Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım neden normal hap şeklinde olandan kullanmıyorsun? Şu vajinal ilaçlardan nefret ediyorum hem iterken korkuyorum hem çok ittiremiyorum hem de bayağı miktarı geri geliyor...

Paşam tüy dökücü kremler kimyasal içeriyor hamilelikte zararlıymış...

Tuba Eylülgülü de hamile. Fadikin oğlu Yusuf Eymen olacakmış inşallah...

başta hap seklinde olanı kullandım ama sanırım onu iyi tolere edemedim ben,asırı bir bas donmesi ve denge sorunu oldu.Ben yine de bu sikayetlerimi bildirmedim doktora ama o daha etkili olacagı dusuncesiyle vajinal verdi.Benim de arastırdıgım kadarıyla erken dogumu onlemede vajinal yada intramuskuler(igne olarak) daha etkili kabul ediliyor.Ve evet bende hic hoslanmıyorum vajinal ilaclardan,kullanması da sonrası da sıkıntılı oluyor,sırf iyi geldi bana diye disimi sıkıyorum.

evet paşam chnb haklı tuy dokucu kremler aslında daha zararlu,gebelikte pek tavsiye edilmiyor.

bu arada Eylulgulu,hep yazıcam yazıcam ne oluyosa kalıyor,tebrik ederim canım,Allahım saglıcakla ve zamanı gelince yavrunu kucagına almayı kısmet etsin insallah,cumlemize de insallah amin.Dualarım hepimiz icin.

merhabalar... 1 haftadır sürekli yazılanları okuyorumda az çok hep benzer şeyler yaşamışız. benimde 1. gebeliğimde 22 haftalık erken doğumum oldu.kontrollerde servikal yetmezlik teşhisi konuldu. 2. gebelikte dikiş atılacaktı. 2. gebeliğimde şehir değişikliği yüzünden farklı bi doktora gitmek zorunda kaldım ama doktora herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmamıza rağmen dikişi 4. aydan sonra değerlendiricez dedi.ama mağlesef dikişe geç kalınmış.ben ikinci bebeğimide 24 haftalıkken 20 gün önce tekrar kaybettim.hiç kalkmadan yatıyorum ama olmadı işte. çekilen acının tarifi yok beni çok ii anladığınızı biliyorum sizlerde yaşamışsınız.. artık benim çocuğum olmayacak düşüncesine kapılmıştım ki tesadüfen bu siteyi buldum. yazılanları okudukça o kadar ümitlendim ki tekrardan bebek hayalleri kurabiliyorum... Allahım inşallah kimsenin elini boş bırakmaz. bizlerde sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza aldığımız günleri görürüz inşallah. herkese bol sağlıklı günler....

sLM KİZLAR PERSEMBE SERKLAJİM OLDU DUN AKSAMDAN BERİ BOYLE HAFİF KANLİ SU GELİYO NORMALMİ OLANLAR GELDİMİ SİZDENDE NE OLABİLİR BU COOK KORKUYORUM HASTANEDE 1GECE KALDİM ORDA YOKTU..

merhabalar... 1 haftadır sürekli yazılanları okuyorumda az çok hep benzer şeyler yaşamışız. benimde 1. gebeliğimde 22 haftalık erken doğumum oldu.kontrollerde servikal yetmezlik teşhisi konuldu. 2. gebelikte dikiş atılacaktı. 2. gebeliğimde şehir değişikliği yüzünden farklı bi doktora gitmek zorunda kaldım ama doktora herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmamıza rağmen dikişi 4. aydan sonra değerlendiricez dedi.ama mağlesef dikişe geç kalınmış.ben ikinci bebeğimide 24 haftalıkken 20 gün önce tekrar kaybettim.hiç kalkmadan yatıyorum ama olmadı işte. çekilen acının tarifi yok beni çok ii anladığınızı biliyorum sizlerde yaşamışsınız.. artık benim çocuğum olmayacak düşüncesine kapılmıştım ki tesadüfen bu siteyi buldum. yazılanları okudukça o kadar ümitlendim ki tekrardan bebek hayalleri kurabiliyorum... Allahım inşallah kimsenin elini boş bırakmaz. bizlerde sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza aldığımız günleri görürüz inşallah. herkese bol sağlıklı günler....
Canım benim altta ismini görüyordum. Allah sabır versin ben bu sayfaya yazmaya başladığımda 700 lü sayfalardaydı. Ben baştan okuyup notlar aldım...Canım ben bizim durumumuzdakiler için şunu düşünüyorum: Rahim ağzı yetmezliğimiz olduğu için bizde enfeksiyon riski daha çok o yüzden çok iyi kanda, idrarda ve vajinada enfeksiyon takibi yapılmalı. Bir de ben de 25 haftalık bebeğimi kaybetmiştim. Ayrıca ben de pıhtılaşma ve eşimde genetik sorun çıktı bunlara da baktır istersen çok üzüldüm... Hangi ildesin sen?Allah bir daha yaşatmasın... Burada bir listemiz var. Hep o arkadaşlarımız bebeklerine kavuştular inşallah sen de kavuşacaksın...

