• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik şiddet

Kadınız ve sarıp sarmalamak görevimiz olmuş bırakıp gitsem Bugün hesap soran kimse olamaz bi annem var zaten çok üzülür elbette onun için dayanamıyorum Birazda üstünde zaten yılların yorgunluğu Ve kaybımız babamız var. sevgimden ya ben çıldırıp hizaya getircem Ya da yine çıldırıp terkedicem
Kadının gorevı sarıp sarmalamak degıl

“Gitmek istedim durdurdu” hep bu cümleyi kurmuşsunuz. Oysa ki gerçekten gitmeyi isteseydiniz önünüzde kimse duramazdı.
Eşiniz mantık evliliği yapmış, kişilik olarak katlanılması zor bir insana benziyor anlattıklarınızdan. Ya eşinizi bu şekilde kabullenip beklentiye girmeyin ya da arkanıza bakmadan gidin derin ben.
Malesef insanoğlu kolay kolay değişmiyor

Ay tamam lütfen bir ah ettim bin ah işittim siz eşimden beter çıktınız hadi o karşı cins siz aynı cins yine eleştiri yine laf sokma sevmiyorum böyle olan hiçkimseyi sevemiyorum iyilik adı altında ezmeye ayağılamaya bayılıyorsunuz yardım isteyen yok işinize bakın

Ay tamam lütfen bir ah ettim bin ah işittim siz eşimden beter çıktınız hadi o karşı cins siz aynı cins yine eleştiri yine laf sokma sevmiyorum böyle olan hiçkimseyi sevemiyorum iyilik adı altında ezmeye ayağılamaya bayılıyorsunuz yardım isteyen yok işinize bakın
Hanımefendi çözüm sunduk beğenmiyorsunuz.
Ben size listeleyeyim:
1. Kocanız bir uzman desteği alsın.
2. Kocanız kabul etmezse -ki etmez- siz destek alın.
3. Boşanın.
4. İtaat edin.

Böyle konuları okuyunca çizgimden çıkıyorum. Akıllı falan değilmişsiniz malesef. Bu adam da sizi bu hale getirmemiş. Siz zaten böyleymişsiniz. İnsan kendine bunu neden yapar anlamıyorum. Çok konu gördüm böyle, evlilik, koca bunlar için kendinizden vazgeçmeye değer mi, niye bu kadar bulunmaz gösteriliyor bunlar anlamıyorum. Sonradan olmamış bu adam, hep böyleymiş. Siz razı olmuşsunuz. Sert yazdım ama öyle okurken insan saç baş yoluyor.

Eşinizin bir takım davranışlarından şikayetçisiniz ve onu gayet iyi tanıdığınız için değişmeyeceğini çok iyi biliyorsunuz. Bu yüzden bu konuda da yükü üstünüze alıp ben kendimi değiştireceğim diyorsunuz. Ancak kendi didinmenizle nereye varabileceksiniz. Eşiniz olacak adam belli ki kendini mükemmel görüyor. Ona göre ne kendinde ne davranışlarında bir sorun yok. Hatta göre onun gibi mükemmel bir erkeği bulduğunuz için siz çok şanslısınız. Bu tutumdaki adam değişmezse sizin kendinizi değiştirmek adına yapabileceğiniz şey kişiliğinizi bir kenara koyup o ne istiyorsa onu yapmaktır. Buradaki insanlar da yukarıda bunu dile getirmiş. Ayrıca arıza neredeyse o parça değişir. Bu sanayide de böyledir teknolojide de. Arızalı parça kim bu evlilikte. Arızalı parça aynen dursun biz diğer parçaları değiştirip işleri yoluna koymaya bakalım denmez.

Uzman olmadan uğraşıyorsun çünkü
Hemen senli benli olduğumuza göre açık yazayım.
Yaşım geldi diye hemen evlenmişsiniz.
Kocanız terkeder diye uykularınız kaçıyor.
Ama sürekli baskı altında yaşamak da zor.
Eleştiriye kapalı olmanız da kocasız kalma korkusundan.
Çocuğu istediğiniz için yaptığınız doğru ama kocanız belki değişir diye yaptığınız gayet açık.
Ayrıca isteyince gayet şirret olabilirsiniz.
Sizde o ışığı gördüm.
Bu yönünüzü kocanıza da göstermenizi tavsiye ederim.

Konu silmek yasak ki.
Silseniz de o konu geri gelecek.
Size yazılanları, tekrar tekrar bir okuyun.
Size yol gösterilmiş, şu anda sizin sağlıklı bir bakış açınız yok ve yapılan yorumları olumsuz, iğneleyeci bulmuşsunuz.
Bu adam bunca zaman değişmemiş ve size yaptığı psikolojik baskının da farkındasınız ama siz hala onu değitiştriip yola getirebileceğinizi düşünüyorsunuz, doğduktan sonra çocuğunuzda bu psikolojik şiddete maruz kalacak.

Doğru kararlar alabilmek için önce kendiniz için bir uzman desteği alın, gidebilirseniz eşinizle gidin ama o adam bir sorunu olmadığını iddaa edip gelmeyecektir.

Back