- 10 Aralık 2009
- 2.403
- 74
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #25.641
pasam cm ve mm karisikligi yasiyorsunuz zuhal arkadas ile-rahim agzi genelde 5 cm dir ve 2,5 cm den kisasi riskli kabul edilir.Arkadasin 0,7 mm yani 1 cm den bile kisa,Allah' im yardim etsin insallah,Allah' a emanetiz.
anladıgım kadarıyla oldukca basarılı bir yontemmis fakat cogunlukla gebelik oncesi yapılması tercih ediliyormus.Tam da seninki gibi garip,cok zarar gormus,birden fazla gecmis serklaj oykusu olan yada rahim agzı cok kısalmıs hastalarda ve vajinal serklajın basarılı olamadıgı durumlarda uygulanıyormus.İki farklı yontemden bahsedilmis-klasık ve Soo diye fakat arastırmalar ikisinin arasında dramatik bir fark olamdıgını ortaya koymus.Bir cok avantajının yanında dezavantajlarından da bahsedilmis.Bir cok yerde serklajın dogumdan sonra da kaldıgını okudum fakat omur boyu mu kalacak onu anlamadım,doktorun acıklama yapacaktır bu konuda sanırım.genel anestezi altında sonda vs gibi klasik islemlerden gectikten sonra yapılan ve 40-50 dk suren bir islemmis.Genelde iyilesme suresi kısa diyor ama okudukklarım yine genelde gebelik oncesi yapılan islemler.Gebelik esnasında yapıldıgında sanırım biraz daha zor olabilir.Daha farklı bir gorus yada bilgi okursam paylasırım yine.Laparoskopi oldukca hassas bir islem ve basarısı bir cok seyden once doktorun tecrubesine ve uzmanlıgına baglı,bazen oldukca riskli de olabiliyor.Her doktor laporoskopi egitimi almıs olmuyor zaten ve uygulamıyor da bu yuzden.Arda bey cok idealist ve cesur bir doktor ve senin icin insallah en dogru uygulamayı secmis olacak.Bu arad bu 25 yıldır dunyada uygulanan bir yontemmis ve ulkemizde uygulanmamam sebebi yine sanrım doktorların yeterli deneyimi ve egitimi olmadıgı icin,yani cok da yeni bir sey degil ve yabancı kaynaklarda tonla materyal var bununla alakalı.Canını sıkma ve su crp ni kontol altına alın simdilik.Bence her sey guzel olacak,Arda beyin yaklasımı benim hosuma gidiyor ve senin durumunla ozel olarak ilgilendigini dusunuyorum,bunun avantajlarını gorurusun insallah,senin basarin onun da basarısı nihayetinde ve adam bu sayfada enine boyuna tartısıldıgının ve afise edildiginin de farkında,oyle kendine guvenmese yapalım demez.Dualarım senin ve hepimiz icin.
merhaba kızlar sizleri aralık ayından bu yana takip ediyorum, gebelğimin 23. haftasında rahim boyum 5mm ve açıklığım 2.5 cm idi detaylı ultrasonda prof.dr.recep has farketti ve memleketime döndüm hemen hastaneye yattım acil serklaj yapıldı hiç kalkmadan ayaklarım havada 28.haftaya kadar yattım ama aniden suyum geldi 1300 gr agırlığında oğlum doğdu tam iki ay yogun bakımda kaldı şuan çok şükür iyi ama ben hala o günleri unutamıyorum. dr um ikinci kez hamile kalmak istediğinde abdominal serklaj yapıcaz dedi. ben aynı şeyleri yaşamaktan korktugum için cesaret edemem gibi geliyor ama abdominal serklajda sonuçlar gayet iyimiş sanırım.paylaşımlarınızı takip ediyorum bende paylaşmak istedim beni de aranıza kabul edin
canım allah yardımcın olsun sen şimdi hastanedeinmi bebem :44::44:yatıyosun yane perşembe günü kaçta dikişi 1 gece kalıcanmı ay çok soru sordum ne yapayım merak ettim:18::18:canım dualarımdasın korkma hemi ay nasıl gelinicegini bilsem seve seve gelirim regrete gelicekmi yanına ay gelicekse ne olur benide alsa çocuklar gibi sevinrim yeminleinan burdan otobüse binsem iniyorum inmesinede hastane arkada kalıyo yol iz bilmem nasıl olucaksa eşiminde zamanı yok işleri çok sıkı keşke getirse beni inan sizleri kardeş gibi benimsedim bu gününde yanında olmak çok isterdim kardeşim ya gelebilirsem gelicem olduda gelemezsem affet bu kardeşini olurmu bu arada daha ne kadar kalıcan ameliyatı nasıl yapıcaklar anlattımı fiyatını konuştunuzmu:44::44:
canım ben sordum aradın yerini yücel ben 9 milyar 200 istiyo oda sadece ameliyatına:18::18arası olmayanın vay haline benim bildigim hamile kalmadan dikiyolar sonra doktor bebege vesile olabilirsin diyo ve bebege vesile olunuyo ama kafam karıştı yeminle şimdi hamileykenmi hamiledegilkenmi dikiliyo:44::44:
canım senin 0,7 canım rahim boyun neden dersen kadınların 5 mm doktor dedi bana benimkide 2.5 miş hayret kızımda rahim boyu serklaja giderken 3.1 di inan fransız kaldım sen mm karıştırdın galiba:44::44:yada bugün benim kafam birşeye basmıyo