Arkadaşlar benim bulantılarım hala devam ediyor. Suyu çok az içebiliyorum yemek de yiyemiyorum bir iki şey dışında. Bu yüzden wc sorunum oluyor serklaj sonrası wc sorunundan da korkuyorum ilaç da içemiyorum bulantı yapıyor 2 aydır folbiol bile içemiyorum. Ne yapayım ben?:18:

Arkadaşlar benim bulantılarım hala devam ediyor. Suyu çok az içebiliyorum yemek de yiyemiyorum bir iki şey dışında. Bu yüzden wc sorunum oluyor serklaj sonrası wc sorunundan da korkuyorum ilaç da içemiyorum bulantı yapıyor 2 aydır folbiol bile içemiyorum. Ne yapayım ben?:18:

sLM KİZLAR PERSEMBE SERKLAJİM OLDU DUN AKSAMDAN BERİ BOYLE HAFİF KANLİ SU GELİYO NORMALMİ OLANLAR GELDİMİ SİZDENDE NE OLABİLİR BU COOK KORKUYORUM HASTANEDE 1GECE KALDİM ORDA YOKTU..

Geçmiş olsun.Arkadaşlar bir hafta olur diyorlar. Antibiyotik verdiler mi? Hangi ilde kim yaptı serklajını Tuba listeye yazsın istersen...

Merhaba arkadaslar ben simdi 20. Haftadayim 12. Hafta 4 cm olan rahim agzi uzunlugu 17. Haftamda kasilmalarla 2,8 cm ye dustu haftada bir gun proluton depot igne oluyorum. doktorum serklaj yapmadi haftaya baska doktora gidicem surekli yatiyorum. Sizce serklaj yapilmalimiydi illaki yapilsin diye israr etmelimiyim

başta hap seklinde olanı kullandım ama sanırım onu iyi tolere edemedim ben,asırı bir bas donmesi ve denge sorunu oldu.Ben yine de bu sikayetlerimi bildirmedim doktora ama o daha etkili olacagı dusuncesiyle vajinal verdi.Benim de arastırdıgım kadarıyla erken dogumu onlemede vajinal yada intramuskuler(igne olarak) daha etkili kabul ediliyor.Ve evet bende hic hoslanmıyorum vajinal ilaclardan,kullanması da sonrası da sıkıntılı oluyor,sırf iyi geldi bana diye disimi sıkıyorum.

evet paşam chnb haklı tuy dokucu kremler aslında daha zararlu,gebelikte pek tavsiye edilmiyor.

bu arada Eylulgulu,hep yazıcam yazıcam ne oluyosa kalıyor,tebrik ederim canım,Allahım saglıcakla ve zamanı gelince yavrunu kucagına almayı kısmet etsin insallah,cumlemize de insallah amin.Dualarım hepimiz icin.

tesekkür ederim canım saol inşallah cümlemize..

chnb canım eylülgülünü biliyorum hatta önce ekledim ama sonra kendisine sordum önce kalp atışlarını duymak istiyor.. hayırlısıyla duyunca ekleyeceğim..
fadikin oğlunun ismini, meleğim ve aşkımda serklaj olmuş onu da ekleyeyim :)) başka varmıydı ki kaçırdığım
paşam unuturmuyum kız seni hiç kıvanç uyurken girip yazıyorum gündüzleri çok az uyuyor koştur koştur iş yapıyorum burayada hemen göz gezdirip çıkıyorum oyüzden herkese yazamıyorum gözden kaçırdıklarım oluyor kusura bakma ama takip ediyorum seni maşallah diyetin güzel gidiyor başaracaksın :))

aynı şeyleri bende yaşadım sudan bile tiksindim o yuzden şimdi herşeyi yiyorum tadını cıkartıyorum..4.aydan sonra geciyor diye biliyorum miğde bulantıları inşallah gecer canım

