Psikolojim çok bozuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen bu sakin karakterle mezun olsan bile aynı hayatı yaşarsın. Maaşını da alırlar elinden. Ne demek sütyenim yok,ağda yerine onun bunun pis jiletini kullanmak? Annen olacak kadın para vermiyor,baban küfür ediyor sende hala korkuyorsun? Haber bile etmeden okulu değişip şehir dışına gitmen lazım. Hiçmi aile büyüğü yok? Hala,ananne,babanne yok,gidip anlatasın babanla konuşsunlar? FaKe gibi geldi konu. Bu devirde diğer ihtiyaçlar neysede,jilet,sütyen alınmayıp,hukuk okutmaları ilginç..
Hanımefendi anlamıyorsunuz evde yaşanılanları görseniz siz de sakin kalamazdınız. Haber vermeden şehir dışına nasıl gidebilirdim? Neyle gidebilirdim? Ailem insanların laflarına çok önem verir ve bu yüzden de sırf itibarlari yüksek diye hukuk için baskı yaptılar benim tercihim bile sorulmadı. Maalesef yaşanılanları bilmeden anlamadan ahkam kesmek çok kolay.

Haftasonları çalışabileceğin temiz bir iş yeri bulmaya çalış canım belki bu yardımcı olabilir sana

Haftasonları çalışabileceğin temiz bir iş yeri bulmaya çalış canım belki bu yardımcı olabilir sana
Okul başlayınca öğrenim kredisine başvuracağım ve onunla idare edebilirim ayrıca okulda devam zorunluluğu olmadığı için part time bir yerlerde çalışmaya başlayacağım, yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.

Ogrenım kredısı al aılenden gızlı zaten ınternetten basvuru yapacaksın telfndan yap haberlerı olmaz. Ne kotu sartlarda okula gıdersen gıt ama gıt o okula sakın pes etme herkes senle alay etsede gıt kımse begenmesede buzamana kadar sabretmıssın az daha dayan ve okulunu bıtır sonra yuzlerıne bıle bakma

Hanımefendi anlamıyorsunuz evde yaşanılanları görseniz siz de sakin kalamazdınız. Haber vermeden şehir dışına nasıl gidebilirdim? Neyle gidebilirdim? Ailem insanların laflarına çok önem verir ve bu yüzden de sırf itibarlari yüksek diye hukuk için baskı yaptılar benim tercihim bile sorulmadı. Maalesef yaşanılanları bilmeden anlamadan ahkam kesmek çok kolay.
Böyle şeyleri yaşamayan anlamaz canım. Boşuna millete laf anlatmaya çalışma..

Bir anne baba nasıl bu kadar gaddar olabiliyor aklım almıyor. Nasıl bir vicdana sahipler...okurken yok canım daha neler diye diye okudum. Sen de okulunu oku canım iyi bir dereceyle bitir ve mesleğini eline aldığında bu yaptıklarını onlara bir bir hatırlat.

Ogrenım kredısı al aılenden gızlı zaten ınternetten basvuru yapacaksın telfndan yap haberlerı olmaz. Ne kotu sartlarda okula gıdersen gıt ama gıt o okula sakın pes etme herkes senle alay etsede gıt kımse begenmesede buzamana kadar sabretmıssın az daha dayan ve okulunu bıtır sonra yuzlerıne bıle bakma
Böyle yapacağım teşekkür ederim.

Ben olsaydım bu durumda devlete sığınır dim devlet yurdu bunlardan iyi yas reşit olmadan önce şiddet görüyorum istemiyim dedin mi bakiyirlar
Bu şekilde büyük rezillik çıkardı daha kötü sonuçlar verirdi ve artık 18 yaşıma girdim bile, soylenilenler gibi okulumu erkenden bitirmeye çalışacağım. Üstten ders alarak ve yaz okuluna giderek fakülteyi 3, 3 buçuk senede bitirenler bile varmış ne kadar erken bitirirsem o kadar iyi, bunun için çalışacağım.

Bu sartlar altinda sinavda basarili olarak hukuk kazanacak puani alman aslinda psikolojinin iyi oldugunu, guclu bir kiz oldugunu dusundum.sen de buna inan.ilk yil o sehirde oku.yatay gecis icin yks puaninia bakiliyor zaten senin diger unilere de yettigine gore bir yil sonra farkli bir sehre gidebilirsin.ben daha iyi bir unide egitim almak istiyorum sizden de bir sey istemiyorum dersin ailene.devlet bursu,belediye bursu,unide kismi zamanli calisirsin.ya da bunlarin hepsini kendi sehrinde yaparsin.okulun bitince de babani dava edersin senin icin yapmadigi masraflarin hepsini tek seferde topluca alirsin:)

Merhaba ablalarım,
Uzun zamandır ne yapacağımı bilmez haldeyim, kendime çare arayıp bulamıyorum, dayanamıyorum artık.
Ben 18 yaşındayım. Doğu anadolu da bir şehirde oturuyorum. Doğma büyüme buradayız. Babamın işi burda. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
Ortaokuldan beri ailemle aram hiç iyi olmadı çünkü fikirlerimiz hep çatıştı. Ben evin en büyük çocuğuyum, kardeşlerim var. Sorun şu ki, ailemin maddi durumu iyi ama hiçbir şekilde bana ne para veriliyor ne de kıyafet gibi hiçbir ihtiyacım karşılanmıyor. (Ailem erkek çocuklarına önem veriyor. )