canım sen ara bir eger jel varsa kullan onları tarihlerine bak ama oda rahim agzını gevşetmiyo progestan oluyo bir nevi vallahi kızıma hamile kaldım progestanı içtim günde 2 tane fluk plası içtim doktora gittim doktor beni takdir etti aferim sana dedi akılı hasta bilgili hasta deyip her seferinde övdü aslında insan kendinin doktoru olucek ben onu söyler onu derim
http://www.advancedgynaecologymelbo...12-14-18-25-27-31_PDF_AdvancedGynaecology.pdf
Laparoscopic cerclage for prevention of recurrent pregnancy loss due to cervical incompetence (interventional procedures consultation)
Clinical outcomes following interval laparoscopic transadominal cervico
bir kac tane arastırma yazısı daha(laparoskopik serklajla ilgili)
merhaba kızlar sizleri aralık ayından bu yana takip ediyorum, gebelğimin 23. haftasında rahim boyum 5mm ve açıklığım 2.5 cm idi detaylı ultrasonda prof.dr.recep has farketti ve memleketime döndüm hemen hastaneye yattım acil serklaj yapıldı hiç kalkmadan ayaklarım havada 28.haftaya kadar yattım ama aniden suyum geldi 1300 gr agırlığında oğlum doğdu tam iki ay yogun bakımda kaldı şuan çok şükür iyi ama ben hala o günleri unutamıyorum. dr um ikinci kez hamile kalmak istediğinde abdominal serklaj yapıcaz dedi. ben aynı şeyleri yaşamaktan korktugum için cesaret edemem gibi geliyor ama abdominal serklajda sonuçlar gayet iyimiş sanırım.paylaşımlarınızı takip ediyorum bende paylaşmak istedim beni de aranıza kabul edin
canım yaa bende çok şaşırıyorum durumuna...üstelik diğer hamileliklerin baya ileri haftalara gitmişti...şimdi neden böyle oluyor...Kızlar yatıyorum işte. Dr ye de dedim o kadar kişiyle yazıştım benim haftamda hiç bu kadar kısalan olmadı. O da vajinal ölçüm yapılmamıştır dedi.Bir de normal serklaj işe yaramaz sende dedi... Allah yardımcımız olsun. Dua etmekten başka şu an bir şey yok. bir de wc sorunum var dr muayenede bile anladı(
canım bu haftalarda muayenede birşey anlaşılmaz zaten...inş. değerin güzel artmıştır....Arkadaslar bugün gittim doktora derdimi anlattım muayene etmedi tekrar kan testi yaptırdı degerlerde artış varmı ona bakacak sonucu sabah Alicam inşallah hersey yolundadir duanıza ihtiyacım var bu arada az az kahverengi lekelenmem var:18:
hoşgeldin arkadaşım....merhaba kızlar sizleri aralık ayından bu yana takip ediyorum, gebelğimin 23. haftasında rahim boyum 5mm ve açıklığım 2.5 cm idi detaylı ultrasonda prof.dr.recep has farketti ve memleketime döndüm hemen hastaneye yattım acil serklaj yapıldı hiç kalkmadan ayaklarım havada 28.haftaya kadar yattım ama aniden suyum geldi 1300 gr agırlığında oğlum doğdu tam iki ay yogun bakımda kaldı şuan çok şükür iyi ama ben hala o günleri unutamıyorum. dr um ikinci kez hamile kalmak istediğinde abdominal serklaj yapıcaz dedi. ben aynı şeyleri yaşamaktan korktugum için cesaret edemem gibi geliyor ama abdominal serklajda sonuçlar gayet iyimiş sanırım.paylaşımlarınızı takip ediyorum bende paylaşmak istedim beni de aranıza kabul edin
fadik nasil durumlar
Kızlar yatıyorum işte. Dr ye de dedim o kadar kişiyle yazıştım benim haftamda hiç bu kadar kısalan olmadı. O da vajinal ölçüm yapılmamıştır dedi.Bir de normal serklaj işe yaramaz sende dedi... Allah yardımcımız olsun. Dua etmekten başka şu an bir şey yok. bir de wc sorunum var dr muayenede bile anladı(
bebeğime beni iyice bağladı bu durum daha dönmemiş bile yavrum doktor dönerse doğum hemen başlar diyo o bile biliyor dönse geleceğini hep konuşuyorum onunla karya bebeğim
Arkadaslar bugün gittim doktora derdimi anlattım muayene etmedi tekrar kan testi yaptırdı degerlerde artış varmı ona bakacak sonucu sabah Alicam inşallah hersey yolundadir duanıza ihtiyacım var bu arada az az kahverengi lekelenmem var:18:
Paşam doktor vermeyince ben nasıl kullanayım kendi basıma
Evde crinone jel var fitil gibi atılandan onu mü kullansam ki
Yada yarın Arda beyi arayayım da sorayım bari gene değil mı
eylülgülü canım bol bol dinlen...muayene için erken sanırım...umarım herşey güzel olur progesteron kullanıyomusun
chnb inşallah çok iyi geçer serklajın emin ellerdesin gerisi Allaha emanet..dualarım seninle
eylülgülü ve hiddenişko ikinizde atlatacaksınız inşallah..bende kızımın 6 hafta kanamasında doktora ısrar ettim de progestan verdi 1 kutu kullanmıştım belkide mantık durursa herşekilde durur durmayacaksa zaten durmazdır..plesebo olarak hormon verilmez herhalde..
