Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar geldigimden beri grip yazmak istiyorum firsat olmadı bir turlu,merak ettiniz biliyorum
feryal benden once ozet gecmis gerci
telaşlıydı biraz randevudan once dogal olarak
eşlerimiz de tanışmış oldu,ben esime bahsetmemistim feryalin gecmisinden,sadece forumdan bir arkadas gelecek bekleyelim dedim, o da hamile diye dusunmus feryali eşine sormus kacıncı bebeginiz diye,umarım feryali de eşini de uzmemiştir,canım sıkıldı aramızda boyle bir sohbet gecti diyince :KK43:
benim randevum cok sukur iyi gecti
sukurler olsun rutine bagladık gidiyoruz :nazar:
bebegim iyi,haftasıyla uyumlu :nazar:
suyu iyi :nazar:
kilosu 2440 gr :nazar:
minyon bebek diyor doktor ama 2 kilo dogurmus biri olarak bana hşc de kucuk gelmiyor,sukurler olsun buna da:nazar: maşallah
36 haftada serklajı alalım diyor fakulte dedim,ben 39 haftada alıunmasındna yanayım dedi,ondan once agrın sancın başlar o ayrı dedi
benim bir anım var pek hoş olmayan dedi bununla ilgili,anlatır mısınız diyince anlattı:
ben o zamanlar asistandım,hoca(sanırım fakulte proflarından) bir kagıda serklajı alınsın diye 36 haftalık gebe bir hasta yollamıs,e tabii asistan olarak itiraz edemem o zamanlar ve serklajını aldık kadının diyor.Kadın dogum etmis ve bebegi solunum sıkıntısı cekmis,cok daha ufak bebekler var elbette yasayan ve mucadeleyi kazanan ama bu kazanamamıs,bebegi kaybetmişler,ondan beri bu konuda hassasım dedi İsmail bey,hersey yolunda gittigi muddetce 39.haftada alınsın taraftarıyım dedi.Hem daga basında yasamıyorsun ya,sancın tutarsa gelirsin acil alırız serklajını dedi,oyle kolay kolay da yırtılmaz hemen rahim korkma dedi.Ben de zaten bunları duymak istiyordum,aynı fikirdeyim kendisiyle 38 den once serklajımın alınmasını istemiyorum.Vajinal tablet kullanıyorum dedim ama geri geliyorlar dedim,azcık ıslatıp da kullan dedi(paşam demişti aynısını).Sonra dogum seklini konustuk,yanlislikla ilk dogum sezeryan diye yazmıs ve bunu da sezeryan olman lazım diyor,eşim de neden lla sezeryan diyince adamcaz anlatmaya basladı,iste riskleri sunlardır bunlardır,amerikada bile denedi ama simdi cok daha az uygulanıyor falan,biz de eşimle diniyoruz tabii,ben çaktım sonunda dedim hocam ben ilkini sezeryan olmadım,aa dedi yanlıs not almısım o zaman,sıkıntı yok madem ilki normalse bunu da oyle dogurursun tabii diye.O zaman dedi 39 da serklajı alıp dogumu bekliyoruz,hersey yolunda giderse plan bu.10-12 gun sonrasına randevu al dedi ama bayram oluyor mecburen haftaya aldım randevuyu(kontrol hakkım 14 gun,bayramı geciyor).Bu arada fakulte 10 gunde bir cagırınca,İsmail beye de 10 gunde bir gidince haftada bir doktordayım,eşim de diyor sen kendi kafana mı bu kadar sık gdiyorsun yoksa diye,adam ben pimpirkliyim diye supheye dustu :) Yok dedim oyle cagırıyorlar,yoksa bu sıcaklarda ben de yoruluyorum.
Neyse randevunun sonunda bir sonraki hastanız da bizim forumdan arkadas dedim İsmail beye,şaşırdı, ama yadırgamadı da,kompleksiz adam yahu,hem bak sanal ortamda namı yurudu adamın kk sayesinde :KK1: Gercekten merhametli bir adam,tecrubeli olmasının yanında,hak ediyor ovguyu.
Benim icin doktorun insaniyeti cok onemli,bunca tecrubeden sonra bunu iyi biliyorum,feryalle de konsuyoruz bu durumu,beni sadece para muşteri gibi goren bir doktor istemiyorum diyor haklı olarak,profesyonel olsunlar elbette ama insan da olsunlar,halimizi anlasınlar,bizi korkutup korkutup kendi olası balarısızlıklarına hazır edecez diye stres icinde gebelik yaşatmasınlar.
ben kendimde dikkat ettim de ne zaman azcık bile uzulsem yada heyecana kapılsam az da olsa kasılmam oluyor,bu stres hormonu garip gercekten sancıyı tetikliyor hic suphem yok,o yuzden mutlaka ama mutlaka sakin ve huzurlu bir gebelik gecirmemiz lazım,elbette bu herzaman mumkun degil ama en azından bize baglı sebepleri ortadan kaldıralım.
Feryalin dogru yolda olduguna inanıyorum ben,İsmail bey tek transfer onermiş,bu belki kafasını karıstrımıstır arkadasımın ama sonunda en dogru kararı vereceginden eminim.Eşim bizim ikinci kızmız diyince feryalin eşi de ben de kız cok istiyorum demiş,ikisi de kız olsun cok sevinirim demiş,cok duygulandım,ben bunu bana nasip ettigi icin her gun Allah´ıma dua ediyorum ve her gunku duamı ederken mutlaka butun evlat hasreti ile yananları da katıyorum.Allah´ım feryalin ve eşinin de yuzunu guldursun,onlara da saglıklı ve vakitlice evlatlarını kucaklamayı kısmet etsin inşallah,cumlemize de inşallah!Amin!
Ben sag saglim dogurayım,gebelik bayragını feryal ve badeye devrediyorum,sonra da dedektif gibi takipte olucam ne yapıyor ne ediyorlar diye :KK4: Allah´ım korusun.
senin adına çok sevindim bebem işşallah hep böyle gider:KK16::KK16::KK16:
chnb nasılsın canım maşallah haftalrın ilerliyor..
eylülgülü ve yaren serklaj olmuşsunuz hayırlısıyla atlattınız
duyaydin,prenseslerim sizlerde iyisiniz..
sofikacım maşallah az kaldı artık senin. doğumdan sonra bırakma topiği bilgilerini araştırmalarını paylaşmaya devam et kızlar fırsat buldukca..
sinem maşallah seninde bebişlerin çok güçlüler..
feryal seninde dr kontrolün iyi geçmiş sevindim..
paşamm sen nasılsın canm maşallah kilolar gidiyor..

