Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Efulim,bencede sen mutlaka bir doktora görün benimde olmamıştı bir kere hatta herkez hamile olduğumu düşünmüştü doktor ilaç vermişti kullanmaya başladıktan hemen sonra olmuştum.Belki farklı bir sorun vardır ama stres yapma önemli birşey olacağını düşünmüyorum ama sen yinede bir kere daha doktora görün hatta faklı bir doktora git..Yumurtlama problemi pco dan kaynaklıysa onunda süzene sokulması geriletilmesi gerekiyor egzersiz kilo verme hatta belki sogan kürü Biz paşamla doktora gittiğimizde pco nun erken ve geç düşüğe neden olduğundan bahsetti sana tavsiyem lütfen moralini bozma 3 ay 5 ay adet görmeyip sonra hamile kalan bir sürü kişi biliyorum..Benim her zaman burdaki tüm arkadaşlara önerim yaşadığımız çok büyük bir acı olsada cennete meleklerimiz olduğunu bilerek geçmişe bir sünger çekmek geleceğe umutla bakmak zorundayız hamilelik adet hatta herşey için stres çok önemli sende lütfen canını sıkma psikolojini toparlamaya çalış oyalanacak kendine gelmeni sağlayak uğraşlar yap spor mesela çok iyi geliyor ben bazen zorla gidiyorum gidince kendime geliyorum açık havada 1 saat yürümek herşeye faydalı diye bugün tv de konuşuluyordu..

kafamı toparlamaya cok ihtiyacım var biliyorm ki ben stresten adet olmuyorm ne bileyim doktor alttanda baktı az yara var rahim düzgün rahim içi temiz dedi ne bileyim güvendm bugün cooook coook az akıntımda bir degişim var kan lekesi gibi insallah olacak gibiyim ay sonunda baska doktora gidecem burada bir doktor daha var onada iyi diyolr eger adet olmazsam ona digerim olursam aynı doktora devam edip ay sonu güvendigim doktoruma gidecem insallah hersey yoluna girer bende bir ugrası bulmak istiyorm hatta bugün işkurun kursuna gittim secilirsem kafamı toparlarım dedim olmadı kısmet baska carelr arayacaz artık haklısın benimde bir arkadasım 70günde adet oluyodu hamile kaldı insaallah bende kalırm desteginz için sagolun artık hersey yoluna girer insaallah (amin) yürüyüş iyi fikir aslında bizim arkadaşlr gidiyo ders calısıyorm diye dünyayla irtibatı kestim ama biraz acılmazsam kafayı sıyıracam bunca şeyden sonra tek teselli zaten melek olan bebeklerim artık gercektn gecmişi düşünmüyorm ama gelecegi düsünmek daha cok yıpratıyo inan ama toparlanacam buna mecburum

canım bence de dr ye git bi daha,başka dr ye gtimekte de fayda var,benim de doğumdan sonra kistim olmuştu 4 dr dolaştım 3ü gördü birisi göremediydi,farklı birine git mutlaka

farklı doktora gidecem ya zaten ben bu yüzden cok muzdaribim ya hikayemi anlattım 5doktor inkar etti rahim agzı yetmezligi sorunumu bir doktor bildi ay sonu ona gidecem insaalah bian önce hersey yoluna girer

canım bi arkadasım kurtajdan sonra 6 ay olamadı doktor doktor gezdi sonunda yunus beye gitti onun verdıg ilaçla regli oldu şimdi bi oğlu var.başka bi doktora git istersen başka bi ilaç verir belki regli 35 gunden fazla 25 gunden azsa yumurtlama olmayabilir nette okumustum bunu
ben dun tekrar test yaptım 2.çizgi çok çok hafıf belli belirsiz cıktı ama koyu cıkması lazım bakalım aksam daha belirgin cıkmasını bekliyorum ama bu ay regli olmassam gidicem doktora

gideyim bakalım ne dicek insallah herseey yoluna girer bugün birazcık lekelenme var bakalım olurum insaallah olunca hormon testi yapacaktı doktor bakalım ne cıkacak testte cizgi cıkmaya baslamıs hadı bakalım hayırlısı güzel haberlerini bekliyorm rabbim gönlüne göre versin canım