çorba olduk yani kendimiz doğruları bulmaya çalışıyoruz en iyisi bir doktora bağlanıp Allaha güvenmek..
sofika inşallah sonuna kadar gideriz..haftalarımız yakın..
evham yapmıyorum desem yalan bu tramvalar saçlarımı bembeyaz etti yahu..ama son 1.5 senede hayatımın derslerini aldım..
muhammedim de bugün aşagı aşagı tepmeye başladı..zaten 3 kuruşluk aklım kaldı onuda alacak..
demek diğer ikisini güle oynaya etmişim..bir daha da cesaret edemem bende....
landarch hoşgeldin bebeğini sağlıcakla büyüt..bende prematüre annesiyim..1190 gr doğdu şimdi maşallahı var bu akşam konser verdi bize 9 aylık henüz ama 6.5 olacaktı normalde..
canım yaa bende çok şaşırıyorum durumuna...üstelik diğer hamileliklerin baya ileri haftalara gitmişti...şimdi neden böyle oluyor...
bu saatten sonra ne desek boş inş. herşey iyi geçecek:....bol bol dua edeceğiz....
allah yardımcın olsun canım...
canım bu haftalarda muayenede birşey anlaşılmaz zaten...inş. değerin güzel artmıştır....
hoşgeldin arkadaşım....
evladını allah bağışlasın...
artık durumunu bildşiğin için ikincide daha rahat olur diye düşünüyorum çünkü tedbirler önceden alınır....
chnb geçmiş olsun canım sanırım çok endişelisin inşallah serklajında başarıyla geçer
kabızlık içinde dulcolaxı sorsan doktoruna Narmik yazıyordu bende kullandım çok memnundum
sofika harikasın çok güzel bilgiler paylaşıyorsun
chnb inşallah çok iyi geçer serklajın emin ellerdesin gerisi Allaha emanet..dualarım seninle
eylülgülü ve hiddenişko ikinizde atlatacaksınız inşallah..bende kızımın 6 hafta kanamasında doktora ısrar ettim de progestan verdi 1 kutu kullanmıştım belkide mantık durursa herşekilde durur durmayacaksa zaten durmazdır..plesebo olarak hormon verilmez herhalde..
çorba olduk yani kendimiz doğruları bulmaya çalışıyoruz en iyisi bir doktora bağlanıp Allaha güvenmek..
sofika inşallah sonuna kadar gideriz..haftalarımız yakın..
evham yapmıyorum desem yalan bu tramvalar saçlarımı bembeyaz etti yahu..ama son 1.5 senede hayatımın derslerini aldım..
muhammedim de bugün aşagı aşagı tepmeye başladı..zaten 3 kuruşluk aklım kaldı onuda alacak..
demek diğer ikisini güle oynaya etmişim..bir daha da cesaret edemem bende....
landarch hoşgeldin bebeğini sağlıcakla büyüt..bende prematüre annesiyim..1190 gr doğdu şimdi maşallahı var bu akşam konser verdi bize 9 aylık henüz ama 6.5 olacaktı normalde..
chrb canım dualarım seninle...bu yöntemin başarılı sonuçları olduğunu duymuştum...umarım herşey iyi geçecek ve bu yöntem başarılı olacak sana bol bol dua edicem...sadece güzel şeyler düşünmeye çalış..
Maşallah canım zor da olsa iyi olacak inşallah...evet canım haftalarımız aynı sayılır,insallah sonuna kadar gider ardından da pes pese saglıcakla dogururuz Allah´ın izniyle.Benim de kızım cok asagıda hareket ediyor ve arada saglam tekmeler savurdugunda da aklım gidiyor,hemen bacaklarımı havaya dikip onun da pozisyonunu degistirmeye calısıyorum.Evham yapmadan olmuyor ki,ki bizimki evham da degil haklı korkularımız var.Allaha emanetiz.