- 20 Ağustos 2017
- 375
- 1.564
- 113
- Konu Sahibi yazarcizer
-
Hassasım evet. Ben bana acıyın eleştirin niye evlendin niye çocuk yaptın diye sorgulayın diye yazmamıştım yapmam gereken hakkında fikri olan vardır diye yazdım tek bir söz hayatımı değiştirebilir diye yazdım bence aşırı sivri tepkiler verenler kendilerine de böyle şeyler söylendiği için sert eleştiriler yapıyorlar Herkesin karşısına Adnan ziyagil çıkmıyor
Bence yazım ve noktalama yanlışlığı takıntısı olanlar buraya takilmamali. Ne bileyim onlar için kültürel, sanatsal, bilimsel siteler var.Onlar için bir şey kaygılanmadığımı nerden biliyorsunuz? Anlamadığım bir diğer nokta da adliyede çalışırken nasıl noktalama işareti diye bir şeyin varlığını öğrenmediniz?
Istedıgı yorumları almayınca konuyu sildiKonu sahibi neden ceza aldi
kimse kimsenin omurboyu işkence çekmesini soyleyemez.Istedıgı yorumları almayınca konuyu sildi
Bence yazım ve noktalama yanlışlığı takıntısı olanlar buraya takilmamali. Ne bileyim onlar için kültürel, sanatsal, bilimsel siteler var.
Bence gayet anlaşılır yazmış.Sadece kültürle sanatla bilimle ilgilenen insanlar mı ilkokulda öğrenilen noktalama işaretlerini düzgün kullanıyor veya buna dikkat ediyor? Kimseden dört dörtlük dil bilgisi kurallarına uymasını beklemiyoruz ama upuzun paragrafta bir tane olsun nokta kullanmak zor olmasa gerek, çok büyük bir beklentim olduğunu sanmıyorum.
Bence gayet anlaşılır yazmış.
Buradan bunu mu çıkardınız gerçekten?Bence konu sahibinin noktalamasa bir sıkıntısı yok sizin okuduğunuzu algılama sıkıntınız var?Noktalama işaretlerine gelince 19. yy'dan sonra kullanilmaya başlanmış. Getiren kişi de edebiyatta birçok yeniliğin öncüsü olan Şinasi. Yani ondan önce insanlar yazılanları anlamada zorluk çekmiyormuş.Ben sadece bu takıntının yerinin burası olmadığını söyledim ha hicbir şey anlamadıysanız yorum yapmadan geçebilirsiniz.Bence anlaşılır değil cümle nerde bitti nerde başladı anlaşılmamasını geçtim, bir solukta okumak zorunda kalıyoruz. Anlaşılır olduğunu varsaysak bile siz şimdi ciddi ciddi noktalama işareti kullanmanın gereksiz ve önemsiz olduğunu mu savunuyorsunuz?
Buradan bunu mu çıkardınız gerçekten?Bence konu sahibinin noktalamasa bir sıkıntısı yok sizin okuduğunuzu algılama sıkıntınız var?Noktalama işaretlerine gelince 19. yy'dan sonra kullanilmaya başlanmış. Getiren kişi de edebiyatta birçok yeniliğin öncüsü olan Şinasi. Yani ondan önce insanlar yazılanları anlamada zorluk çekmiyormuş.Ben sadece bu takıntının yerinin burası olmadığını söyledim ha hicbir şey anlamadıysanız yorum yapmadan geçebilirsiniz.
Evet öyle yapacağım çünkü şu yazdıklarımızdan tartışmaya girecek kadar dolu olmadığınızı gördüm.Haklısınız aslında konu sahibinin noktalaması sıkıntı yok çünkü ilk cümle hariç hiç noktalama işareti kullanmamış.
Olduğumu anlamaktan yana bir sıkıntım yok çok şükür ama sizin ciddi anlamda kendinizi ifade etme sıkıntınızı var. 21. Yüzyıldayız o yüzden örnek verdiğiniz yüzyıllar öncesi çok alakasız. Şu an noktalama işaretleri kullanılıyor değil mi?
Ben size yorum yapmadım ki siz şahsınıza yazılmayan bir mesajda beni alıntılanacak konuyu bambaşka yerlere çektiniz.
Okuduğum tek bir nokta olmayan upuzun metinlerin hepsinde de anlaşılır olması ve anadilimizin bir yazım kuralı olmasından dolayı bu takıntımla ilgili konuyu yazan kişiye uyarı yapacağım. İlkokulda öğretilen bir kural bu sizin düşündüğünüzün aksine sadece bilimle, sanatla uğraşan insanlarla ilgili değil yani. Bu forumun admini siz değilsiniz unuttuysanız hatırlatmak istedim. Hakaret etmeden istediğimi yazmakta özgürüm. Görmek istemiyorsanız görmezden gelebilirsiniz.
Evet öyle yapacağım çünkü şu yazdıklarımızdan tartışmaya girecek kadar dolu olmadığınızı gördüm.
Inan karşıdakini vurmak için profiline girip eski konularına bakacak kadar eziksin. Tatlım buradaki kimseyi bu kadar önemseyip ciddiye alma.Doluluk konusuna gelince noktalama işaretleri hakkındaki bilgilere geçmiş geçmişte kalmış 21. yy'dayiz demissin ya ben oradan sonrasını okumadimAçtığınız konular ortadayken kendinizi o kadar yüksekte görmeyin bence. Bu forumda benim doluluğumu sorgulayamayacak üyelerdensiniz
Inan karşıdakini vurmak için profiline girip eski konularına bakacak kadar eziksin. Tatlım buradaki kimseyi bu kadar önemseyip ciddiye alma.Doluluk konusuna gelince noktalama işaretleri hakkındaki bilgilere geçmiş geçmişte kalmış 21. yy'dayiz demissin ya ben oradan sonrasını okumadimO zaman tarih dersini de kaldıralım ne saçma değil mi
Haklisin valla ne diyeyimCiddi ciddi bir noktalama işareti yüzünden tartıştığınıza inanamıyorum.
İkiniz de banlanmadan durun bence,
çünkü çok gereksiz...
Ciddi ciddi bir noktalama işareti yüzünden tartıştığınıza inanamıyorum.
İkiniz de banlanmadan durun bence,
çünkü çok gereksiz...
Bilmukabele ben de o nedenle müdahil oldum, size nazım geçer diye düşündüm.Gerçekten sevdiğim üyelerdensiniz. İnanın tartışmak istemiyorum ama kendisine yazılmayan bir mesajda alıntılandım üstüne olay tartışmaya çevrildi. Hem boş insan hem anlama yetisi eksik oldum. Muhtemelen banlanacağım ama altta kalmamak adına cevap yazmadan da duramıyorum
Bilmukabele ben de o nedenle müdahil oldum, size nazım geçer diye düşündüm.
Önce hanımefendi sizi alıntıladı evet ama bazen uzlaşılamıyorsa geri çekilmekten zarar gelmez.
Altta kalmış oluverin nolacak?
Üç gün sonra hatırlamayacağınız bir tartışma için niye kendinizi yoruyorsunuz?
Ayrıca burda açılan konularda birbirimizi
ikna etmek zorunda değiliz.
Hele imla yüzünden sen şöylesin,
ben böyleyim'e girmeye hiç gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?