Psikolojim çok bozuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım benim okuduklarıma inanamadım yıllarca doğuda görev yaptım ama bu kadarını görmedim ya da öğrencilerim iyi gizledi. Okuldayken bu konuyu rehber öğretmenle konuşman gerekliydi. Aferin sana ciddi başarı elde etmişsin. Okulunu bitir ve hayatında açacağın ilk dava anne ve babana karşı olsun. Sakın ha sakın evlenme önce hayallerini yaşa ondan sonra hayatını biriyle paylaş. Allah anne ve babanı ıslah etsin. Hangi şehirdesin belki kıyafet konusunda paylaşacak birileri vardır. En azından o açıdan rahat et

Canım benim okuduklarıma inanamadım yıllarca doğuda görev yaptım ama bu kadarını görmedim ya da öğrencilerim iyi gizledi. Okuldayken bu konuyu rehber öğretmenle konuşman gerekliydi. Aferin sana ciddi başarı elde etmişsin. Okulunu bitir ve hayatında açacağın ilk dava anne ve babana karşı olsun. Sakın ha sakın evlenme önce hayallerini yaşa ondan sonra hayatını biriyle paylaş. Allah anne ve babanı ıslah etsin. Hangi şehirdesin belki kıyafet konusunda paylaşacak birileri vardır. En azından o açıdan rahat et

İyi niyetiniz için teşekkür ederim ama kimseden maddi bir yardım istemiyorum. Öğrenim kredisi alarak ve çalışarak kendim çalışarak halledebilirim, buraya yıllardır içimde tuttuğum şeyi dökmek istedim. Keşke bunu daha önce yapsaydım, şu an kendimi daha güçlü ve iyi hissediyorum.

Canım, üniversitelerde kısmi zamanlı çalışacak öğrenciler alıyorlar dönem başında.
Ona başvurabilirsin.
Öğrenci işleri, kütüphane vs.de ufak işler veriyorlar.
Haftada 10 saat kadar çalışıyorlar.
Derslerini etkilemez hem.
Hem de ailen fark etmez.
Hatta o konuyla ilgilenen hocayla bizzat konuşup ne kadar ihtiyacının olduğunu anlatabilirsin.

Bir de yemek bursları oluyor.
Ona da başvur bence.
Yemekhaneden ücretsiz yersin böylece.

Ailenle ilişkini merak ettim.
Nasıl konuşursun onlarla? Yani saygılı mısın onlara karşı?

Kitapların için para verirler mi sence okula başlayınca?
Konuştunuz mu bu konuları?

Canım, üniversitelerde kısmi zamanlı çalışacak öğrenciler alıyorlar dönem başında.
Ona başvurabilirsin.
Öğrenci işleri, kütüphane vs.de ufak işler veriyorlar.
Haftada 10 saat kadar çalışıyorlar.
Derslerini etkilemez hem.
Hem de ailen fark etmez.
Hatta o konuyla ilgilenen hocayla bizzat konuşup ne kadar ihtiyacının olduğunu anlatabilirsin.

Bir de yemek bursları oluyor.
Ona da başvur bence.
Yemekhaneden ücretsiz yersin böylece.

Ailenle ilişkini merak ettim.
Nasıl konuşursun onlarla? Yani saygılı mısın onlara karşı?

Kitapların için para verirler mi sence okula başlayınca?
Konuştunuz mu bu konuları?

Onlarla konuşmuyorum. İletişim kurmuyorum. Yüzlerine bakasım gelmiyor. Ama onlar bana bağırıp çağırdığı zaman odama kapanıp müzik dinlemeye çalışıyorum ya da ağlıyorum, sesini yükseltebilen birisi değilim maalesef. Para vermezler. Kitapları da kendim halledicem.

Onlarla konuşmuyorum. İletişim kurmuyorum. Yüzlerine bakasım gelmiyor. Ama onlar bana bağırıp çağırdığı zaman odama kapanıp müzik dinlemeye çalışıyorum ya da ağlıyorum, sesini yükseltebilen birisi değilim maalesef. Para vermezler. Kitapları da kendim halledicem.
Allah yardımcınız olsun
Umarım ailenizin de kalbi yumuşar biraz da olsa ve size gerekli yardımları yaparlar
Ama sesinizi yükseltmemenizi ve cevap vermemenizi çok takdir ettim. Ben sizin gibi olamadım maalesef