Allah sabır versin acın çok büyük hepimizin öyleydi seni çok iyi anlıyoruz bende burayı bulmadan önce senin gibi hiç çocuğum olmayacak diye düşünüyordum ama burdaki başarı hikayeleri bana umut oldu inşallah sanada umut olur..

geçmiş olsun atlatmışsın..sorunsuz 40lı haftaları görürsün inş. pembe akıntı normal

Canım neden normal hap şeklinde olandan kullanmıyorsun? Şu vajinal ilaçlardan nefret ediyorum hem iterken korkuyorum hem çok ittiremiyorum hem de bayağı miktarı geri geliyor...

Paşam tüy dökücü kremler kimyasal içeriyor hamilelikte zararlıymış...

Tuba Eylülgülü de hamile. Fadikin oğlu Yusuf Eymen olacakmış inşallah...

canlarım vallahi arkadaş kulanmış bende biliyorum kimyasal:18:ama diyorumya eger agdayla yaparsak nasdıl olur şimdi düşünüyorum dikiş var otursak olmaz anca yataraktan başkaları yapabilir:44::44:ama dinimizde çok günah ve ayıp :KK17::KK17:ne yapsak acaba düşünceler içinde gidip geliyorum :44::44:bu konu taetışılır kızlar biz bu konuyu bir tartışalım tatlıya baglıyalım:KK9::KK9::KK9::KK9:
canım başın sagolsun benimde 2 oglum öldü kızımda dikiş atıldı 14 haftamda elden birşey gelmedi kaybettim gene dogum sancılarım başladı kaçınılmaz son gene hüsran durmayınca durmuyo kardeşim kendini suçlama kan pıhtılaşması olabilir hormonlar kafayı yemiş olabilir benim gibi genetik sorunlaraı daha saymakla bitmiyor inan allahım bir daha acı göstermesin işşallah bizlere bu arada başın sagolsun acını ta içimde hissettim bilesin 3 kere yaşadım çünkü ne haldesin ne durumdasın biliyorum yane:KK14::KK14:
canım dikiş atıldıgında kanaman oldumu bu 1 ikincisi ikincisi agrın oluyomu buda iki üçüncüsü bir hafta kanama norlmal bende 4 gün ara ara geldi doktor korkma dedi akıntın nasıl yumurta akıntısı gibimi sulumu nasıl birşey oldugunu tam anlat sana yardım edelim kendim bu konuda mastır yaptımda sen en iyisi doktorunu ya ara ya git vakit kaybetmeden allah korusun birşey olur :18::18:sen buruya yaz nasıl oldugunu şimdi kanla karısık geliyosa kırmızı yumurta akı gibiyse kork sen katı olaraktan gelicek öle ezda degil tuvalet kagıdını doldurucak bende olmuştu mesela bilemedim meyerse rahim agzım yumuşuyomuş:KK14::KK14::KK14:ah bilsem müdehale etmezmiydim :KK14::KK14:allahım evladını sana bagışlasın kardeşim sen şuıan tam kaç haftalık hamilesin :44::44:

Kızlar Nursin yoldaymış bana geliyor...:KK16:
sevgili chnbcim kusura bakma şimdiden bu hareketi yaptıgım için:KK57::KK57::KK57:ben güzel bir araştırma yaptım kan pıhtılaşmasından doktorlar cotaspirin ve b12 ve folbiol veriyoplarki bebegin gelişimi için sen neden içmedim bakıyım :KK20::KK20:ben bile ilaçları içemiyorum midem kalkıyo ama leblebi ve kraker yedin fırf yavrum iyi olsun diye hoş gene yetemedim ömürüme orası ayrı:KK14::KK14:

kız haberim o lsaydı bende gelirdim aşk olsun evde tektim işimde yoktu yaw:KK20::KK20::KK20:
Merhaba arkadaslar ben simdi 20. Haftadayim 12. Hafta 4 cm olan rahim agzi uzunlugu 17. Haftamda kasilmalarla 2,8 cm ye dustu haftada bir gun proluton depot igne oluyorum. doktorum serklaj yapmadi haftaya baska doktora gidicem surekli yatiyorum. Sizce serklaj yapilmalimiydi illaki yapilsin diye israr etmelimiyim
canım 2.5 altına düşünce dogum başlıyo sen ne olur ne olmaz serklajı yaptır attır dikişi son pişmanlık fayda etmiyor inan en azından dersin önlemimi aldım diye diret dikişi diret yapsın :KK47::KK47:

chnb canım eylülgülünü biliyorum hatta önce ekledim ama sonra kendisine sordum önce kalp atışlarını duymak istiyor.. hayırlısıyla duyunca ekleyeceğim..
fadikin oğlunun ismini, meleğim ve aşkımda serklaj olmuş onu da ekleyeyim :)) başka varmıydı ki kaçırdığım
paşam unuturmuyum kız seni hiç kıvanç uyurken girip yazıyorum gündüzleri çok az uyuyor koştur koştur iş yapıyorum burayada hemen göz gezdirip çıkıyorum oyüzden herkese yazamıyorum gözden kaçırdıklarım oluyor kusura bakma ama takip ediyorum seni maşallah diyetin güzel gidiyor başaracaksın :))

maşallah epey büyümüş sıpam annesi bende zannettimki bir kusur işledimde yazmıyo dedim korktum:18::18:canım vermeye çalışıyoruz işte bebecik için bu arada ilaçlara başladım bismillah deyip allah nasip ederse eylül ekim gibi düşünüyorum bebege vesile olucez bakalım:KK16::KK16:

Kızlar naber güzel haberler var bakıyorum geçmişi okumadımda son sayfayı okudum.chnb hastaneden çıkmışsın çok sevindim.geçmiş olsun allah bidaha göstermesin.çfadikte benim oğlumun adını koyacakmış oğluna vay be yusuf eymen 2 oluyopr desenize.

Yeni hamilelere hayıurlı olsun diyorum.ben istirahat ediyorum 31.haftadayıum

çok teşekkürler chnb inşallah herkes bebeğine kavuşur birgün. bendede pıhtılaşma vardı coraspirin kullanmıştım ama doktorum 3 aydan sonra kesmişti dikiş atılırken problem yaşayabiliriz diye.ben şimdi gebelik öncesinde dikiş attırmayı düşünüyorum hamilelikte yapılan her operasyonun riski varmış onuda göze alamıyorum. bakalım haftaya doktora gidicem neler diyecek. şuan denizlideyim. inşallah o listelere girdiğim, bebeğimi sağlıkla kucağıma aldığım günleride görürüm birgün.

çok teşekkür ederim tuubaaoz. evet buradaki yazılar banada umut oluyor. herfırsatta girip birşeyler okumak istiyorum.

çok teşekkürler paşam3405. inşallah tekrarını yaşamayız birdaha.

maşallah epey büyümüş sıpam annesi bende zannettimki bir kusur işledimde yazmıyo dedim korktum:18::18:canım vermeye çalışıyoruz işte bebecik için bu arada ilaçlara başladım bismillah deyip allah nasip ederse eylül ekim gibi düşünüyorum bebege vesile olucez bakalım:KK16::KK16:

evet büyüyor canım da uyku sorunumuz oluyor gece 3lerde uyuyor gündüz de çok az uyuyor.. zar zor uyuttum biraz önce 15dk uyudu şimdi baktım uyanmış...
hadi bakalım Allahın izniyle verirsin sen kiloları.. sonrada gelsin bebiş...

benimde çok bulantılarım olmuştu.ilkzamanlar bulantı hapı vermişti doktorum ama birkaçgün ii geldi sonra tekrar başladı. bende su bile içemiyordum hatta yutkunamıyordum o bile midemi bulandırıyordu. sonra serum bağladılar serumlardan sonra ii olmuştum. su içemediğimiz için enfeksiyon ve kabızlık sorunu oluyor :KK43:( . Allah yardımcın olsun.

X