unuttuğum varmı bilmiyorum 1saattir msjı yazdım bekliyor kıvanç bey uyandı mamasını yedi ve şükür ki uyudu umarım bir daha uyanmaz..
canım vermeye çalışıyoruz işte ne yapalım 6 kiloyuda verebilseydim :KK28::KK28:

İyi dilekleriniz icin hepinize teşekkür ederim dün öğleden sonda ulaştım doktora hastanede çıkartmaları gerekiyordu dedi bana ge
Dedi gittim kendisi çıkarttı zaten benim çıkartabileceğim bisey değilmiş siz hemşirelere hiçbisey soylemedinizmi hicbiseyden haberleri yok dedim gercekten ilgisizdi hemşireler neyse gittmeme iyi oldu bebigimide gördüm icim rahatladı aklimdaki sorularida sormuş oldum suan icin bı sıkıntı yok
Yaren fiyat dediğin gibi canım benim özel saglik sigortam var ne kadarını karşılayacak bilmiyorum ilaçlarıma başladım günde 3 kere pregestan sadece 4 gün kullanicagim endol fitil makattan gyno ferro sanol günde. 1kere combicid diye antibiyotik birde hafta bir kullanicagim igne burda herkesin kullandig igne sanırım benimde yatmaktan belim ağrıyor doktor yatag cok bağlı kalma dedi arada kalk dolaş fazla ayakta kalma dedi
Chnb boşalttım mesaj kutusunu

Sofika canım çok sevindim haberlere. peki fakülteye ben 36 da aldırmak istemiyorum desen ne derler? dr de tecrübeli bir dr ne güzel...

bizi bırakma... Çok giremesen de arada gelirsin. iNŞALLAH USLU OLUR BEBİŞ de daha sık girersin buraya...

