kızlar geldigimden beri grip yazmak istiyorum firsat olmadı bir turlu,merak ettiniz biliyorum
feryal benden once ozet gecmis gerci
telaşlıydı biraz randevudan once dogal olarak
eşlerimiz de tanışmış oldu,ben esime bahsetmemistim feryalin gecmisinden,sadece forumdan bir arkadas gelecek bekleyelim dedim, o da hamile diye dusunmus feryali eşine sormus kacıncı bebeginiz diye,umarım feryali de eşini de uzmemiştir,canım sıkıldı aramızda boyle bir sohbet gecti diyince
benim randevum cok sukur iyi gecti
sukurler olsun rutine bagladık gidiyoruz
bebegim iyi,haftasıyla uyumlu
suyu iyi
kilosu 2440 gr
minyon bebek diyor doktor ama 2 kilo dogurmus biri olarak bana hşc de kucuk gelmiyor,sukurler olsun buna da
maşallah
36 haftada serklajı alalım diyor fakulte dedim,ben 39 haftada alıunmasındna yanayım dedi,ondan once agrın sancın başlar o ayrı dedi
benim bir anım var pek hoş olmayan dedi bununla ilgili,anlatır mısınız diyince anlattı:
ben o zamanlar asistandım,hoca(sanırım fakulte proflarından) bir kagıda serklajı alınsın diye 36 haftalık gebe bir hasta yollamıs,e tabii asistan olarak itiraz edemem o zamanlar ve serklajını aldık kadının diyor.Kadın dogum etmis ve bebegi solunum sıkıntısı cekmis,cok daha ufak bebekler var elbette yasayan ve mucadeleyi kazanan ama bu kazanamamıs,bebegi kaybetmişler,ondan beri bu konuda hassasım dedi İsmail bey,hersey yolunda gittigi muddetce 39.haftada alınsın taraftarıyım dedi.Hem daga basında yasamıyorsun ya,sancın tutarsa gelirsin acil alırız serklajını dedi,oyle kolay kolay da yırtılmaz hemen rahim korkma dedi.Ben de zaten bunları duymak istiyordum,aynı fikirdeyim kendisiyle 38 den once serklajımın alınmasını istemiyorum.Vajinal tablet kullanıyorum dedim ama geri geliyorlar dedim,azcık ıslatıp da kullan dedi(paşam demişti aynısını).Sonra dogum seklini konustuk,yanlislikla ilk dogum sezeryan diye yazmıs ve bunu da sezeryan olman lazım diyor,eşim de neden lla sezeryan diyince adamcaz anlatmaya basladı,iste riskleri sunlardır bunlardır,amerikada bile denedi ama simdi cok daha az uygulanıyor falan,biz de eşimle diniyoruz tabii,ben çaktım sonunda dedim hocam ben ilkini sezeryan olmadım,aa dedi yanlıs not almısım o zaman,sıkıntı yok madem ilki normalse bunu da oyle dogurursun tabii diye.O zaman dedi 39 da serklajı alıp dogumu bekliyoruz,hersey yolunda giderse plan bu.10-12 gun sonrasına randevu al dedi ama bayram oluyor mecburen haftaya aldım randevuyu(kontrol hakkım 14 gun,bayramı geciyor).Bu arada fakulte 10 gunde bir cagırınca,İsmail beye de 10 gunde bir gidince haftada bir doktordayım,eşim de diyor sen kendi kafana mı bu kadar sık gdiyorsun yoksa diye,adam ben pimpirkliyim diye supheye dustu :) Yok dedim oyle cagırıyorlar,yoksa bu sıcaklarda ben de yoruluyorum.
Neyse randevunun sonunda bir sonraki hastanız da bizim forumdan arkadas dedim İsmail beye,şaşırdı, ama yadırgamadı da,kompleksiz adam yahu,hem bak sanal ortamda namı yurudu adamın kk sayesinde
Gercekten merhametli bir adam,tecrubeli olmasının yanında,hak ediyor ovguyu.
Benim icin doktorun insaniyeti cok onemli,bunca tecrubeden sonra bunu iyi biliyorum,feryalle de konsuyoruz bu durumu,beni sadece para muşteri gibi goren bir doktor istemiyorum diyor haklı olarak,profesyonel olsunlar elbette ama insan da olsunlar,halimizi anlasınlar,bizi korkutup korkutup kendi olası balarısızlıklarına hazır edecez diye stres icinde gebelik yaşatmasınlar.
ben kendimde dikkat ettim de ne zaman azcık bile uzulsem yada heyecana kapılsam az da olsa kasılmam oluyor,bu stres hormonu garip gercekten sancıyı tetikliyor hic suphem yok,o yuzden mutlaka ama mutlaka sakin ve huzurlu bir gebelik gecirmemiz lazım,elbette bu herzaman mumkun degil ama en azından bize baglı sebepleri ortadan kaldıralım.
Feryalin dogru yolda olduguna inanıyorum ben,İsmail bey tek transfer onermiş,bu belki kafasını karıstrımıstır arkadasımın ama sonunda en dogru kararı vereceginden eminim.Eşim bizim ikinci kızmız diyince feryalin eşi de ben de kız cok istiyorum demiş,ikisi de kız olsun cok sevinirim demiş,cok duygulandım,ben bunu bana nasip ettigi icin her gun Allah´ıma dua ediyorum ve her gunku duamı ederken mutlaka butun evlat hasreti ile yananları da katıyorum.Allah´ım feryalin ve eşinin de yuzunu guldursun,onlara da saglıklı ve vakitlice evlatlarını kucaklamayı kısmet etsin inşallah,cumlemize de inşallah!Amin!
Ben sag saglim dogurayım,gebelik bayragını feryal ve badeye devrediyorum,sonra da dedektif gibi takipte olucam ne yapıyor ne ediyorlar diye
Allah´ım korusun.