Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sofikacım sadece SSK anlaşması olan yerlerde küvezler ücretsiz..SSK anlaşması olmayan yerlerde ücretli....

anladım canım,ama ben bu hastaneye ilk baslarda rutin muayeneye gittigimde sgk yoktu gibi geliyor,daha dogrusu hic sormadım ama doktor ucretleri 75-100-150 seklindeydi ve sgk indirimi yapılmadı bana hic.sgk ile anlasma varsa doktor ucretinde de indirim olması gerekmiyor mu

anladım canım,ama ben bu hastaneye ilk baslarda rutin muayeneye gittigimde sgk yoktu gibi geliyor,daha dogrusu hic sormadım ama doktor ucretleri 75-100-150 seklindeydi ve sgk indirimi yapılmadı bana hic.sgk ile anlasma varsa doktor ucretinde de indirim olması gerekmiyor mu
Alıntı yaptığım arkadaşa göre ki yetkili kişilerle konuşmuş sgk geçsede geçmese de acilde yoğun bakımda
ücretsiz diyor...

Alıntı yaptığım arkadaşa göre ki yetkili kişilerle konuşmuş sgk geçsede geçmese de acilde yoğun bakımda
ücretsiz diyor...

bu guzel bir sey elbette ama insallah hicbirimiz bundan faydalanmak zorunda kalmayız canım,yine de haklarımızı bilmekte herzaman fayda var

ücretsiz diyor...

Ben üniversite hastanesinde doğum yaptım..İzmir de hiç bir devlet hastanesinde ,üniversite hastanesinde boş küvez yoktu...Kent hastanesine gönderdiler..Eğer SSK geçen bir yer olsaydı yeni doğan bakım ünitesine hiç bir ödeme yapmayacaktık...Ancak özel hastane olduğu için ödeme yapmak zorunda kaldık..Dr .umuzun da yönlendimesi ile doğum yaptığım hastaneden İzmir ili içinde sgk ye bağlı hiç bir boş küvez olmadığına dair yazı aldık...Kurula girdi isteğimiz...Tam 3-4 ay sonra verdiğimiz paranın yarısını geri alabildik..

Son düzenleyen: Moderatör:
Prematüre bebek yoğun bakım masrafı
Sgk ile anlaşması olmayan bir özel hastanede 6 şubat 2012 tarihinde acil doğum yaptım bebek prematüre doğdu akciğerleri gelişmeden doğduğu için solunum problemi nedeni ile hemen yoğun bakıma alındı 8 şubat sabahı bebeğin kalbi durdu tekrar çalıştırılarak sülfakten verilip akciğerleri geliştirildi ve bebek entübe edildi 9 gün yoğun bakımda kaldı ve taburcu edildi bu arada hastane masrafları yüksek olduğu için bebeği anlaşmalı bir hastaneye transfer etmek istediğimizi söyledik fakat bebek entübe edildiği için transferin bebeğin hayatına mal olabileceği bilgisini verdiler mecburen kaldık ve 20 bin tl ödeyerek bebeği çıkardık bize sgk ile anlaşması olmayan özel hastanelerin bebek yoğun bakım ücreti almaması gerektiğini söylediler bu konu hakkında bilgi vermenizi rica ederim.
Syg.

Merhaba Sn Konuk,

Öncelikle yeni bebeğiniz hayırlısı olsun ve geçmiş olsun. Umarım sorunsuz uzun bir ömür sürer.

Sorunuza gelecek olursak yeni doğana verilen sağlık hizmetleri ve yoğun bakım hizmetleri SGK tarafından ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerindendir.
Eğer bu hastanenin SGK anlaşması olsa idi sizden hiçbir ücret talep edemeyecekti.

