acaba yine bir yere gidecem dedi de ben mi kacırdım diye,yazmadıgın dikkatimi cekti
niye girmedin canım hersey yolunda mı
canım net bozuktu malesef ben yaptım dün kardeşim geldi yaptı öyle bir yapmışımki yeniden format atı kardeşim:KK53::KK53:beni tebrik etti kardeşim aferim abla bu kaçıncı dedi ne yapayımd edim cazibeme dayanamıyorum pc:KK9::KK9::KK9:ama işşallah artık yanınızdayım akşamada iftara misafirim var daha pilavım salatam çorbabm var dedim bir bakayım neler yapıyolar diye anca işlerim biti nede yoruldum :KK30::KK30:
cümlemizin...amin canım...

Canım gerçi memorialin dergisinde sistit için yazıyordu c vitamini enfeksiyonun üremesini engelliyormuş. Kızılcığı özellikle yazmıştı...

Inşallah temiz çıkar canım... Ben de vajinal kültür kasılma yapmadı. Mağnezyum iç ya da endol fitil kullan bence... Canım benim gece arada sertleşme oluyor karnımda vajina içinde ağrı bazen sızla şeklinde oluyor ama bebek yukarı çıkmadı daha... Senin çıktı mı?

Ben de ablanlar gelmiştir dedim hatta dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış aşkolsun paşama öldük mü kaldık mı bakmadı bile dedim.:KK1: Aşkolsun sen hamileyken sen bir gün yazma ben arardım seni...:KK1::KK1:
:KK1::KK1::KK1:işşallah dogurunca buraları unutmasın sen ve burdakiler çünkü çok üzülüyorum doguma kadar burda olunuyo sonra girilip yazılmıyo çok üzlüyorum insan
kendini kullanılmış hissediyo haliyle:KK14::KK14:canım ablamlar nasıl gelsin memleketteler bende gidicektimde vazgeçtim bakalım ablam kasımda yapıcak nisanı ozaman belkim giderim hamile olmazsam tabe:44::44:ekim de adet oluyum diyorum bırakıcam korunmayı bu ayda erken oldum ya 18 olucaktım 14 oldum 5 gün oruç borcum var diye sevinirken 10 gün borcum oldu birde 6 günleride tutucam ettimi sana 16 gün:KK53::KK53::KK53:herkezim mubarek kadir gecesi mubarek olsun rabbim dualarınızı kabul etsin bebekelri olanlara uuzn ömür olmayanlara tez zamanda bebek düşünenlerede allahım akıl fikir versin stressiz bir gebelik geçirsin mesela ben:KK9::KK9::KK9:benden bu kadar şimdi mutfaga gidiyimde iftara misafirlerime mamlaar hazırlıyım işşallah sonra görüşürüz:KK5::KK5::KK5::KK5:dua edinde alnımın akıyla çıkıyım bugün gene beni yorucu bir gün bekliyo
:KK30::KK30::KK30:

canım inşallah cok guzel haberlerle gelirsin yarın

amin!

SOFIKA

CHNB

feryalcim aynı telaşlar sana da butun isteyenlere de kısmet olsun inşallah
daha guzelleri sizin olsun arkadaşım inşallah

kandilin mubarek olsun canım,cumlemizin de
dualarımda hep varsınız

evet canim bende oraya gidiyorum devlet oluyor yani orasida riskli gebelik bakiyor guatirimda oldugu icin..insallah tahlillerim temiz cikar dunki idrar tahlili cikmis 329dan88dusmus ilk once temizledim sonra tahlili verdim ondan galiba bebek normalde hep yukarida dunden beri asagida ve vuruyor seninki nerde tam bobrek yakinlarina gelmiyormu bebek

canim benim hatam eger bisey olursa kendimi affetmem dra serklajim oldugunu soylemeyi unuttum haliyle salgara aldikulturu nasil yaptim bilmiyorum spektulumda cok acitti. canim cok yandi insallah bisey olmamistir demi kasilmam saatler surdu sukur simdi yok ama asagiya vuruyor simdide yukarida yazdim ayrintili gerci su gelmeside ne oldugunu anliyamiyorim pijamama akiyor kurudugu yerde beyaz iz birakiyor akintimi acaba diyorum..

