Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar kokrtum şimdi ya kasılmamı gerçekten bunlar yanlızım evde ya bişey olursa doktorumumu arasam ? ama ne dicemki offf sorunlar hiç bitmiyor çok morelim bozuldu şimdi karnınızın içi sertmi oluyor anlayamıyorumki ya neler olduğunu :KK43:(((

cnm bu toplanma hissi serklajdan öncede oluyordu bende ama bi serklaj girince araya doktora sormayı unuttum çok sık olmuyor 1-2 saatte bazen daha uzun arayla oluyor ekim anneleri topiğinde bi arkadaşında öyleymiş bu tarz şeyler olabiliyormuş öyle yazmışlar ama sorucam mutalaka doktoruma salı günü rannedevumuz var ama zaman geçmek bilmiyor kokrkuyorum heran bişey olucak diye

sinem; kasılmaların arada oluyorsa sorun değil bence...ama kasılma girince dikkat et diğer kasılmayla arası düzenliyse o zaman sorun...birde doktorun sana kasılma önleyici ilaç verdimi şimdilik onu kullan istersen..

cnm bu toplanma hissi serklajdan öncede oluyordu bende ama bi serklaj girince araya doktora sormayı unuttum çok sık olmuyor 1-2 saatte bazen daha uzun arayla oluyor ekim anneleri topiğinde bi arkadaşında öyleymiş bu tarz şeyler olabiliyormuş öyle yazmışlar ama sorucam mutalaka doktoruma salı günü rannedevumuz var ama zaman geçmek bilmiyor kokrkuyorum heran bişey olucak diye

Bence doktorunu ara yada sms at bu onemli birsey . Sonra dr ne dedi bizimlede paylas olurmu gecms olsun

kızlar kokrtum şimdi ya kasılmamı gerçekten bunlar yanlızım evde ya bişey olursa doktorumumu arasam ? ama ne dicemki offf sorunlar hiç bitmiyor çok morelim bozuldu şimdi karnınızın içi sertmi oluyor anlayamıyorumki ya neler olduğunu :KK43:(((

canım birde lütfen kafanı takma taktıkça kötü olur...rahat ol düzensizse sorun olmaz bence...uzan bol bol su iç...rahatlat kendini karnını dinleme

başın sağolsun canım daha doğrusu başımız sağolsun...bende 15 gün önce kaybettim bebeğimi 26 haftalıkken 15 gün yaşadı ve öldü...allah yardıncımız olsun...çok zor ancak bizi buradaki arkadaşlar anlayabilir..bende yeni üye oldum ama çoktandır buaradaki arkadaşların başarı hikayelerini okuyorum...umarım bizde yeniden hamile kalıp başaracağız sen kesin serklaj yaptır bir dahakinde...ben şimdi araştırıyorum bende rahim ağzı yetmezliği hariç ne sorun var diye çünkü benimki dikişe rağmen durmadı...bence sende yeni bir hamilelik olmadan kapsamlı bir araştırma yaptır...

çok saol sutanesi1982 seninde başın sağolsun. Allah sabır versin. kapsamlı araştırma yaptırıcaz. hastaneden çıkmadan önce yapılan testlerin sonuçlarını beklıyorum.

walla allaha sukur benim hic bir sikayetim yok
hatta ne kadar dogru bilmiyorum ama normal hayattaki kadar hareketliyim hala
prepar ı gunde 3 kez iciyorum kasılmalar icin
magnezyum da genelde hamilelere veriliyor, bu kasık , bel , bacak krampları olur ya onun icin
ewt arkadasım ya ben cok umutluym bebegim icin
onu kucagia alacagimi allahın izniyle biliyorum
insallah hepimizin yuzu guler
doktorun sana dinlen dediyse mutlaka dinlen yorma kendini
bana doktorum dinlen demedi hatta fultime calisiyorum yani

Hidennisko canım ilk sayfalardan bir mesajın prepar deiğin ne ilacıydı ki? Serklajdan hemen sonra mı içmeye başlamıştın?