Buna karşın bahsettiğiniz acil hale bağlı olarak ise sözleşmesi olmayan hastane kişilerden her hangi bir ilave ücret talep etmeksizin, sunulan sağlık hizmetini (SUT eki EK-9 Listesinde yer alıyor ise “tanıya dayalı işlem üzerinden ödeme yöntemi” yer almıyorsa “hizmet başına ödeme yöntemi” ile) sağlık hizmeti bedelini kişilere fatura eder.
Sağlık hizmetini alan kişiler bu fatura ile SGK’ya müracaat ettiğinde öncelikli olarak inceleme yapılır ve ardından belirlenen tutar fatura karşılığı kişilere ödenir. Kısacası acil durumun somut olarak tespit edilmesi halinde SGK ödemeyi kabul edebilir. (SUT md. 4.3)

Faturanın SGK tarafından ödenmemesi halinde ödeme gücü bulunmayanlar için çeşitli fonlar ve yollar da söz konusu.
Ayrıntı için acıl hastane para alma

Ancak bu yollar daha çok ödeme yapmayanlar daha doğrusu yapamayanlar için. Siz ödemeyi yaptığınızdan dolayı nasıl bir yol izlenir ben de emin değilim.
Bu sebeple SGK'ya başvurmanızı öneririm.

Badeciğim evet o örnek de var canım Ayer82 arkadaşımızın ilk bebeği 23-24. hafta üzeri erken doğumla malesef sonlanmıştı. 2. sinde serklaj olmasına rağmen sancıları oldu aylarca prepar verildi hastanede yattı. Ha doğdu ha doğacak stresle geçti normal zamanda doğdu. Sonraaaaaaa bebeği 6-7 aylıkken hamile kaldı onda serklaj yapılmadı ekstra bir şey yapmadı yatmadı ve şu an doğum yapmış ya da son haftalarıdır... Oğlu vardı kızı olacak şimdi...

Canım peki serklaj yapılmamasının sebebi rahim uzunluğunun iyi olmasımıydı.Çok ilginçmiş bu durum.Hiç böyle örnek yoktur diye düşünmüştüm.bir yöndende umut oldu şimdi.Ama nasıl riske attılar acaba.1 kayıp var ,1 de serklajlı olmasına rağmen stresli geçen bir hamilelik..Süreci hatırlıyorsan birazcık anlatabilirmisin.

kızlar butun hastanelerde yenı dogan unıtelerı ucretsız dıe bılıyorum baska bı ozel hastanede bıtanıdıgımizın cocugu vardı ondanda almamıslar ucret yıne jımerde tanıstıgım bıanne söyledı ucretsız dıe haberlerde de ızlemıstım saglık bakanı soylemıstı ucretsız dıe hatta osman hoca onun tabırıyle ozel hastaneler havada kapıyor bebegı devletten garantı para alıcak dıye dedı.chnb sgk cok az bı kısmını karsılıyormus muayne ucretlerının

kızlar butun hastanelerde yenı dogan unıtelerı ucretsız dıe bılıyorum baska bı ozel hastanede bıtanıdıgımizın cocugu vardı ondanda almamıslar ucret yıne jımerde tanıstıgım bıanne söyledı ucretsız dıe haberlerde de ızlemıstım saglık bakanı soylemıstı ucretsız dıe hatta osman hoca onun tabırıyle ozel hastaneler havada kapıyor bebegı devletten garantı para alıcak dıye dedı.chnb sgk cok az bı kısmını karsılıyormus muayne ucretlerının

SGK anlaşması olan bir özel hastanedir o..Ancak acil durumlarda SGK ya başvurursanız size yaptığınız ödemenin hepsini ya da bir kısmını geri ödüyorlar...Bizimki de acil bir durumdu...Başka küvez yoktu...

