Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
çok teşekkürler chnb inşallah herkes bebeğine kavuşur birgün. bendede pıhtılaşma vardı coraspirin kullanmıştım ama doktorum 3 aydan sonra kesmişti dikiş atılırken problem yaşayabiliriz diye.ben şimdi gebelik öncesinde dikiş attırmayı düşünüyorum hamilelikte yapılan her operasyonun riski varmış onuda göze alamıyorum. bakalım haftaya doktora gidicem neler diyecek. şuan denizlideyim. inşallah o listelere girdiğim, bebeğimi sağlıkla kucağıma aldığım günleride görürüm birgün.

çok teşekkür ederim tuubaaoz. evet buradaki yazılar banada umut oluyor. herfırsatta girip birşeyler okumak istiyorum.

çok teşekkürler paşam3405. inşallah tekrarını yaşamayız birdaha.
önemli degil bebem ne demek bende kızımda gittim hastaneye dikş attırılıcaktı sonra cıraspirini deyince doktor bir hafta bekleyelim malum ameliyap operasyon geçiricen dedi bir hafta sonra dikişi attırdım 25 gün dayandı sonra dogum yaptım bendede pırtılaşma sorunu çıktı yeni ne olucek bu biizm halimiz bilemiyorum :KK59::KK59:ama dedigim gibi dikiş attırmayı ihmal etme aman deyim :KK20::KK20:kanaman çok olur diye atmazlar cerrahi operasyon oldugundan :18::18:işşallah evladını sag saglim alırsın ben alamadım sen al bari :KK14::KK14:
evet büyüyor canım da uyku sorunumuz oluyor gece 3lerde uyuyor gündüz de çok az uyuyor.. zar zor uyuttum biraz önce 15dk uyudu şimdi baktım uyanmış...
hadi bakalım Allahın izniyle verirsin sen kiloları.. sonrada gelsin bebiş...

sen bana yolla ben çok gzüel uyuturum onu bebem:KK53::KK53:büyük bir zevkle kardeşimin oglunu top gibi çevirip seviyorum sıpamı onun adıda ismail eymen ben kaoydum adını oglumun:KK16::KK16:adıyla yaşar işşallah sıpam:KK55::KK55:öp benim yerime doya doya buda paşa tesyzenden de ah yakın degilizki birbirimize görüşelim ama allah büyük bir bakmışsın gelmişim benim amcamın oglu ve kızı orda oraya gelirsem kesin gelirim sana:KK16::KK16:

Kizlar bana antibiyotik falan vermediler hic bisey demediler herhangi bir dr yok
hafif kanli su sekilde geliyor esim iste dr gidemiyorum yapisik gibi biraz diger serklajmda oldugunu hatirlamiyoruum hic ne olabilir acaba....

Merhaba arkadaslar ben simdi 20. Haftadayim 12. Hafta 4 cm olan rahim agzi uzunlugu 17. Haftamda kasilmalarla 2,8 cm ye dustu haftada bir gun proluton depot igne oluyorum. doktorum serklaj yapmadi haftaya baska doktora gidicem surekli yatiyorum. Sizce serklaj yapilmalimiydi illaki yapilsin diye israr etmelimiyim

Canım dr n kendine güvenemiyor olabilir. Böyle durumlarda acil serklaj yapılabilir.Gideceğin dr de riskli gebelik takibi yapan bir dr olsun bence...Burada 29. haftada bir arkadaşa yapılmıştı mesela acil serklaj...

chnb canım eylülgülünü biliyorum hatta önce ekledim ama sonra kendisine sordum önce kalp atışlarını duymak istiyor.. hayırlısıyla duyunca ekleyeceğim..
fadikin oğlunun ismini, meleğim ve aşkımda serklaj olmuş onu da ekleyeyim :)) başka varmıydı ki kaçırdığım
paşam unuturmuyum kız seni hiç kıvanç uyurken girip yazıyorum gündüzleri çok az uyuyor koştur koştur iş yapıyorum burayada hemen göz gezdirip çıkıyorum oyüzden herkese yazamıyorum gözden kaçırdıklarım oluyor kusura bakma ama takip ediyorum seni maşallah diyetin güzel gidiyor başaracaksın :))

