Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sağol canım güzel dileklerin darısı inşallah en kısa zamanda sana olur inşallah.. kız olması ne yönden iyi diyorlar canım merak ettim, benim kayınvalidemler kız olduğunu duyunca bozulacaklar erkek olsun diye ümit ediyorlardıda, biraz erkek çocuğa meraklıdırlar da, gerçi hiçbir işe yaramazlarda hep böyle şeylere karışırlar..

sinem doğum yaptığından beri hep dualarımdasın, inşallah en kısa zamanda yavruşlarını eve götürürsün..Rabbim yardımcınız ve şifacınız olsun..

CHNB
Benim tahlillerimde bir sorun cikmamisti. Celexsan genelde yattigim icin onlem amacli verilmisti.
Ben igneyi gobek cevresine yapiyordum ve o bolgede killanma yapiyordu.bbelki seninde ondandir.
Sertlesmelere dikkat et canim.insallah randevundanda guzel haberlerle gelirsin.

SINEM
Geli gelmez haber yaz ne olur merakta birakma.
Gittiginde herseyi detayli sor.guzel haberlerle gel ne olur.bizim yapabilecegimiz birsey varsa ne olur cekinme.

Arkadaslad birkacgundur cok rahat yazamiyorum internet sinirini coktan asmisim.

Canım listede senin de adın var. Ben hatırlıyorum seni... Bebişinin adı neydi? Maşallah büyümüş epey. GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN SAĞ OL CANIM...

aYAĞA KALKINCA BASKI OLUYOR ARA ARA. Ben de hep yatıyorum oturmuyorum dr nin dediği gibi uzanarak oturuyorum ara ara... Arada odadan bir şey alıp geliyorum...

Maşallah...

Canım ayrı cinsiyetten olunca kardeşlik bağları bazen çok güçlü olmayabiliyormuş gerçi bu çocuktan çocuğa değişir... Büyükler nedense erkek istiyor. Bizlerde aslında belki farklılık isteriz ben de kız olsun isterdim ama bu sefer üzülmedim pek erken doğan oğlumda üzülmüştüm öyle olunca kızdım kendime...

Feryal canım ben çok zamandır koldan yapıyorum iğneleri yine de olur mu? Yatınca verdiler demek...

Kızlar Arda beyi aradım muayenedeydi sonra o beni aradı bir şey olduğunu sanmıyorum ama sen risklisin Ataşehire git nst çektir beni haberdar et dedi... Gittim geldim sancı yok muhtemelen gaz sıkıntısı...

chnb maallah haftana canım..darısı 33 e...sinemin bebişleri kaç haftalık doğdu inşallah tezinden kavuşurlar rabbim şifa versin..

çok sevindim arkadaşım sancı olmamasına..kabızlık sorunu berbat birşey...bende yatınca başlamıştı.tabak tabak meyve yememe rağmen..ama sen yinede beslenmene çok dikkat et.beyaz ekmek yeme sakın.inşallah düzelir.

chnb maallah haftana canım..darısı 33 e...sinemin bebişleri kaç haftalık doğdu inşallah tezinden kavuşurlar rabbim şifa versin..

Sağ ol canım yavaş yavaş ilerliyoruz böyle... 26 hafta 3 günlük doğdu canım...Amin...

Canım ne etsem fayda etmiyor canım meyve de kar etmiyor et yiyemiyorum da beyaz ekmek günde yarım yiyorum(

sağ ol canım yavaş yavaş ilerliyoruz böyle... 26 hafta 3 günlük doğdu canım...amin...

Canım ne etsem fayda etmiyor canım meyve de kar etmiyor et yiyemiyorum da beyaz ekmek günde yarım yiyorum(

tam buğday ekmeği aldır arkadaşım.beyaz ekmekten uzak dur bence.komposto iç bol bol.incir mevsimi şimdi.ama seni çok iyi anlıyorum.benki tuvalete her gün muntazam şekilde çıkan insan yatmaya başladığımın 2.günü kabız oldum ve bir tane meme çıktı.neler yedim neler..bunun sebebi hareketsizlik. Zeytin yağlı sebze ye ,taze fasülyeye iyi diyorlar.kullandığın şurubu doktorda vermişti bana.aradada ondan iç.haftada 2-3 kere kullanabilirsin demişti.inşallah düzelirsin arkadaşım.

ah canlarım çok küçüklermiş kaç gündür küvözdeler?benim ikizlerim de 26+4 tü

Canim kizin hayırlı olsun ne guzel iki kızında arkadas gibi buyuyecekler Cemil bey bana da erkeg benziyor dedi emin değil hayırlısı
Canım dikisine nasıl baktı ultrasyonla mı?

hayırlısı olsun canım, benim için hiç önemli değil aslında, seninkide sağlıklı sıhatli doğsun zamanında inşallah, dikişime üsten ultrasonla muayene ederken görüyor canım, rahimin alt kısmı ve boynu dikiş yeri belli oluyor canım ultrasonda bakarken sanada göstericektir zaten, sen ne zaman gidiyorsun kontrole?

