- 11 Mayıs 2007
- 1.032
- 27
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.301
cnm elektrikli makineyle sağıyorum buzluğa koyuyorum giderken götürüyorum hastaneye keşke içebilseler şifa olsun kuzucuklarımaMaşallah canım benim çok seviniyorum güzel haberlerine:))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cnm elektrikli makineyle sağıyorum buzluğa koyuyorum giderken götürüyorum hastaneye keşke içebilseler şifa olsun kuzucuklarımaMaşallah canım benim çok seviniyorum güzel haberlerine:))
guzel haberlerle don insallah
evet canım rahim agzı boyun zaten kısa oldugu icin enfeksiyon cabuk ilerliyor sende buyuk ihtimalle
canım jileti her sefer tek kullanımlık kullan ve at
bazen ben de kanatıyorum ama genelde eger ust uste surmezsem jileti sorun olmuyor,oyle cok kaymak gibi olacak diye ugrasma,ustunkoru al gitsin
aslında gorumcelerinden cekinmiyorsan rica etsen alırlar mı acaba,biliyorum hic hosh degil ama aklıma bu geldi
baticonu suremezsin bu durumda,kolonya zaten oraya hic olmaz yine cok az sirkeli suyla yıkayacaksın sonrasında ama canım o da cok yakar sıkacaksın disini,hic bir sey yapamazsan suyla durula gitsin,sonrasında hijyene dikkat edersen birseycik olmaz
canım insallah hepimiz de saglıcakla ve zmaanında alırız bebelerimizi kucaklarımıza
ay kuzucuklara maşallah ,yarasın analarının sutu,sifa olsun guc kuvvet olsun insallah
Allah´ım korusun
Canım fazlalık sütleri buzlukta sakla... Poşetler satılıyor tarih yaz sakla... sık sık sağ fazlalaşsın...cnm elektrikli makineyle sağıyorum buzluğa koyuyorum giderken götürüyorum hastaneye keşke içebilseler şifa olsun kuzucuklarıma
cnm çok az kalmış seninde kendi derdimle uğraşmaktan hiç bakamamıştım sayfalara son 5 hafta ne güzel alıcan inşallah bebişini kucağına nerde doğum yapıcaksın cnm fakultedemi?
çok geçmiş olsun canım,dikkat et kendine:2::2::2: yok canım sesim falan hala kötü burnum silmekten yara oldu ..Doktor antibiyotik verdi bide alerjik bünyeli oldugum için bir ilaç daha artı her gün aldığim folbiol,apicobal,coraspin ..Motor bozuldu bide üstüne ..
kızlar yabancı bir forumda serklajlı bir kadın payasmıs:
erken membran ruptrunun(suyun erken gelmesi) nerdeyse tamanının sebebi enfeksiyondur.Bir enfeksiyonun bu kotu sonuca neden olabilmesi icin gerekli surede 60 gun civarıdır.rahim agzında acıklık oldugu taktirde enfeksiyon riski kat kat artar ve genelde de enfeksiyon olusur bu nedenle de su gelir.bu da demek oluyor ki acıklık yuzunden enfeksiyon olusur,enfeksiyon yuzunden acıklık degil
yani ayda bir tahlil yaptırıp herhangi bir enfekjsiyon durumunda gerekli tedaviyi oldugumuz surece bu sorunla karsılasmamamız lazım ama burda enfeksiyon gozukmeyip suyu gelen arkadaslar da oldugunu okudum,bu da bu bilgiyi supheye dusuruyor ama herhalukarda enfeksiyonun bizim durumuzudaki gebelerde en buyuk kabahate sahip oldugunu soyleyebiliriz
burda ve baska yerlerde okudugum ozellikle serklajlı hastaların enfeksiyona karsı aldıgı onlemlerden aklımda kalanları ozetlemek istiyorum bir daha:
serklaj sonrası duzenli antibiyotik igne(genelde ayda bir)
vajinal temizligi sirkeli su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
vajinal temizligi batikonlu su ile yapmak(1 litreye 5-6 damla)
baticon fitil kullanmak
sabun,jel vs gibi ozel bolgenin ph dengesini bozacak hijyen urunleri kullanmamak
gunluk ped kullanmamak
sık sık ic camasırı degistirip vajinal bolgenin nemli kalmasına musade etmemek
gebelik boyunca agda,epilasyon aleti gibi kılı kokten alan yontemlerle ozel bolgeyi almamak
gunde 3 litre su icmek
tuvaletini hic tutmadan yapmak
surekli yatmamak,evin icinde gunluk kısa yuruyusler yapmak
ayda bir kan idrar vajinal kultur testleri yaptırmak
akıntı durumunda hic vakit kaybetmeden doktora danısmak(bizim durumumuzda akıntının normali yoktur kızlar,her akıntı suphe ile karsılanmalı)
yogurt,kefir vs gibi probiyotik iceren yiyecekleri her gun ve duzenli tuketmek(probiyotikler enfeksiyona karsı savasır) gerekirse probiyotik hap takviyesi almak
gunde yarım greyfrut yemek
herkese iyi geceler.