Senden ve Arzudan sonra çok yakın yok sanırım sevdanehri, denizanası, prenslerim, ben, sezen kayaalp sıralancağız sonra Eylülgülü, duyaydın inşallah... Sonra gelsin kızlar regrete, jorjet, paşam...:KK16:

tuba ben de seni çok seviyor ve yakın hissediyorum canım regrete ile kanki olduk zaten haftanın 3 günü konuşuyoruzdur...çok keyifli oluyor eşim de çok seviiyor regreteyi :KK16:

eylülgülü tamam canım... rahatlamana sevindim allah korusun o pamuk enfeksiyon yapabilirdi iyi ki aldırdın... bebişi de görmüşsün sirkeli suyun ben çok faydasını gördüm başlamadıysan başla derim elma sirkesiyle... suyu unutma...kabızlığa dikkat...

bu arada dulcolax çok konuşuldu bende çok işe yaramadı:KK43:(

mrb arkadaslar.sizlere sorum olacak.ben 14haftalık hamileyim ve rahim agzı yetmezliğim var serklaj olucam ama netten arstırdım komplikasyon ları olabiliomuş dogumu baslatabiliomuş o anda falan filan baya tedirgin oldum bu benim 3.hamileligim ve bunada bişey olursa diye cok korkuyorum.yaptıran arkadaslar biraz olsun bilgi verip beni rahatlatırmısınız.gönül rahatlıgıyla yaptırabilecegim bi operasyonmu tehlikesi varmı yada duydunuzmu aksi yönde bişey:26:

canım bende senin gibiyim hatta benim haftam daha küçük :KK43:( çok korkuyorum bende ama birsürü arkadaşımız var burda serklajlı bazen eski sayfaları okuyorum neler yaşadıklarını ögrenmek için napalım eğer bebeğimiz bizimle olacaksa bunada razıyız ikimiz içinde hayırlı olur inş :KK16::KK16: benim sorunum daha büyük sanırım:KK43::KK43:

kızlar haftaya pazartesi drla görüşmem var 4e çıktmı geçen pazartesi iğnem kanamam durmadı gitmiştim :KK50: dün felaket tekrar geldi çeşme gibi ve kocaman pıhtıyla dedim gitti bukez diye ama hala benimle çok şükür kesildi derken kanamam bu sabah hafiften başladı yine :KK43: rahim ağzındaymış bukez kanamam hortlak gibi oldum artık kan kaybetmekten şaşırdım :KK52::KK52: drum rahim agzını ölçmüştü 2li rakam söyledi bayramdan önce yada sonra dikiş atıcaz dedi kan dursun durmadan olmaz dedi bununda durmaya niyeti yok ve kısalan rahim ağzıyla yine suların gelmesi ve acı son olsun istemiyorum dua edin bana:26::26:

sofika maşallah artık mutlu sona gidiyormuşun inş sağ salim alırsın bebeğini kucagına:KK16::KK16: herkeze güzel saglıklı günler diliyorum :KK16::KK16::KK16:

Ranacim, Allah yardımcın olsun canım inşallah alicaksin bebisini kucağına, su mübarek günlerde dualarımız kabul olsun inşallah, ama sen nolur iyi duşun, şimdiden kötüyü aklına getirme...

Sofika canım çok sevindim haberlere. peki fakülteye ben 36 da aldırmak istemiyorum desen ne derler? dr de tecrübeli bir dr ne güzel...

bizi bırakma... Çok giremesen de arada gelirsin. iNŞALLAH USLU OLUR BEBİŞ de daha sık girersin buraya...

Senden ve Arzudan sonra çok yakın yok sanırım sevdanehri, denizanası, prenslerim, ben, sezen kayaalp sıralancağız sonra Eylülgülü, duyaydın inşallah... Sonra gelsin kızlar regrete, jorjet, paşam...:KK16:

tuba ben de seni çok seviyor ve yakın hissediyorum canım regrete ile kanki olduk zaten haftanın 3 günü konuşuyoruzdur...çok keyifli oluyor eşim de çok seviiyor regreteyi :KK16:

eylülgülü tamam canım... rahatlamana sevindim allah korusun o pamuk enfeksiyon yapabilirdi iyi ki aldırdın... bebişi de görmüşsün sirkeli suyun ben çok faydasını gördüm başlamadıysan başla derim elma sirkesiyle... suyu unutma...kabızlığa dikkat...