Son düzenleyen: Moderatör:
hikayeniz çok güzel
ben bayılırım isiimlerin hikayesinin olmasına
adıyla şanıyla yaşasın filiz erincik

zeren hoşuma gitmedi niyeyse
ama deniz ve akın çok güzel uymuş :) azra da çok güzel ama hakikaten azra akın filiz akın biraz fazla gibi :)))

şükürler olsun :nazar:

sagol canım guzel saglıklı uzun yaşasın butun yavrularımız inşallah :KK16:

Arkadaslar yarin sabah saat 10 da randevum var.hayirlisi bakalim
Gebelik oncesi yapilmasi gereken testleri bir kagida not aldim.insallah islerim yolunda gider.
bugun kalbim kafese sikismis kucuk bir kjs gibi.su dr meselesine alisamadim bir tjrlu.
Insallah rabbim hepimize hardim eder ve mutlu sona ulasiriz.
"ALLAH NASIP ETMEYECEGI BIRSEYI HAYAL ETTIRMEZ."HZ.OSMAN

arkadaşım inşallah Allahım yardım eder ve karşına iyi insanlar çıkar ve her şey yolunda gider.Merakla iyi haberlerini bekliyoruz.

Badeciğim evet o örnek de var canım Ayer82 arkadaşımızın ilk bebeği 23-24. hafta üzeri erken doğumla malesef sonlanmıştı. 2. sinde serklaj olmasına rağmen sancıları oldu aylarca prepar verildi hastanede yattı. Ha doğdu ha doğacak stresle geçti normal zamanda doğdu. Sonraaaaaaa bebeği 6-7 aylıkken hamile kaldı onda serklaj yapılmadı ekstra bir şey yapmadı yatmadı ve şu an doğum yapmış ya da son haftalarıdır... Oğlu vardı kızı olacak şimdi...

Canım peki serklaj yapılmamasının sebebi rahim uzunluğunun iyi olmasımıydı.Çok ilginçmiş bu durum.Hiç böyle örnek yoktur diye düşünmüştüm.bir yöndende umut oldu şimdi.Ama nasıl riske attılar acaba.1 kayıp var ,1 de serklajlı olmasına rağmen stresli geçen bir hamilelik..Süreci hatırlıyorsan birazcık anlatabilirmisin.

Canım o Erzurumun küçük bir ilçesindeydi ve genç ve cesur dr serklajını yapıp tedavi etmişti onu ama sonra dr nin tayini çıkmış pek de sanmıyorum ciddi bir takip yapıldığını... Çok yakın hamileliklerdi hatta başta oğluyla ilgilenebilir mi endişesiyle sonlandırma konusunda ki oradaki dr ler de sonlandırmayı önermişler yakın ve sorunlu hamilelik diye... O da nasibe bıraktı 34 te izmire gitti oradaki dr ler de şaşırmış duruma... Ben bu kadarını biliyorum...

canım benim bebeğim 4 gün kaldı para vermedik ama sgk geçen özeldi senin bu hastanede normalde sgk geçiyor mu? doğum parası aldılar mı?

Arkadaslar yarin sabah saat 10 da randevum var.hayirlisi bakalim
Gebelik oncesi yapilmasi gereken testleri bir kagida not aldim.insallah islerim yolunda gider.
bugun kalbim kafese sikismis kucuk bir kjs gibi.su dr meselesine alisamadim bir tjrlu.
Insallah rabbim hepimize hardim eder ve mutlu sona ulasiriz.
"ALLAH NASIP ETMEYECEGI BIRSEYI HAYAL ETTIRMEZ."HZ.OSMAN

Arkadaşım inşallah Allahım yardım ederde yarın karşına iyi insanlar çıkar ve herşey yolunda gider.Merakla iyi haberlerini bekliyoruz.

feryalcim yarın erken kalkacaksın ama uyku tutmuyor degil mi

Ne uykusu arkadasim.bu gece sabahciyim artik
1-2 saat uyursam cok iyi.yillardir dr larla iciceyim ama bir turlu alisamadim.
Yemek sonrasi esimle disari ciktik ama ne care.insanin kafasi iyi olmayinca.
Aylardir bir suru bahanelerim vardi ama yarin yeni bir maratona basliyoruz bakalim.insallah ilimli bir dr denk gelir