Derdim size küçük gelebilir ama öyle değil. Ailem süsü, gösterişi falan sever ve kendisine de kıymet verir fazlaca. Annem, babam, erkek kardeşlerim hep en iyi markalardan giyer, her ihtiyaçları fazlaca karşılanır, istedikleri hep olur. Ama beni kimse düşünmez. Durumumu biraz daha açmam gerekirse ailem bana lisedeyken örnek veriyorum okulumda 100 TL ise yemek parası onu verirdi yemek yemem için sonra bana hiç para verilmedi hiçbir ihtiyacım sorulmazdi. Ortaokuldan sonra bedenen büyümedim ve Ortaokuldan kalan kıyafetlerimi giyiyorum hala bundan utanıyorum. Liseye geçtiğimden yeni bir şey asla alınmadı bana. Spor ayakkabım, montum hep çok eski. Pantolonlarım, tişörtlerim hep 13 14 yaşındaki birinin giyeceği şeyler çocukça.

Ve ben bu şekilde yıllardır yaşıyorum. Saçım kıvırcık ve kabarıyor, bunu düzeltmem için kremler, spreyler falan gerekiyor ama yok. Utanarak söylüyorum bunları kaç yıldır kimseye açamıyorum ama içimde tuttukca hasta oluyorum. Param olmadığı için ped alamıyorum, ağda malzemem olmadığı için evde kullanılmamış traş bıçağı bulup tüylerimi bu şekilde temizlemek zorunda kalıyorum. Beni yanlış anlamayin, demek istediğim şımarık bir kız olup lüks şeyler giyip gezmek değil. Ama kuaföre gidemediğim için kaşlarımı yeni yeni evde almaya başladım ama cımbızım bile yok. Hayatımda hiç makyaj malzemem, parfümüm, deodorantim olmadı. Sutyenim bile olmadığı için çocukların ilk zamanlar kullandığı alıştırmalıklardan kullanıyorum. Kıyafetlerim yeni üniversiteye başlayacak bir insanın giyebilecegi şeyler değil.
Ve ailem fakir değil. Dediğim gibi durumumuz iyidir ama bu bir tek bende oluyor. Liseye yeni geçen erkek kardeşime gerçekten son model akıllı telefon alındı ve bana da annemin eski telefonu verildi. Ben parayı çarçur etmek isteyen birisi hiç olmadım.Üniversite sınavında 24 bin yaptım. Hep şehir dışında okumak istemiştim. Ama para göndermeyeceklerini söylediler. Bende mecbur sıralaması bana göre çok düşük kalan sehrimdeki hukuk fakültesini tek tercih yaptım. (Ben hep psikoloji okumak istemiştim ama ailem hukuk için baskı yaptı ona da boyun eğmek zorunda kaldım.)

Lisedeki yasamimdan bahsetmem gerekirse param olmadığı için arkadaşlarımla bir yere hiç çıkamadım, sınıf etkinliklerinin hiçbirine katılamadım hep asosyal olmak zorunda kaldım, bakımıma hiç dikkat edemediğim için (en basitinden saçlarım hep kabarık olduğu için 4 sene boyunca hep saçım toplu gittim okula) bir ilgi görmedim. Kız arkadaşlarım benden uzaklaştı çünkü her şeye bir bahane gösteriyorum. Dışarıya çıkamam çünkü ders çalışmam lazım, buraya gelemem çünkü misafir var gibi. Kep atma törenime bile gidemedim çünkü giyecek bir şeyim yoktu. Bunlar lise hayatım boyunca o kadar canımı sıktı ki, midem de reflu oluştu, stresten midem şişmeye başladı vücudumda da döküntüler oluşmaya başladı. Doktora gidince adına gül hastalığı dedi ve stres kaynaklı olduğunu söyledi. Saçlarımin arası öbek öbek dökülmeye başladı. Bunlar o kadar canımı acıtıyor ki.