Canım doktor bu saate kadar durması daha iyi olmuş dedi sirmemi suyu hastanede bas,adım kullanmaya

canım bende senin gibiyim hatta benim haftam daha küçük :KK43:( çok korkuyorum bende ama birsürü arkadaşımız var burda serklajlı bazen eski sayfaları okuyorum neler yaşadıklarını ögrenmek için napalım eğer bebeğimiz bizimle olacaksa bunada razıyız ikimiz içinde hayırlı olur inş :KK16::KK16: benim sorunum daha büyük sanırım:KK43::KK43:

kızlar haftaya pazartesi drla görüşmem var 4e çıktmı geçen pazartesi iğnem kanamam durmadı gitmiştim :KK50: dün felaket tekrar geldi çeşme gibi ve kocaman pıhtıyla dedim gitti bukez diye ama hala benimle çok şükür kesildi derken kanamam bu sabah hafiften başladı yine :KK43: rahim ağzındaymış bukez kanamam hortlak gibi oldum artık kan kaybetmekten şaşırdım :KK52::KK52: drum rahim agzını ölçmüştü 2li rakam söyledi bayramdan önce yada sonra dikiş atıcaz dedi kan dursun durmadan olmaz dedi bununda durmaya niyeti yok ve kısalan rahim ağzıyla yine suların gelmesi ve acı son olsun istemiyorum dua edin bana:26::26:

sofika maşallah artık mutlu sona gidiyormuşun inş sağ salim alırsın bebeğini kucagına:KK16::KK16: herkeze güzel saglıklı günler diliyorum :KK16::KK16::KK16:

içimizi ferat tutucez beiz bu bebekleri alıcez kucagımıza dicez hiç kötüdüşünmücez benim ablamın eltisi var oda 5 ayı hiç görmüyomuş benim gibi kadında kan pırtılaşması varmış ablam dün diyoki eltisinin kızkardeşi hep ben bu bebegi kucagıma alıcam saglıklı bir şekilde deyip durmuş şimdi maşşallah oglu var :KK16::KK16:bizde öle yapalım yapıcazda işşallah:18::18:
chnb kıskandım bak beni kimse aramıyo tek tabancayım regrete arıyo anca sen neden aramıyosun sen beni beyenmiyomuzun yoksa:KK1::KK1::KK1::KK1:
kızlar ne var ne yok bakalım havalar nasıl orda :KK76::KK76::KK76:

arkadaslar disarida oldugjm icin anca yazabiliyorum.ama kacamak
sofıka ile bulustuk.kontrolu iyi gecmis
sagolsun benide beklemis.eslerimizde tanismis oldu bu vesile ile.

Kisaca anlatmaya calisayim.
Dr kontrolumuz yaklasik bir saat surdu.
Anlattiklarimdan sorunumun serklaj yetmezlige benzemedigini zaten takip ettigi gebeliklerde de serklajida son care olarak uyguladigini artilari kadar eksilerindende bahsetti.
Yatma konusundada cok sicak bakmadigini gunluk hareketlerin cok fazla kisitlanmamasi taraftari oldugunu stresin daha tehlikeli oldugunu soyledi.
Hic gebelik kaybi olmayan bir kisinin erken dogum yapma riski %10 iken erken dogum yapan bir kisinin %20 dir dedi.
ıkiz gebeligin kendisinin basli basina bir risk oldugunu tek gebeliklere gore komplikasyonlerinin daha fazla oldugunu soyledi.
Banada tek nakil onerdi.fazladan konulan her embriyonun tutmama durumunda ilk 3 ay dusuklerine ve buna bagli kanamalara sebep oldugunu basarisiz bir tup bebek denemesinin gec bir kayiptan daha az yipratici oldugunu soyledi.
Vajinal muayenede yumurtalklarimin yasima gore cok iyi oldugunu rahimde herhangi bir yara vs.gormedigini soyledi.