Kizlar bana antibiyotik falan vermediler hic bisey demediler herhangi bir dr yok
hafif kanli su sekilde geliyor esim iste dr gidemiyorum yapisik gibi biraz diger serklajmda oldugunu hatirlamiyoruum hic ne olabilir acaba....

canım benim de serklajımdan sonra akıntım oldu ve 1 haftaya yakın surdu ama burdan akıntıyı gormeden normal yada degil demem yanlıs olur,ben de bir doktora danısmanı tavsiye edecegim her ne kadar durumum yok desende,burdan ancak tahminlerde bulunabiliriz biz cunku.İnsallah telas edecek bir durum yoktur,stres yapma,kendini koru,enfeksiyona dikkat et normal hissetmedigin her durumda da doktora danıs,eger ozelde bir doktorun yoksa benim gibi tıp fakultesinde yaptır takibini,en azından aciline gidebilirsin her durumda.Bu arada kanama tarzı olursa akıntın ve cogalırsa acile git hemen.Gecmis olsun,Allah yarımdımız olsun.

cnm merhaba iki gündür giremedim sayfaya osman hoca art de cnm ama serklajı orda yapmadı jimerle çalışıyor orda yapıldı serklajım ama dışardan doktor geldiği için baya pahalıya mal oldu osman hoca başka doktor önerdi bana ozaman sigorta karşılar dedi ama ben onun yapmasını istedim tanımadığım bi doktora güvenemedim açıkçası 3000tlye mal oldu bana ama inan insan o anda para düşünemiyor çünkü benim baya açılma vardı biran önce olması gerekiyordu şuan akıntım baya azaldı sadece sabahları çok az oluyor salı günü kontrolümüz var bakalım nedicek merak ediyorum birde geçen gece bebeğimin bitanesi baya belli bişekilde tekme attı hatta karnımın üsütünden bile belli oldu ama birdaha olmadı hareketlerini hissedemiyorum hala22.haftaya kadar normalmiş ama ben endişeleniyorum hareketten ziyade belli biyerr toplanıyorlar karnımın o kısmı bikaç saniyeliğine sertleşiyor sonra geçiyor bunuda söylücem doktoruma normalmi acaba bu bilmiyorum aranızda böyle olan varmı

cok haklısın insan boyle durumlarda parayı dusunmuyor elbette,muhim olan dogru doktoru bulmak,senin de icine sindiyse kesinlikle deger,<osman hocanın artta muayenesi ne kadar ve her muayene icin mi ucret alınıyor yoksa muayene+kontrol sekilinde mi,aydınlatırsan sevinirm cunku ben de acaba bir iki defa biraz daha isnin uzmanı biriyle gorussem mi diye dusunuyorum.Cok sukur bu gunlere Allah´a emanet geldim,insallah bundan sonra da sorunsuz gecer hepimizin de.
Bana da anlattıgın sey kasılma gibi geldi,bu aylarda olması normal deniyor(braxton hicks kasılmalaları) ama ben de her defasonda cok telas ediyorum malum bizim durum normal gebelikler gibi olmuyor.Doktoruna bahset ve ne kadar sıklıkla olduguna dikkat et.Karnını ovma,hatta goguslerini banyo sırasında bile fazla bastırmadan ustunkoru yıka,goguslere ve karna masaj tarzı hareketler kasılmaları tetikliyor.

Sinem ben kasılmam olunca karnımı ovalardım dr ovalama rahimi uyarırsın demişti...
evet katılıyorum,bende oyle yapardım,hastanede hemsire hep uyarırdı,basına bela mı arıyorsun boyle yaparak diye.

Sağ ol canım. Yaş meyvelerden ekşimsi olanları yiyebiliyorum. Kayısı aldırayım bari. Of ya ne sorunlu hamileyim. Şu geniz akıntısı da ayrı bir dert. Allah başka sorun vermesin. Sen de çıkar meydana madem:

Sinem iyi arada oluyorsasaatte 5-6 yı geçmemeli miydi kızlar hatırlayan var mı?

ay canım sen su bile zor iciyorum diyorsun ben sana onu bunu ye diye akıl veriyorum,sonra aklım basıma geldi,kusuruma bakma

kızlar cevaplarınız için çok tşk ederim şimdi araştırdım netten yalancı doğum sanıclarıymış bunlar braxton hicks kasılmalaları deniyormuş dinlenmek ve magnezyum tablet kullanmak gerekiyormuş banada doktorum vermişti zaten hemen gidip içtim bitane birde bugün iğnem vardı onuda vuruldum puroluton yarın ilk işim doktoru aramak bugece 8den sonra sadece bi kere oldu ama takip edicem mutlaka SOFİKA osman hoca muayne ücreti 250tl ayda birdefa alıyor tavsiye ederim ben çok güveniyorum doktoruma inşallah bi sorun çıkmaz

chnb canım; hideniskoda bilir prepar kasılma önleyici bir ilaç ...kalp çarpıntısı yapıyor..ben 18 haftadan itibaren kullandım....