Ne uykusu arkadasim.bu gece sabahciyim artik
1-2 saat uyursam cok iyi.yillardir dr larla iciceyim ama bir turlu alisamadim.
Yemek sonrasi esimle disari ciktik ama ne care.insanin kafasi iyi olmayinca.
Aylardir bir suru bahanelerim vardi ama yarin yeni bir maratona basliyoruz bakalim.insallah ilimli bir dr denk gelir

beni de uyku tutmadı her gece olduğu gibi...güzel haberlerle gel inşallah...

bugun isimleri konustuk ama ben asıl benim kızımın ismini nasıl koydugumuzu anlatmadım
bizim soyadımız Akın,ben daha ilk hamile kaldıgımda cinsiyetini bilmeden aa dedim kız olursa Filiz koyarmışız olurmuş Filiz Akın diye guldum,hatta dalga gectim :) sen misin gulen eşimin de hoşuna gitmez mi,ondan sonra zaten aylar boyunca ne isim onerdiysem cık cık,illa Filiz olacak,neyse ben de kabullendim ama kızımın kalp damarıyla ilgili sorun yasadıgımızda ve ben hastanedeyken bir arkadasımın annesi geldi ziyaretime ve ne isim verecegimizi sordu,
ben de Filiz dusnuyoruz ama emin de degilim dedim,aaa olmaz oyle hemen ismini sec bebegin isminden guc alacak dedi
ben de o gun hastane bahcesinde karar verdim Filiz cok naif,cok kırılgan bir isimdi,kizim ufacıktı ve kalbinde sorun vardı daha guclu bir isme ihitiyacı vardı
ona guc kuvvet versin,miadına ersin,yasıtlarını yakalasın,kuclensin kuvvetlensin diye de Erin koydum ikinci adını,ertesi gunu kalbindeki damarında hafif bir acılma oldugunu ogrendik cok şukur
gelen misafirlerime de soyledim,kızımın adı Filiz Erin olacak dedim,eşime dogumdan 1 hafta sonra soyledim Erin ´i :KK9: gerci oteden beri de Erin ismini severim ben hem boylece Filiz Akın olmadı araya Erin de olunca cok taklit gibi durmuyor :KK1: Erin dedikce kızım guc kuvvet alıyor gibi geliyor bana,o gun hastane bahcesinde ona o adı koymakla cok dogru yaptıgımı dusunuyorum insallah,hala daha azcık keyifsiz olsa,hasta olsa Erin ismini daha sık kullanıyorum,şifası tez gelsin,saglıgına ersin diye.

Gelelim bu kızıma :))
inanmayacaksını ama ben bu sefer de eşime şaka yaptım daha aylar once,bu sefer kız olacagını ogrenmiştik artık
aa dedim niye dusnuyoruz ki,hazır duşunulmuşu var koyarız Azra olur sana Azra Akın :KK9::KK9::KK9: vallahi de billahi de eşimi,n gozleri parladı,bir hoşuna gitti ki
dedim şu cenemi tutamıyorum ben,koyduracak Azra´yı,aslında cok begeniyorum ama artık iki taklit isim fazla olur bir ailede,millet bize guler dedim
bugun hala diyor en favori Azra ve Deniz diye :KK1:

Azra Akın
Deniz AKın
İnci Akın
Yasemin Akın
Zeren Akın

şimdilik bu halde liste,tabii kısmet bakarsınız birden bambaşka bir sey de cıkar,inşallah en kızım icin en dogru,guzel,hayırlı ve ugurlu ismi secmeyi kısmet eder bize Allah´ım.

valla bütün isimler güzel arkadaşım:Ama inciyi bende beğendim.İnşallah hayırlısıyla doğsunda adıyla sanıyla sağlıklı bir ömür sürsün.

Arkadasim ben yaklasik 1-1.5 ay once iki dr hakkinda bilgi almak icin aramistim
dr.suet hazer 120 tl
Doc.dr erdogan arslan 100 tl idi.
Fiuatlar neden farkli dedigimde bazi dr larimiz ozel bazilari sgk ile anlasmali calisiyor demislerdi.
bu uygulama ne zamandan beri gecerli bir bilgim yok.