güzel dileklekleriniz için sağolun kızlar...
sizde haklısınız bu haftalara gelmek çok güzel bunun için zaten rüyada gibiyim...
ama içinde bulunduğum durum da ciddi bir durum her ne kadar arda bey iyi desede her hafta biraz daha farkediyor...
üstelik bu haftalarda daha fazla kilo alması gerekirken daha az almaya başladı...
yine söylüyorum benim derdim ufak tefek olması değil ben onca sıkıntı yaşamış biriyim oturupta bebeğin küçük olmasını takıp üzülecek değilim....
sağlıcakla doğsunda zayıf olsun bu hiç önemli değil...

sofike
ilgin ve bilgiler için çok sağol canım...
canım bende sebebini bulmayı çok istiyorum ama nasıl?
arda bey sadece minyom bir bebek diyor başka dr ada gitmedim....
gitsem bu sefer iyice kafam karışacak...
hatta haftaya üniv. hastanesine randevu buldum ama gitmeye çok korkuyorum çünkü farklı ölçümler olcak belki daha fazla kafaya takacağım...biirde üniv de asistan dr lar ilgileniyor onların ölçümüne güvenebilirmiyim?

arda bey dobler ultrasonla bebeğin bütün kan akımlarını ve kalp atışını incelediği için şimdilik nst yede gerek görmedi...
bebeğin hareketlerini ben takip edeceğim bir azalma olursa o zaman nst olacakmış...
randevuyuda 2 haftaya verdi bana uzun geldi...
şimdilik bebeğin beslenmesi iyi çıktı ama 2 haftada ne olur belli olmaz ki...
canım arda bey gerçekten iyi bir dr ama o kadar acı yaşadık ki gerçekten artık tam anlamıyla hiç kimseye güvenemiyorum...
bu güne kadar bana gelişme geriliği de var demedi ama bu kontrolümüzde düşük kilolu bebeklerdede son haftaları beklemediğimiz oluyor dedi bir dahaki randevumda hem dikişin alınmasını belirliyaceğiz hemde bu konuyu...
benimde bildiğim gelişme geriliğinde bebeğin hayatı tehlikeye bırakmamak için erken alına biliyor...
bu yüzden arda bey her ne kadar açıklama yapmasada bundan bahsettiğini düşünüyorum...
zaten randevularımız hep bu konu ağırlıklı geçiyor artık rahim ağzını konuşmuyoruz bile...
üstelik gerileme çoğu ölçümde 3 haftayı buldu artık bundan fazlası tehlikeli diye biliyorum...
bu haftaki ölçümlerinin ultrason kağıdıda elimde yok incelemde yapamıyorum...
arda bey ultrasonda baya inceleme yapıyor ama nedense hemşire bütün ultrason kağıtlarını vermiyor...
geçen de ölçümlerin olduğu kağıt yoktu ben istedim verdi ama arda bey bu kadar kafaya takıp inceleme bazı şeyleri bize bırak stres yapma dedi...
bu seferde istemedim...

canım 3 hafta kilo almaması hiç normal birşey değil ama maşallah kızın sağlıklı doğmuş....bu benim için iyi bir örnek...inş benimde oğlum sağlıcakla doğar....

Merhaba arkadaslar, dayanamayip kan testi yaptırdım, sonucunu yarım saat sonra alacağım,yazarım size...
Bu arada 40 tl aldılar ya cok değil mi?

kızlar melike bu sıra hiç gelmiyor profiline baktımda siteye en son 26 nisanda girmiş...
buraya gelmesede başka yerlerede yazıyordu...ama 20 gündür hiç yazmamış...
inş kötü birşey yoktur...

Fadik , benim oğlum hamilelikte hep onde giderdi 3.800 doğdu, ama 5. Gün kusmalar başladı, refluymus...2 yasına kadar hiç birsey yediremedim hep kusardi. Kilolu dogması yada diğer bebeklerden hızlı gelişmesi hiç bir ise yaramadı yani...