Anladım canım Ayer arada yazıyor serklajı yok kızı olacak...

aynı şeyleri bende yaşadım sudan bile tiksindim o yuzden şimdi herşeyi yiyorum tadını cıkartıyorum..4.aydan sonra geciyor diye biliyorum miğde bulantıları inşallah gecer canım

Amin canım sen de ye bol bol..

canlarım vallahi arkadaş kulanmış bende biliyorum kimyasal:18:ama diyorumya eger agdayla yaparsak nasdıl olur şimdi düşünüyorum dikiş var otursak olmaz anca yataraktan başkaları yapabilir:44::44:ama dinimizde çok günah ve ayıp :KK17::KK17:ne yapsak acaba düşünceler içinde gidip geliyorum :44::44:bu konu taetışılır kızlar biz bu konuyu bir tartışalım tatlıya baglıyalım:KK9::KK9::KK9::KK9:

canım başın sagolsun benimde 2 oglum öldü kızımda dikiş atıldı 14 haftamda elden birşey gelmedi kaybettim gene dogum sancılarım başladı kaçınılmaz son gene hüsran durmayınca durmuyo kardeşim kendini suçlama kan pıhtılaşması olabilir hormonlar kafayı yemiş olabilir benim gibi genetik sorunlaraı daha saymakla bitmiyor inan allahım bir daha acı göstermesin işşallah bizlere bu arada başın sagolsun acını ta içimde hissettim bilesin 3 kere yaşadım çünkü ne haldesin ne durumdasın biliyorum yane:KK14::KK14:

canım dikiş atıldıgında kanaman oldumu bu 1 ikincisi ikincisi agrın oluyomu buda iki üçüncüsü bir hafta kanama norlmal bende 4 gün ara ara geldi doktor korkma dedi akıntın nasıl yumurta akıntısı gibimi sulumu nasıl birşey oldugunu tam anlat sana yardım edelim kendim bu konuda mastır yaptımda sen en iyisi doktorunu ya ara ya git vakit kaybetmeden allah korusun birşey olur :18::18:sen buruya yaz nasıl oldugunu şimdi kanla karısık geliyosa kırmızı yumurta akı gibiyse kork sen katı olaraktan gelicek öle ezda degil tuvalet kagıdını doldurucak bende olmuştu mesela bilemedim meyerse rahim agzım yumuşuyomuş:KK14::KK14::KK14:ah bilsem müdehale etmezmiydim :KK14::KK14:allahım evladını sana bagışlasın kardeşim sen şuıan tam kaç haftalık hamilesin :44::44:

sevgili chnbcim kusura bakma şimdiden bu hareketi yaptıgım için:KK57::KK57::KK57:ben güzel bir araştırma yaptım kan pıhtılaşmasından doktorlar cotaspirin ve b12 ve folbiol veriyoplarki bebegin gelişimi için sen neden içmedim bakıyım :KK20::KK20:ben bile ilaçları içemiyorum midem kalkıyo ama leblebi ve kraker yedin fırf yavrum iyi olsun diye hoş gene yetemedim ömürüme orası ayrı:KK14::KK14:

kız haberim o lsaydı bende gelirdim aşk olsun evde tektim işimde yoktu yaw:KK20::KK20::KK20:

canım 2.5 altına düşünce dogum başlıyo sen ne olur ne olmaz serklajı yaptır attır dikişi son pişmanlık fayda etmiyor inan en azından dersin önlemimi aldım diye diret dikişi diret yapsın :KK47::KK47:

Canım ben 1.5 senedir kullandım içebilseydim ama keşke senin bulantın kadar olsaydı düşün 7 kilo verdim bulantıdan.

