Psikolojik sıkıntılarim var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bak sen yetişkinsin. Ne olursa olsun. Tamam, anlıyorum, psikolojik rahatsızlık ruh kanseridir, biliyorum ama çocuklarında derin izler bırakmamalısın. Acil çözüm bulmalısın çok acil.
Kendi kendini sürekli telkin etmelisin. Bu yaşlarda yaşadıkları şiddet ilerde çok pahalıya patlar, yapma.
Gerekirse çok öfkelendiğinde gir soğuk duşun altına , ya da 2 dakika balkona çık bul geçici çözümler ama çocuklarına bağırma ve sakın vurma. Sonrasında yaşadığın vicdani ağırlık da sendeki durumu kısır döngüye çeviriyor.
Yarın randevum var gerekiyorsa daha ağır ilacı versin baygın şekilde bıraksın da yavrularima zarar vermeyeyim derdindeyim inanın.

Yarın randevum var gerekiyorsa daha ağır ilacı versin baygın şekilde bıraksın da yavrularima zarar vermeyeyim derdindeyim inanın.

Hepsi geçmişte kaldı diye düşün, düşünüp düşünüp suçluluk psikolojisine girme. Durumunu kabullen ve öfke patlaması yaşayacağını hissettiğinde ortam değiştir 2-3 dakikalık da olsa. Ben de çok sinir krizi geçirdim, gözüm hiçbi şeyi görmüyordu, başladığı anda gidip bileklerimi soğuk suyun altına koymaya başladım, sonra uyuşup sakinleşiyordum. Biraz kendin de çabala.

Başka doktora gitseydin çocukların suçu ne başka doğurmasaydın madem ne diyeyim Allah akıl fikir versin
Kaç kere doktor değiştirdim. Psikologa da gittim psikiyatriye de. Yarın tekrar randevum var. Mutlu değilim bu durumdan. Bı çaresi olmalı kurtulmak istiyorum bu halden.

Muhtemelen fiziksel bir sorununuz var, lutfen hastahane de kapilarda yatin her acidan degerlendirilsin cocuklar cok kucuk birsey demek istemiyorum insallah cozersiniz

Hepsi geçmişte kaldı diye düşün, düşünüp düşünüp suçluluk psikolojisine girme. Durumunu kabullen ve öfke patlaması yaşayacağını hissettiğinde ortam değiştir 2-3 dakikalık da olsa. Ben de çok sinir krizi geçirdim, gözüm hiçbi şeyi görmüyordu, başladığı anda gidip bileklerimi soğuk suyun altına koymaya başladım, sonra uyuşup sakinleşiyordum. Biraz kendin de çabala.
Allah razı olsun. Tavsiyeleriniz için yazdım not aldım koydum önüme hissettiğim anda yapacağım bunları.

Kaç kere doktor değiştirdim. Psikologa da gittim psikiyatriye de. Yarın tekrar randevum var. Mutlu değilim bu durumdan. Bı çaresi olmalı kurtulmak istiyorum bu halden.
Verilen ilaç iyi gelmiyor deyip bırakmamalıydınız kaç kere doktor değiştirdim diye bir şey yok iyi olana kadar o kapıları aşındıracaktınız

Yani ablacım böyle depresyon olmaz, zaten depresyon ilacıyla da tedavi olmamışsın belli ki başka bir derdin var. Manik depresif veya bpolarlık stili daha ciddi bir durumun var bence. Bana kalırsa doktor değiştir, ara Googledan çok iyi bir psikiyatri doktoru bul. Senin yerinde olsam ya üniversite hastanesinde profesör bulup giderim ya da araştırı çok iyi bir özel doktor bulur giderim. B şekilde hayatını da yaşayamıyorsun zaten ya kendine ya başkalarına zrara veriyorsun :KK51:

Vallahi yardımcılar altta yazdım. Babam kızımı okula getir götür de yardım ediyor müsait değilsem. Annem yemek yapar çağırır. Kardeşlerim derslerine yardım ediyor bazen benimle yapmak istemiyor veya uzun uzun uğraştıysam ortam degistirip ya da anneme sürpriz yapalım teyze seninle yapayım annem görsün fln der. Ama sıkıntı bende vallahi çocuklarıma çok üzülüyorum. Kıyamıyorum bakıyorum suratına öyle çocuğumun.
İşe girmek istiyorum az biraz ayrı kalırsam özlerim kıymetlerini anlarım diye.
Bunca desteğe rağmen mi böylesiniz burada ne kadınlar var tek başlarına çocuklara bakıyorlar

Var annem babam kardeşlerim. Her şeye yardımcılar. Eşim isteyse babam okula götürüp alıyor ben müsait değilsem annem yemek yapar gelin yiyin der. Kardeşlerim dersine yardımcı ama çocuklar bana muhtaç..😐🙁
Evet sana muhtaç ama şuan senin kendine faydan yok ki. Sen tedavini tamamlayana kadar seninle kalsınlar. Anlattığına göre çocuklar değil seni yoran evde kalmış olmak.

Çocuk çocukluğunu yapıyor yetişkin gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Hiç bir davranış dayakla çözülmez ruhsal olarak iyi olmadığınızın farkındasınız bu iyi bir şey ama bana bunun altına sığınıyorsunuz gibi geldi. Eşiniz çocuk bakımı ve ev işlerinde yardımcı oluyor anlayışlı biri anlattığınız kadarıyla. Tedavi görmezsiniz o iki küçük yavruya yaşattığınız psikoloji ile ilerde sizden farklı olmayacaklar.

Acil iyi bir psikiyatriste görünün.
Normal hissettiğiniz dönemler oluyor mu?
Bu sinirli haliniz ne zamandır devam ediyor?

Not aldım sağolun..
Daha önce baş ağrısı için beyin mr tomografi fln çekildim. Stres kaynaklı denildi..migren sinüzit vs çıkmadı. Orda görünmez miydi beyinde sıkıntı olsa

Bakilirsa gorulur diye dusunuyorum bakilmazsa neden dusunulsun
Yada cok daha agir bir psikolojik hastalik olabilir
Gerekirse yatili tedavi isteyin ilaclar dengelensin

Çocuk çocukluğunu yapıyor yetişkin gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Hiç bir davranış dayakla çözülmez ruhsal olarak iyi olmadığınızın farkındasınız bu iyi bir şey ama bana bunun altına sığınıyorsunuz gibi geldi. Eşiniz çocuk bakımı ve ev işlerinde yardımcı oluyor anlayışlı biri anlattığınız kadarıyla. Tedavi görmezsiniz o iki küçük yavruya yaşattığınız psikoloji ile ilerde sizden farklı olmayacaklar.
Her zaman böyle değilim bazen öyle ağır vuruyor ki sinir sonra geçiyor aptal gibi düşünüyorum ne oldu da şimdi sinirlendim çocuğa. Ne yaptı l? Hadi yaptı da ne oldu ne oldu yani..iki dağıldı e topladım bitti. Ama o an öyle düşünemiyorum bağırıyorum bağırıyorum. Kendimden nefret ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X