az önce nil hanım aradı moralim cok bozuldu 517/1 çıkmış risk
düşük bir risk değildir dedi
2000/1 üstü az risklidir dedi
4lü test yapılacakmış arda bey gelince karar verir dedi
ne demek şimdi bu ya????
canım sıkma canını diycem ama sıkılır elbette,benim de ilk gebeligimde 2-3 gunluk bir ultrason sapması sonucu risk yuksek cıkmıstı ve o olcum duzeltilince hersey normal dendi,istatistiki veriler bunlar ama oyle oldugunu bilsek de riskli denince canımız sıkılıyor normal olarak soz konusu olan yavrularımız cunku.biliyorsun chnb nin de riski yuksek cıktı,eminim onun da hala canını sıkıyordur bu durum,insallah sorunsuz ve saglıklı bir sekilde hepimiz de alacagız yavrulaırmızı kucagımıza,guzel dusunun guzel olsun insallah.
kizlar bu haftada bel agrisi normalmi ayagimin altina yastik koyup yatiyorum bebek asagida bide pzrtsi ayrintiliya girdim kotu bisey olsa soylerdi dr demi kizlar
ben daha ilerleyen haftalarda cok siddetli bel agrıları cekmistim ilk gebeligimde ve doktor hic bir sey yapamayız cekeceksin demisti ama benim o agrılar yuzunden nişanım geldi ve cok sıkıntı yasadım,eger agrıların artarsa yada gecmezse lutfen doktora git ve casresine baktır,siddetli agrılar erken dogumu tetikleyebiliyor Allah korusun,gecmis olsun canım
QUOTE=bade81;25602934]Sgk lıyım arkadaşım ama özel sigorta yaptırmayı düşünüyorum.Araştırma aşamasındayım şuan.Ben jimer cenk beye gittim.çokta memnundum aslında..ama hastane çok pahalı.18.haftada acil serklaj uygulandı ama 5 hafta dayanabildik.Rahim ağzı yetmezliği dedi cenk bey.Ben hiç rahim ameliyatı falanda geçirmedim.Demekki doğuştan..23.haftada doğum oldu.Doğumuda medikabilde nihat gök yaptırdı.(zübeyde hastanesine gitmek hatasını bir kere yaptım ve bin pişmanım.Allah kimseyi düşürmesin oraya..)
İsmail beyin adını çok duydum ancak yenidoğan ünitesi olmaması benim kafamı kurcalıyor.Nihayetinde erken doğum riskim var.Jale gürlüleri duydum ama riskli gebelikte nasıldır o konuda bilgim yok.Yani doktor tavsiyeleri alıyorum ama bu kişilerin hamilelikleri zaten sorunsuzmuş.Senin asla tavsiye etmeyeceğin isimler kimler,birde tavsiye ettiklerin?
Şevket yılmaz hastanesinide çok övüyorlar ama ne kadar iyi olur bilemiyorum.[/QUOTE]
canım yenidogan unitesi olması elbette onemli ama asıl onemli olan gebeiliginin duzgun bir sekilde takip edilip erken dogumun onlenmesi yani kuvoze gerek bırakılmaması.Sen serklajın ve gebelik takibin icin doktor sececeksin,Allah´ın izniyle o doktor seni 30 lu haftalara getirirse ve acil bir durum olursa da o zaman istersen yenidogan unitesi olan bir hastanede dogum yaparsın,ne ozelde ne de devlette niye geldin de burda dogruryorsun demezler sonucta.Ozelde yenidogan olsa bile Allah muhafaza erken dogsa maddi olarak altından kalkılmaz ve yine bir devler hastanesine sevk gerekebilir,o yuzden dogrudan dogumu devlette dusunmekte fayda var.
Sevket Yılmazda ablam 8 yıl once dogum yaptı memnundu,herhangi bir sıkıntı olmadı o zaman Cenk bey orda calısıyordu ve ablamın sezeryanını o yapmıstı.Yalnız hala ablamıngereksiz sezeryan oldugu kanısındayız,Cenk bey bu bebek ters dedi ve sezeryan gunu verdi daha 8.ayında ve ablam normal dogumu cok istedigi halde kabullendi.Oysa ki son ayda da bebek donebilr ve belki de donmustu de,ablama hc bir acıklama yapmadı yada ultrasonda bakmadı sezeryan oncesi,o zaman hatırlıyorum 20 tane sezeryanım var bugun demis enisteme,sıraya dizip kesiyorlar anlayacagın gerekli gereksiz.Bu da Cenk beyi benim gozumde dusurdu acıkcası ama o zaman daha cok genc ve tecrubesizdi simdi belki yaklaısmı farklıdır.ustelik bir de ablam hic sebep yokken sırf doktorun nobeti o zaman diye 3 hafta erken dogum yaptırıldı.
jale gurluler hakkında iyi de duydum kotu de,ama bana o kadın hic pozitif gelmiyor,sahsen de tanımıyorum gerci bilemem nasıl bir doktordur.
kızlar merhaba ben bugün çapada işlerimi hallettim, tahlillerimi yaptırdım, anestezi doktoruylada görüştüm okey aldım salı günü gel yatışını yapalım dediler şükür hiçbir zorluk çıkmadı, çarşambayada Allah izin ederse serklajım olur herhalde..
hidenisko benim 2li tarama testini çapada yaptılar oranın sonuçları inglizce yazıyor pen pek anlamadım seninkiyle karşılaştırmaya çalıştım ama, sanki bazı değerler yakın gibi...çapadaki doktorda, kendi doktorumda sonucumda sorun görmediler, zaten benim doktorumda dün sonucu götürünce ultrason değerlerini inceledi...riskli bir durum olsaydı zaten serklajada okey alamazdım çapada..birde niye halıları kaldırıp kendini yoruyorsun canım, kendine dikkat et bırak pis kalsın ya pis desinler senin ve bebeğinin sağlığından dahamı kıymetli..bende hala elimi bir işe sürmedim sürmeyide düşünmüyorum zaten, kışa doğru yıkamaya vericem, bir tanede kadın tutup temizlik yaptırıcam dip köşe, gerekirse birde doğuma yakın çağırırım ne yapayım, her zaman olmuyorya, her zamanda çocuk doğurmuycaz, kendimizin değilsede bebişlerin sağlığı için..
yaren
masallah ufak ufak ama kararlı bir sekilde ilerliyorsun sende,insallah serklajın da basarıyla yapılır ve gun saymaya baslarsın,sonunda da saglıcakla vakitlice dogum yapariz hepimiz de insallah