Canım sen de gel. Olsun başka zaman gelirsin hem farklı günler misafir canım sıkılmaz...:KK16:

Kızlar naber güzel haberler var bakıyorum geçmişi okumadımda son sayfayı okudum.chnb hastaneden çıkmışsın çok sevindim.geçmiş olsun allah bidaha göstermesin.çfadikte benim oğlumun adını koyacakmış oğluna vay be yusuf eymen 2 oluyopr desenize.

Yeni hamilelere hayıurlı olsun diyorum.ben istirahat ediyorum 31.haftadayıum

Maşallah serklajsız çok güzel ilerledi...Sağ olasın canım benim sık yaz...:KK16:

Nursinle ne güzel sohbet ettik...:KK16: Topiğin kulağını çınlattık:))

Kizlar bana antibiyotik falan vermediler hic bisey demediler herhangi bir dr yok
hafif kanli su sekilde geliyor esim iste dr gidemiyorum yapisik gibi biraz diger serklajmda oldugunu hatirlamiyoruum hic ne olabilir acaba....

canım sen dikişi attıırnca hiç kanaman oldumu onu söyle bir birde ilk serklajını ne zaman yaptırdıydın sen :26::26:ne zamandır geliyo bu akıntı kiminin 1 hafta sürüyoda kanlı sulu diyorsun aklıma birşey geliyo ama neyse söylemiyim :KK53::KK53:

Canım dr n kendine güvenemiyor olabilir. Böyle durumlarda acil serklaj yapılabilir.Gideceğin dr de riskli gebelik takibi yapan bir dr olsun bence...Burada 29. haftada bir arkadaşa yapılmıştı mesela acil serklaj...

Anladım canım Ayer arada yazıyor serklajı yok kızı olacak...

Amin canım sen de ye bol bol..

Canım ben 1.5 senedir kullandım içebilseydim ama keşke senin bulantın kadar olsaydı düşün 7 kilo verdim bulantıdan.

Canım sen de gel. Olsun başka zaman gelirsin hem farklı günler misafir canım sıkılmaz...:KK16:

Maşallah serklajsız çok güzel ilerledi...Sağ olasın canım benim sık yaz...:KK16:

Nursinle ne güzel sohbet ettik...:KK16: Topiğin kulağını çınlattık:))
canım ban geldigin otobusun ordamısın sen merak ettim bir deyiver bebem :KK24::KK24:

ne güzel keşke bende sizlere yakın olabilseydim de görüşebilseydik..
regrete de bana geldiğinde çok mutlu oluyordum insana moral oluyor..

Gerçekten ne güzel olurdu. Ben de Regretenin evine gitmiştim bir kez de dışarıda buluşmuştuk.Haftada da 3 kez en az telde görüşüyoruz:)) Paşam ve Nursinle de görüştüm:))

çok teşekkürler chnb inşallah herkes bebeğine kavuşur birgün. bendede pıhtılaşma vardı coraspirin kullanmıştım ama doktorum 3 aydan sonra kesmişti dikiş atılırken problem yaşayabiliriz diye.ben şimdi gebelik öncesinde dikiş attırmayı düşünüyorum hamilelikte yapılan her operasyonun riski varmış onuda göze alamıyorum. bakalım haftaya doktora gidicem neler diyecek. şuan denizlideyim. inşallah o listelere girdiğim, bebeğimi sağlıkla kucağıma aldığım günleride görürüm birgün.

çok teşekkür ederim tuubaaoz. evet buradaki yazılar banada umut oluyor. herfırsatta girip birşeyler okumak istiyorum.

çok teşekkürler paşam3405. inşallah tekrarını yaşamayız birdaha.