Seninde kan akısı, beyin gelişimi vs.. Normal diyorsa doktorun, üzülme...dua et pozitif duşun...hersey iyi olur!

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, dayanamayip kan testi yaptırdım, sonucunu yarım saat sonra alacağım,yazarım size...
Bu arada 40 tl aldılar ya cok değil mi?

çokmuş devlet hastanesi para almıyor ben devlette acilde yaptırmıstım sonuc 2 saat sonra cıkmıştı parada vermemiştim bir daha gerek duyarsam yine aynı takdiğ kullancam neyse inşallah pozitiftir

fadikcim üni hastanesine mutlaka git,asistan muayene ederse mutlaka gelisim geriliginden suphelenildigini ve bu sebeple daha detaylı arastırma istedigini belirt.Farklı olcumler cıkabilir ama onlar uzmana danısmadan kendi baslarina karar veremiyor biliyorsun,hatta cogunlukla birden fazla uzman gorusu alınıyor.Simdiye kadar zaten cok stres ve sıkıntı yasadın bunun bile gelisim geriligine olumsuz etkisi var,bkonuyundan sonra da ekstra strese luzum yok ama oluruna bırakılacak bir sey de degil ki.Arda beyin profesyonelliginden hic suphem yok,onun da sırf sen stres yapma diye bir cok seyi atlayarak soylediginden eminim,benim doktorum da oyle yapıyordu ve surekli minyon olacak bu bebek deyip konuyu kapatıyordu.Ben o ara baska bir uzman yanında ayrıntılı ultrasona girdigimde ordaki doktor bunun normal gozukmedigini soylemisti,nitekim son haftalarda hic kilo almaması da onu dogruladi.Bana da hamileigim sırasında gelisim geriligi teshisi konulmadı,cunku plasentadan kan akısı vs hersey ama hersey normal gozukuyordu.Bana da herkes destek oluyordu o zaman kucuk olsun saglıklı olsun diye ve bende sorun etmiyordum aslında o kadar,icten ice hep ultrasonun da yanılabilecegini ve dogum esnasında en azından 2,5 kilo olacagını umuyordum ama umdugum gibi olmadı,cok sukur kızım su anda cok saglıklı ama ufak bebegin bakımı ve ya ona bir sey olursa korkusu da hic kolay degil.Su anda sebebini bulman elbette kendi basına mumkun degil,belki uni hastanesinde arastırıp bir seyler bulabilirler,hic bir sey bulamasalar bile ekstra takip edilmis olursun cunku bence de 2 hafta uzun bir sure.Senin bu haftalarda mutlaka en az haftada bir muayene olman lazım.Haftaya uniye git,ondan sonraki hafta zaten arda beyle randevun var,uniden de mutlaka kan,ultrason vs tahlilleri isyetecekler ve en gec 1 hafta sonrası yine cagıracaklar.Bu sekilde her hafta olusan degisiklikleri takip edebilirsin.Ultrason goruntulerini cogu doktor vermiyor evet ama sen yine de en onemli olcumlerin gosterildigi goruntuleri iste.Hersey bir kenara rahat olmaya calıs,bebegini saglıkla kucagına alacagına inan.Sen tedbirini alıyorsun,her hafta olcumlerini de yaptıracaksın ve gunluk hareketlerini de takip edecesin,herhangi bir sorunda ki insallah oyle bir sey olmayacak hemen mudahale edilecek.

canım acaba bu durumun dolaylı da olsa serklajla alakası var mı ki,dogmdan sonra cocuk doktorum boyle bir sey ima etti ama sonucta cocugun su anda saglıklı deyip konuyu kapatınca bende o gunleri gordugume sukreder bir halde oldugum icin kurcalamadım.