İyi niyetiniz için teşekkür ederim ama kimseden maddi bir yardım istemiyorum. Öğrenim kredisi alarak ve çalışarak kendim çalışarak halledebilirim, buraya yıllardır içimde tuttuğum şeyi dökmek istedim. Keşke bunu daha önce yapsaydım, şu an kendimi daha güçlü ve iyi hissediyorum.
Çok da iyi yaptın içine atma beni yanlış anladın maddi bir beklentin olmadığının farkındayım bu konuda kırdıysam özür dilerim kesinlikle halledersin 18 yıl bunlara katlanmışsınbir 4 yıl ki o da kendin için Bi şeyler yapabileceğin bir 4 yıl sabret ve güzel bir hayata hazırlan 😉

Çok da iyi yaptın içine atma beni yanlış anladın maddi bir beklentin olmadığının farkındayım bu konuda kırdıysam özür dilerim kesinlikle halledersin 18 yıl bunlara katlanmışsınbir 4 yıl ki o da kendin için Bi şeyler yapabileceğin bir 4 yıl sabret ve güzel bir hayata hazırlan 😉
Teşekkür ederim

Allah yardımcınız olsun
Umarım ailenizin de kalbi yumuşar biraz da olsa ve size gerekli yardımları yaparlar
Ama sesinizi yükseltmemenizi ve cevap vermemenizi çok takdir ettim. Ben sizin gibi olamadım maalesef
Neler yaşadığınızı bilmiyorum ama insanlar o kadar kötü ki sesiniz çıkmadıkça, sustukça, onların hatasını anlamasını bekledikçe iyice üstünüze binip ezmeye çalışıyorlar. Ben yıllardır böyle davrandığım için şu an normal birisiyle konuşurken bile utanıyorum.

Anneme anlatıyorum ama yapacak bir şeyi olmadığını söylüyor. Annemin her zaman parası vardır ama bana vermez. Krediye başvuracağım, çalışmamı ise ayıp olarak görürler, babam dışarıdaki insanlara asla kendini kötü göstermek istemeyen birisi.
Sen biraz diş göstertmen gerek.Baban demek dişardan iyi görünmek istiyor ,ozaman bu yönden tehdit et .Herkese anlatirim de ,öğretmenlerime söylerim de.
Kapiniza sosysl hizmetlerinden insanlari doldururumde .
Ufak bir cinnet gecir o evde ,onlar senin passifliğine alişmişlar ve senin hiç bir istediğin olmadiğini düşünüyorlar.
Biliyorum korkuyorsun ama bunu mecbur yapmazsin.Küfür ediyorsa etsin ,sende kulaklarini tika.
Sürekli isteklerini dile getir ,sürekli her daim .
Bana para gerekiyor çünkü pantolan alaçağim taa 13 yaşimdakilerle idare ediyorum .
Gerci baban şiddette meyillimi bilmiyorum ama artik susma.
Sürekli iste...

Annem ile iletişimim sadece onun işine gelecek şekilde var. Bunu çok konuştuk ama bana sürekli benimde babam böyleydi, bizde çok zor şartlarda büyüdük şimdi evlendik yuvamız var mutluyuz gibi şeyler diyor. Annem çalışmıyor ve babamla benim için arasını bozsa o da elindekilerden olur biliyor. Tatil işinde ise hep gidiyorlar alıştım ben artık. İlk gittiklerinde anneme ağlamıştım beni bırakma diye annem benim de gezip görmek hakkım dedi ve gitti. Annemden de babamdan nefret ettiğim kadar ediyorum artık. Benim için bir kere bile savaşmadı.
Genç bir kızı evde bırakıp gezip görmek nasıl bir hak benim aklim almıyor gerçekten . Üniversitede kyk bursuna muhakkak başvur burs şeklinde çıkmaz ama geri ödemeli çıkar onuda bir şekilde ilerde avukat olduğunda ödersin bence .bu arada burstan bahsetme pek babana yinede sana az da olsa harçlık versin

Kesinlikle burs al ve o evden çık yurtta kal. Burs parası seni idare eder içine kapanma güzel bir bölüm şans Gülmüş aslında sana farkında mısın ? Bundan sonra güzel günler senin olacak buna inanıyorum . Senin sadece kendine gelmen lazım bu saatten sonra ailenden artık bir beklentin olmasın . Kendi kendine yapacaksın her şeyi . Bir kaç ay sonra çalışmaya bile başlarsın . Ama ailenle beraber aynı evde oturma bence . Üniversitenin yurdu vardır çok geçmeden ona başvur burs için de başvur . Kendini kurtarmaya bak . 18 yaşındasın hayatında çok günlerin seni beklediğine Eminim . Bunu sen kendin başaracaksın .