Canım acaba iğne mi kullansaydın ben iğne kullanıyorum. Görümcem Denizli de benim...İnşallah canım inşallah bak burada ne hikayeler var başarıya ulaşan:)

evet büyüyor canım da uyku sorunumuz oluyor gece 3lerde uyuyor gündüz de çok az uyuyor.. zar zor uyuttum biraz önce 15dk uyudu şimdi baktım uyanmış...
hadi bakalım Allahın izniyle verirsin sen kiloları.. sonrada gelsin bebiş...

Canım diş mi çıkarıyordu? Arada ağrı kesici şurup verirdim ben oğluma...

benimde çok bulantılarım olmuştu.ilkzamanlar bulantı hapı vermişti doktorum ama birkaçgün ii geldi sonra tekrar başladı. bende su bile içemiyordum hatta yutkunamıyordum o bile midemi bulandırıyordu. sonra serum bağladılar serumlardan sonra ii olmuştum. su içemediğimiz için enfeksiyon ve kabızlık sorunu oluyor :KK43:( . Allah yardımcın olsun.

Canım ben de zofran zydis kullanıyorum canım ama yine de oluyor.Bir de geniz akıntım var. Lama gibiyim sürekli tükürüyorum...

Niye vermediler acaba? Proluton depot verdiler mi? İstersen bir dr ye sor kk nın da dr leri oluyor bari onlara sorsan...

canım sen dikişi attıırnca hiç kanaman oldumu onu söyle bir birde ilk serklajını ne zaman yaptırdıydın sen :26::26:ne zamandır geliyo bu akıntı kiminin 1 hafta sürüyoda kanlı sulu diyorsun aklıma birşey geliyo ama neyse söylemiyim :KK53::KK53:

kanamam cok az oldu oyle cok degil 1pet falan 3.5yil oldu diher dikiste..
gelen su koyu degil sivi yapiskan gibi hafif sari rengi agrim ara ara oluyo daha yeniyim normal galiba agri. hic bisey vermediler bana allahima emanet bakalim kucagima almam nasipse bisey olmaz insallah dua edin kizlar hastaneye gitmeye bile durumum yok tamamen rabbime sigindim

merhabalar... 1 haftadır sürekli yazılanları okuyorumda az çok hep benzer şeyler yaşamışız. benimde 1. gebeliğimde 22 haftalık erken doğumum oldu.kontrollerde servikal yetmezlik teşhisi konuldu. 2. gebelikte dikiş atılacaktı. 2. gebeliğimde şehir değişikliği yüzünden farklı bi doktora gitmek zorunda kaldım ama doktora herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmamıza rağmen dikişi 4. aydan sonra değerlendiricez dedi.ama mağlesef dikişe geç kalınmış.ben ikinci bebeğimide 24 haftalıkken 20 gün önce tekrar kaybettim.hiç kalkmadan yatıyorum ama olmadı işte. çekilen acının tarifi yok beni çok ii anladığınızı biliyorum sizlerde yaşamışsınız.. artık benim çocuğum olmayacak düşüncesine kapılmıştım ki tesadüfen bu siteyi buldum. yazılanları okudukça o kadar ümitlendim ki tekrardan bebek hayalleri kurabiliyorum... Allahım inşallah kimsenin elini boş bırakmaz. bizlerde sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza aldığımız günleri görürüz inşallah. herkese bol sağlıklı günler....

başın sağolsun canım daha doğrusu başımız sağolsun...bende 15 gün önce kaybettim bebeğimi 26 haftalıkken 15 gün yaşadı ve öldü...allah yardıncımız olsun...çok zor ancak bizi buradaki arkadaşlar anlayabilir..bende yeni üye oldum ama çoktandır buaradaki arkadaşların başarı hikayelerini okuyorum...umarım bizde yeniden hamile kalıp başaracağız sen kesin serklaj yaptır bir dahakinde...ben şimdi araştırıyorum bende rahim ağzı yetmezliği hariç ne sorun var diye çünkü benimki dikişe rağmen durmadı...bence sende yeni bir hamilelik olmadan kapsamlı bir araştırma yaptır...