Arkadaslar inanamıyorum labaratuar uzmanı 3 haftalık hamile oldugumu söyledi , 29 çıktı degerim, 2-3 gün sonra yenileyelim tahlili dedi , şoktayım!
:KK9::KK9:

Kızlar ben çok sık giremiyorum..şirkette yasaklandı site..uyarı aldım.. Çok şükür iyiyim ufak tefek ağrılarım oluyo.. İnşallah hepimizin yüzü güler..

canım canı içinde olsubnda varsın minik olsun kardeşim ya onun varlıgı yeter degilmi:KK16::KK16:allah korusun zaten gittigin doktor dörtdörtlük bir sorun çıksaydı testlerde çıkardı içini ferah tut bakıyım sen yoksa hamile demem yersin şaplagı bilesin:KK9::KK9::KK9:

sagol canım duaaya çok ihtiyacım var çünkü:KK14::KK14:

canım ben 2 ogluma öyle kaldım hamile sen beni dinle yap :KK53::KK53:

canım eşini ikna en 1 çocukla olmaz de iyilikle konuşursan kesin kabul eder sanada bakan birini bulursan oldu bu iş annem ve eşinin sülalesi bakmazmı kardeşim ya gel yanıma ben hem ogluna bakarım hem karnında olucak olana ben çok çektim gebeligim boyunca kimse kapımı açmadı benim :KK14::KK14:

Allah razi olsn guzelim ya benim yardimcim var annem ve kizkardesim de cok uzak degiller
Tamam ilgi bekleyen bir oglum var ama hamileligim kisa gelirse okulda olacak zaten aksama kadar

Arkadaslar inanamıyorum labaratuar uzmanı 3 haftalık hamile oldugumu söyledi , 29 çıktı degerim, 2-3 gün sonra yenileyelim tahlili dedi , şoktayım!

çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) bu arada adetine kaç gün varken yaptırdın? ona göre ben de erkenden yaptırsam mı acaba :KK1:

çok sevindim canım....gözün aydın rabbim tamamına erdirsin...

Kızlar ben çok sık giremiyorum..şirkette yasaklandı site..uyarı aldım.. Çok şükür iyiyim ufak tefek ağrılarım oluyo.. İnşallah hepimizin yüzü güler..
çok şükür iyisin canım...buna çok çok sevindim...

fadikcim üni hastanesine mutlaka git,asistan muayene ederse mutlaka gelisim geriliginden suphelenildigini ve bu sebeple daha detaylı arastırma istedigini belirt.Farklı olcumler cıkabilir ama onlar uzmana danısmadan kendi baslarina karar veremiyor biliyorsun,hatta cogunlukla birden fazla uzman gorusu alınıyor.Simdiye kadar zaten cok stres ve sıkıntı yasadın bunun bile gelisim geriligine olumsuz etkisi var,bkonuyundan sonra da ekstra strese luzum yok ama oluruna bırakılacak bir sey de degil ki.Arda beyin profesyonelliginden hic suphem yok,onun da sırf sen stres yapma diye bir cok seyi atlayarak soylediginden eminim,benim doktorum da oyle yapıyordu ve surekli minyon olacak bu bebek deyip konuyu kapatıyordu.Ben o ara baska bir uzman yanında ayrıntılı ultrasona girdigimde ordaki doktor bunun normal gozukmedigini soylemisti,nitekim son haftalarda hic kilo almaması da onu dogruladi.Bana da hamileigim sırasında gelisim geriligi teshisi konulmadı,cunku plasentadan kan akısı vs hersey ama hersey normal gozukuyordu.Bana da herkes destek oluyordu o zaman kucuk olsun saglıklı olsun diye ve bende sorun etmiyordum aslında o kadar,icten ice hep ultrasonun da yanılabilecegini ve dogum esnasında en azından 2,5 kilo olacagını umuyordum ama umdugum gibi olmadı,cok sukur kızım su anda cok saglıklı ama ufak bebegin bakımı ve ya ona bir sey olursa korkusu da hic kolay degil.Su anda sebebini bulman elbette kendi basına mumkun degil,belki uni hastanesinde arastırıp bir seyler bulabilirler,hic bir sey bulamasalar bile ekstra takip edilmis olursun cunku bence de 2 hafta uzun bir sure.Senin bu haftalarda mutlaka en az haftada bir muayene olman lazım.Haftaya uniye git,ondan sonraki hafta zaten arda beyle randevun var,uniden de mutlaka kan,ultrason vs tahlilleri isyetecekler ve en gec 1 hafta sonrası yine cagıracaklar.Bu sekilde her hafta olusan degisiklikleri takip edebilirsin.Ultrason goruntulerini cogu doktor vermiyor evet ama sen yine de en onemli olcumlerin gosterildigi goruntuleri iste.Hersey bir kenara rahat olmaya calıs,bebegini saglıkla kucagına alacagına inan.Sen tedbirini alıyorsun,her hafta olcumlerini de yaptıracaksın ve gunluk hareketlerini de takip edecesin,herhangi bir sorunda ki insallah oyle bir sey olmayacak hemen mudahale edilecek.