Ailemden asla para isteyemiyorum çünkü babam hep evde küfür ediyor bağırıyor çağırıyor. Annem ve kardeşim buna alışkın ne kadar babam kötülük etse de onlar duymamazliga verip kendi istediklerini kavgayla yaptırıyorlar. 2 sene önce babam annem ve kardeşlerim tatile bile gittiler beni goturmediler çok para tutuyormuş ben evde yalnız kaldım. Onlar hep böyle bir yerlere gidiyorlar ben çok uzun senelerdir bulunduğum şehirden disariya çıkmayı bırakın evden çıkamıyorum. Sabahtan akşama kadar evde pijamayla oturuyorum vakit geçsin diye bir şeyler okuyorum, hiç arkadaşım yok. Çok utangaç birisiyim, kimseyle konuşamıyorum göz teması kuramıyorum hemen kızarıyorum konuşurken dilim sürçüyor. Sürekli evde ağlıyorum. Bazen ben mi çok fazla şey istiyorum diye düşünüyorum ama yaşıtlarimi gördükçe kahrolasım geliyor. 18 yaşındayım şu ana kadar isteyerek giydiğim bir kıyafetim, bir ojem, bir rujum, bir ayakkabım hiçbir şeyim olmadı. Kontörüm bile olmuyor hiçbir zaman.1 ay sonra üniversite başlayacak ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum. Evden dışarıya çıkamıyorum çok iğrenç hissediyorum. Bunların hiçbirini yıllarca kimseye anlatmadım ben ve artık dayanamıyorum gerçekten, kendimi çok değersiz hissediyorum. Ne yapabilirim nasıl durumum düzelebilir? Psikolojim hiç iyi değil lütfen bana akıl verin.
Kuzum benim bundan sonra eger yipratacaksan kendini gelecegin icin yiprat. Okulunu oku iş yasamina atil isine kavus gonlunce harca kazanacagin parayi. Okurken part time isleri arastir. Hiç utanma üzülme varlik icinde yokluk yasatan ailen utansin

Bence universteye git basinin caresine bak onlar sana deger vermiyosa sende onlara deger verme baska hukuk fakultesine gecis yap erasmus yap okulda yurt disina git bircok firsatin var elinde aklini kullan ve kurtul

Zorunuza falan gitmeyecek, annenize babanıza saygısızlık yapın demiyorum ama isteklerinizi bağırıp çağırsalarda söyleyin ve aldırın. Köprüyü geçene kadar sözlerini duymazdan gelin.
Pes etmeyin isteyin elde edene kadar. Ağlamayana meme yok.

Ama evde yemek yerken bile annem ne yediğime dikkat ediyor gözü üstümde hep bakıyorum, azıcık sesimi çıkarmaya kalksam hemen beddua etmeye başlıyorlar, babam şeker hastası hemen sinirleniyor çok ani tepkiler verebilir ben korkuyorum.
U-mur - sa-ma-yın! Baksınlar, söylesinler.

Burs alamam ailem zengin. Bir yere girip çalışmayı teklif ettim ama izin vermiyorlar. Şehir dışında ise asla okuyamazdim tercihimi bile onlar yaptılar kendi başıma hiç param yokken bir sey yapamadım.

Burs alamazsan geri ödemeli kredi alırsın herkese veriyorlar, dediğin gibi başarılıysan da bir çok dernek ve vakıf başarı bursu veriyor

Zorunuza falan gitmeyecek, annenize babanıza saygısızlık yapın demiyorum ama isteklerinizi bağırıp çağırsalarda söyleyin ve aldırın. Köprüyü geçene kadar sözlerini duymazdan gelin.
Pes etmeyin isteyin elde edene kadar. Ağlamayana meme yok.

Bu kadarını yapacak kadar gücüm yok maalesef yıllardır bu şekilde yaşıyorum, dayandım sabrettim. Üstteki ablaların dediği gibi öğrenim kredisi alacağım ve yanında çalışırım da artık ama onların küfrünü minnetini çekeceğime ölürüm daha iyi. Öz babam öyle şeyler söylüyor ki kendi adına o kadar utanıp yerin dibine giriyorum ki anlatamam.

Çokta başarılı bir genç kızsın Kıyamam sana .annen ile iletişimin nasıl ?onunla.net olarak paylassan bu düşüncelerini ne der? Çünkü Ped alamamak falan normal gelmedi bana bir anne kızının bu tarz ihtiyaclariyla yani en basitinden bu tarz ihtiyaçları ile ilgilenmeli. Senin tek bırakıp tatile gitmeleri gibi şeylerde çok saçma neden diye sormadın mi masraf bir kızı evde yalnız bırakıp tatile gitmenin bahanesi olamaz çünkü

Çokta başarılı bir genç kızsın Kıyamam sana .annen ile iletişimin nasıl ?onunla.net olarak paylassan bu düşüncelerini ne der? Çünkü Ped alamamak falan normal gelmedi bana bir anne kızının bu tarz ihtiyaclariyla yani en basitinden bu tarz ihtiyaçları ile ilgilenmeli. Senin tek bırakıp tatile gitmeleri gibi şeylerde çok saçma neden diye sormadın mi masraf bir kızı evde yalnız bırakıp tatile gitmenin bahanesi olamaz çünkü
Annem ile iletişimim sadece onun işine gelecek şekilde var. Bunu çok konuştuk ama bana sürekli benimde babam böyleydi, bizde çok zor şartlarda büyüdük şimdi evlendik yuvamız var mutluyuz gibi şeyler diyor. Annem çalışmıyor ve babamla benim için arasını bozsa o da elindekilerden olur biliyor. Tatil işinde ise hep gidiyorlar alıştım ben artık. İlk gittiklerinde anneme ağlamıştım beni bırakma diye annem benim de gezip görmek hakkım dedi ve gitti. Annemden de babamdan nefret ettiğim kadar ediyorum artık. Benim için bir kere bile savaşmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X