İlacın adı mı prepar? Benim suyum geldiğinde serumla veriliyordu ama adı neydi bilmiyorum kalbim kuş gibi çırpınırdı...

canım benim de serklajımdan sonra akıntım oldu ve 1 haftaya yakın surdu ama burdan akıntıyı gormeden normal yada degil demem yanlıs olur,ben de bir doktora danısmanı tavsiye edecegim her ne kadar durumum yok desende,burdan ancak tahminlerde bulunabiliriz biz cunku.İnsallah telas edecek bir durum yoktur,stres yapma,kendini koru,enfeksiyona dikkat et normal hissetmedigin her durumda da doktora danıs,eger ozelde bir doktorun yoksa benim gibi tıp fakultesinde yaptır takibini,en azından aciline gidebilirsin her durumda.Bu arada kanama tarzı olursa akıntın ve cogalırsa acile git hemen.Gecmis olsun,Allah yarımdımız olsun.

cok haklısın insan boyle durumlarda parayı dusunmuyor elbette,muhim olan dogru doktoru bulmak,senin de icine sindiyse kesinlikle deger,<osman hocanın artta muayenesi ne kadar ve her muayene icin mi ucret alınıyor yoksa muayene+kontrol sekilinde mi,aydınlatırsan sevinirm cunku ben de acaba bir iki defa biraz daha isnin uzmanı biriyle gorussem mi diye dusunuyorum.Cok sukur bu gunlere Allah´a emanet geldim,insallah bundan sonra da sorunsuz gecer hepimizin de.
Bana da anlattıgın sey kasılma gibi geldi,bu aylarda olması normal deniyor(braxton hicks kasılmalaları) ama ben de her defasonda cok telas ediyorum malum bizim durum normal gebelikler gibi olmuyor.Doktoruna bahset ve ne kadar sıklıkla olduguna dikkat et.Karnını ovma,hatta goguslerini banyo sırasında bile fazla bastırmadan ustunkoru yıka,goguslere ve karna masaj tarzı hareketler kasılmaları tetikliyor.

evet katılıyorum,bende oyle yapardım,hastanede hemsire hep uyarırdı,basına bela mı arıyorsun boyle yaparak diye.

ay canım sen su bile zor iciyorum diyorsun ben sana onu bunu ye diye akıl veriyorum,sonra aklım basıma geldi,kusuruma bakma

Canım olsun çok şükür 4-5 bardağa çıkardım suyu.İnşallah biter artık. Diğer gebeliklerimde 16 da pat diye bitmişti. Su içemiyorum derim pul pul dökülüyor sırtımda ince sivilceler çıktı yatmaktan mı ilaçlardan mı bilemedim?İğnelerden kolum morardı. şİKAYET ETMEK İSTEMİYORUM AMA BEN BİR YERLERDE HATA MI YAPIYORUM TECRÜBELERDEN DE faydalanmak istiyorum...

Artık ovalamam karnımı:))

Hidennisko canım ilk sayfalardan bir mesajın prepar deiğin ne ilacıydı ki? Serklajdan hemen sonra mı içmeye başlamıştın?

canım buda kasılma önleyici bir ilaç ve benim tanıdığım 2 kişi sadece bu ilacı kullanarak ve yatarak bebeğini dünyaya getirdi...
hatta arda bey neden bana vermiyoo diye düşünmüştüm ben....
12. haftada başlıyosun 35.haftaya kadar... ama acayip çarpıntı yapıyormuş....

çok saol sutanesi1982 seninde başın sağolsun. Allah sabır versin. kapsamlı araştırma yaptırıcaz. hastaneden çıkmadan önce yapılan testlerin sonuçlarını beklıyorum.

kızlar geçmiş olsun bende 5 nisanda kaybettim ondan öncede 15 eylülde kaybım var 5.5 aylık ve 3.5 aylık
en iyi bizler anlarız
daha abah ebru destan 6 aylık hamileymiş anlatıyordu hamileliğini vallahi ağladım..
Allah sabır versin bize...
ben de önemli testler daha çıkmadı...
ama çıkanlarda protein s düşüklüğü çıktı
ANA bağışıklık testide sınırda pozitif çıktı...
ölü doğuma sebep olur dedi doktor...
ama bende hiç ölü doğum olmadı 1.de rahim açıldı
2.de düşük oldu...