sofika ben ayda bir penisilin iğne yaptırıyordum hamileliğimde enfeksiyonu önlemek için.ama drdan dra farklılık gösteriyor sanırım.
Kızlar, şimdi doktor kontrolü için evden çıkıyoruz, çok heyecanlıyım, bakalim neler diyecek???
canım Allah kısmet ederse fakultede dusunuyorum,persembe kontrolum var bu sefer dikisi konusucam bakalım ne zaman alınacak.Cok sukur Allah´ıma bu gunlere gelebildik kızımla,insallah bundan sonrası da sorunsuz gecer ve sag saglım alırım kuzumu kucagıma.Her gun dua ediyorum,hem kendi yavrularım icin hem seninkiler icin hem de butun ana kuzuları icin,Allah´ım korusun.
amin inşallah!evet maşallah şaka maka ilerledin bitirdin haftaları,inşallah sağlıkla al yavrunu kucağına,darısı da başımıza..
hadi maşallahkızlar inanılmaz şu anda o kadar net ki bebişimin hareketleri
bilgisayar başında otururken karnım sıkışıyor ya, fıkır fıkır, ben artık emin oldum bebişimin hareketleri bu
SİNEM ccanım maşallh bebişlerine sağlıkla evine getiriceksin inşallah.
DUYAYDIN serkilajımı yapan dr vermişti.aral bey biliyordu yaptırmaya devam et dedi. ama kendi uygulaması nedir bilemiyorum canım.
hımmm o zaman aral bey de kesin antibiyotik verir(zaten şeker hastalığım yüzünden enfeksiyondan daha çok korkuyor) aral bey doğru bulmadığı tedaviyi devam ettir demez :)
kaçıncı haftada serkilajı yapıcak güzelim belli mi
kızlar inanılmaz şu anda o kadar net ki bebişimin hareketleri
bilgisayar başında otururken karnım sıkışıyor ya, fıkır fıkır, ben artık emin oldum bebişimin hareketleri bu
aslında yüzde 90 yapıcaz serklaj dedi,ama şeker hastalığı sebebiyle yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bir durumdayız,serklaj olsam enfeksiyon büyük derdim(malum mikroplar şekerli ortamı sever),yaptırmazsak da bebeği kaybetme ihtimalimiz var,o yzden 12. haftadan itibaren 2'şer hafta arayla rahim ağzını ölçücem,kısalma olmaya başlarsa hemen dikişi atarız dedi,beklemede ve temkinli haller içerisindeyiz
hayırlısı olsun bebek ve senin için inşallah canım.tabi umarım kısalma olmazda serkilaja gerek kalmaz.
Canım kızımız hareketli demek ... İsim ne olacak belli isimler var mı?
Sofika canım senin netleşti mi isim?
Sinem bebeklerden topuk kanı aldılar mı bu kiloda bebeklerde doğru çıkmıyormuş sonuç...
sağol canım
serklaj konusunda inşallah mı desem demesem mi ben de inan bilmiyorum,hangisi bebeğim ve benim hakkımda hayırlı olacaksa öyle olsun diyorum