çok sevindim arkadaşım.anladığım kadarıyla muayenen güzel geçmiş.aklındaki soruların cevabını almışsın.birazda olsa rahatlamışsındır.bundan sonrasıda inşallah hayırlısıyla güzel olacak.buji testini yaptırıcam diyordun.sanırım gerek duyulmadı.

kızlar geldigimden beri grip yazmak istiyorum firsat olmadı bir turlu,merak ettiniz biliyorum
feryal benden once ozet gecmis gerci
telaşlıydı biraz randevudan once dogal olarak
eşlerimiz de tanışmış oldu,ben esime bahsetmemistim feryalin gecmisinden,sadece forumdan bir arkadas gelecek bekleyelim dedim, o da hamile diye dusunmus feryali eşine sormus kacıncı bebeginiz diye,umarım feryali de eşini de uzmemiştir,canım sıkıldı aramızda boyle bir sohbet gecti diyince :KK43:
benim randevum cok sukur iyi gecti
sukurler olsun rutine bagladık gidiyoruz :nazar:
Bebegim iyi,haftasıyla uyumlu :nazar:
Suyu iyi :nazar:
Kilosu 2440 gr :nazar:
Minyon bebek diyor doktor ama 2 kilo dogurmus biri olarak bana hşc de kucuk gelmiyor,sukurler olsun buna da:nazar: Maşallah
36 haftada serklajı alalım diyor fakulte dedim,ben 39 haftada alıunmasındna yanayım dedi,ondan once agrın sancın başlar o ayrı dedi
benim bir anım var pek hoş olmayan dedi bununla ilgili,anlatır mısınız diyince anlattı:
Ben o zamanlar asistandım,hoca(sanırım fakulte proflarından) bir kagıda serklajı alınsın diye 36 haftalık gebe bir hasta yollamıs,e tabii asistan olarak itiraz edemem o zamanlar ve serklajını aldık kadının diyor.kadın dogum etmis ve bebegi solunum sıkıntısı cekmis,cok daha ufak bebekler var elbette yasayan ve mucadeleyi kazanan ama bu kazanamamıs,bebegi kaybetmişler,ondan beri bu konuda hassasım dedi ismail bey,hersey yolunda gittigi muddetce 39.haftada alınsın taraftarıyım dedi.hem daga basında yasamıyorsun ya,sancın tutarsa gelirsin acil alırız serklajını dedi,oyle kolay kolay da yırtılmaz hemen rahim korkma dedi.ben de zaten bunları duymak istiyordum,aynı fikirdeyim kendisiyle 38 den once serklajımın alınmasını istemiyorum.vajinal tablet kullanıyorum dedim ama geri geliyorlar dedim,azcık ıslatıp da kullan dedi(paşam demişti aynısını).sonra dogum seklini konustuk,yanlislikla ilk dogum sezeryan diye yazmıs ve bunu da sezeryan olman lazım diyor,eşim de neden lla sezeryan diyince adamcaz anlatmaya basladı,iste riskleri sunlardır bunlardır,amerikada bile denedi ama simdi cok daha az uygulanıyor falan,biz de eşimle diniyoruz tabii,ben çaktım sonunda dedim hocam ben ilkini sezeryan olmadım,aa dedi yanlıs not almısım o zaman,sıkıntı yok madem ilki normalse bunu da oyle dogurursun tabii diye.o zaman dedi 39 da serklajı alıp dogumu bekliyoruz,hersey yolunda giderse plan bu.10-12 gun sonrasına randevu al dedi ama bayram oluyor mecburen haftaya aldım randevuyu(kontrol hakkım 14 gun,bayramı geciyor).bu arada fakulte 10 gunde bir cagırınca,ismail beye de 10 gunde bir gidince haftada bir doktordayım,eşim de diyor sen kendi kafana mı bu kadar sık gdiyorsun yoksa diye,adam ben pimpirkliyim diye supheye dustu :) yok dedim oyle cagırıyorlar,yoksa bu sıcaklarda ben de yoruluyorum.
Neyse randevunun sonunda bir sonraki hastanız da bizim forumdan arkadas dedim ismail beye,şaşırdı, ama yadırgamadı da,kompleksiz adam yahu,hem bak sanal ortamda namı yurudu adamın kk sayesinde :KK1: Gercekten merhametli bir adam,tecrubeli olmasının yanında,hak ediyor ovguyu.
Benim icin doktorun insaniyeti cok onemli,bunca tecrubeden sonra bunu iyi biliyorum,feryalle de konsuyoruz bu durumu,beni sadece para muşteri gibi goren bir doktor istemiyorum diyor haklı olarak,profesyonel olsunlar elbette ama insan da olsunlar,halimizi anlasınlar,bizi korkutup korkutup kendi olası balarısızlıklarına hazır edecez diye stres icinde gebelik yaşatmasınlar.
Ben kendimde dikkat ettim de ne zaman azcık bile uzulsem yada heyecana kapılsam az da olsa kasılmam oluyor,bu stres hormonu garip gercekten sancıyı tetikliyor hic suphem yok,o yuzden mutlaka ama mutlaka sakin ve huzurlu bir gebelik gecirmemiz lazım,elbette bu herzaman mumkun degil ama en azından bize baglı sebepleri ortadan kaldıralım.
Feryalin dogru yolda olduguna inanıyorum ben,ismail bey tek transfer onermiş,bu belki kafasını karıstrımıstır arkadasımın ama sonunda en dogru kararı vereceginden eminim.eşim bizim ikinci kızmız diyince feryalin eşi de ben de kız cok istiyorum demiş,ikisi de kız olsun cok sevinirim demiş,cok duygulandım,ben bunu bana nasip ettigi icin her gun allah´ıma dua ediyorum ve her gunku duamı ederken mutlaka butun evlat hasreti ile yananları da katıyorum.allah´ım feryalin ve eşinin de yuzunu guldursun,onlara da saglıklı ve vakitlice evlatlarını kucaklamayı kısmet etsin inşallah,cumlemize de inşallah!amin!
Ben sag saglim dogurayım,gebelik bayragını feryal ve badeye devrediyorum,sonra da dedektif gibi takipte olucam ne yapıyor ne ediyorlar diye :KK4: Allah´ım korusun.