gelen su koyu degil sivi yapiskan gibi hafif sari rengi agrim ara ara oluyo daha yeniyim normal galiba agri. hic bisey vermediler bana allahima emanet bakalim kucagima almam nasipse bisey olmaz insallah dua edin kizlar hastaneye gitmeye bile durumum yok tamamen rabbime sigindim

seni korkutmak istemem ama bence bi doktora gitsen iyi olur benimde önceki hamileliğimde dikiş atıldıktan sonra böyle yapışkan su gibi bi akıntım vardı ben anlamadım normal akıntı zannettim 2hafta sonra kanamam oldu da gittim doktora meğer suyum gelmiş azar azar akmış hiç kalmamış..
enfeksiyona dikkat et.. panikletmek istemem ama seni keşke demekten iyidir

Canım ya burada arkadaşlardan başarılı olanlar hep seklaj sonrası antibiyotik kullandı. Lütfen neredesin bilmiyorum ama bir hastaneye git. Ben yaşamadım serklaj ama riskli bir durum olabilir. En azından antibiyotik yaparlar. Fakülte hastanesi varsa oraya git bence...

benim de serklaj sonrasi akintim azalarak devam etti 1 hafta kadar.basta pembemsi,sonra da sarimtrak sekilde.Normal mi bilmiyorum aslinda ama benim ilk serklajimda da oldugu icin cok telas etmemistim acikcasi.1 hafta icinde de kesilmisti.ne kadar dogru yaptim bilmiyrum ama serklaj sonrasi gunde 1 defa biokadinli suyla(1 litreye birkac damla) taharetlendim ,simdi de sirkeli suyla devam ediyorum.

bende bursadayim canim,osman develiogluna giden arkadaslarim da oldu,bende dusundum bir ara kendisini,memnun olanlar cok.Bulvardaki yerine mi gidiyorsun(ART ti sanirim adi),orda mi yapti serklajini ve kaca mal oldu sana muayene ve serklaj?cok soru soruyorum ama burda mumkun mertebe birbirimizi aydinlatmaya cabaliyoruz ve bursali bir arkadasin tecrubesinin bana da faydasi olacaktir.Evet bana da tip fakultesinde akinti normal demislerdi ama kanama olursa gel demislerdi.Sana serklaj sanirim ikiz gebelik oldugu icin onlem amacli atildi,insallah sag saglim hepimiz de zamaninda aliriz yavrularimizi kucaklarimiza.Sana da gecmis olsun.

cnm merhaba iki gündür giremedim sayfaya osman hoca art de cnm ama serklajı orda yapmadı jimerle çalışıyor orda yapıldı serklajım ama dışardan doktor geldiği için baya pahalıya mal oldu osman hoca başka doktor önerdi bana ozaman sigorta karşılar dedi ama ben onun yapmasını istedim tanımadığım bi doktora güvenemedim açıkçası 3000tlye mal oldu bana ama inan insan o anda para düşünemiyor çünkü benim baya açılma vardı biran önce olması gerekiyordu şuan akıntım baya azaldı sadece sabahları çok az oluyor salı günü kontrolümüz var bakalım nedicek merak ediyorum birde geçen gece bebeğimin bitanesi baya belli bişekilde tekme attı hatta karnımın üsütünden bile belli oldu ama birdaha olmadı hareketlerini hissedemiyorum hala22.haftaya kadar normalmiş ama ben endişeleniyorum hareketten ziyade belli biyerr toplanıyorlar karnımın o kısmı bikaç saniyeliğine sertleşiyor sonra geçiyor bunuda söylücem doktoruma normalmi acaba bu bilmiyorum aranızda böyle olan varmı

Sinem o toplanma hissi kasılma. Az oluyorsa sanırım sorun olmaz ama sık oluyorsa sorun. Gidince sor dr ne. Peki ne ilaçları kullanıyorsun? Evet canım malesef serklaj ücreti bazı dr lerde çok pahalı... Ben de çok merak ediyorum kaça olacak benimki diye...