Çok üzüldüm sana. Hukuk fakültesini kazanmış birisin ilerde ailen bunu yaptığı için kendinden utanacak. Devletin verdiği krediyle idare edebilirsin. 500 tl yatıyor artı bi de kredi kartında limitin oluyor. Mutlaka başvur kyknın sitesinden takip et başvuruları. Ailesi zengin olana da çıkıyor bazen şans işi. Kaldı ki o çıkmasa bile geri ödemeli mutlaka herkese veriliyor. Dilediğin gibi şeyleri alırsın yavaş yavaş.

Hepinize teker teker yazamadım düşündüğünüz için teşekkür ederim, hayatımı yoluna koymaya çalışacağım, düzelteceğim. Evden çıkmam mümkün değil maalesef dedikodularin olduğu bir yerdeyim, burası gelişmiş bir yer değil, arkamdan neler neler derler. Dediğim gibi öğrenim kredisi alacağım, çalışıp para kazanacağım ve okul ne kadar erken bitebilirse o kadar erken bitireceğim. Söyledikleriniz bana güç verdi iyi ki varsınız.

Aklım durdu bu nasıl aile tövbe Rabbim kimsenin başına vermesin.üzüldüm kardeşim ne diyeyim Rabbim ıslah etsin onları.senin de yardımcın olsun bu devran hep böyle gitmez merak etme.kendine her zaman güven.pasif kalma gerektiği yerde konuş hakkını savun mutlaka susup içine kapanma seni kimsenin ezmesine izin verme.gün gelir pişman olurlar görürsün

Konu sahibesi mezun olunca bunlarin yuzlerine bakma
Giysi paylasimi yapabiliriz, ben 36/S giyiyorum, istedigin kadarini verebilirim. Asla kullanmadigim/sevmedigim seyleri verme niyetim yok, iclerinde ipek, saten, kasmir her sey var :KK8:
İyi niyetiniz için teşekkür ederim bir ay sonra para kazanmaya başlayınca kendime bir şeyler almaya çalışacağım, dilerseniz çok fazla ihtiyacı olan insan vardır eminim, ben burda kimseden maddi bir yardım istemiyorum :) kalbiniz çok iyi.
Annem hakkında söylediğiniz şey ise annemin parası vardır ama "kız çocuğuyla" ilgilenen birisi değil maalesef, benim durumumun herkesten daha çok o farkında, artık ondan tek istediğim destek olmayı geçtim köstek olmasın yeter.

Hukuk kazandım diyorsun bu çok iyi Kredi al ve aldığını sakla birseylere artık baş kaldır tamam baba anne ama bu kadari cok fazla. Kardeşim tamam baba dan hepimizin yüzü gülmedi ama keşke annen aklı başında olsa da arkanda dursaydi be part time iş bulsan haberleri olmadan ama sakın uniyi bırakma ne olursa olsun senin kurtuluş biletin o Rabb'im yardımcın olsun kardeşim baba kılığına girmiş böyle merhametsiz insanlardan rabbim hepimizi korusun sık dişini her karanlığın bir aydınlığı vardır 🧡

Hukuk kazandım diyorsun bu çok iyi Kredi al ve aldığını sakla birseylere artık baş kaldır tamam baba anne ama bu kadari cok fazla. Kardeşim tamam baba dan hepimizin yüzü gülmedi ama keşke annen aklı başında olsa da arkanda dursaydi be part time iş bulsan haberleri olmadan ama sakın uniyi bırakma ne olursa olsun senin kurtuluş biletin o Rabb'im yardımcın olsun kardeşim baba kılığına girmiş böyle merhametsiz insanlardan rabbim hepimizi korusun sık dişini her karanlığın bir aydınlığı vardır 🧡
Teşekkür ederim, iyi ki sizin gibi iyi insanlar var.

Simdi linc yemiym ama bu kadar düsmanca davranis normal gelmedi bana..annenizin ailesi vs nasil davraniyor? Evlatlik falan misiniz acaba ..cok ciddiyim..he duruma donersek tabiki disini sıkıp okulu bitirip kimseye minnet etmezsiniz umarim..biraz hakkinizi arayin vur eline al ekmegini olmasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X