Psikolojik şiddet

Hanımlar, buraya dert yazarken üzgün kırgın heycanlı sinirli olabiliyoruz ben mesela klavyem yüzünden hep yanlış harf kullanıyorum. Bırası bilimsel makalelerin paylaşıldığı sitedeğil.

Eşinizin düzelmesinin en kısa yolu; Eşinizin kendi hatalarini görebilmesi için kendisi gibi birisiyle birlikte bir süre yaşaması gerekiyor. Kendisine aynı o şekilde davranıldiginda neler hissediyor bunu yaşaması ve anlaması gerekiyor.

Bu yaşına kadar etrafında sadece kendisi baskın olmuş kendi sözünü dinletmis.yanlışları hiç soylenmemis veya söylenmesine izin vermemis.
Ama bu yolu sağlama imkanı genelde zor öyle birini bulup da birlikte bir ortamda kalmalarını sağlamak zor bir ihtimal. O yüzden uzun sürebilecek etkili başka bir yöntem tavsiye edeceğim.
Böyle insanlara karşı size tavsiyem eşinize "bana böyle davranıldiginda kendimi .... hissediyorum" "kendi begendigim bir tabağı birisine danışmadan alabilmek istiyorum" gibi kendi duygularinizi ve hislerinizi anlatan cümleler kurun. Onu suclamadan kendi duygularinizdan bahsedin.eger eşiniz biraz da olsa vicdan sahibi ise bunun faydasını göreceksiniz. Ona empati yapmayı ogreteceksiniz kısaca.

Kavga ve tartışmalardan uzak durun. Tartışmak sert kavgalar kimseye birşey kazandırmaz.

Bence seven bir kadın vicdan sahibi bir erkeği değiştirebilir.

Son düzenleme:
Sağlıcakla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah. Çok üzülüyorum kadınların bunları yaşamasına, kendilerine böyle adamları eş seçmelerine. Hani başta öyle değildir sonradan olur üzülmenizi anlarım ama adam en başta belli etmiş kendini.
Siz onun eşi, çocuğunun annesisiniz. Bir bireysiniz. Kendinize değer verin, eşinize karşı da ezdirmeyin lütfen. Adamın huyu böyle deyip kabullendikçe o da iyice azıtacak. Ona muhtaç olmadığınızı, kendisinin bulunmaz hint kumaşı olmadığını bilmesi lazım.

Herşeyi yuta yuta böyle sinidrmiş sizi.. Ya adamın yaptıkları neresinden tutsan elinde kalıyor birde şu lafa sinir oluyorum psikolojik yda fiziksel şiddet uyguluyor ama iyi yanı da yediriyor içiriyor mecbur yapacak bacım... Sen karısısın ya sırf bunun için iyi yön deme seni karısı yaptıysa gül gibi bakacak iyi davranacak ama sen böyle susup bana bakıyor iyi yönleride var dersen bende sana ozaman hak ediyorsun derim kusura bakma yalanmı

Geçmiş olsun narsıst bır eşle evlenmişsin ve bile bile hepsini okuyamadım sinirlendim. çekilmez bunlar at gitsin bak ben dün boşandım çok rahatladım benm konulara bak Bı istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…