--------------------------------------------------------------------------------

Acilde ve yoğun bakımda hastaneler sizden kuruş isteyemezler

Kim olursa olsun, hangi hastane olursa olsun acil hastalar ile yoğun bakımda hizmet görmesi gereken hastalardan, hiç kimse ama hiç kimse tek bir kuruş para isteyemez, fark alamaz, alırlarsa önce SGK’ya gidin işiniz olmazsa bana gelin son kuruşuna kadar geri alalım…

Ali bey, SSK emeklisi olan abim beyin kanaması geçirdi ve en yakınımızdaki bir özel hastaneye götürdük 37 gün yoğun bakımda kalan hastamız için bizden 117 milyar lira para istediler. 53 milyarını verdik geri kalanını senet yaptılar. Sonra bu parayı istemek için SGK’ya gittik bize SGK ile sözleşmesi olan hastaneye gitseydiniz deyip hiç para vermediler. Şimdi kara kara düşünüyoruz bu senetleri nasıl ödeyeceğiz? İsmi Saklı

Hemen baştan belirteyim, konu acil ve yoğun bakım hizmeti olduğundan cebinizden tek kuruş çıkmaması gerekiyordu. Hem götürdüğünü özel hastane hem de SGK yasaya uygun davranmamış. Şimdi yeniden SGK’ya gidip aşağıdaki genelgeyi hatırlatın, paranızı geri almanızı sağlamazlarsa bana gelin, ödediğiniz parayı son kuruşuna kadar geri almanızı ve senetlerinizi de yırttırtmanıza yardımcı olurum.

26 Haziran 2008 Perşembe günü Resmi Gazetede yayınlanan 2008/13 sayılı Başbakanlık genelgesi gereğince;

1-Her hastane acil kişiye müdahale etmek zorundadır
Anayasa, 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 2219 sayılı Hususi Hastaneler Kanunu, ilgili personel kanunları, Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi, Sağlık Bakanlığınca yürürlüğe konulan Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre, özel veya kamu ayrımı yapılmaksızın tüm sağlık kuruluşlarının acil durumlarda hastaya gereken tıbbi müdahaleleri yapmaları zorunludur.

2-Acil durumda sosyal güvence ve para soramazlar
Acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü bulunan sağlık kuruluşları, acil vakaları hastanın sağlık güvencesi olup olmadığına veya ödeme gücü bulunup bulunmadığına bakmaksızın kabul edecek ve gerekli tıbbi müdahaleyi kayıtsız-şartsız ve gecikmeksizin yapacaktır. Hiçbir sağlık kuruluşu acil olarak gelen hastalara yeterli personeli veya donanımı olmadığı, ilgili birimi veya boş yatağı bulunmadığı, hastanın sağlık güvencesi olmadığı ve benzeri sebepler ile gerekli acil tıbbi müdahaleyi yapmaktan kaçınmayacağı gibi acil olarak sağlık kuruluşuna müracaat eden hastaların acil tıbbi müdahale ve tedavileri yapılırken hiçbir surette tedavi masraflarının nasıl karşılanacağı sorgulanmayacaktır. Hizmet bedelinin tahsili ile ilgili işlemler acil müdahale sağlandıktan sonra yapılacaktır.

3-Acil durum sona erinceye kadar hizmetler devam ettirilmelidir
Acil vakalarda, yoğun bakım hizmeti dahil olmak üzere gerekli ilk müdahale yapılarak hastanın stabilizasyonunun sağlanması esastır. Stabilizasyonu sağlanamayan veya stabilizasyonu sağlanmakla birlikte ileri tetkik ve tedavi amaçlı başka bir sağlık kurumuna sevkine lüzum görülen hastaların nakli için 112 komuta kontrol merkezi ile irtibata geçilecektir. Sağlık kuruluşunda yatarak veya ayakta tedavi görmekte iken durumu ağırlaşan ve acilen başka bir sağlık kuruluşuna sevki gereken hastalar için de komuta kontrol merkezi ile temas kurulacaktır.