Kızlar merhaba, bugün Dr kontrolum vardı, güzel gecti cok şükür...rahim boyu aynı duruyo ilerlememiş:) alttan bastırdı, üstten bastırdı ciddi bir değişme olmuyor gayet iyi dedi... ogluslarimda iyilerdi, karmancorman olmuşlar içeride iyce, o kimin eli, bu kimin bacağı belli olmuyor:) dr'lar iyi ayırt edebiliyorlar valla...biraz daha küçük olan digerine yetişmiş neredeyse, gelişimleri haftalarıyla uyumlu...bendeki wc problemi hamilelik oncesinden beri vardı, onu sordu, kesinlikle ikinmak yok, makarna, patates, pilav ve ekmek yok dedi.

İki hafta önceki kontrolümde de söylemiştim, idrar yaparken bisey sarkıyor gibi oluyo o geçmedi dedim...idrar yolunun orada fıtık oluşmuş, megerse onu hissediyomusum, büyük ihtimal daha onceden vardı simdi bebekler baskı yaptikca hissetmeye başladın dedi, erken doguma neden olan bisey değilmiş, doğumdan sonra mutlaka urolojiyle takip edin dedi...

Artık chnbcim senden güzel haberlerini bekliyoruz inşallah...

Herkesin cok şükür acil bı sıkıntısı yok su aralar, sonuna kadar böyle devam ederiz inşallah:)

devamlı yazılarınızı okuyorum sık yazmasamda chnb nasılsın persembe nst ye bende gırdım sukur sorun yok ama ıdrar tahlılılm de yıne lokosıt cıkmıs gosteremedım daha anlamadıgım neden kultur yapmıyolar pazartesı gıdebılırsem ınsallah gostercem yatıs yaparlar galıba ınsallah bısey olmaz

merhaba arkadaşlar,

internete giremiyorum bayadır, dün bir ara girdim bakımdaymış site

yarencim kızın olacakmış :)) sağlıkla kucakla inşallah, bizde 2 kızız ve çok güzel bir şey çok iyi anlaşırız.

sinemcim berenle arda icin canını sıkmışlar ama sen üzülme, patavatsız nice doktorlari hemşireler gördük duyduk, sen bol bol dua et

sofika kasılmalarım var demişsin umarım şimdi iyisindir
chnb seninki geçmiş sanırım, çok sevindim, 23. haftanızda hayırlı uğurlu olsun

bizde kızımla birbirimize iyice alıştık, karnım baya büyümeye başladı, hareketleri az ama artık çok net

bordumdayız, dün kayınvalidemi acile kaldırdık apandisitmiş, bugünde acil istanbula gönderdik şuan ameliyatta :2:
canımız çok sıkıldı inşallah sağ salim çıkar

chnb ye haber vermiştim belki yazmıştır
benim 4 lü test sonuçlarım allah a şükür iyi geldi
960/1 çıkmış Arda bey kontrol edeceğiz bebeği dedi

benim 3-4 gündür kasıklarımda çok ağrı var, magnezyuma başladım pastil şeklinde alıyorum

yazamadığım atladığım arkadaşlar varsa kusura bakmasın
sevgiiler..selamlar hepinize

kızımın adı serra.chnb sana neden abdomınal serklaj uygulandı.hatırlamaman mumkun değil chnb hafızana hayranım

Sağ ol canım. Kızızının adı çok güzelmiş. çok beğendim. Bana abdominal laparoskopik serklaj uygulandı çünkü 13. haftada 1. 8 cm di rahim ağzı uzunluğum. Üstten atmak için uygulandı ama çok zormuş keşke normal atılsaydı hem de karnımda2 cm gibi toplam 4 kesi izi var bayağı dikiş izi belli göbeğimin üstünde de artı şeklinde dikiş var belki önemli değil ama hiç geçecek gibi durmuyor bu izler...

Maşallah canım benim. benim oğlasn da aşırı hareketliydi nst de... küçük de ne güzel yetişmiş maşallah ona... ben hiç ama hiç sebze yemiyorum daha doğrusu yiyemiyorum makarna, pilav, tarhana çorbası, kahvaltılık peynir salatalık domates ve birçok meyve,ekmek, çerez...

canım niye yatış yapacaklar antibiyotik başlarlar belki. bir de c vitamini bol tüket canım enfeksiyona çok iyiymiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…