sofika çok sevindim canım.allahın izniyle 39.haftada alınır dikişlerin.tam istediğin gibi bir cevap aldın ismail beyden.düşününce mantıklı olanıda bu.duaların için allah razı olsun arkadaşım..dedektif gibi bizi takip edecek olman beni çok sevindirdi.insanın kendini anlayan destekçileri olması çok güven veriyor.

baya kaynattık canım biraz topikten biraz hamilelik biraz bebek biraz eşler biraz izmirin sıcağı havadan sudan işte
artık regreteyle uzun süredir görüştüğümüz için herşeyi konuşabiliyoruz insanın herşeyi konuşabildiği ve anlayabildiği bi arkadaşının olması çok güzel
sonuçta internet aracılığıyla tanıştık ama çevremdeki bir çok arkadaşımdan çok daha iyi anlaşabiliyorum regreteyle
burda güzel paylaşımlarımız oldu güzel arkadaşlıklar kurduk mesela seninle yüz yüze görüşmedik ama yakın bi arkadaşım gibi görüyorum seni de
eee ne diyeyim iyi ki varsınız :KK16:

Sende iyiki varsın canım:KK16:..

Canım,bende sizi Aile olarak çok seviyorum :KK16: oğluşun gerçi beni her görmesine oyun istiyor ben onla oynamıyorum ama :KK1::KK55::KK55: öp benim için onu :KK54: çok sevimli akıllı bir çocuk maşallah:nazar: ..Eşinde çok beyefendi bir insan sana olan ilgisi sevgisi de maşallah çok iyi Allah nazarlardan korusun canım :nazar:....

Paşam kız niye beğenmeyeyim seni? Arıyorum ya...:KK16:
canım şak ayapıyorm bebem ya atkılıyorum sen bana bakma:KK17::KK17::KK17:

Canım,bende sizi Aile olarak çok seviyorum :KK16: oğluşun gerçi beni her görmesine oyun istiyor ben onla oynamıyorum ama :KK1::KK55::KK55: öp benim için onu :KK54: çok sevimli akıllı bir çocuk maşallah:nazar: ..Eşinde çok beyefendi bir insan sana olan ilgisi sevgisi de maşallah çok iyi Allah nazarlardan korusun canım :nazar:....

:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

inşallah bir gün eşler de tanışır. Oğluşum da oyunu çok seviyor kimi bulsa oyun oynamak istiyor siz peşpeşe sıralayın kuzuları beraber oynayıp dursunlar benim gibi açmayın arayı...

canım şak ayapıyorm bebem ya atkılıyorum sen bana bakma:KK17::KK17::KK17:

:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Ben de şaka yapmıştım...:KK1: Şimdi ben şişko oldum sen zayıf... ben diyeceğim sana beni beğenmiyor musun?:KK9::KK9::KK9:

kızlar merhaba
ben sabah erkenden ciktim eksiklerimi aldım geldim,eylul anneleri topigini okuyunca azcık acele edip cantayı hazırlamam gerektigini anladım :)
neyse cok yoruldum,bursa kapalı carsıyı alt ust ettim,ara ara kasıldım kaldım ama bir daha cıkamam bu sıcakta diye hepsini alıp oyle dondum.Allah´ım saglıklı gunlerde gule gule giydirmeyi de kısmet etsin inşallah bebişime,darısı da hepinizin başına kızlar,tum kalbimle diliyorum,amin!

feryalcim telefonla aramak istiyorum seni ama dısardayken su sızmış pet şişeden ve ıslanmış,şu anda calısmıyor umarım kuruyunca calısır
buji testini konusabildin mi ve daha ayrıntı yok mu merak ediyorum cok

çok sevindim arkadaşım.anladığım kadarıyla muayenen güzel geçmiş.aklındaki soruların cevabını almışsın.birazda olsa rahatlamışsındır.bundan sonrasıda inşallah hayırlısıyla güzel olacak.buji testini yaptırıcam diyordun.sanırım gerek duyulmadı.

Sagol canim benim.
Buji testinin cok eski bir yontem oldugunu ve sonuclarina cok guvenmedigini soylemesine ragmen ben o kadar israr ettimki yapmak zorunda kaldi.ve 8 lik buji bendede gecti.
Ama muayene sonrasi fikrinin degismedigini dikisi son care olarak dusundugunu soyledi.

Birde kullanmis oldugum kan sulandirici ignelerin benim icin gereksiz oldugunu soyledi.

HSG (rahim filmi) de serklaj yetersizliginin belli olup olmadigini sordum senin icin bu durumu daha onceden kesjn saptamamizi saglayan bir yontem yok dedi.
Insallah en kisa zamanda en dogru dr ve tedavi sekli ile sende adim atarsin bebegine giden yola.

sagol canim benim.
Buji testinin cok eski bir yontem oldugunu ve sonuclarina cok guvenmedigini soylemesine ragmen ben o kadar israr ettimki yapmak zorunda kaldi.ve 8 lik buji bendede gecti.
Ama muayene sonrasi fikrinin degismedigini dikisi son care olarak dusundugunu soyledi.

Birde kullanmis oldugum kan sulandirici ignelerin benim icin gereksiz oldugunu soyledi.

Hsg (rahim filmi) de serklaj yetersizliginin belli olup olmadigini sordum senin icin bu durumu daha onceden kesjn saptamamizi saglayan bir yontem yok dedi.
ınsallah en kisa zamanda en dogru dr ve tedavi sekli ile sende adim atarsin bebegine giden yola.

anladım arkadaşım.teşekkür ederim sorduğun için.aslında sofikayı aradım ben bir konuşayım hemde senin numaranı alayım diye..ama aradım meşgule düştü.dediği gibi telefonu bozulmuş sanırım.bana telefonunu özelden atarsan müsait bir zamanda ararım seni..

kızlar merhaba
ben sabah erkenden ciktim eksiklerimi aldım geldim,eylul anneleri topigini okuyunca azcık acele edip cantayı hazırlamam gerektigini anladım :)
neyse cok yoruldum,bursa kapalı carsıyı alt ust ettim,ara ara kasıldım kaldım ama bir daha cıkamam bu sıcakta diye hepsini alıp oyle dondum.allah´ım saglıklı gunlerde gule gule giydirmeyi de kısmet etsin inşallah bebişime,darısı da hepinizin başına kızlar,tum kalbimle diliyorum,amin!

Feryalcim telefonla aramak istiyorum seni ama dısardayken su sızmış pet şişeden ve ıslanmış,şu anda calısmıyor umarım kuruyunca calısır
buji testini konusabildin mi ve daha ayrıntı yok mu merak ediyorum cok

allah hayırlı günlerde giymeyi nasip etsin arkadaşım.ne güzel hazırlıklarınıda bitirdin..inşallah bir avazdada doğumunu yaptınmı kavuşacaksın bebeğine:) ben seni aradım bugün tahmin ettim çarşıda olduğunu kalabalık sesler geliyordu ama sonra kapandı telin.