rabbim mubarek gecenin yuzu surmetine kucagimiza almayi nasip eder insallah canim chnbinde iyi oldugunu okudukca seviniyorum

canım sıkma canını,su anda kasılma olmaması guzel,muayene tetiklemiş olabilir gercekten ama kendini suclama,serklajlı olmasan bile hamile bir bayana daha dikkaytli yapılmalı muayene.
akıntının idrar oldugunu sanmıyorum,beyaz iz bırakıyor demissin,ya ter ya da vajinal akıntı
bakalım kultur sonucu ne olacak akıntıyı onemsemek lazım

Allah´ım dualarımızı kabul etsin inşallah

Canım değerin düştüğüne sevindim. Benim şükür akıntım olmuyor ben çoğunlukla iç çamaşırı giymeme bağlıyorum:)) Tabi sirkeli suya da. Az önce yarın kontrol var diye malum temizlik yaptım banyoda kaldım ayakta bayağı alta baskı yaptı. Benim göğüs altımda hafif bombelik başladı ama yine de aşağıda gibi. Sofikanın dediği gibi biraz büyüseler de çıksalar rahatlayacağız.Kızlardan akıntı için nerede ise tüm hamilelik boyunca fitil kullanan oldu dr ye gidince sor istersen...

canım net bozuktu malesef ben yaptım dün kardeşim geldi yaptı öyle bir yapmışımki yeniden format atı kardeşim:KK53::KK53:beni tebrik etti kardeşim aferim abla bu kaçıncı dedi ne yapayımd edim cazibeme dayanamıyorum pc:KK9::KK9::KK9:ama işşallah artık yanınızdayım akşamada iftara misafirim var daha pilavım salatam çorbabm var dedim bir bakayım neler yapıyolar diye anca işlerim biti nede yoruldum :KK30::KK30:

:KK1::KK1::KK1:işşallah dogurunca buraları unutmasın sen ve burdakiler çünkü çok üzülüyorum doguma kadar burda olunuyo sonra girilip yazılmıyo çok üzlüyorum insan
kendini kullanılmış hissediyo haliyle:KK14::KK14:canım ablamlar nasıl gelsin memleketteler bende gidicektimde vazgeçtim bakalım ablam kasımda yapıcak nisanı ozaman belkim giderim hamile olmazsam tabe:44::44:ekim de adet oluyum diyorum bırakıcam korunmayı bu ayda erken oldum ya 18 olucaktım 14 oldum 5 gün oruç borcum var diye sevinirken 10 gün borcum oldu birde 6 günleride tutucam ettimi sana 16 gün:KK53::KK53::KK53:herkezim mubarek kadir gecesi mubarek olsun rabbim dualarınızı kabul etsin bebekelri olanlara uuzn ömür olmayanlara tez zamanda bebek düşünenlerede allahım akıl fikir versin stressiz bir gebelik geçirsin mesela ben:KK9::KK9::KK9:benden bu kadar şimdi mutfaga gidiyimde iftara misafirlerime mamlaar hazırlıyım işşallah sonra görüşürüz:KK5::KK5::KK5::KK5:dua edinde alnımın akıyla çıkıyım bugün gene beni yorucu bir gün bekliyo
:KK30::KK30::KK30:

Anladım canım Allah kabul etsin iftarını... Hadi az kaldı çalışmalara...

Sinem......

Canım tefriciyeyi ne yaptın canım bu akşama mı yetişecek kaç kaldı canım yazarsan bir miktar daha okurum... Allah kabul etsin az önce Arda(oğlumun adaşı) ve Beren kızımız için yasin okudum canım. Sonra tüm topik için okuyacağım. Bu akşam dualarda birbirimizleyiz inşallah...

CHNB
Canim 12000 tane olacak besmeleyi serifi birkeredemi okumamiz gerekiyor.duruma gore bir iki gunde bitse olurmu.
5 Madde olarak okunacak kisim sadece bir defaya mahsusmu okunacak yoksa her 1000 den oncemi.

Simdiden tesekkurler.

X