canım acaba bu durumun dolaylı da olsa serklajla alakası var mı ki,dogmdan sonra cocuk doktorum boyle bir sey ima etti ama sonucta cocugun su anda saglıklı deyip konuyu kapatınca bende o gunleri gordugume sukreder bir halde oldugum icin kurcalamadım.

evet canım üniv hastaneleri bir işin suyunu çıkarana kadar araştırıyorlar:) bu iyi birşeyde işin ucunda farklı yorumlar farklı stresler var...
bu yüzden bir yanım git belki bir şeyler öğrenirsin diyor bir yanım ya daha fazla stres olursan...
ama giderim herhalde....ilgin ve desteğpin için çok sağol:KK16:

serklaj konusunda hiç bilgim yok ama alakası olmaz gibi...yinede bizler bilemeyiz tabi...

Allah razi olsn guzelim ya benim yardimcim var annem ve kizkardesim de cok uzak degiller
Tamam ilgi bekleyen bir oglum var ama hamileligim kisa gelirse okulda olacak zaten aksama kadar
rabbim cümlemizden razı olsun bebem :KK16::KK16:işşallah rabbim gönlündekini tez zamanda verir ama unutma 1 bebekle olmaz bu iş işi düşer canı acır kardeş ister insan kendine :KK48::KK48:biz 4 kardeşiz hepsiyle ayrı diyologum var ah ah bu durumda olmasaydım 3 bebek istiyodum ama bu durumdayım allah beterinden korusun işallah :KK16::KK16:

kız sevinde kimseye deme:KK9::KK9::KK9:senin adına çok sevindim bebem işşallah sonuna kadar gider acaba ne olucek sıpan:KK9::KK9:eliayagı saglıklı saatli olsunda kız erkek hakgetire:KK76::KK76:

çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) bu arada adetine kaç gün varken yaptırdın? ona göre ben de erkenden yaptırsam mı acaba :KK1:
Sagol canım ya darısı basına , benim 18-19 unda olacaktı reglim, ama anladım acayip bir bas dönmesi oldu bende
Hayırlı olsun canım Allah saglicakla kucagna almayı nasip etsin:)

Amiinn, darısı isteyen herkesin basına

rabbim cümlemizden razı olsun bebem :KK16::KK16:işşallah rabbim gönlündekini tez zamanda verir ama unutma 1 bebekle olmaz bu iş işi düşer canı acır kardeş ister insan kendine :KK48::KK48:biz 4 kardeşiz hepsiyle ayrı diyologum var ah ah bu durumda olmasaydım 3 bebek istiyodum ama bu durumdayım allah beterinden korusun işallah :KK16::KK16:

kız sevinde kimseye deme:KK9::KK9::KK9:senin adına çok sevindim bebem işşallah sonuna kadar gider acaba ne olucek sıpan:KK9::KK9:eliayagı saglıklı saatli olsunda kız erkek hakgetire:KK76::KK76:

ammiiiinnnnn, sağlıklı olsun da :))) kimseye diyemiyorum zaten, doktor 2-3 gün sonra tekrar edelim dedi ya, regl tarihim tam geçsin bir , hem kendim bile inanamıyorum daha :KK17:

Son düzenleme:
X