SOFIKA
Sagolasin canim benim

Ultrason muayenesinde rahimin normal boyutlarda oldugunu soyledi.
Histereskopi islemini gurkan bey yapti deyince birde kaybettigim bebekler oncesi bir sorjn olsa muhakkak soylenir ve tup bebek yapilmazdi dedi.rahimle olan bolumde sikinti yok.
Birde tanisal histereskopinin rahim agzi yetmezligine etki etmedigini soyledi.
Hafta hafta rahim agzj olcumlerini ve 13. Hafta kanama sonrasi 2.5 cm indigini soyleyince kanamanin bircok sorunu beraberinde getirdigini soyledi.
Simdi tek ve en onemli sorun ilk olarak tekmi ciftmi nakil.gerci cozjndukten sonra embriyolarin durumunu simdiden bilemiyoruz ama.
Esim dr sonrasi tek nakile ikna oldu sonrasinda uzulmektense diyor.

Bu arada esim esinle tanismaktanda cok mutlu olmus.
Esinin cocuk meselesinde sordugu soruya gelince bunda darilacak birsey yokki.esin nerden bilsin.
Daha oncede bahsetmistim sana esimin kiz cocuklarina karsi farkli bir sevgisi var.sizin adiniza da cok mutlu oldugunu ve bizimde kizimizin olmasini cok istedigini tekrar tekrar soyledi.
Alisverisini tamamlamana sevindim.birkac eksik biraksaydin daha bizde hediyeler alicaz minik kizimiza

SOFIKA
Sagolasin canim benim

Histereskopi islemini gurkan bey yapti deyince birde kaybettigim bebekler oncesi bir sorjn olsa muhakkak soylenir ve tup bebek yapilmazdi dedi.rahimle olan bolumde sikinti yok.
Hafta hafta rahim agzj olcumlerini ve 13. Hafta kanama sonrasi 2.5 cm indigini soyleyince kanamanin bircok sorunu beraberinde getirdigini soyledi.
Simdi tek ve en onemli sorun ilk olarak tekmi ciftmi nakil.gerci cozjndukten sonra embriyolarin durumunu simdiden bilemiyoruz ama.

Esinin cocuk meselesinde sordugu soruya gelince bunda darilacak birsey yokki.esin nerden bilsin.
Daha oncede bahsetmistim sana esimin kiz cocuklarina karsi farkli bir sevgisi var.sizin adiniza da cok mutlu oldugunu ve bizimde kizimizin olmasini cok istedigini tekrar tekrar soyledi.
Alisverisini tamamlamana sevindim.birkac eksik biraksaydin daha bizde hediyeler alicaz minik kizimiza

canım dikkatimi çekti benim de tek tutması gerekiyodu mhakkak doktorla da tek transfer diye konuşmuştuk hep ama tam transfer anında tek mi koyalım iki mi dedi dakikalarca masada kararsız kaldım ve iki kondu çok korktum ikisi de tutarsa diye ama tek tuttu şükür şimdi diyorum tek koysaydı belki tutmazdı...tavsiyem çok iyi düşün iyi karar ver...allah yardımcın olsun..

allah hayırlı günlerde giymeyi nasip etsin arkadaşım.ne güzel hazırlıklarınıda bitirdin..inşallah bir avazdada doğumunu yaptınmı kavuşacaksın bebeğine:) ben seni aradım bugün tahmin ettim çarşıda olduğunu kalabalık sesler geliyordu ama sonra kapandı telin.

amin inşallah!

canım eve gelir gelmez ozel mesaj yazdım sana burdan telefonum hala calısmıyor :KK43: neyse napalım omru bu kadarmıs diyelim,ben de bugun ucuza aldım herseyi diye seviniyordum,erken sevinmisim

SOFIKA
Sagolasin canim benim

bence cok verimli bir randevu oldu bu İsmail beyle,sen nasıl ısınabildin mi,moda tabirle elektrik alabildin mi :)
eşim de cok memnun oldu,sizin icin herseyin en guzelini diliyor
ve doktora girmeden once dedim forumdan arkadaslar da bugun İsmail beye gidecek diye,kızım şebeke gibisiniz,korkulur sizden diyor :KK1:
ben hediye olarak kızlarıma arkadas istiyorum badeden ve senden,arayı da cok acmadan,tek eksik bu :KK16:

X