Sinem o toplanma hissi kasılma. Az oluyorsa sanırım sorun olmaz ama sık oluyorsa sorun. Gidince sor dr ne. Peki ne ilaçları kullanıyorsun? Evet canım malesef serklaj ücreti bazı dr lerde çok pahalı... Ben de çok merak ediyorum kaça olacak benimki diye...

Regrete sigorta indirimli fiyatını sormuştu ama bu laporaskopi ile olursa değişir mi merak ediyorum. Biz de ocakta pgt li tüp bebek denemiştik. Olmadı 8 bine yakın harcama oldu. Valla diyeceğim hastaneye indirim yapsınlar...

Regrete sigorta indirimli fiyatını sormuştu ama bu laporaskopi ile olursa değişir mi merak ediyorum. Biz de ocakta pgt li tüp bebek denemiştik. Olmadı 8 bine yakın harcama oldu. Valla diyeceğim hastaneye indirim yapsınlar...

Son düzenleme:

cnm bu toplanma hissi serklajdan öncede oluyordu bende ama bi serklaj girince araya doktora sormayı unuttum çok sık olmuyor 1-2 saatte bazen daha uzun arayla oluyor ekim anneleri topiğinde bi arkadaşında öyleymiş bu tarz şeyler olabiliyormuş öyle yazmışlar ama sorucam mutalaka doktoruma salı günü rannedevumuz var ama zaman geçmek bilmiyor kokrkuyorum heran bişey olucak diye

Arkadaşlar benim bulantılarım hala devam ediyor. Suyu çok az içebiliyorum yemek de yiyemiyorum bir iki şey dışında. Bu yüzden wc sorunum oluyor serklaj sonrası wc sorunundan da korkuyorum ilaç da içemiyorum bulantı yapıyor 2 aydır folbiol bile içemiyorum. Ne yapayım ben?:18:

canım simdiden kuru meyve yemeyi alıskanlık edinmen lazım,ozellikle kuru kayısı.Al cesit cesit kuru meyve ve biraz da ceviz ici,badem,findik vs ortalıkta gorunen bir yere koy bir kasenin icine ve hergun 1-2 defa uc beş adet at agzına,hem kan sekerini dengede tutar hem bagırsakları calıstırır,hem bebişine faydası olur.Ben de bu aralar ihmal ettim kuru meyveyi hemen fark ediyor,yarın hemen ortalıga cıkarayım yine,gormeyince yemiyorum aklıma gelmiyor.

canım simdiden kuru meyve yemeyi alıskanlık edinmen lazım,ozellikle kuru kayısı.Al cesit cesit kuru meyve ve biraz da ceviz ici,badem,findik vs ortalıkta gorunen bir yere koy bir kasenin icine ve hergun 1-2 defa uc beş adet at agzına,hem kan sekerini dengede tutar hem bagırsakları calıstırır,hem bebişine faydası olur.Ben de bu aralar ihmal ettim kuru meyveyi hemen fark ediyor,yarın hemen ortalıga cıkarayım yine,gormeyince yemiyorum aklıma gelmiyor.

Sağ ol canım. Yaş meyvelerden ekşimsi olanları yiyebiliyorum. Kayısı aldırayım bari. Of ya ne sorunlu hamileyim. Şu geniz akıntısı da ayrı bir dert. Allah başka sorun vermesin. Sen de çıkar meydana madem:

Sinem iyi arada oluyorsasaatte 5-6 yı geçmemeli miydi kızlar hatırlayan var mı?

Sinem ben kasılmam olunca karnımı ovalardım dr ovalama rahimi uyarırsın demişti...

canım ortada bir sorun olmaya bilirde ama sen yine önlemini al en kısa zamanda doktorunla bir görüş enfeksiyon değerlerine bir baktır...bu arada bol bol su iç ve içini ferah tut....

X