selam arkadaşlar.
ben sizleri sürekli takip ediyorum...bende sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum.ilk gebeliğimde 18 haftalıkken bebeğimi kaybetim.ikinci gebeliğimide 24 haftalıkken erken doğum yaptım oğlum 15 gün yaşadı sonra onuda kaybettim.doğum yaptıran doktor sende rahim ağzı yetmezliği var dedi bundan sonra sana dikiş atılması lazım dedi.bende üçüncü gebeliğimde 12. haftada serklaj yaptırdım.ve sürekli sizleri bu sayfalardan okuyarak ve tavsiyelerinize uyarak hep yattım sadece wc ve doktora gitmak için kalktım.yardımcı kadın yemeğimi bile yatağa kadar getirdi çok ama çok dikkat ettim sonra akıntım artı ve sancılarımı durduramayınca 26 haftalıkken doğum yaptım ve kızımda 12 gün yaşadı ve onuda kaybedeli 10 gün oldu..kızlar lütfen benide aranıza alın çok kötü durumdayım.desteklerinize çok ihtiyacım var resmen kafam durdu bu kadar emeğim boşa çıktı .ne yapmalıyım inanın bilmiyorum sorunum ne onuda anlamış değilim... çarsizim sadece onu tek ama tek onu biliyorum...

tatlım pıhtılaşma testleri,rahim filmi yada hiteroskopi yaptırdınmı
bende 2 kez kaybettim çok acı biliyorum.... ilk bebeğimde benimde akıntı durmadı en son sancı oluştu ve 2 gün içinde rahim çok açıldığı için doğum yaptırmak zorunda kaldılar

kızlarr
nasılsınsınız ..
geçmişi okuycam okumadım..,
her gun şukredıyorum bu gunlerıde gordum..
dun dr kontrolmuz vardı.. herşey iyi şimdilik..
progestanı bıraktım magnezyuna devam..kazılma vs olursa prepar ıcıcem ama 1 ay sonra prepar ı doguma kadar içcekmişim..

bebişimde çok şukur iyi gorunuyo..
akşam yatarken sut içiyorum karnım çok sertleşıyo..
bıde yurudugun zaman ..acaba neden olur..

Fadik, günaydın canım...:KK16: Sen prepar kullandın mı? Kasılma hissin olunca ne yapıyordun?Ben hastanedeyken o zaman endol kullanmıştım...

kızlarr
nasılsınsınız ..
geçmişi okuycam okumadım..,
her gun şukredıyorum bu gunlerıde gordum..
dun dr kontrolmuz vardı.. herşey iyi şimdilik..
progestanı bıraktım magnezyuna devam..kazılma vs olursa prepar ıcıcem ama 1 ay sonra prepar ı doguma kadar içcekmişim..

bebişimde çok şukur iyi gorunuyo..
akşam yatarken sut içiyorum karnım çok sertleşıyo..
bıde yurudugun zaman ..acaba neden olur..

Maşallah canım çok güzel bir haftaya geldin. Şu preparın markası mı prepar aydınlatın beni? Bana da hastanede seruma katmışlardı erken doğmda. İsim ne düşünüyorsun?

İlacın adı mı prepar? Benim suyum geldiğinde serumla veriliyordu ama adı neydi bilmiyorum kalbim kuş gibi çırpınırdı...

Canım olsun çok şükür 4-5 bardağa çıkardım suyu.İnşallah biter artık. Diğer gebeliklerimde 16 da pat diye bitmişti. Su içemiyorum derim pul pul dökülüyor sırtımda ince sivilceler çıktı yatmaktan mı ilaçlardan mı bilemedim?İğnelerden kolum morardı. şİKAYET ETMEK İSTEMİYORUM AMA BEN BİR YERLERDE HATA MI YAPIYORUM TECRÜBELERDEN DE faydalanmak istiyorum...

Artık ovalamam karnımı:))

tatlım kustun ya çok. susuz kalmış olabilir sin. vazelinin kakao yağlı kremı var onu kullan harika bişi. bide cinsiyetiniz belli oldu mu bilmiyorum geçmişi okuyamadım ama bebeğin erkek olabilir. annedeki sivilceler ve kıllanmalar erkek bebeklerin testesteron salgılarınn başlamasından olabişliyor muş.

Son düzenleme:
canım buda kasılma önleyici bir ilaç ve benim tanıdığım 2 kişi sadece bu ilacı kullanarak ve yatarak bebeğini dünyaya getirdi...
hatta arda bey neden bana vermiyoo diye düşünmüştüm ben....
12. haftada başlıyosun 35.haftaya kadar... ama acayip çarpıntı yapıyormuş....

Canım bu ilacın markası mı prepar? Sormamış mıydın canım? Bir de Arda Beyle doğum sonrası görüştün mü? Doğumunu sanırım başka yerde yaptın. O dr ne dedi enfeksiyondan mı, kanamadan mı? Kanama için proluton depot filan kullanmadın mı? Bir de bebek genetiğe gitti mi? Sanki ense kalınlığı biraz sorunluydu. Acaba erken doğumun bunla ilgisi olur mu?

X