4-Hastanelerin durumunu 112 Hızır Acile bildirmek zorunludur
Tüm yataklı tedavi kurumları Sağlık Bakanlığınca belirlenen esaslar ve kurulmuş bulunan çağrı kayıt ve operasyon yönetim sistemi çerçevesinde yatak kapasitesi, doluluk oranları, fiilen çalışan uzman hekim durumları gibi bilgileri güncel olarak komuta kontrol merkezine vermekle yükümlüdür. Bütün sağlık kuruluşları, komuta kontrol merkezinin çalışmalarında gerekli yardımı ve kolaylığı sağlamak, acil vakaya ait tıbbi bilgileri vermek ve komuta kontrol merkezinin nakille ilgili talimatlarına uymak ve sevk edilen hastayı kabul etmek zorundadır.

5-Acilde ve yoğun bakımda fark ücret istenemez
Acil vakalarda acil sağlık hizmetinden yararlananlardan sosyal güvencesi bulunan kişilerin hizmet bedeli ilgili sosyal güvenlik kurumundan tahsil edilecek ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesinin yedinci fıkrası gereğince hastadan ayrıca ücret farkı talep edilmeyecektir.

Herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımızdan ödeme gücü bulunmayanların acil sağlık hizmeti bedelleri kendilerinden talep edilmeyecektir. Bunlardan kamuya ait sağlık kuruluşlarından ve ayakta teşhis ve tedavi yapan özel sağlık kuruluşlarından acil sağlık hizmeti alanların hizmet bedelleri 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu hükümleri çerçevesinde sağlık kuruluşunun bulunduğu yer sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından talep edilecektir.

Özel hastanelerden acil sağlık hizmeti alanların hizmet bedelleri ise talep edilmesi halinde 2219 sayılı Hususi Hastaneler Kanununun 32 nci, 5393 sayılı Belediye Kanununun 38 inci ve 60 ıncı, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 18 inci maddeleri gereğince sağlık kuruluşunun bulunduğu yerin belediyesince ödenecektir. Bu amaçla belediyelerce bütçelerine yeterli ödenek konulacaktır.

6-SGK’lı olduğunuzdan sizden para isteyemezlerdi
Sizin özel durumunuza gelince, abiniz beyin kanaması sebebiyle acilen SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastaneye götürmüşsünüz, bu özel hastane abinizin aciliyeti sona erip hastanız stabil oluncaya kadar geçen zamandaki hizmetlerini acil kapsamında değerlendirecek ve size SGK fiyatlarını uygulayarak faturayı SGK’ya gönderecekti ve sizden para istemeyecekti. Veyahutta yine SGK fiyatları ile size fatura kesecekti sizde parasını SGK’dan alacaktınız. Yoğun bakım tarafına gelince, şayet hastanız stabil hale gelmemişse, stabil hale gelinceye kadar kaç gün geçerse geçsin acil hizmetler kapsamında değerlendirilecek ve yine yukarıdaki gibi işlem yapılması gerekecekti.

Hastanız stabil hale gelmişse de sizin gittiğiniz SGK ile sözleşmesi hastane artık acil durum sona erdi diyerek sizi SGK ile sözleşmesi olan bir hastaneye sevk ettirecekti. Hastanızı sevk ettirmemişse 37 günlük hizmet acil hizmet sayılır.

kızlar anne sutunu cogaltmıslar sukurler olsun sofıkacım bız kuvez ıcın bız sormadan onlar soyledı devlet karsılıyor dedıler osman hocada soylemıstı zaten beskurus para vereyın dıye

Maşallah canım, 30. Haftadan önce dogum yapan/yapma ihtimali yuksek olan herkese büyük bir umut senden gelen güzel haberler, maşallah maşallah...

X